Test Drive Unlimited

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Me0w
Nekem Ati-n siman elofrdul 2-3 orankent, hogy elfogy alattam az ut, leesek valahova a sziget ala a vizbe, majd a program idovel visszarak 'felulre' 😉

Together we'll fly someday...

"Egyébként gyanús a dolog, hogy valamilyen textúra vagy objektumkirajzolási probléma lehet, mert a távolból elõtûnõ dolgok sokszor igen furcsán tûnnek elõ - míg közel nem érek! (mintha mögöttes objektumok rajzolódnának ki egy takaró objektum elé pl. házak, épületek - textúra nélkül)"
Ilyet én még nem tapasztaltam, de ilyen tudomásom szerint csak egy esetben fordulhat elõ: a Z-buffer rendellenes mûködése esetén. És ilyen rendellenes mûködés hibásan megírt post-process effektrendszernél fordul általában elõ (tapasztalat, annó nekem is sikerült ilyen hibát programoznom 😊 ), itt jönnek újra képbe a render targetek és ott vagyunk ahhol a tducentral elkezdte 😊, csak ezek szerint Ati-n is elõfordul ez. Ha valakinek az egész képernyõn villognak az objektumok az is ilyen eredetü probléma csak egy súlyosabb megjelenési formában.

\"Finding beauty in the dissonance.\" - Tool

bertino
fraps

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ugyanez a problémám plíz help!!!!!
Nem indul el az elsõ verseny de le sem fagy, csak forog egyhelyben a kép!!!!!!

Egyébként nem akad, Athlon 64 3000+, MSI6600GT AGP, 1,5GB Ram, de a detailt le kell venni mediumra és csili-vili effektek sem mennek... Majd talán egyszer erõsebb gépen.

1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.

Google Translate
A fordítása messze lesz a jótól de bõven érthetõvé teszi a szöveget.

bondi
Ja és a felbontás 1900x1200, ami szintén nem mind1.

bondi
Ha megmondjátok hogy lehet kiiratni az fps-t, azt megköszönném.
Nálam akadásmentes, és mindent fullra állítottam, mondjuk nem tudom mennyi az fps, de szemre tökéletes. Nagyon ritkán egy pici lassulást érezni, de ez még gyors vezetés közben sem okozott gondot, mondjuk betudtam multiplayer, online profil és net problémának.
C2D6600@3200, 2G 800-as RAM, és GF8800 GTS 640 Mb, WinXP

Hmuda
Kész, feladom. Eddig elfogadtam, hogy a hétvége miatt nem írtak vissza, de mostmár bõven hétköznap van, több levelet is küldtem, hát remélem a torkukon akad a pizza amit a pénzemen vettek.

Aki akar Hmudaa néven megtalál a játékban, annyi már most biztos, hogy a bétás klub ugrott.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Azt a TDU centrálos szöveget sajnos nem értem (englishül tudok, de németül nem)<#szomoru2>

TDU online: [HUN]DSG MSN: info(kukac)testdriveunlimited.hu

Én ilyet nem tapasztaltam. Nálam is dobál be menetközben objektumokat, de az akadás az más lehet és nem töltési elégtelenség.

Tény, hogy jobban hajlamos akadozni, ha gyorsan megyek, de volt olyan is hogy csak mentem lassan és elkezdett akadozni. Winyó lámpa meg sem villant.

Nyilván ha épp winyóról tölt a játék akkor akkor megakad, de sokszor tölt kicsit és ráadásul satás winyón van, ami töredezettségmentesítve van.

Ilyet, hogy elfogyott alólam az út még nem tapasztaltam.

Az akadozások közül van olyan, hogy a pálya adott pontján mindig jelentkezik, de van olyan hogy nem. Sõt van olyan része a szigetnek, ahol szinte 100% hogy jó hosszú szakaszon végig tudok menni akadozás nélkül.

Városban sem akadozik jobban, csak kicsit lejjebb esik az fps.

Úgyértem az akadozás teljesen rapszódikus és nem tudni mikor csinálja, de vannak helyzetek amikor szinte mindig (adott verseny adott pontjánál).

