Test Drive Unlimited

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

marcihusi
Ennél több driftes információt már nem is kaphatnál! <#nevetes1>
Hát még 2 nap és kiderül Stock!<#eljen> De már nagyon várom<#finom>

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

jó a drift nem 100% élethû, de hogy lehetne az? ez egy játék. De egyébként én élõben elég normálisan tudok vezetni😊 és azért a tdu-ban megküzdöttem a driftel mert nem érzem a kocsit annyira. Hiába rángat ide oda a kormány azért az nem ugyanaz mint élõben😊 Egyébként a kedvenc kocsim z06 corvette és ezt ajánlom driftre is és hosszú távokra is mert jó vezetni és elmegy vele az idõ😊
shumika
Nem setup-al mondom hanem gyári beállítással.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Roger6
Én a drift részét pont nem tartom realisztikusnak, öreganyám is tudna vele driftelni egy jó setup-al, aki életében nem vezetett...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

shumika
OFF
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Probáltad már a Live for Speed-et? Az nagyon realisztikus fizikával rendelkezik. Tégy egy próbát. Nem fogod megbánni.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Törölt felhasználó
Nekem annyi a bajom ezekkel a driftekkel, hogy kb a valóság nagyon kevés százalékát adják vissza. Nagyon nehéz benne jól ráérezni a driftre még G25-tel is rugdoshatom én a kuplungot, valamikor elteszi valamikor nem. Meg persze arról is beszélhetünk, hogy mennyire nem lehet átérezni, hogy most az autó elkezdette már csúszni és érdemes viszább venni a gázból, ellentétben a valósággal. A TDU sztem nem éppen a legjobban szimulálja a driftet... Amiben elég jónak találtam, az grid, ott valahogy driftelésnél meg a sima versenyeken is kb, annyira kezdi eldobálni magát az autó, mint a valóságban. De persze az se az igazi😊 Nekem ez a tapasztalatom.

Adamfesto: Drift.hu rulz😊
Roger6
Hát ez kurva nagy rajz lett! 😊 Tényleg tetszik! <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Õ kicsit látványosabban csinálja: jobblábfékgázkuplunkkézifék-es videó 😊

Ha tényleg összejön a melód amit mondtál egy ilyen kormány kötelezõ.Nekem gyáriba megvan ez a game,elküldöm szivesen mert ezzel a játékkal tényleg meglehet tanulni komolyan driftelni.Nem mintha kivetni való lenne a tudásodba és le a kalappal elõted meg a Jadz Tomi elõtt mert amit ti billel HC-ba mûveltek az profizmusról árulkodik <#worship>.A jobbláb fékgázt jóltolja a fiú.Mintha magamat látnám <#wow1><#mf2><#beka2>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Némi vizuális magyarázat, kiegészítve azzal, hogy a fõútra is kidriftelhetsz ha nagyon rövidnek hatna a táv.

Jaddz drift (balfaszkodás)

Ez a technika alapdologként kezeli, hogy egy 43kw-os 1.2-es Fiat Punto típusú gépjármûben ülsz. További teljesítménypluszt érhetünk el ha nem ül senki a sofõrön kívül a kocsiban, majdnem üres a tank, valamint meleg a motor. Elsajátításához mindössze 350Ft kell autómosóra, gyakorlás határozottan nem szükséges, a hosszantartó élvezeti faktorhoz variáltjuk a helyszínt.

Fontos, hogy (fõleg az elsõ pár alkalommal) lehetõleg a körzetre nehezedõ, hétvégi ebéd után, 2-3 óra magasságában megfigyelhetõ lustaság alatt hajtsuk végre a mûveletet, így megkímélve magunkat az esetleges túlfûtött humorérzékkel rendelkezõktõl, valamint max. egy kóborkutyára hozzuk rá a szívbajt.

