107666
N%C3%A9vtelen-1.png
  • carloelsa
    jah aha :D
    EGY NYUGODT KRESZ Krúz lesz :)
  • kazai21
    Dozoo,akkor megszervezed az éjszakai krúzt?:D
  • [HUN]FaTaL
    Vagy talán már több is.
  • [HUN]FaTaL
    Kompatibilis lesz. DX10es kártyát 2 éve lehet kapni.
  • [HUN]FaTaL
    Nem, az az ME volt. A 2000 az NT5.0, otthoni használatként nem nagyon terjedt el, nem igazán sikerült egyesíteni a Windows 9x és az NT vonalat, szerintem meg jó volt, nagyon szerettem (jobban mint az XP-t). A 2000 előbb jelent meg mint a ME, tervezték hogy otthoni használatra is jó legyen, volt már benne DirectX stb. (ami az NTről nem mondható el, játékra alkalmatlan volt). Szerintem alkalmas volt, sokak szerint nem ezért adták ki a ME-t, majd szűnt meg az XP miatt a 9x vonal.
  • Johnny 19
    Én arról beszélek hogy Dx11-hez Dx11 hardver kell majd ,hogy teljesen kihasználjad. De a dx11 lefelé is kompatibilis lesz 10, 10.1-es hardverrel, csak nem lesz érhető a dx 11 effekt. Dx10-es vidkártyát csak 1 éve lehet kapni kb.
  • holecsko10
    Látom módolgatjuk a rucikat kiri.
  • ucnlm
    Azt nem tudtam, hogy az SP1-egyel ilyen csere történt. Nade, akkor megvan a közös nevező, uh részemről a téma letudva (a 2000-ről viszont határozottan úgy rémlik, hogy az volt az utolsó a korábbi kernelen a 95-98-Me sorozat utolsó tagjaként, és az XP az első nem hálózati/vállalati oprendszer NT kernelen, de nem tenném fel rá az életemet).
    Mindegy, én mentem vissza tanulni, jó gurulást mindenkinek! :)
  • devilzero
    dutyimadárra kattogjatok
  • [HUN]FaTaL
    Ez így van. Igen minden a kernelre épül. Új a kernel valóban, de inkább csak egy új verzió, kb annyi eltérés van, mint a Windows 2000 és a Windows XP kernele között. A Vista az SP1-gyel új kernelt kapott (Server 2008) ettől is lett stabilabb. :)

#81166: szintén :D
  • ucnlm
    Informatikus (vagy legalábbis leszek hamarosan), aki nyitva tartja a szemét és szelektál az olvasott és hallott infókból :)
  • ucnlm
    Igazad van, de kártya továbbra sincs hozzá, ahogy te is írtad :) Tudtommal az Ati készül őszre DX11-es kártyákkal, az nVidia meg bűvészkedik mindennel, de konkrétumot nem nagyon lehet tudni.
    A kernelnek majd utánanézek, mert amúgy minden mai Win az NT kernelekre épül (innen is a konmpatibilitási gond még jó régről). Az, hogy azon belül melyik verzióra, milyen foltozgatással, az már egy más kérdés, de tény, hogy az XP után a Win7 alatti kernel van leginkább módosítva és kevesebbet foltozva!
  • devilzero
    Gyertek!!!
    +5perc várakozási idő van! Max 10min ha vki akarja!
  • 1greenman
    na jöttök az esti cruisra?
  • carloelsa
    te informatikus vagy , vagy egy fórumbúvár?

• [HUN]FaTaL
    Új GTXek?:DDDDDDD

Még a 10.1et se ne beszélj már hülyeségeket, az új radeonok támogatják a DX10.1-et (meg az új mobilsorozatú nvék fogják). Nincs még DX11es hardver sem, játék meg pláne. A következő sorozatú Radeonok és Geforceok fogják támogatni.
  • [HUN]FaTaL
    1. Van DirectX 11 csak még nem végleges (win7ben már az van).
    2. Nincs mögötte újraírt kernel, 6.1es NT kernelt használ (Windows Server 2008 R2), a Vista pedig a sima Server 2008 kernelét használja. Vista SP1-gyel cseréltek kernelt, vagy ezt már elfelejtetted?

A telepítette a szükséges drivereket pedig egyenesen vicc, ha a vista alá korabeli hardvert raksz, azokat is felismeri. Ha majd kijön még 2 sorozat videókártya, azokat a win7 sem fogja felismerni.
  • Johnny 19
    Tessék itt a Directx-11 es verzió csak olyan vidkártya kell hozzá, már az új GTX-kártyák támogatják.

