107666
N%C3%A9vtelen-1.png
  • Dj Tommy
    Az Olasz gurulásban benne vagyok. Tegnap is kicsit furán éreztem magam, hogy mindenki HC módban tolja, én meg hc nélkül megyek.
    Sajna előbb nem tudok menni, de ha többieknek előbb jó, megértem azt is.

@Norba:
    Tudom, hogy te jól mész billel, de ez rám nem mondható el annyira.
  • Penge88
    OFF: Megszereztem a GTR Mustang-ot. Amúgy az Esprit elszállítása hiányzott, legalább közel voltam a Ford szalonhoz, hogy átvegyem a kocsit :)
  • Stockbauer33 #106134
    Lehet előbb is a találka.Tomi ha vki HC-be jön azt megvárjuk és ilyenkor lassabban megyünk de van pár régi player aki 350-400 al is jól tereli hc-ba de a lényeg h bevárunk mindenkit.Esetleg lehetne ma egy fasza kis olasz krúz.Ferrari-Lambo-Maserati-Pagani(persze ha a többség is úgy gondolja)

#106132 Jóltolod padavan sajnos nemsokára már csak a 2 marad ahol terelhetünk.
  • [HUN]FaTaL
    Nem.
  • 0Diaz0
    Nyugottan jöhetsz/mehetsz bill.-el Tommy! Énis azzal csapatom, és kérdezd Stockot hogy hogy vezetem az autókat.. :) Tehát,nyugi!
  • becsiati
    Akkor a TDU 2 -nek a szervere nem fog leállni ugye?
  • Dj Tommy
    Ne haragudj, hogy nem köszöntem vissza, akkor már térkép nézetben voltam.
    Jó lett volna maradni, de amikor megláttam kikkel gurulsz, azt gondoltam, oda már a billentyűzetes "tudásom" kevés lesz.

Viszont arra gondoltam, hogy akinek van kedve gurulni, ma 21:30 körül várom a kráternél lévő autófestőnél.
  • MerlinW
    Viszont spórolnak egy csomó pénzt (szerverüzemeltetés, üzemeltetők bére, stb.) Vagy ha ezt nem, berakják azokat a vasakat is TDU2 alá. A lényeg, hogy pénzt spórolnak. Miután már rég nem keresnek pénzt a TDU-val semmi értelme fenntartani több ezer euro-ért a szerverparkot.
  • Stockbauer33 #106128
    Kár h nemugrottál vissza.Fasza kis terelés volt most.Köszöntem de elistüntél.Láttam h a Maru-ékkal gurultál

Kép1

Kép2

Kép3

Kép4

Kép5

Kép6

Kép7

Kép8
  • Penge88
    Hát, elvileg szombatra volt kiírva valami, remélem meg lesz tartva. Mindenesetre ma Atival jót gurultunk. Most is felnézek egy kicsit csak úgy bóklászni.
  • Dj Tommy
    Lesz a napokban, közös gurulás?
  • Muttley
    tesztvezetés után :o)

• Norby646
    Na az biztos hogy talán ez a legkissebb baja a játéknak, ezt én is így gondolom de ettől függetlenül lehetne jobb is. Nekem inkább az a bajom hogy ez sem az igazi meg az sem az igazi, és a sok apróság meg az az 1-2 dolog ami nagyon zavar összeadódik és az egésztől elveszi a kedvem. Személy szerint nagyon vártam a 2-t ahogy sokan mások is, és az elvárás is nagy volt, mert sztem az 1 elég magasra tette a mércét, és ezért van az hogy sok mindennel nem vagyok megelégedve többek között én se.

