487
  • Hiuuz #487
    Tolja ezt még valaki? :)
  • Borisz80
    #486
    Ha még néha ránéz valaki eme fórumra ;)

    Közeleg a Steel Beasts PRO PE 4.0.

    A kedvenc újdonságom a BMP-2 -es! Elég komolyan összerakták, nem félkész verzió.
    BMP-2 Crewable

    További újdonságok, videók az SB 4.0-ról a steelbeasts.com -on!

    Vélemények?
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2016.06.24. 07:59:14
  • Death Rattle
    #485
    Na igen a War Thunder.

    A kezdetek óta nyomom, minden nap ha ráérek. Szinte csak SIM módban megyek és repülök, és azt kell mondjam hogy tényleg nagyon jól fejlesztették idáig a játék szimulátor jellegét. Azonban meg kell jegyezni hogy a War Thunder egy MMO, és nem szimulátor. Nagyon közel van hozzá, de mégsem az. Sajnos a fejlesztő csapat nem is koncentrál annyira a SIM módra, mivel ezt a módot csak a játékosok kb. 20%-a használja hosszú távon, így inkább az árkád és a Real Battle (az árkád és a SIM között félúton) módokba ölik a pénzük és idejük nagyját.
    Ennek ellenére a WT a manapság legnépszerűbb és legvalósághűbb MMO játék, amiben nagyon nagy lehetőségek vannak.
  • Sulyan
    #484
    Mondjuk csak annyi, hogy nem szimulátor. Az, hogy a játékmódot annak hívják, attól még semmi köze hozzá.
  • bgabor911
    #483
    War Thunder Ground Forcesal mi a gond? Simulator módban elég jól el lehet tankozgatni benne, fényévekkel komolyabb mint a wot.
  • Death Rattle
    #482
    Persze.

    WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger <--- valósághű irányzékok stb.
    Szerintem nézd meg a Graviteam cuccait is, azok is jók :
    Steel Fury: Kharkov 1942
    Achtung Panzer: Kharkov 1943 (ez inkább taktikai)

    Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2015.09.10. 18:56:20
  • Borisz80
    #481
    "Inside a tank" bemutató sorozat T72 része. Persze WoT promózásához készítették őket.
    https://www.youtube.com/watch?v=krp2y88nNCo

    Más.
    Tud valaki ajánlani normális (vagy legalább is tűrhető) 2. VH-s harckocsi szimet?
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.09.08. 12:11:46
  • Death Rattle
    #480
    Na igen, megvenni nem fogom, esetleg előfizetek rá 1-2 hónapra ha épp olyan kedvem lesz. Azonban ha továbbfejlesztenek néhány orosz technikát akkor elgondolkodom rajta.
  • Borisz80
    #479
    "BTR-nél lövegkezelő?"
    Értsd ahogy gondoltam :D Irányzó vagy toronykezelő akkor. ;)

    T72.
    Hát passz, akár igazad is lehet, én azt olvastam az SB fórumon amikor kijött hogy
    - az infrareflektorja nincs leszimulálva. Amit az éjszakai célzóban lehet látni az az infra nélküli működése (csillagfény), és hogy pk-nak meglepő módon tényleg jobb az éjjellátója.
    - a sok civil sírás rívásra rakták bele a T72-t, aztán meg az M1A2 SEP-et.

    @Death Rattle
    Hát gondold meg tényleg a dolgot. Nem akarom isteníteni a programot, se nem téged rábeszélni, csak helyreigazítani, hogy helyes irányból szemléld a progi funkcióját.
  • f2d
    #478
    A T-72M1 a Finnek miatt került be, és van aktív infrája, csak ritka szar.
    BTR-nél lövegkezelő?
  • Death Rattle
    #477
    Teljesen igazad van vampire, sok mindenre nem gondoltam amiket te leírtál.

