72
  • maestro85
    valahogy egyetérte részletekben vagyis én inkább a feliratot variálnám, bár a reklámokat nem látom sűrűn, de ha olyan mint ahogy egyszer láttam az kicsit gagyi. Tehát a feliratot változtatnám, de azon kívül semmivel nem értek egyet. Lehet hogy egyedül vagyok ezzel, de hát nem kell hogy csak designerek járjanak a sg.hu-ra. ennyi
  • luffeel
    Előre bocsájtom, hogy a logo nekem sem jön be, de...
    Kicsit nyissuk már ki a szemünket!
    Tény hogy kevesebb erőt sugároz és kevésbé direkt mint a másik 2 - vagy akár egyéb más - szolgáltató logója, de az is igaz, hogy nekik nem kell annyi helyen megfelelniük (nem mondható világcégnek - persze ettől még lehetne ütősebb logo). Azaz máshogy pozicionálhatják magukat. Elsősorban európai szolgáltatóként miért kelljen globális/globalizált (vizuális)igényeknek vagy igénytelenségnek megfelelni?
    Másrészt kénytelenek vagyunk saját környezetünkben, világunkban elhelyezni ezt a külhoni arculatot. Ebből adódó inkompatibilitás elég mellbevágó lehet. És erről nem csak a telenor tehet. Pl. tessék végig autózni/sétálni a Rákoczi úton a Keletitől az Astóriáig és közben nézni a portálokat, homlokzatokat, plakátokat... no ebben a környezetben, az ehhez szokott szemünkkel tényleg fájdalmas ezt az arculetot megérteni. Arról nem is beszélve, hogy nem divat nyugodtan szemlélni, megérteni a dolgokat, mindent azonnal a pofánkba akarunk. Ez az arculat tőlünk nyugatra valószínüleg remekül megél, mert ott van hova illeszkednie.
  • enkido
    Először is... nem azt mondtam, hogy jobbat tudok, hanem hogy hasonlóan semmitmondó szart én is összehozok, akár poénból is.
    Másodszor... egy logó akkor jó ha be tud épülni a köztudatba, legyen egyszerű, stilizált, határolt körvonalak, és ami talán a legfontosabb (itt hibázik legjobban a pannon uj micsodája) illeszkedjen karakterében a cég nevéhez... Csak pélák... adidas (mind a két logoja, nike - a név a pipával is egységet alkot, audi, vokswagen, vodafon ( utalom oket, de zsenialis a logojuk)...) sorolhatnam a vegletekig, de nem fogom. A pannon új micsodája egyszerűen nem egységes, csak egy háromdimenzióban kifacsart kör ami mellé odabiggyesztették a pannon nevet. Ronda. Semmitmondó. És állítom ezt akkor is ha tudom, hogy ez a telenor logója amit rákényszerítettek a pannonra is. De ez kb olyan, mintha a t-mobile logot és szint westel felirattal reklamoznak - egy szép nagy W meg néhány kis magenta négyzet. Az is borzalmas lenne... a T logoja meg lehet, hogy nem szep, lehet, hogy német, de nagyon jol animálható könnyen variálható és jól mutat egy reklámban.
  • maestro85
    Amugy ez tényelg vicc. Ugye nem gondolod komolyan hogy ceruzát sem fogsz a kezedbe egy logó tervezésénél? ez amolyan Xara WebStyle stílusú volt, megcsúnyítva unalmas webes elemekkel. De remélem viccnek sem gondoltad komolyan, hogy csak azért csinálj gyorsan vlamit hogy megmutsd. Sztem te is tudod hogy nem ennyire egyszerű, és akkor beigazolódik amit írtam 2 bejegyzésell lentebb.
  • maestro85
    jah és a T logóban mi az értelem? T, mint telekomnak a rövidítésén kívül? A Pannon logója legalább kifejez egy eseményt. A T meg olyan németes logó, hideg, rideg, preciz, semmi élet :)
  • maestro85
    Persze ha figyeled a plakátokat, akkor egy adott marketing teória mentén haladtak, valószínüleg adottak voltak a témák, hogy mit fejezzenek ki, így a logónak is kikellet fejeznie valamit, illeszkedik a plakátokhoz. Abszolút korrekt lett a logó ezáltal, és amúgy is szánalmas, mikör ilyen erősen támadod meg másnak a munkáját. Te is kaphatnál egy olyan feladatot amit lehet nemtudnál kreatívan megoldani, miközben azt gondolta hogy te egy végtelen kreítv ember vagy. Mindenkiben vannak határok és mindnekiben más ez. Ebben a tudatban ne legyetek ilyenek.
  • enkido
    ... mint írtam: néhány pesti....