Most le akartam írni hogy ha legalább a fizika jobb lenne, lehetne úgy elindulni hogy ne ugorjon az autó egyből 1 métert de közben belegondolok hogy a hangok is nagyon zavarnak, a kamera is zavara hogy belülről nézve folyton csavarodik meg dőlöngél a kamera, meg ilyenek és megint oda jutok ahova mindig hogy inkább be se lépek vagy ha mégis akkor 10 perc után kilépek inkább. :/
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem az autók kidolgozottsága megfelelő (a beltéri textúrák lehetnének azért jobbak), ez a legkisebb baja a játéknak.
  • Norby646
    Attól hogy eltérő típusú a 2 játék a modellek között nem kéne ekkora különbségnek lennie. Sztem már az egy jó pont lenne ha jobb lenne a kidolgozottságuk a kocsiknak. Azért raktam be a képeket hogy az autók kidolgozottsgátá legyen mihez viszonyítani. Igazad van abban hogy hülyeség összehasonlítgatni, mert tök másról szól ind2 játék, de te mondtad hogy ne csak 1 dolgot hasonlítsunk akkor össze.
  • Norby646
    Hát sztem sokat nem fog lendíteni ez a tdu 2 helyzetén. Akik egészen eddig a tdu 1-el tolták, nem fognak átállni a tdu 2-re. Akiknek bejött azok már rég azzal tolják és a tdu 1-el már nem, aki meg maradt az 1-ben vagy újra inkább az 1-el kezdett játszani az meg nem fog tdu 2-zni mert nem szereti pontosan ezért maradt az 1 mellett. Tehát önamgában ez a szerverleállás nem hinném hogy sokat növelne a bevételükön bár gondolom nem ez volt a fő szempont amikro úgydöntöttek hogy lelövi ka tdu 1 szerókat.
  • [HUN]FaTaL
    De ezt nem úgy kell nézni, ugyanis a gépeknek a teljes pályát kell vinnie, lévén a tdu nem zártpályás. Így eleve baromság az összehasonlítás.
  • Norby646
    Amúgy ez Fatal-nak ment ofc. :)

Jah és az autók mérete azért nem növekedne mert a tdu-ban (tökmnd1 hogy most az 1-et vagy a 2-t nézzük mert ugyanazt az elgondolást alkamazza mind2) a bnk fájlok azért 3 illetve 6mb körüliek mivel textúrákat használnak ahhoz hogy a kocsi bizonyos részei részletesebbnek tűnjenek, mintha le lennéek modellezve. Ez a megoldás viszonylag jó volt 2006-ban de elég szar 2011-ben. Mivel a forza modellekben minden 3d-sen le van modellezve így nincs szükség nagy méretű textúrákra ergo nem növekedik jelentősen a mérete a bnk-nak. Persze valemennyire igen, de ez végül csak 100-200 max 300kb-ot jelent 1 bnk-nál, így végül a kocsi külseje átlag 3200kb lenne a belseje pedig 4-5000kb, ami mellesleg már kissebb mint az alap tdu-s beltső bnk. Azt az 100-200kb többletet a kocsi külsejénél bőven kiegyensúlyozná a kocsi belsejének a bnk-ja és nem nőne a játék mérete úgy hogy sokkal jobb "minőségű" modellek lennének benne.

