359
Nightwish
-
#79 Rekedthang powa :D -
#78 Na, de azért nem minden banda járt rosszul egy énekes cserével. Pl van egy svájcio banda a Shakra. 2003-ban Pete, az első énekes egészségügyi okokból kilépett a bandából. Tény és való, jó hangja volt/van. De a többi srác nem akarta, hogy a banda csütörtököt mondjon és kerestek egy új énekest akit hamar meg is találtak. És mióta Mark, az új srác van a bandában, egyre sikeresebbek, és szerintem az új énekessel készült számok jobbak is mint amiket Pete-el készítettek. :P -
KILROY #77 Nana! -
#76 hát nem is érnek semmit. -
#75 akkor már az Iron Maidenről ne is beszéljünk, Dickinson nélkül lókakit csináltak -
#74 azt hiszem kozbeszolok en is. szeretem a nightwist es az utolso albumuk is teccet, megha szerintetek elkanyarodot kommersz iranyba is, de jo halgatni, uj otletek vannak benne es megis tipikus nightwish
a szetvalasrol csak annyit hogy nekem a Deep Purple jut eszembe roluk, akik kiraktak az enekeest (Ian Gillan). utan ment tovabb a szeker, volt meg harom studioalbum de mindig rosszab lett es vegul szetestek. Ian Gillannak is eppen csak docogott a szekere. o volt a hang de ha nem volt olyan dal, amir erdemes volt elenekelni akkor semmi volt.
vagy meg itt van Meat Loaf (a hang) es Jim Steinman (a szerzo).
erdekes, de a Deep Purple is osszealt es Meat Loaf is dolgozott utana Steinmannal es azok lettek a sikeresebb albumok -
#73 majd az idő eldönti -
#72 Állítólag Tuomassal se lehetett beszélni. Bár ki tudja h igaz-e -
#71 nem -.- -
#70 és ha jól emléxem már a nyílt levél előtt egy éve nem tudtak Tarajjal beszélni, mert mindig volt fontosabb dolga -
#69 szerelmes -e vagy?:DDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddddd -
#68 Ez igaz. De azért itt nem csak Tarjéról van szó. Hisz nem csak ő hibázott :P És ismét nem védeni akarom :P -
#67 számomra Nightwish = Tuomas, Emppu, Jukka, Marco és Tarja :P -
#66 ja és Tarja keverte össze először a melóját az életével , amikor a férje lett a menedzsere -
#65 igen van benne valami, csak itt ebben a topikban mindenki(ahogy elnézem)
Tarja=Nightwishben gondolkodik, de elfelejtik hogy Ő is csak egy "hangszer" -
#64 "Most vagy megköveztek vagy nem, de azért megpróbálom leírni mit gondolok erről az egészről. Előre leszögezném, hogy nem Tuomas, Tarját vagy a többieket akarom szidni.
Szóval szerény véleményen szerint, ezt a dolgok nem nyílt levélben kellett volna közölni szegény Tarjával, hanem le kellett volna ülniük megbeszélni a dolgokat, de amit olvashattuk, ez nem működött a bandában. Pedig a beszélgetés nagyon fontos dolog, hisz mindannyian különböző emberek, egyikük sem egyforma, és mint a világ legjobb kapcsolatában, itt is előfordulnak konfliktusok már a fent amlített dolog miatt. De ennek az egyetlen megoldása, ha leülnek, és szépen megbeszélik, h mit miért etc etc és megpróbálnak a beszélgetés alapján olyan környezezet/légkört létrehozni ami mindannyiuk számára a lehető legkellemesebb. De sajnos a Nightwishben ez nem volt meg.
A másik dolog. A levélben Tuomas csak Tarja hibáit említette meg, de a saját hibáiról nem tett említést. Pedit tudjuk, ők is emberek és nem tökéletesek. Vannak hibáik, rossz napjaik mikor nem éppen úgy reagálnak a dolgokra mint ahogy elvárná az ember. És megint a beszélgetésnél kötök ki, hogy ha ezt nem beszélik meg, és az ilyen helyzetek többször megismétlődnek, annak jó vége nem lesz. Nem tudom elhinni, hogy a többi tag ennyire makulátlanul viselkedett, hogy csaj Tarja hibáiról van itt szó. Azt sem hiszem el, hogy a Once óta nem a pénzre hajtanak, mert szvsz az új albumnak már nagyon pénz szaga van. Elhiszem, hogy a rajongókért is zenéltek, de a pénz is nagy jelentésőgel bírt már ennél az albumnál. De ez csak az én véleményem. És szerintem nem csak Tarja szállt el a sikertől, hanem a többiek is, Tuomassal az élen. Ezt nagyon sokan látják.
A harmadik dolog, hogy egyrészt nem kellett volna Marcelot belekeverni a Nightwish ügyeibe. Az ilyen dolgokból jobb kihagyni a családot. Meg ahogy már előttem egy fórumtag írta, a lemezkiadó is hatalmas szerepet játszik ebben, hisz lerí az egészről, h csak a pénzre mentek, de ezt már leírták előttem, így mégegyszer felesleges lenne.