    Lehet hogy nem ártana a fejlesztők közé 1-2 magyar gyerek (ha még nincs)...
    Szerintem ha jobban fejleszték az általam említett oldalát a dolognak, biztosan nagyobb piaca lenne, bár lehet hogy ez nekik nem komoly szempont.
  • Borisz80
    #476
    Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni hogy ez nem játék software, hanem egy katonai kiképző program otthoni verziója, amiből kivették a titkosnak számító dolgokat. A grafika nem elsődleges szempont, rengeteg "játszható" jármű nem elsődleges szempont, azért olyanok amilyenek. A CV-k és a Leopard-ok voltak a fő járművek, mivel a szimulátor használó országok ezen harcjárművekkel rendelkeznek (ezért nincs benne normálisan megcsinált "játszható" orosz technika). Azt se szabad elfelejteni, hogy alapból "gunnery" szimuláció. Pl a vezető szimulálása ezért van rohadtul elhanyagolva. Viszont itt a sok harckocsi játék szimulátorral ellentétben, igen sok mindent számol a program. Realisztikus ballisztika, hol találod el, milyen szögben találod el, mivel találod el.....stb stb stb. Már az Steel Beasts 1. (Gold) is maga mögé utasította realitásban a kor harckocsiszimulátorait. Persze eszméletlen ótvar grafikája volt de meg lehetett szokni :D

    A többi jármű csak a civil PE használók miatt van úgy ahogy fejlesztve. Speciel a T72M1 és az M1A2 SEP csak miattuk van, persze a T72-nek nincs infrareflektora program korlátai miatt és a SEP-nek nincs megcsinálva a "Commander's Tactical Panel (CTP)" funkciói, mert ezek titkosak :( . Ellenséges AI gyakorlatilag nem létezik mindnek a küldetés megtervezésekor kell utasításokat beállítani. Scriptelni kell. "Csináld ezt ha, csináld azt ha az történik"...stb. Azért van a közismert AI kihagyva mert katonáéknál van szimulátor kezelő aki irányítja az ellenséget.

    Ezt nem lehet úgy "játszani" hogy beülök a hk-ba és ki se szállok más nézetbe. Egységek komolyabb irányítása a térképen történik. Gyakorlatilag a "játék" 60%-át a térképet nyomogatva tölti az ember, már ha nem csak 4 tankot kell irányítania. És ez a másik sajátossága a programnak, a stratégiai kiképző része. Hatalmas harcegységeket lehet így irányítani. 50x50 km-es területen.

    Azt se szabad elfelejteni, hogy folyamatosan fejlesztik. Tehát lehet hogy a BTR-nél most csak a lövegkezelő optikáját látod, meg elnagyolt 3d-s belteret, viszont idővel meglehet hogy T72 szintű járművet kapsz majd. A Challanger 2-nek az előző verziónál is még csak az optikák nézetei voltak. A mostani verzióban már belerakták a 3d-s belteret is, de még nem rendelkezik texturákkal. Szóval haladnak a srácok bár elég lassan.

    Sok mindent lehetne még írni a programról, hogy miket lehet benne csinálni vagy mik vannak leprogramozva.....
    Én is húztam a számat hogy kiadjak e érte 30ezret, de mivel nagyon szeretem a harckocsi szimeket és egyszerűen NINCS modern harckocsi szimulátor, így a "demo" kipróbálása után döntöttem és azóta se bántam meg.

    Mert mivel is nyomulhatna az ember?
    WoT? Nem szimulátor, az játék. Steel Armor? Közép út, bár sok minden nem tetszik benne. T72 Balkan / Iron warrior? Az ötlet jó csak sci-fi jellegű tulajdonságai vannak a hk-nak. Armored Fist 1-3? Mai szemmel már vicc kategória. Tank Platoon 2 is már túl öreg... stb.
    Csak a Steel Beasts marad.
  • Death Rattle
    #475
    Megvettem a Pro PE-t egy hónapra, de asszem nem fogom véglegesen megvenni. Kár érte de annyit nem ér amennyibe kerül.