Egyébként ha az egész játékot hasonlítjuk akkor a tdu 2 még szarabbnak tűnik mint eddig mivel a forza-ban sokkal jobb a grafika, fizika, modellkidolgozottság. És a multiplayer részt sem istenítneém annyira a tdu 2-ben, amikor össze vissza laggol midnenki, a coop-eratív mód felesleges és idétlen szintén a lagg miatt, és olykor-olykor még nincs is szeró. Mind2 pálya jóval nagyobb mint a forza-ban bármelyik, de ezen kívül semmiben sem jobb. A Horizon meg ha jól tudom már a tdu-hoz hasonlóan egy nyitottabb pályával fog rendelkezni aminek a tdu-ban lévő oahu-hoz megközelítő mérete lesz.
  • DoNLaCeee
    Attol h lenyomják a szervert még nem fogja senki megvenni a fos 2-t
  • Norby646
    A forza páylák is sokkal részeltesebben ki vannak dolgozva. Ezt nem úgy kell nézni hogy a forza pálya ennyi polygon a tdu meg annyi, mivel a tdu pályája sokkalta nagyobb. Viszont ha 1 akkor darabot kivágnánk a tdu pályájából mint amekkora az egyik forzás páyla akkor mindjárt látszódna a különbség... De a pályával amúgy nincs is különösebb gond a tdu 2-ben szemben az autókkal. Egyébként meg 20-30gb-os és mégnagyobb méretű játékok vannak úgyhogy nem értem ez miért jelent gondot 2011-ben. Ráadásul az autókat tekintve, ahogy én bekonvertálgatom a forza modelleket a tdu-ba úgy a méretük se lesz nagyobb a bnk fájloknak különösebben, tehát ha a 100 akárhány járműre mind bekonvertálnék 1-1 autót összességében nem lenne sokkal nagyobb a játék mérete. A pályával meg nem kéne szarakodni mert az nagyjából jó úgy ahogy van. Sztem sokkal jobb kidolgozású autóknak kéne lennie a tdu 2-ben mivel a pályát/pályákat aránylag jól eltalálták de a kocsik nem lettek sokkal jobbak mint az 1-ben, holott ez sokat dobhatott volna rajta...
  • Norby646
    Most nézem a fészbúkon a horizon-os modelleket. Van egy olyan érzésem h megnyugodhatunk a fájlok formátumával kapcs.-ban mivel a modellek amik 3-ba és a 4-be is benne voltak tulajdonképpen ugyanazok lesznek. Bár érthető is, minek szarakodnának a 3d-s modellekkel amikor azok már többnyire a 3-ban is elég részletesek voltak. Mivel a 4 kapott sok új modelt is, amik tökéletesek lesznek a horizon-ba is, felesleges tovább időzni meg pénzt költeni a modellekre. Gondolom ha a modellek ugyanazok akkor ugyanazt a rendszert is fogják alkalmazni a fájlok tömörítésére.
  • [HUN]FaTaL
    És a Forza 3-ban is ekkora bejárható terület van, ilyen multiplayerrel? Na ugye. A pálya hány polygonból áll?:)

Szóval, ha már összehasonlítgatunk, akkor az egészet...
  • Muttley
    ebben a listában iszonyat sok a bullshit autó :)
    azaz, h közel ua. az autó 100x
    :o)

kicsit szemezgetek, de ha van spec kívánság
    ami nincs benne a Forza 4-ben
    mondd és már fenn is van fbook-on :o)

és GYERTEK like-olni
    sok LÚD, disznót győz :))
  • Norby646
    Ezek! :)
  • Muttley
    GT5 modellek?
    melyek azok?

tolom menten az arcukba fbook-on :)
  • Norby646
    Pontosítanék: A modellek formátuma egy dolog, de általában a legnagyobb problémát az okozza hogy a modelleket a textúráikkal meg néhány egyéb fájlal együtt becsomagolják egy akármilyen formátumú fájlba. Ha ez a fájl mondjuk egy zip, akkor azt quick bms segítségével és persze egy zip script-el könnyedén ki lehet csomagolni. De pl a gran turismo 5 esetében ez egy olyan formátum amit senki sem tud megnyitni csak a játék fejlesztői a saját ehhez készített programukkal. Megjegyzem utóbbi nagyon nagy kár mert rengeteg olyan modell van a gt5-ben amit ha lehetne már rég bekonvertáltam volna mert annyira fav.-ok. :)
  • Norby646
    A guruk faszán semmit se fognak tudni átkonvertálna ha olyan formátumban lesznek a modellek amiket csak a készitő tud a saját programjával kicsomagolni/megniytni. De tübbek között én is reménykedek hogy marada a jól bevált forza-s formátum, mert azt meg lehet nyitni. :)
  • Norby646
    Hát igen, ez elég egyértelmű. Eleve a tdu 2 oldalára írták ki, ráadásul még "invitálnak" is minket a szövegük végén a tdu 2-be. Ráadásul csak úgy mellékesen bedobtak (ha jól emlékszem (zárójelben)) egy linket hogy az atari oldalán meg lehet venni... :D Röhej...

Persze előbb utóbb a tdu 2 nélkül is zárták volna a szerókat, mivel nem kevés pénzt költhettek a szerverek bérlésére ráadásul egy olyan játékért amit már nem is forgalmaztak.