akinek nem inge ne vegye magára :)
  • Mynet
    ahol nekünk van telkünk balatonederics fölött ott pl, szinte nincs semmi térereje a pannon-nak meg a tmobilnak sem, csak vodának de neki fullon! ;) Én is pesti vagyok és jártam már sokkal vidékebbre is mint azt te el tudnád képzelni! :p
  • grind
    fasza
  • enkido
    ettől függetlenül az említett két településen nincs a vodanak térerő....

a hangnemed pedig minősíthetetlen, illetve csakis téged minősít
  • grind
    Messze áljon tőlem hogy pesti éttermiségi legyek (pl azért mert kurva messze van )
  • enkido
    kivéve persze ahol nincs :DDD

települések nógrád megyéből: cered, bárna :DDD nah ott nincs :)

westel van elnézést t-mobile :)

csak néhány pesti éttermiséginek nehéz elmagyarázni, hogy gödöllőn túl is magyarországban vagyunk... erről ennyit
  • grind
    Mindenhol van szájbabaszott térerő a vodával is, faszok!!!!
  • norti
    hugomnak vodás telefonja van, elég sokszor hallgatom a jelenleg nem kapcsolható szöveget... pedig "csak" egy megyeszékhelyen használja LOL

a vodának ott kezdődik a lefedettség ahol a pannonnak vagy westelnek közelben nincs tornya. pl. bp-győr vonaton útközben a pannon és a westel is eltűnik méterekre,na ott majdnem full a voda térerő, mivel ott volt lehetőségük adót állítani :)
  • Mynet
    Én meg ott röhögve használom a vodás telómat, ahol mások sétálgatnak telefonjukkal nézve hogy hol van térerő!

Régen lehet gondja volt a térerővel, amikor még építette ki a hálózatát, ám mára ez szerintem már nem igaz!
  • norti
    És mellesleg a havidíjas csomagok se olyan rosszak mint a konkurenciánál :)
  • mrgenya
    a pannon nekem azért tetszik, mert amíg a vodások szenvednek a térerővel egy kis faluban, addig én nyugodtan telefonálgathatok:)
  • moha
    Én meg Vodás voltam, most Pannonos vagyok, de szerintem egyik sem jobb a másiknál. Mindegyik ugyanolyan lehúzós csak megpróbálja különböző trükkökkel leplezni magát :) A Pannon-nál legalább van havidíj nélküli GPRS internet.
  • norti
    4-en voltak, én úgy emlékszem, és azt hiszem az Antenna Hungária volt a 4. De hogy hogy alakult...
  • Mynet
    tudtommal a 3g-s hálózatokra 4 cégre írt ki tendert, és ha jól emlékszem, akkor csak a meglévő 3 pályázott csak rá.
  • Pharaoh
    Azért csak 3 van, mert az állam csal 3-nak adott engedélyt, ha kiadna egy pályázatot a 4. szolgáltatóra tuti lenne még egy, így lett a voda is.
  • klastrom
    Itthon miért csak 3 szolgáltató van Angliában meg 10 ?Tudom-tudom mert ott többen laknak.Lóf@szt...
    Mert ott van piaci verseny
  • Flashy
    örülök, hogy a nevet nem cserélik le.
  • HNR
    1995. aug. 30. óta vagyok Pannonos, nekem végig ők voltak a legjobbak.

(2. telefonként használtam 1 évig W900-ast, aztán kb. 1/2 évig Ovodafont.)