Az azonban tény, hogy a bétánál sokkal jobban fut a progi (framerate nem emelkedett viszont kevesebbet akadozik). Volt pl olyan verseny, amit az akadozások miatt nem tudtam megcsinálni (american duel nevû verseny közben játszhatatlanul szaggatott - versenyen kivül ugyanott meg sem röccent), viszont a véglegesben simán végigmentem akadozások nélkül. Viszont még 1x megpróbáltam ugyanazt a versenyt és akkor már akadozott (igaz kevesebbet mint a bétában).

hykao
Kis adalék a témához: nV 7800GS 256MB-os kártyával kezdtem a bétákat, közben ATI X1950PRO 512MB-osra váltottam, és elmondhatom, hogy szinte csontra ugyanúgy fut (akadozgatva - kivéve ha valamelyik kevéssé lakott és gyér forgalmú úton jövök-megyek, mert akkor fasza), és ugyanannyi FPS-t produkált mindkét kártya minimum és maximum beállítások mellett!
Nem a szokásos akadozásról van szó, hogy vagy swappelget vagy egyszerûen csak lassú, hanem mintha meg-meglódulna majd meg-megakadna. Ha nagyon gyorsan megyek, elõfordul, hogy egyszerûen úgy belassul, hogy "elfogynak" a textúrák elõttem, és leesek a semmibe, ilyenkor úgy tesz a progi, mintha vízbe estem volna, és visszarak - az idõközben megjavult - útra... 😊

Egyébként gyanús a dolog, hogy valamilyen textúra vagy objektumkirajzolási probléma lehet, mert a távolból elõtûnõ dolgok sokszor igen furcsán tûnnek elõ - míg közel nem érek! (mintha mögöttes objektumok rajzolódnának ki egy takaró objektum elé pl. házak, épületek - textúra nélkül)
Me0w
Azert nem mindent lehet optimalizalni mindenre, masreszrol pedig a hw gyartok ilyenkor nem keves penzt tolnak at a fejlesztonek, hogy ne vigye tulzasba az optimalizalast, foleg egy ilyen cimnel amit sokan megvesznek. Sajnos muszaj igy generalni a keresletet, kulonben nem vennel uj alaplapot, memoriat, vga-t stb 😊

ááá szerintem nem agp meg pci-e
mert nekem 2600cleron 1536mb ram és 7600gt-m van havernak 2600 sempron 512 ram és 9600pro és ugyananyi fps e van(7-8).továbbá másik ismerösömnek pci-e videokártyája van és neki is 10fps körül van.pedig jobb a gépe mint az enyém.
szerintem a hiba az hogy nem tudták optimalizálni rendesen.
mert más játék rendesen megy ez meg akármit csinálok laggol.de az az érdekes bekapcsolom a hdr-t akkor is 7-8fps kikapcsolom leveszem 800*600 ra akkor is 7-8 fps
nagy valoszinüleg majd lesz valami javito patch ami seggit mert ez igy sokaknak jáchatatlan.
Akadozás témában érdemes elolvasni ezt a hírt a tducentralon, az nV karikon felmerülõ sebesség és egyéb problémákat szinte teljesen megválaszolja (a leírt tünetek stimmelnek és az esetleges Alt-Tab-os gyógymód is). Már csak az EDEN-nél kell rájönniük mit csesztek el a kódban.

Me0w
Amd 3700+@3000, 2g ddr, agp-s x800-al 1024 high 2x aa -> 35-40 fps mindenhol. Ezek szerint nem a videokartya a szuk keresztmetszet 😊 (1280-ban meg 18-22 fps, ott mar az x800 nem birja)

hykao
Sok AGP-stõl olvastam, hogy akár régebbi kártyákon is gördülékenyen megy, akadozás nélkül, és sok PCI-E-s rendszerû emberkétõl meg, hogy akár erõs procival és videokártyával is akadozgat (nem a szokásos lassú futásról van szó - hanem a TDU már tipikusnak mondható "akadozgatásáról")

Valami más lehet a gebasz, de remélem rájönnek és orvosolják valahogy.