    Nekem az orosz technika lenne a lényeges, de a Pro PE-ben is eléggé a háttérbe van szorítva ez a rész. A 72-es még elmegy, de a T-62 meg főleg a BTR/BrDM az egy vicc. Nem is értem minek rakták azokat bele ennyire lesajnált módon.
    Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2015.09.01. 09:26:27
  • f2d
    #474
    Az ár és a műfaj erősen korlátozza a játékosok számát.
    Bizony már rongyosra játszottam az SB/SB Pro PE-t, és ez a harmadik rész közel sem volt akkora ugrás, mint az 1. és a 2. közötti, így nem is vettem meg.

    Úgy tudom, hogy a T-72-esk üzemideje lejárt, így nem sok értelme van, mivel ez egy nagyobb beruházás lenne, mert nem a PE verziót szokták kiképzési célokra licenscelni (gépenként), és még ehhez a cél hardver kiépítése is hozzájön. Ha a leendő váltó típust is tartalmazza az SB, akkor nem lenne rossz ötlet, ugyanis addig tapasztalatokat lehetne szerezni a szimulátorral. Csak hát nem tudni még mi lesz a váltó típus, ha lesz egyáltalán.
    Az én véleményem szerint előbb utóbb megszűnik nálunk ez a haderőnem, ugyanis a harckocsi elsődlegesen támadó fegyver, itt Európa köszepén meg nem igazán kell. Az önvédelmi képesség és a NATO integritás fejlesztése (lenne) a fő cél. Ha mégis valamilyen MBT mellett döntene a kormány, akkor a legnagyobb esélye valamelyik régebbi Leopard 2 típusnak van: A4 esetleg A5. De ez csak amolyan morfondírozgatás. :)
  • Borisz80
    #473
    Az a baj ezzel a szimulátorral, hogy magyarországon szerintem max 10 embernek van meg az SB PRO PE.
    Az sg-n jelenlévők meg nem ma kezdték ezt a "játékot" és ahogy mondod, én is arra gondolok, hogy már kiélveztétek rajta magatokat.

    Haverral marhajót toltunk régebben mini- scenariót 1 tankban lövész-parancsnok leosztásban az M1A2 SEP-el az alább említett 2 monitoros módon.

    Amúgy a magyar harckocsizók tudnak erről a szimulátorról? Így hogy régóta van irányítható T-72M1 benne simán lehetne velük gyakorolni.
  • f2d
    #472
    Ha lenne T-80 vagy 90, akkor visszatérnék, de így, hogy számomra semmi igazi újdonság...
    Esetleg e Leclerc-el is beérném.
  • Borisz80
    #471
    Akkor is lehet bátran írni privát üzenetet, ha már ez a fórum halott, és 10 éve volt az utolsó hsz. ;)
  • Borisz80
    #470
    Én még mindig. És még mindig keresek olyat aki tudna multizni.

    Elérni itt az sg-n privát üzenetben lehet.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.08.17. 21:28:32
  • Death Rattle
    #469
    Csőváz !
    Játszik még itt valaki a SB Pro PE-vel ?
  • Borisz80
    #468
    Egy kis ügyködéssel lehet 1 pc-n, 1 kulcsal, 1 tankban, 2 játékosnak gunnert és TC játszani.

    -SB-t elindítani ablakban 2x, az egyik ablakot kirakni egy másodlagos monitorra
    -ugyebár az már köztudott, hogy a két külön ablakú SB-vel lehet kapcsolódni egymáshoz. Tegyük ezt.
    -elindítani egy küldetést, állítsunk be mindent úgy hogy 1 tankban legyenek, gunner és TC.
    -játék elindul akkor gunnert GPS nézetbe rakni, majd az egérrel átmenni a TC ablakára
    -a TC ablakánál a controls menüben kapcsoljuk ki a joystickot
    -kész

    A gunner a géphez csatlakoztatot joy-al (és a megfelelően felprogramozott gombjaival) tudja kezelni a tornyot, a TC meg az egérrel és a billentyűvel játszhat.