Amúgy ezt a 3 képet tegnap találtam, tulajdonképpen a kocsik részletességét hasonlítja össze zmodeller-ben.

TDU 1:

TDU 2:

Forza 3:

Aki nem értené, a 3d-s modelleket igazából kis háromszögek alkotják, minnél több ilyen háromszögből épül fel egy modell annál részeltesebb. Hát mit mondjak...? Sztem túl sok különbség nincs a tdu 1-es és a 2-es kocsik között... A tdu 2-es valamivel kidolgozottabb azért, de sztem közel sincs a forza 3-ashoz ami mellesleg 3 éve jött ki szemben a tdu 2-vel ami tavaly jelent meg. És akkor a Forza 4-ben lévő SLOD modelleket még nem is mondtam amik egy sime fm4 odellel szemben lemodellezett motorral vannak felszerelve. :) Midnenesetre a szint amit a tdu 2 hozott közel sem 2011-es és ezt a játk tartalmának 80%-a alátámasztja.
  • Muttley
    köszönöm :)
    a héten neki is ugrok :)

MÁS:

G Y E R T E K oltani Forza Horizon-ékat a facebook-on

milyen autókat rakjanak be
    amiket f.szául a guruk áttesznek majd a TDU-ba
    én elkezdtem
    ha teccccc, like-oljátok (hátha pakolnak még bele pár verdát :)
    ha nem teccccc, hagyjátok :)
  • 0Diaz0
    És te erre még csak most jössz rá?

Szerintem mindenkinek leesett már,hogy a tdu1et azért zárják be mert bejött mindenkinek,a tdu2-t meg nemveszi senki,mert rájöttek hogy bugos sz.r az egész,és mindig kis fiszemf.szomért fizetni kell.. és ezt akarják kijátszani,hogy a tdu1et lekapcsolják,a tdu2-t meg elkezdik veszegetni... mi ez ha nem kib.szott nagy profit szerzés?!
  • Gyuszopapa
    Különben szerintem azért kapcsolják le mert rá akarják venni a játékosokat hogy a TDU2-vel játszanak.
  • Gyuszopapa
    Bekaphatja az Atari ha lemeri kapcsolni a szervereket.
    A Grid multiját a Gameranger mentette meg,hátha ezt is megmentik.
  • Norby646
    Hát bízzunk benne... :) Jó lenne valamilyen megoldás, hogy azért néha néha még tudjunk menni egyet... ;)
  • Stockbauer33 #106103
    Srácok talán van még 1 esély.Talán találkoztatok is fent a szigeten vele, de van egy német player ( KsK-Dos ) aki ráált a témára h nemállítsákle a szervereket.Lehet h a szavazatok kevesek lesznek de hamegtudjuk h kb mennyi egy ilyen online szervert üzemeltetni talán adományokkal még sikerül fentartani.Amint tudok vmit irom
  • DoNLaCeee
    Én kb 3 éve vettem meg fillérekért
    GRID-be legalább van lan tunggle-vel asszem csak itt olyan nem lenne sehogy h lan ....
  • bency
    Legalább 5 éve megjelent a játék,ennyi idő után már lekapcsolják azért mindig,a Race Driver GRID et sokkal hamarabb lekapcsolták ,nem volt mit tenni.
    5évnyi játszással lejátszodtad azt a pénzt szerintem :D Az hogy te később vetted meg ,pech:P Én se tehetek róla hogy csak 1 éve van kb...
  • bency
    Nem sajnos mivel még mindig nincs netem csak ilyen szar usbs.....basszák meg,a napokba sajnos nem lesz időm :(
  • becsiati
    De legalább ne ezt a szervert hanem inkább a TDU 2 nek a szerverét kapcsolják le csak!
    Hiszen ez az 1 olyan játék az atarinak amivel még most is többen játszanak!
    Meg ha lekapcsolják akkor meg fizessék vissza a pénzünket!!
    Nem ingyen adták...fizettünk érte!
  • Entex
    Bency lesz ma valami?
  • DoNLaCeee
    Na nem is baj h lekapcsolják a szerót ennyire fos mint most sose volt még