A kivitelezés során lényeges, hogy elég víz érje az autótestet, ami így - elkerülhetetlen módon - rájafojik a gumira. Pénzesek megdobhatják egy kis viasszal az élményt. Komótosan guruljunk be az autómosóhoz, szóljunk a bácsinak, hogy kapcsolja be a cukorkagyárat, perkáljunk neki egy kis lóvét úgy gyorsabb, aztán hagyjuk hogy végezze a dolgát a rendszer. DE!! Az íventartáshoz vezessük rá a láncra a szekeret, s egy meghatározott pillanatban csapjuk üresbe kedvencünket, még le is állíthatjuk. A kormányhoz, fékhez ne érjünk, a lánc ami húzza a kereket majd csinál mindent helyettünk. Miután a szárító is jól végezte dolgát, kezdõdik a mulatság. Zöld jelzésre induljunk, hagyjuk figyelmen kívül a reklámszöveget meg a mosolygó rókát aki szeretné ha ellenõriznénk a fékeket, tekerjük el valamerre a kormányt amerre szabad az út, majd kettesbe tevén a gépegységet, a gázpedál kárpitba süllyesztésével jelezzük felé, szükségünk van minden harci képességére, iramodjunk meg. Eredményképpen a következõ kanyarban ha nem finomkodunk a paripákkal, és még az autómosóból kifelé - tegyük fel jobbos kanyarban - balra dõlt kasztnira még nehezednek a középiskolában tanult erõk, szóval ez mind egy precíz ellenkormányzással és a ménessel az orrban, fantasztikus élménnyel gazdagít!! A vizes és lehetõleg kopott (de nem szükséges) hátsó gumik elvesztik tapadásukat, a jól láthatósági mellénnyel és kiskosárral megszilárdított csomagtartórész ránehezedik az úttestre, és az autómosótól kivezetõ hosszanti 90°-os kanyart végigdrifteljük.

Ha esetleg abba a hibába esnénk, hogy valami tuningolt szarral megyünk, vagy a másik véglet, hogy nem volt merszünk a gázpedál teljes útját kihasználni, hagyjuk a picsába az egészet, mert a kézifék nem fog, az elsõ fék meg inkább nem szeretnéd ha fogna.

Mindenkinek kellemes idõtöltést kívánok, vállalkozószellemûektõl videóanyagot kérek!

adamfesto
Mentsétek el, van benne okos dolog!
Remélem segít a leírás és nem veszitek OFF-nak.

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

adamfesto
Ha sok

Mindenkivel elõfordul, hogy elsokall a kanyarban illetve túlságosan megindul az autó hátulja. Ennek kivédésére a legjobb a már említett kuplungbenyomás. Ilyenkor az autó mentesül a hajtási befolyástól és visszaáll egyenesbe. Fontos, hogy a megfelelõ sebességgel kövesse a kormányzás az autó visszaforgását, mert aszfalton a kuplung benyomása után hirtelen megtapadhatnak a gumik.

Másik nehezebb technika a fékpedál bal lábbal történõ rugdosása. Ekkor fontos, hogy idõben felismerjük, hogy a drift nem kivitelezhetõ (tapasztalat alapján) és finoman kezdjük el rugdosni bal lábbal a féket. A gázról vegyük el a lábat, a kuplungot viszont ne nyomjuk be. Az autó tovább fog keresztbe csúszni, de lassulni fog. Számítsunk arra, hogy az autó itt is hirtelen megtapadhat ha eléggé lelassult, fejben álljunk készen a kormány egyenesbe hozására.

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

adamfesto
Feint drift (hintáztatás)

Ennél a technikánál az autót két határozott kormánymozdulattal kitérítjük az egyensúlyából (jobb-bal, vagy bal-jobb), majd ellenkormányozunk, aztán a jól begyakorolt módon gázzal és a volánnal keresztben tartjuk az autót és élvezzük a driftelést. Még egyenesben megkezdhetjük a kormányzást, azon az oldalon érdemes, ahol majd a kanyar belsõ íve lesz (pl. jobbos kanyar elõtt a jobb oldalra húzódunk).
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az elsõ kerekek irányába áll vissza.

adamfesto
Dynamic drift (dinamikus drift)

Ennek a kivitelezése rutinos sofõrt és jó autót kíván. Kezdõ driftereknek nem ajánlott, mivel nagy sebességnél hajtjuk végre.
Lényege, hogy miután kitört az autó fara (feint drift vagy kansei drift technikával ideális), az autó lendületét kihasználva a kormánnyal és a gázzal (fékkel vagy kézifékkel) játszva tartjuk keresztben a kocsit.

