2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
  • viizo
    robotdesign - v3

tegnap elkapott a csavar, és nekiálltam a PS-nek hogy készítsek már egy rendes új oldalt magamnak (a régebbit először időm, aztán már kedvem nem volt rendesen leprogramozni), vessetek már rá egy pillantást légyszi...

nincs még szétszedve, szal nem is műxik: ennél jobban nem akarom már csicsázni, de kíváncsi vagyok pár véleményre, mielőtt nekiesem a flash-nek és beanimálom az oldalt.

egyébként azért tettem fel ide mert 1-2 ismerősnek megmutogattam nemrég msn-en, de a pirosba hajló narancs / narancs színével nincsenek kibékülve...

ajánlott az 1280x1024 egyébként! köszi

építő kritikát szívesen fogadok
  • grizzly21
    thefwa.com
  • Lullaby
    gondoltam nyilvánvaló hogy nem portálra és társaira gondolok (;
  • otrosinka
    köszi
  • Dj Faustus #518
    "Legjobb az ha rengeteg oldal megnézegetsz így könnyen lejön hogy mi az amit kéne és mi az amit nem. nekem is ez segített sokat."
    Mondjuk nem akármilyet (Gportal, privi.hu kizárva)... például az alábbi oldalakon levőket.
    Meg javaslom az alábbi jegyzetet:
    Meg...
    Már ha az ember jól akarja csinálni (és itt nemcsak a professzionalitásra gondolok, hanem az egyszerű lelkes amatőrökre is).
  • Lullaby
    ie-ben sem jobb a helyzet...

legelső oldalam nekem is piros fekete volt, de én azzal mennyit szenvedtem :D
    mára (elvileg) sokkal jobban megy, pedig csak neten olvasgattam pár ehhez kapcsolódó anyagot ill. 1-2 szaktekintély oktatgatott néha.
    legjobb az ha rengeteg oldal megnézegetsz így könnyen lejön hogy mi az amit kéne és mi az amit nem. nekem is ez segített sokat.
  • Dj Faustus #516
    1. Az oldal így jelenik meg Firefox 2.0.0.5 (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.5) Gecko/20061201 Firefox/2.0.0.5 (Ubuntu-feisty)) alatt. Ez nem éppen jó.
    2. A Word nem éppen weboldalkészítésre alkalmas. Inkább NVU vagy Amaya (ingyenesek, tudnak magyarul), vagy méginkább valamilyen kódszerkesztő (de az is megfelelő tudás birtokában).
    3. Magyar oldalra magyar szöveget (sajnos ezt a szokást nehéz meghonosítani egyeseknél). Newest updates (legújabb frissítések), Affiliates ("felvettek" - mondhatjuk kapcsolatoknak is), Contact me (vedd fel velem a kapcsoltatot), Content (tartalom), Spotlights (pontfény) - ez mind angolul van; másrészt egyiknek-másiknak semmi köze az alatta levő tartalomnak (mint ha más oldalról lenne másolva).
    4. A sötétpiros (#4a0000) háttér és a fekete (#000000) szöveg éppenséggel nem jönnek ki jól egymással - nem lesz látható a szöveg.
    A szürke (#c0c0c0) háttéren már jobban olvasható a fekete szöveg, de Csak egy bekezdésnek nem jól néz ki.
    5. Egy jó weboldalnak jól elszeparált logikai struktúrái (fejléc, lábléc, menü tartalom, oldalsávok, címsorok, bekezdések, stb...) annak, hogy a látogató könnyedén használhassa, gyorsan megtalálja a számára fontos információt. Ez az oldal bár próbálkozik a három hasábos oldalszerkezettel, de rondán szétcsúszik vékony hasábokra.