    Ennyi. Nem továbbadni esim tagoknak. Kine vegyék ezt a kiskaput az elkövetkező vrziókból ;)
  • Borisz80
    #467
    Ha szereted a modern harckocsis hadászatot akkor minden pénzét megéri. ;) Csak 1x kell megvenni / nagy összeget kiadni rá.
    Na meg más nincs manapság. Ha jól emlékszem az M1 Tank Platoon 2 volt az utolsó ebben a kategóriában.
  • bakvarnyu
    #466
    Ezt a játékot már vagy 7 éve nézegetem,hogy meg kellene venni:)
  • Borisz80
    #465
    Amint látom igen csak elhalt az érdeklődés a szimulátor iránt.

    Hátha fel lehet még tüzelni. Ideje ismét megnézni pár feelinges SB multi videót! ;)
    Vigilant Guard Campaign


  • Borisz80
    #464
    Melyik verziód van meg?
  • Feró Flex
    #463
    Én leragadtam 2.valahanyadiknál...
  • Borisz80
    #462
    Nem hiszem el, hogy vagyunk itt páran, kiknek van egy igen drága programja, és nem akarja senki sem kihasználni a program adta lehetőségeket pl a multi részét (ami igen komoly funkciója).
    Tényleg nincs senki aki multiban akarna játszani??? Mindenki megelégszik azzal, hogy elvan egyedül a harcmezőn AI-kal körülvéve?

    A multira való kínálkozásom még mindig áll. Küldj PM-et itt az SG-n és megbeszéljük a dolgokat.
  • Borisz80
    #461
    Én multira az SB PRO PE-re gondoltam. Illetve most már a V 3.0.
    Az SB 1. nekem már nem fut Win 7 alatt.
  • Feró Flex
    #460
    az jó lenne:O)
  • f2d
    #459
    Vajon használatba vehető lesz?

    T-90

  • Willenbrock
    #458
    Az alap SB nekem is megvan,a multi jó lenne,de 1-2 éve játszottam vele utoljára,megint bele kéne jönni. Ha megjelenik az új kiegészítő és megfizethető ára lesz lehet,hogy megrendelem én is.
  • gsg16
    #457
    én multiznék,de az alább említett grafikai problémák miatt játszhatatlan nekem a játék.
  • Borisz80
    #456
    Hát... ha valaki még is akarna akkor PM-et írjon.
    Ha kérhetném a címbe írja már be az illető hogy "SB".
    THX és Üdv!
  • f2d
    #455
  • f2d
    #454
    Ebben sajnos nem tudok segíteni, nVidia-t használok.
  • gsg16
    #453
    és ott hol,és mit álítsak?nem tudok rájönni.ati kártyám van
  • f2d
    #452
    Nem itt kell, hanem a videókártyád kezelőpaneljén.
  • gsg16
    #451
    a vga driver beállítást hol találom,mert az options menüben nincs driver beállítási lehetőség.ez az options menü:
  • f2d
    #450
    - 1.195+1.226 (egymásra kell telepíteni)
    - VGA driver/beállítás
  • gsg16
    #449
    na sikerült feltelepítenem,egy windows restart után,viszont lenne mindjárt két kérdésem.mi a legutolsó verzió,amire fel lehet patch-elni,és miért nem látok mást a játékban,csak fekete képernyőt?már a menü is nagyjából csak 10 színű,a bejelentkező kép pedig egy pirosas színű folt csak gyakorlatilag,és bent a játékban nem látok mást,mint egy rózsaszínű pixeles kört,és nagy feketeséget.
  • gsg16
    #448
    nekem települni sem akar.odáig még nem jutottam,hogy el is indítsam.indítanám a setup.exe file-t,kicsit gondolkodik a gép,aztán nem történik semmi.se autorun nem indul,sem semmi.