adamfesto
Manji

Ezt a technikát nem kanyarban, hanem egyenesben hajtjuk végre. Elkezdeni lehet a kanyar kijáratából vagy az egyenesben is.
Megindítjuk az autó hátulját (vagy eleve a kanyarból kifele driftelve érkezünk) az út egyik felén és keresztben közeledünk a másik oldal irányába. Mikor már elég közel vagyunk, hirtelen levesszük a lábunkat a gázról, aminek hatására az autó hátulja átfordul a másik irányba. Ügyeljünk arra, hogy az út szélétõl hagyjunk elegendõ helyet az átfordításhoz. A fordulás során folyamatosan tekerjük a kormányt is és folytassuk a driftet az út másik széle felé. Ha elértük, akkor megint vegyük el a gázt és kezdhetjük megint az átfordítást.
Ha nem elég erõs a gépünk (itthon azért ez jellemzõ), akkor visszaválthatunk egyet.
Ez elég veszélyes trükk, sokat kell gyakorolni. Ha az autó felett elvesztettük az uralmat és abszolút túlkormányzottá válik, akkor a kuplung idõben való benyomásával még menthetõ a helyzet.

adamfesto
Kansei drift

A technika végrehajtása során versenytempóban határozottan kezdjük meg a kanyart (túlzottan alulkormányozott autóval kivitelezhetetlen). Hirtelen vegyük el a gázt, amire az autó túlkormányzott lesz. Ha már kezd elveszni a tapadás lépjünk rá a gázra újra. Ekkor az hátsókerekek legyõzik a tapadást és elkezdhetünk driftelni. Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az elsõ kerekek irányába áll vissza.

adamfesto
Braking drift (fékezés drift)

Drift közben az autó súlypontjának megváltozásának kihasználásával lehet megindítani az autó hátulját, illetve a haladók az ún. dynamic driftnél (lásd lejjebb) alkalmazhatják.

adamfesto
Jump Drift (padka drift)

Közepes sebességgel érkezzünk a kanyarba, majd az ívbelsõ kerekeket lassan tegyük fel a padkára. Ha a hátsó kerék felment a padkára adjunk gázt, és amikor leérkezik gyorsabban fog pörögni, így elvesztik a tapadásukat a hátsó kerekek. Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.
Ha be akarjuk fejezni a driftet, akkor fokozatosan elvesszük a gázt és egyenesbe hozzuk a kormányt és az autó lassan az elsõ kerekek irányába áll vissza.

adamfesto
Dirt drop drift (koszra dobás drift)

Érkezzünk a kanyarba közepes sebességgel. Adjunk gázt és lassan kezdjünk el a kanyar külsõ íve felé húzódni (pl. balos kanyarnál jobb oldalra). Amikor a hátsó kerekek lemennek az útról, akkor az kisebb tapadású felület miatt elvesztik a tapadásukat a hátsó kerekek és az autó segge megindul.
Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.

adamfesto
Shift lock drift (visszaváltás drift)

Kivitelezése hóban vagy vízen ajánlott, száraz körülmények között nagyon koptatja a technikát. Viszont az alkalmazása nagyon élvezetes.
A lényege, hogy kanyarban ? vagy még elõtte ? egy sebességet visszaválunk, amitõl megemelkedik a motor fordulatszáma, a kerekek egy pillanatra blokkolnak, ettõl elveszik a tapadásukat és az autó hátulja megindul a centrifugális erõ irányába.
Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.

adamfesto
Clutch Kick (Kuplungrúgás)

A technika lényege ez esetben is a tapadás elvesztése. Egyszerûen rárúgunk határozottan a kuplungra, amitõl a hátsó kerekek elvesztik a tapadást és kitör az autó fara. Ezután gyors ellenkormány a helyes reakció és a gázzal finoman játszva megtartjuk a driftelés egyensúlyát.

adamfesto
E-Brake drift (Kézifékes Drift)

Ritkábban használt technika, fõleg gyengébb autóknál használják, illetve a profik tovább tudják a kézifék segítségével keresztbe tartani az autót (páros driftnél a hátul haladó gyakran alkalmazza). Rendszeres használathoz javallott egy hidraulikus rendszer beépítése.
Kezdjük meg a kanyart nagy sebességgel, majd a csúcsnál (vagy már a kanyar elõtt) egy határozott mozdulattal rántsuk be a kézifék kb. 1mp-ig. Hátsókerekes autóknál a kuplungot nyomjuk ki. Ekkor megindul az autónk hátulja, amire ellenkormányzással válaszolhatunk. Elsõ kerekes autó esetén a gázt folyamatosan nyomni kell míg a kézit behúzva tartjuk.
Ebben az esetben sem szabad befékezni vagy hirtelen elvenni a gázt.