Jótanácsként mondom: ha jó weboldalt akarsz készíteni, és azt szeretnéd, hogy legyen is értelme (látogassák, működjön, ugyanúgy nézzen ki IE, Firefox, Opera, Safari,... alatt, jó keresőhelyezést érjen el), akkor a webes nyelveket bizony meg kell tanulni.
    A csötök meg milyen perverz szexuális segédeszköz? Vagy új zöldségféle? Netalántán csőszerelő vagy? Tessék már elfelejteni ezeket a "vok", "tok", "szijjasztok", "szejetem" és hasonló állatságokat - a privi.hu-ra, a gportálra, meg egyéb kritikán aluli oldalakra való...
  • otrosinka
    ok
  • norbre
    én a csiszolás helyett előbb a nagyreszelőt vagy a gyalut ajánlanám
  • otrosinka
    csőtök, ilyen az alap.Folyamatosan csiszolom...
    várom a véleményeket, meg mindent......köszömm
    www.melygarazs.extra.hu
  • Bexter
    tényleg kell könyörögni :)
  • passatgt
    i-host.hu
  • grizzly21
    hát ezaz, már 3 éve megjelent az 5, érthetetlen hogy miért nem tudják felrakni. egyébként külföldön is le vannak maradva ebből a szempontból néha.
    eleven2 nél 5.2 van.
    ha gondolod lecsekkoltatom egy ismerösömmel külföldől, én nem hiszem hogy olyan jo lenne a kinti elérése. én ugy vagyok vele hogy évi 14 K vagy 10K az nem különbség, ellenben az hogy full service van, max szolgáltatásokkal, az már különbség:) na de nem akarlak én meggyőzni, csak azért postoltam az eleven2 linkjét, mert minőség, és nem is drága
  • Lullaby
    4.4.7
  • Lullaby
    2 éve vagyok itt és még senkinek se volt gondja vele (; olcsó, magyar de meglepően mégis nagyon jó. nem lassú, külföldről is tökéletesen elérhető, ...
  • grizzly21
    arra is kiváncsi vagyok hányas php-t futtatnak:)
  • grizzly21
    ne komolytalankodjál már:)
    a magyar szolgáltatóknak eleve nincs jó sávszélességük külföld felé. csomo ismerösöm szop ezzel hogy külföldiek nem látják a honlapjukat..

egyébként is, miben jobb ez mint eleven2? semmiben
  • Lullaby
    dataglobe.hu
    sokkal jobb, olcsóbb
  • grizzly21
    eleven2.com nál évi kb 14 ezer HUF ért kapsz egy full extrás tárhelyet, amin használhatsz 100 domaint. Ha valaki egy kicsit is komolyan gondolja ezt a webesdit annak ajánlom.
  • totya24
    lehet, hogy kicsit várni kell a dologgal és jó lesz. nekem legalábbis így volt. de az uvéponthut nagyon nem ajánlom. rendszeresen letiltja a php scripteket arra hivatkozva, hogy túllépte a futási időt. és ez elő jött egy szimpla echo "hello world" témánál is. akkor már inkább extraponthu.
  • robos
    Hello!
    Egy olyan gondom volna, h uvéponthura feltöltöttem egy site-ot, aminek a kezdő file-ja index.php. Nos, ha csak a címet írom be, 404 error-t kapok, de ha végigíroma cimet ....hu/index.php akkor bejön az oldal. A profilba beállítottam, h nem html hanem php a kezdő oldalam. Akkor mégis hol rontottam el a dolgot, miert nem jön be az oldal?!
  • PyRex
    css -> div
  • Bexter
    Helyette mit tanácsolsz? :)
  • joebacsi
    táblázatokat felejtsd el 2007ben :)
    amúgy nemrossz...
  • Lullaby
    saját tárhely roxx
  • Bexter
    Igen tudok rola, de mivel az oldalnak nincs semmilyen funkcioja csak azt a designomat megcsináltam és pár tartalmat beleraktam. Azért köszi a tanácsot.
  • norbre
    egy ötlet csak.. ha ingyenes tárhely akkor sztem jobban nézne ki reklámcsík nélkül.. az extra-n pl nincs reklám.. se felugró, se más..
  • Bexter
    Nah nem template saját készitésü. A kép a terv amit megrajzoltam és végül az oldal az ami lett belőle.
    passatgt jol emlékszel volt olyan korszakom is hogy olyanokat mutogattam neten, de feljebb npttem :)
    Most ilyeneket rajzolgatok :P
  • norbre
    ha nem template akkor nem rossz.. :) bár én a reklámokat valszeg máshová raknám..
  • passatgt
    én még nagyon régen láttam egy bexter oldalt, tele volt szexképekkel, asszem az volt az, és nem templateből volt:)

meg ez sem az így első ránézésre
  • norbre
    igaza van.. mert eddig egy eléggé templategyanús oldalt mutattál ami ráadásul olvashatatlan is.. mit kellene ezen értékelni?
  • Lullaby
    ne légy az.
  • norbre
    az "ebből" az mit takar?.. mert azt látom csak hogy kép...
  • Bexter
    nem a fontokkal vana gond hanem a karakter készlettel :) Lusta vagyok kijavítani :)
  • grizzly21
    fontokkal gond van
  • Bexter
    Ebből lett

ez

• Lullaby
    kár hogy a designhoz nem sok közöd van, de hajrá (:
  • norbre
    ami az árakat illeti gondolom nem nagyon fizetsz adót ezután.. illetve az alacsony ár minőséget is mutat.. nc..
  • BiG G
    azok a "játékelemzések" bazmeg hihetetlenek :DD helyesírásra figyelj már kicsit, bődületes hibákat hagysz magad után...
  • grizzly21
    gonosz:)