Viccesnek tûnik, de pl. a Hitman Blood Money-nál ha nem kapcsolta be az ember a BIOS AGP szekciójában a "gyorsírás engedélyezését", akkor kemény 5 FPS-t lehetett elérni mozgáskor! Ha álltál, akkor futott faszán, de ahogy megmozdultál akadozott, mint állat bármilyen videokártyán!!!
Szóval vannak ilyen dolgok, várjuk a megoldást... 😊
"Egyébként a TDU-ról annyit, hogy szerintem a megakadások oka az valamiféle olyan optimalizálatlanság lehet, hogy szûk keresztmetszet esetén egyszerûen megáll a progi mert nem tud mit kezdeni magával. Ugye az adatok winyón vannak, onnan kerülnek a rendszermemóriába, majd ami kell az a videokártyába. A TDU nem áll meg tölteni, hanem folyamatosan "streamel" mintha netrádiót hallgatnánk, azaz folyamatosan húzza be az adatokat át ezen a winyó-memória-videokártya rendszeren. Ha bárhol egy rövid idõre is megakad a folyamatos adatfolyam, megáll a játék gondolkodni."
Normális helyeken az adat stream-elést nem a fõszálba programozzák hanem nyitnak rá egy külön szálat így ha valami blokkolja a töltõszálat akkor nem áll meg a komplett progi hanem csak elfogy a pálya. Egyébként a TDU is ezt a megoldást alkalmazza, játszottam már töredezettségmentesítés közben, nem lett lassabb a játék viszont ha túl gyorsan mentem akkor már nem tudott elég gyorsan streamelni és elfogyott alólam a pálya. 😊 Viszont a sebességen nem változtatótt semmit.

Egyetlen probléma van csak a gondolat menettel: a TDU eredetileg X360-ra fejlesztett játék magyarul a grafikai keretrendszer 101% hogy valamelyik DX9.0c verzió. Namost a DX-ben nincs és nem is volt lehetõség arra hogy a renderelés-be ilyen mélységben beavatkozzanak. A textúrák ugyebár a videómemóban vannak amíg oda beférnek, amint nem onnantól a sysmem erre szánt részébe kerülnek viszont innentõl erõsen észlelhetõ teljesítmény csökkenés következik be (ugyebár a VGA a sajátmemójához könnyebben hozzáfér mint ahhoz a rendszermemóhoz amit átcímeztek neki). Abba hogy az adatok hogy és mikor vándorolnak a CPU-GPU-Sysram trióban nincs beleszólás (kivéve ha az ember éppen lock-ol egy erõforrást mondjuk egy textúrát és annak a tartalmát kézzel frissíti, ilyenkor ugyebár kézzel van kierõszakolva az adatok vándorlása viszont ez egy oltári lassú folyamat, ilyet csak a betöltés folyamán szoktak csinálni, nagyon ritkán kerül elõ menetközben). Ezt inkább már a driver határozza meg. A másik dolog meg az hogy hiába van PCIE meg nagy sávszél ha a GPU nem elég erõs ahhoz hogy max sávszélhasználatnál valós idõben tudja feldolgozni az adatokat. Az akadozásoknak/villogásoknak meg asszem egy félig driver félig TDU hiba az oka, valami a render targetek körül nem stimmel (RT-k általában ahhoz kellenek hogy textúrába lehessen renderelni a képet, az így kapott textúrákat pixel shaderekkel meg lehet még dolgozni, így készül pl a HDR).

Ebben igazad van, de már sok mindent próbáltam, hogy gyorsítsam (defrag, driver, reinstall, butítás) és nem igazán használt, szóval lassan már az AGP-re gyanakszom.

TDU: [HUN]Bronco -- CTDD Bronco, TDU2: Bronco

nálam egyáltalán nem röccen meg játék közben, csak az elején adja elõ azt a villogós dolgot, úgyhogy boldog vagyok😊

hykao
Megerõsíteni csak akkor tudnád, ha kipróbálnád PCI-E-s rendszerrel is és/vagy Vistán. 😊
Cujo01
(AMD 3ghz (2100-on megy), 512ram, ATI9600xt)
az FAQ-ban adott linken található butitással folyamatos megy, kicsit sem szaggat 😉
elötte játszhatatlan volt a maga 5-10fps-ével 😄

tototto
remélem tud valakis egiteni eddig ment a gpsen a görgetés egérrel, de msot az istennek sem akar rá/kizoomolni a szerencsétlen, más játékban jol mûködik a görgõ meg winfosban is, lehet véletlenül kikapcsoltam benne valahol, bár nem emlékszem
nem tudom találkozott e ilyen hibával valaki, esetleg van rá megoldás

swy te nem a gyalis swy vagy?

3G P4 nálam is, 1G ram dual channelben, és 256-os x1950pro, persze AGP-s.