adamfesto
Power Over (Erõcsúsztatás)

A legegyszerûbb drift technika, csak erõs autó vagy csökkent tapadóképesség kell hozzá (hó, esõ, sár, por), nem szükséges túlzott tempót vagy oldalgyorsulást az autóra erõltetni. Fontos a gázpedál rutinos kezelése.
Fordítsuk a kocsit egyenesen a kanyar irányába, majd adjunk annyi gázt, hogy elveszítsék a hátsókerekek a tapadást. Ha érezni, hogy az autó hátulja elindult (az oldalirányú gyorsulás és a túlzott mértékû gázadás lesz az oka a túlkormányzottságnak), azonnal ellenkormányozni kell a kanyar kijárata felé és a kocsi addig halad keresztbe, amíg gázt adunk. A gázzal finoman játsszunk. Ha a fékre lépünk vagy hirtelen elvesszük a gázt, akkor az autó túlságosan túlkormányzott lesz és megpördülünk vagy leesünk az útról. Tipikus kezdõ hiba, mindenkivel elõfordul a gyakorlások során.

adamfesto
Hátha valakit érdekel, driftelési technikák:

Bevezetés

Szeretnék ismertetni néhány technikát, amik alapján el lehet kezdeni a gyakorlást. Könyvbõl nyílván nem lehet megtanulni, gyakorolni kell, de érdemes elolvasni mindenkinek hátha talál egy jó kis trükköt amit még nem ismer.
Mindegyik cikkben alapfelállásként kezeltem (kivéve ha nincs külön feltûntetve), hogy a technikákat hátsókerék hajtású és sperr differenciálmûvel (korlátozott csúszású kiegyenlítõmû) rendelkezõ autóval hajthatjuk végre.
Nem alapkövetelmény, de a technikák elsajátításához szükséges 120-150 egészséges lóerõ, az átlagosnál keményebb lengéscsillapítók, és egy jó kormány. Minden további fejlesztés csak pénz kérdése, de azért egy pereckormányos széria ezerkettes zsigával nem a legkönnyebb dolog elkezdeni driftelni.

Ha kormánnyal is játszol, nem kell egybõl off-al kezdeni/gyakorolni, elõször szokd meg hogy tudod csúsztatni az autókat a kanyarban, mekkora féktávot vegyél, mikor kezdd el csúsztatni, mikor kezdj el kigyorsítani ha egyáltalán el kell vedd a lábad a gázról, stb..

Mivel én billentyûzettel játszok, nem tudok OFF-al menni a padlógáz miatt amit USAMEN is mondott, így sport és hypersport között váltogatom az autó függvényében, általában úgy kezdek meg egy kanyart, hogy lenyomom egyszerre a féket és a jobbra vagy balra nyilat, természetesen amerre épp megy a kanyar, de csak egy pillanatra, majd egybõl gáz, ettõl tökéletesen irányba áll a segge és már szépen csúszik is íven az autó. Ha a kanyar kicsit erõsebb akkor rásegítek még egy kis kanyarodással, esetleg ha nagyon bedobtam ellenkormányzok, de általában csak a gázt nyomom semerre nem kell korrigálni. Kézifékkel meg segíthetsz az autónak ha úgy érezted hosszabb a kanyar, vagy hogy elég gyorsan mész, hogyha látod h nem akar már tovább csúszni, akkor az megnyújtja kicsit a csúszást. Kialakul ám a saját stílus hamar, de az is elég sokat segít, ha már azért nem tekeredsz fel minden fára, hogyha keresel egy nagyobb HC-s társaságot és figyeled hogy mennek.

Azt tudom hogy nem kellene, de csak úgy indul meg keresztbe a kocsi,( a belengetéssel mindig a kipördülök). Aztán vagy idõben sikerül levenni a lábam a pedálról, vagy nem. Egyenesekbe meg nincs semmiprobléma a max gázzal. Na de jó éjszakát! valamikor aludni is kell.
"Bár azt is szinte csak padlózom" ---> Itt van a probléma.