• ucnlm
    Azé' ennyi baromságot ne írkáljatok össze, hé

Egyrészről nincs is DirecX 11, valamikor ősszel, év vége felé. Másrészről a kártyák is hiába fogják tudni, ha eyg játék nem támogatja/használja ki.
    Amúgy pedig a Vistát legyen szíves az szídni, aki a korai időkben használta, mert SP1-gyel azért javult. Fel lehet neki hozni az átláthatatlan LAN kezelést, a kikapcsolhatatlan fícsöröket amik lassítják a gépet, de a stabilitást és most már a kompatibilitást nem igazán (utóbbira persze akad sok ellenpélda is, de annyi nem mint az XP esetében volt a korábbi Windows-ok után, vagy ezt már elfelejtettük, kedves XP fanok?).
    A Win7 pedig max látszatra hasonlít a Vistához, ahhoz hasonló, de újraírt kernel van mögötte, sokkal jobb a többmagos processzorokkal való együttműködése, kihasználja a mai technológiák előnyeit, úgymint a processzor és videokártyák architektúrája, jobb a memóriakezelése, sokkal jobban elkülöníti a futó folyamatokat, ezáltal stabilabb programfuttatást tesz lehetővé. Kikapcsolhatók benne lassító alapfunkciók (de még az IE is csak válsztható opció, ha jól tudom - ez nem 100%, mert nekem kell sajnos így feltettem), ezen felül mégha kisebb buherálással is, de minden, ami XP-n és Vistán futott az ezen is elindul. Ja és mutassatok egy Vistát, ami telepítés után kapásból felismrt minden eszközt és telepítette a szükséges drivereket!
    Uh eddig lehetett emiatt, meg amiatt szídni az MS-t, de most igazán nem kéne - max az ára miatt, de még mindig mindenki használhatja majd' egy évig ingyen, így ez sem lenne túl fair.
    Na, erre most nem kérek flameket, nem vitatkozom, de aki nem tudja mit is csinál egy oprendszer, és mi a kapcsolata a géppel valójában, addig ne írjon baromságokat, mert nem csak abból áll a dolog, hogy van egy rakat ikon, mozog az egér és ha kettőt kattintok megy a Word, meg a TDU
  • pxxl

(megy ez hole nemtom mit csináltál rosszul majd átdumáljuk )
  • [HUN]FaTaL
    Nem eszi a gépet, de mindegy.

#81155: rosszul tudod.
  • carloelsa
    az újak már támogatják úgy tudom :)
  • Johnny 19
    Dozoo, a directx11-et csak akkor használja ha olyan a vidkártyád ami támogatja.
  • Johnny 19
    Aloha emberek. 1000 éve. Oho este lehet beugrok én is a cruise-ba.
  • kazai21
    Ott leszek;))
  • 1greenman
    amúgy ha nekem nem lenne eredeti akkor letörölném és xp-t tennék ha helyére, de nem azért mert rossz hanem csak mert nem elég kényelmesen fut a hardvereim miatt
  • 1greenman
    warez vistától mit vársz
  • carloelsa
    nah azért a különbség látható-> nem eszi szét a gépet, még ha fullos is xD
    uncsitesom feltette a vistat azonnal törölte, szarul ment rajta a cuccos, win 7 fenn nalám hasonlít az XP-hez és dirext 11 is van rajt :D
  • devilzero
    Jogos! Régen TDU-tam már erről megfeledkeztem, piszkos LAYEREK! Tehát akkor REPLAY with new place

• 1greenman
    én is
  • 1greenman
    hát ha valakinek nem bírja a gépe annál persze hogy szar
  • [HUN]FaTaL
    Amúgy a win7 egy új köntösbe bújtatott Vista, szinte semmi különbség nincs sem működésben, sem kompatibilitásban. Akinek tetszik a win7 és fikázza a vistat azt általában jól kiröhögöm. :D
  • [HUN]FaTaL
    Aham, az évtized bukása, azért döntögetett éves rekordbevételeket. Ne röhögtess már. :D Láttad már egyáltalán a Vistat vagy messziről fikázod, me a haver aszondta hogy szar?:D
  • USAMEN POWER
    Max 10-et tehetsz egy mappába, ill. annyit ajánlott. Többet már nem nagyon lát a game :/
  • Kexmesterhun
    hogy lehet úgy betenni a playlistbe zenéket, hogy ne csak párat játsszon le közülük? vagy ez felejtős?
  • 1greenman
    meg most nemrég is
    aztán jött egy állat feltörte és ellopta azt a nevem és most várok hogy ripeljék végre hogy ne használhassa
  • 1greenman
    akkor még 0blueman voltam
  • 1greenman
    te ismerős vagy mert régen mentünk párat
  • pxxl
    jah alap :D
  • USAMEN POWER
    És ha megtalálnák akk mi van ? :D Biztos ráhívnának egy horda cigót xD