A valódi okokat sosem fogjuk megtudni, hisz nem voltunk ott, így csak találgatni tudunk, de szerintem ennek az egésznek a felgyülemlése, a beszélgetés hiánya, a lemezcég, a család bevonása etc etc okozta a banda szétesését.
Bocsi, kicsit hosszú lett, és bocsi az elírásokért, de 2 napja fenn vagyok, de azért próbáltam valami értelmeset írni."
-
#63 persze dobd be és majd vitázunk:) -
KILROY #62 Sziasztok! Ha szerintetek akkor, akkor hogyha miért? -
#61 nem csak Te :D -
#60 Tudom, nagyon elszállt a csaj. Azt is tudom, h Tuomast dícsérik a szövegek, a dalok etc. De sztem nem csak Tarját kéne szidni, hisz nem csak ő szállt el, hanem a fiúk is. Ezzel nem Tarját akarom védeni. Egy másik fórumon erről az egészről kifejtettem a véleményem, ha gondolod átmásolom ide is. :P -
#59 Erre én az #1 után rájöttem. :D -
#58 hát, én nem vok annyira Nightwish-rajongó, de azért szeretem 1-2 számukat..nekem spec annyira a régi számok nem jöttek annyira be, mert valahogy úgy tűnik, hogy baromi magas hangon énekel bennük Tarja...mintha 2000 környékén visszavett volna, onnantól kezdve kellemesebbnek tűnik a hangzás...
vhol olvastam én is a Toum által Tarjának írt levél fordítását...hát, vhogy megértem, hogy kidobták, nagyon Lszállt a csaj... én mondjuk annyira nem féltem a bandát, lehet más lesz, de sztem tudnak majd még maradandót alkotni...
a #4-es beszóláshoz meg csak ennyit : -
#57 szerintem a banda sokat "nyálasodott" mert Taraj már nem volt hajlandó bevállalni ezt-azt mert ő már sztár lett!
csak egyet felejtett el : eznem az ő zenekara és az éneklésen kívül semmit nem csinált csak azt hogy mit igen és mit nem énekel el.
a zenét-szöveget-dallam futamokat mimd-mind Toumas írta és Taraj a banda nélkül most egy benzinkúton lenne shoppos csajszi!
ha nem rúgják ki akkor feloszlott volna a Nightwish -
#56 kár volt megnyitnod ezt a topikot...látom nem értesz a Nightwishez és a metalhoz sem! -
#55 Véééért Véééééért VÉÉÉÉÉÉRT -
#54 Na ennek fuss neki mégegyszer. :DDD A Guns N' Rosest meg nem leszólni mert nagyon is jó zenét játszottak!
Szerintem kár, hogy Tuomas kirúgta Tarját, hisz szép hangja volt, de az oka is megvolt rá. Bár ezek után azon se csodálkoznék, ha feloszlanának. DE! Lehet h folytatják, és jobb énekesnőt találnak mint Tarja, majd meglátjuk. Viszont abban nagyon reménykedem, hogy nem olyasmi albumot csinálnak mint a Once, mert az nagyon nem tetszik( Kivéve a Kuolema Tekee Taiteilijan és a Ghost Love Score). Legjobb az Oceanborn és a Whismaster szerintem.
#7: 2005-ös Sleeping Sunban Tarja énekelt ahogy tudom :DDD -
#53 Szerintem meg nem olvas vissza. -
#52 Sztem meg ugyan úgy hülyeségeket beszél, ahogy te. :C -
#51 Szerintem úgy érti hogy ha már nincs a csaj benne akkor már nem igazi Nightwish -
Goth #50 és ezt honnan vetted?
szerintem nagyon nem szűnt meg... -
#49 Mibajod van? -
#48 Ezzel nagyon sokmindenki így van.. -
shotokan970 #47 megszünt a Nightwish
Vééégeeee :'( nagy kár nagyon szerettem a zenéjüket... és az a csaj... háát öszintén hiányozni fog -
shotokan970 #46 Tarja kilépett? Ha kilépett kivan helyette? -
#45 szvsz az első 3 album jó, a többi nem igazán. -
Takezó #44 hat azet ezt igy nem mondanam ki:ððð aki ijnere kivancsi, hallgasson operakat, np:ð -
#43 Én régebben szerettem a Nightwish-t, aztán mikor megszereztem a century child-on kívül még négy albumát, rájöttem, hogy tök egyformák a számaik. Azután ez elvette a kedvem a Century-től is. Azóta nem szeretem. -
#42 Az idézőjel smafu? -
Graxon #41 Szerintem az első időkben nehéz lesz levetni Tarja "hagyatékát" mindenki kritizálni fogja az új énekesnőt, de személy szerint ennek örülök is, mert majd bizonyítni akar, hogy jobb mint Tarja. Az Once annyira neekm nem jött be, eléggé tucatszámok egypár kivételével (GLS, WIHAA). Mind a két Pecsás koncerten kint voltam, az egyiken inkább visszanyúlogattak a Wishmasterhez, az jó is volt. Szerintem Oceanborn/Wishmaster a legjobb albumuk.
De csak pozitívan, majd lesz jobb is! -
Noodlee #40 Ennyi erővel megemlíthetjük Andrea Corrt is :P