Kormánnyal. Én az offline profilomban játszottam billentyûzettel, de az engem már idegesített, hogy nem tudtam huzamosan tartani semmilyen sebességet, emiatt vettem a kormányt. Bár azt is szinte csak padlózom 😄
Billentyûzettel csak a gyengékkel, meg a 4kerekesekkel tudtam off módban autózni, bár a kormánnyal sem megy sokkal jobban az off😄
HEMAXXI
oké köszi na én lépek jó8 mindenkinek

TDU NICK:anudis0000[hun]

Billentyû, vagy kormánnyal játszol ? Az offhoz qrwa sokat kell gyakorolni, én mivel billentyûvel játszok, nem is akarom megszokni az offot, fõleg hogy a gáz adagolás úgy kezdõdik hogy padló.

Legalábbis egy két beléptetési adatot tárol a mentés, vagy visszaellenõriz, mert a jelszó más mappában van. Attól függetlenül lehet hogy a mentés is tárolja ellenõrzési célból.

Marci ok: #95475, és #95482 delete.

#95481: Nem tudok segíteni, mert az online mentés, tárolja a GameSpy -os adatokat is, amik az online játékhoz szökségesek, többek közt a nicknevet, és a jelszót. Én egyszer jelszavat próbáltam változtatni, majdnem új játékot kellett kezdenem. Szerencsére volt biztonsági mentésem. sry.

http://games.softpedia.com/get/Tools/Test-Drive-Unlimited-Complete-Savegame.shtml
Szerintem ez az bár én nem töltöm le.
Ezeket a csúcs "A" kategóriás kocsikat csak driving aid, meg sport módban tudom vezetni, off hcban, minden bukkanón meg kanyarban elvesztem az irányítást fölöttük, bár a hibáiból tanul az ember.
Komoly?, miért, rosszul gondolom? Írtatok egy jópár autót, ami nektek ideális volt a gyakorláshoz, ez azt jelenti, hogy embere válogatja, hogy kinek mi a legjobb, vagyis van egy jópár autó, ami ideális választás lehet számomra. A gyakorlás pedig egyértelmû.
HEMAXXI
csáó akkor tudnál seghiteni hogyan lehet?

HEMAXXI
vallaki segitene kellene egy 100%-os mentés mert sehol nem találok pls vki

marcihusi

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

Non Hc -ban kicsit erõltetni kell a jó driftet, de Hc -ban valóban minden autóval lehet. Kezdésnek ajánlanám a Saleen S7 Twin Turbót, vagy a Koenigsegg -et.

marcihusi
Ha már kicsit jobban megy, akkor ajánlanám a bekarikázott részeket.

Lassabb szakaszok, de mehetsz keresztbe végig.<#eplus2>

Ez hatalmas hülyeség. Ráadásul max offline mûködik.

HEMAXXI
oké köszi

Te ez most komoly?--- A válaszaitokból azt szûrtem le hogy szinte bármilyen autó alkalmas rá, csak rengeteget kell gyakorolnom, az meg is lesz. Nyomok akkor pár olyan szigetbejárósat.---<#wilting><#ijedt><#nemtudom> Telegalább leszûrted.A friss másik meg nemtud visszaolvasni <#levele><#gun>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Köszi mindenkinek a sok segítséget! A válaszaitokból azt szûrtem le hogy szinte bármilyen autó alkalmas rá, csak rengeteget kell gyakorolnom, az meg is lesz. Nyomok akkor pár olyan szigetbejárósat.
Laaccoo
A 2db Playersave-t ird felül a tdu->savegame->neved mappában

AZ ÉLET 250KM/H-NÁL KEZDŐDIK,ÉS EGY ELRONTOTT KANYARIG TART! Tdu-Nick: Laco02 SONY VAIO VPCCW1S1E 14\" P7450 GT230M 4GB

Illetve még valami, szerintem ne a versenypályán gyakorolj, szubjektív véleményem szerint semmi köze az utakhoz, már csak a domborzati viszonyok miatt sem. Délkeleten találsz egy ~195km(?)-es online versenyt, abba mássz be HCban és nyomd végig 1-2x. A verseny körbemegy a szigeten, de nincs forgalom, nincsenek playerek, olyan gyorsan mész ahogyan csak szeretnél, gyakorolni szerintem nagyonis ideális. Sok sikert! 😊

HEMAXXI
a következö kérdésem pedig az hogy hogyan lehet berakni mentést ugy hogy mintha én vittem volna végig vmi link

marcihusi
HC módban szinte bármivel lehet jókat driftelni, de én az ascarit ajánlanám gyakorolni.

Szia! Én a Zondát tudom a figyelmedbe ajánlani.