Én is a pannon ügyfélszolit emelném ki... Bár anno jobb volt.
  • norti
    Su0my is csak azt írta hogy "kis magyar is" van benne, nem azt hogy az egész magyar.

Különben majd ha a "Té"-nek meg a vodafone-nak lesz olyan színvonalú ügyfélszolgálata mint a pannonnak, akkor azt mondom elértek egy szintet. De amíg egy tajparasztnak nézik az ügyfelet, köszönöm nem kérek belőlük.
  • norti
    És ez miért annyira meglepő számodra, hisz egy sajtóközleményről van szó?
  • norti
    2000 ftból bevásárolok a boltban, nem firmwaret frissítek LOL
  • Mynet
    Azért az is minősíti az sg-t, hogy szinte szószerint átvették a pannongsm oldaláról a hírt! Hasonlítsátok össze, érdemes!

Hír a pannongsm oldalán
  • Mynet
    norvég ismerősöm a telenornál dolgozik, két éve ideküldték, hogy segítsen a pannon-nak, hogy nagyobb piaci részesedése legyen, valószínű célja volt a telenornak előkészítse az egységesítést is.

egyébként meg a pannon a telenor tulajdonában van. ;) azok akik azt mondják, hogy azért választják mert teljesen magyar tulajdonú azok nagyot tévednek!

(még így is nagyon messze van attól a színttől ami norvégiában van a telekommunkációban - pl.: ott vannak olyan csomagok, aminél ha külföldön vagy (európában) akkor otthoni percdíjakkal telefonálhatsz, vagy bármely skandináv országba ingyen telefonálhatsz, másik 10 európai országot meg havi pár ezer forintos díjért cserébe (amit lebeszélhetsz) kb 1,5 forintos percdíjon hívhatsz. azt sem érdemes elfelejteni, hogy az ottani minimálnyugdíj, amit boldog boldogtalan megkap az államtól az átszámítva 300 000 ft!!!)
  • Mynet
    ha viszont informatikus vagy akkor nem ez alapján itélsz meg egy telefont, vagy nem emiatt döntesz egyik vagy másik szolgáltatónál!

hallottál már firmware frissítésről, cseréről? kb 2000 ft és szevasz gyári oprendszered van!
  • enkido
    csak megjegyzésképpen...

én téged sosem fikáztalak, nem becsméreltelek, nem szóltam be... nem ismerlek, nem is akarlak ismerni.

A megjegyzésem a cikknek szólt, és amint látom elég sokan egyetértenek velem.
  • Bith
    Az a baj, hogy benne van a GSM. A lényeg meg pont az, hogy mostantól nem Pannon GSM, hanem csak Pannon.
  • enkido
    igy már értem... ;)) De akkor se tetszik :DDD
  • mad mind
    Senki nem nyúlta le senkiét. Ez a Telenor logója. A telenor úgy döntött, hogy (mint a T-com) egy logó alá dobja az érdekeltségeit. Ez van.
  • Cheesy
    KATT

ki nyúlta le kiét?
  • xnorbix
    Csak le ne nyúlják az logódat!!! :)
  • xnorbix
    Az biztos.
    Egyébként meg én azért vagyok Pannonos, mert a T-mobil meg a Vodkafon-nál az ügyfélszolgálaton köcsögök, bunkók hazudnak.
    A pannonnál meg készségesek, és normálisak.
  • enkido
    ;) csak poen volt ;)

de tenyleg felhaborito, hogy egy ilyen logoert valakik millakat hasitanak - bar hozzateszem, hogy altalaban a megrendelo a ludas...
  • enkido
    nah nesze akkor ez volt öt perc

link

ez is kb olyan szar mint a pannon uj logoja, de nekem csak öt percem volt, meg nem inspiraltak par millaval, ha valaki hozzam vagna ennyi penzt meg egy möbiusz szalagot is belekrealtam volna plusz öt perc alatt :DDD
  • Bith
    Egy logónál sokminden számít, az egyszerűség is. Valszeg egyébként ezért a logóért is több millát akasztott valami grafikus.