Nem is igazán az FPS-el van bajom, hanem az idõrõl-idõre elõjövõ megakadásnak. Nem mindig ugyanott csinálja, de általában igen. Ha 1 óra után kilépek belõle meg vissza, akkor általában jobb a helyzet, de akkorsem 100-os.

Nem függ a jelenség a belátott terület méretétõl sem, sõt van olyan része a szigetnek, ahol gyakorlatilag sosem akad meg. És van olyan része is, ahol folyamatosan akad, amig át nem megyek azon a részen, de van hogy nem akad, mikor legközelebb ugyanarra járok.

Swy
a cd-n alapból van. Nekem másolt de ez mind1 és van rajta egy fullos sááávve!

http://bf2s.com/player/swy/

tobias88
Ez nálam is így van! 1024*768max->15 fps városba, 800*600 low->17 fps
robotnyk
köszi.
Nem kell perfectre csinálnod.

ja és ugyanazt az alábbi teljesítényt nyújtja 800X600 low-n és 1024X768 4xAA+HDR mellett is...

Megerõsíteni tudom: nekem 3GB-s P4 (Northwood) 1G RAM és egy AGP-s X1950Pro 512-essel elég szánalmas. A városban gyakran 15 FPS körül van, de sehol sem nõ 25-26 fölé... 😞
Szerintem ez a játék már erõsen kihasználja a PCI-E elõnyeit, de remélem egy peccs segít majd rajtam is.

robotnyk
extra versenyek perfectre kellenek a jutalomautóhoz?
Ezt a TDU - OFF topicba is beírtam, onnan másoltam át ide, szerintem tanulságos lehet. Lényegében azért elgondolkodtató, hogy vajon miért akad a TDU erõs konfigokon is:

Azonos típusú AGP és PCIE kártya között valóban nincs teljesítménykülönbség elviekben. DE! AGP-s kártyával lehet hogy lassabb lesz a játék, illetve többször és több helyen fog megakadni.

Miért? A PCIE nagyobb sávszélességet biztosít az adatok átvitelére, mint az AGP. Ráadásul a PCIE kétirányú kommunikáció, míg az AGP csak egyirányú. Tehát egy PCIE-re optimalizált játék akkoris gyorsabb lesz PCIE rendszeren mint AGP-sen, ha egyéb paramétereiben a két gép teljesen megegyezik. Hogy gyorsabb az nem feltétlenül több framereate-et jelent, csak kevesebb megakadást. Streamelésnél viszonylag kisebb adatcsomagok de folyamatosan mennek a videokártyára, míg egyéb játékokban az adatok 1x csak "átrepülnek" a videokártyára (és pont itt számít a sávszélesség. PCIE-n nem fog megakadni, mert egységnyi idõ alatt több adat kerülhet át. AGP-n viszont mivel nem kerül át minden adat, egy rövid idõre megáll a progi, amig minden adat bekerül).

A PCIE-t lehet marketingfogásnak tekinteni, de lehet el is gondolkozni, hogy a jelenlegi játékok még miért nem gyorsabbak rajta. A válasz egyszerû és kézenfekvõ, AGP-re lettek optimalizálva. A játék és programkészítõk úgymond megtanultak együttélni az AGP hiányosságaival, és a játékokat úgy készítik el, hogy ebbõl hozzák ki a maximumot. Így lehetséges az, hogy ugyanaz a játék fikarcnyival sem gyorsabb PCIE-n, sõt még az is elõfordulhat hogy lassabb lesz.

Viszont a jövõ játékai és szerintem a TDU is alapvetõen már PCIE-re lett optimalizálva (még ha ez az optimalizáció nem is teljes - ATARI PLEASE PATCH THE PROGRAM), és az újabb játékoknál is ez a trend fog folytatódni.

Az AGP-s rendszerek szépen kezdenek majd elavulni, illetve kimenni a "divatból". Nehéz egy játékot "kétfelé" optimalizálni, márpedig az AGP és a PCIE között ég és föld a különbség (nem csak egy 2x gyorsabb "csatorna" azt jólvan)...

Ettõl függetlenül lehet Rialto hídas AGP-s szuperkártyákat is készíteni (a Rialto híd vagy HSI chip meg kevéssé kompatibilis a VIA alaplapokkal), de egy idõ után ez sem fog segíteni azon, hogy a játék folyamatosan és nagy framerate-tel fusson.

Egyébként a TDU-ról annyit, hogy szerintem a megakadások oka az valamiféle olyan optimalizálatlanság lehet, hogy szûk keresztmetszet esetén egyszerûen megáll a progi mert nem tud mit kezdeni magával. Ugye az adatok winyón vannak, onnan kerülnek a rendszermemóriába, majd ami kell az a videokártyába. A TDU nem áll meg tölteni, hanem folyamatosan "streamel" mintha netrádiót hallgatnánk, azaz folyamatosan húzza be az adatokat át ezen a winyó-memória-videokártya rendszeren. Ha bárhol egy rövid idõre is megakad a folyamatos adatfolyam, megáll a játék gondolkodni. Vagy a másik effektus, amikor a távolban menet közben jelennek meg a dolgok, illetve már közel értél valamihez de csak akkor teszi ki a képernyõre. És ilyenkor hiába van csúcs gépe az embernek, rövid idõre ott is lehetnek olyan folyamatok, amiknek következétben valahol szûk keresztmetszet keletkezik egy rövid idõre. Elhiszem, hogy ezt nem egyszerû megoldani, de nagyon üdvözítõ lenne.

Egyébként olyat is olvastam, hogy állítólag Vistán kisebb framerate-tel ugyan, de folyamatosabb a játék, azaz kevesebbszer akad meg idõrõl idõre. Ezt valaki megtudná cáfolni vagy erõsíteni?

Mert ha tényleg Vistán folyamatosabb a játék, akkor ez azt is jelenti, hogy Vistára van optimalizálva inkább...

Bocsi a hosszú HSZ-ért, de szerintem tanulságos.

ffxi
THX!!!

Fákjúal!

Szia mindenkinek.Légyszi aki tud segitsen<#confused>.Nekem az a baj ezzel a játékkal hogy elinditom a progit fut és minden okés ,de amikor megvettem az elsõ kocsit és oda érek az elsõ verseny re ,kockás zászlo majd enter kiválasztom a singel pleyer menü pontot ,és ezután nem történik semmi csak forog a kép de sehol 1 kocsi az egyetlen amit tudok hogy esc-el kilépek.Légyszi ha valaki tudjak mi a baj és hogy javitsam ki SEGÍTSEN!!!!!!!<#rinya><#rinya><#rinya>ELÕRE IS NAGYON KÖSZKE<#nevetes1>
Sland
http://tdufaq.e-plague.hu/

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

ffxi
Hali! Mikor érhetõek el a motorok? 14%-nál tartok. Ha esetleg benne van a faq-ba akkor sem látnám, mert xar a munkahelyi böngészõ.

Fákjúal!

A Tour of the islandet vagy 6x csináltam meg, a millionare's meg 3x. Persze offline profillal.

Motorral menj. Sokkal könnyebb úgy a millionare's.

Újra lehet kezdeni: P gomb (default) és Restart.

Érdekes... nekem egyenlõségjeleket meg mindenféle érdekességeket ír a magyar karakterek helyett. Majd csinálok screenshotot. Viszont közösbe pofázáskor (T gomb) simán lehet magyarul írni.

Ja és még az tényleg egy szar benne, hogy nem lehet csak úgy újrakezdeni a küldit, ha elb****od vhol. Igaz a GTA-ban sem lehetett, de ott volt szabad mentés.

Smuge
Büdös mocskos geci rendör miatt 2 mp-el lekéstem 60 perces 1 millás küldit.... Ennyit erröl a szarrol...

AntiHero
Jelentem én napi 3óra max.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

AdaKiller
sztem tök mind1, ha vki 2 órát 20 verseny lejátszásával tölti, vagy ugyanaz a verseny 2xer, mégha az 1 óra is. de szted akkor az itteni többség kocka???, mivel sztem eléggé kevesen lehetnek akik napi 1 órát test drive-oznak, vagy még annyit sem...

Steam Nick: adakiller

Az igen! És még rám mondják, hogy bekockultam...

robotnyk
fizikailag fárasztóbb 😊
AdaKiller
😞(

kösz

AdaKiller
én volt mikor 2xer csináltam meg egymás után😊

AntiHero
Szerintem nem lehet, de én odaadtama haveromnak a cdkulcsot hagy csináljon õ is egy profilt és játszon mikor nem vagyok fent.<#vigyor2>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun