46
  • azirafael
    #46
    Az lenne a legjobb, ha egy hatalmas napkitörés megsemmisítené az összes elektronikus kütyüt a világon és visszazuhannánk a sötét középkorba. Akkor piccsognátok a HD-DVD meg Blue-ray miatt a neten mi? Na fogjátok inkább a hólapátot, oszt irány ki havat hányni...
  • beatz
    #45
    azért lett az eredmény adatvesztés
  • rotator
    #44
    10-15 éve még a Sony volt az isten, de mára nagyon megutáltam azt a céget. Nem hullajtanék könnyeket, ha a PS3 + Blu-Ray kettőssel akkorát bukna, hogy eltűnnének végre a koterába.
  • Caro
    #43
    úgy tudom a BR lemezek védőrétegét fémforgáccsal tesztelték
  • AgentKis
    #42
    Mindenképpen érdekes csata, mondjuk az tuti, hogy nem nálunk fog eldőlni. Régebben is volt hasonló, A drive és zip drive között amik kisfloppy utódok akartak lenni. Akkor igazából egyik sem nyert, mert jött a CD és mindkettőt "eltakarította". Én erre várok leginkább HD-DVD és BR esetében márcsak azért, mert szerintem nem igazi lépés egyik sem a DVD-hez képest. Olyan mint anno a 2,88MB-ra formázott floppy.
  • ockham
    #41
    Ha a felhasználók fogják eldönteni, hogy melyik szabvány fog nyerni, akkor nem az ár fog dönteni. Hanem egyszerűen az hogy melyiket könyebb másolni :P És ha nem lehet majd másolni rendesen a Blue-Ray lemezeket, akkor az nagyon be fog tenni a Sonynak főleg a PS3 esetében.
  • Tpe
    #39
    Ezt a piac fogja eldönteni. Én a HD-DVD-re tippelek, mert azt sokkal könyebb lesz másolni. (Sajnos pont az MS miatt.) Éppen a hardweres másolás védelme miatt nem támogatják a Blu-ray-t. (Vagyis támogatják majd, de csap pénzért.)
  • puntocsento
    #37
    arty: "valszeg szereti a filmeket, és ő erre áldozott többet, nem a kocsijára/gépére/stb" az első fele részben igaz. a második nem egészen, mert az autó, és a gép is érdekel. az autó tuningolására, tavaly 1.5milliót költöttem, a számítógép alkatrészeit is kb. félévente-évente lecserélem, még a monitort is. nekem ezek a hobbiaim. sokan mondják hülye vagyok, de mit csináljak engem ezek érdekelnek és nem a cigi, az alkohol, és a narkó.
  • Commandante
    #36
    Na ja, vegul is van annyi ertelme, mint egy Tippmann A5-osnek.
  • puntocsento
    #35
    Commandante: rokkant nyugdíjjas vagyok. (egy motor baleset miatt) amikor a lejátszót vettem akkor még csak 3 féle feliratos film!!! közűl lehetett válogatni. (szinkronosról még álmodni se mertem. az írott lemezek meg kb. 2-3év után jöttek be. úgy hogy biztos nem az írás járt akkor a fejembe, amikor megvettem. (akkor csak 3 modelt/márkát lehetett kapni: sony, pana, thomson. én a sony mellet döntöttem, és nem bántam meg, mert már több ezer dvd átment rajta, és még mindig rendesen műkönik. nem úgy mint a másfél éves 80.000 ft-os pana lejátszó, ami már 2x elromlott. különben tegnap rendeltem meg egy denon dvd lejátszót.
  • arty
    #34
    egyik sem.

    valszeg szereti a filmeket, és ő erre áldozott többet, nem a kocsijára/gépére/stb ... helyettesitsd be a Te hobbiddal :)
  • fako
    #33
    Lehet hogy a hd-dvd elsore olcsobbnak tunik, de szerintem az elettartalma fele annyi lenne/lesz mint a blu-ray-nek lenne. Magyarul most veszel egy hd-dvd-t, 3 ev mulva meg vehetsz egy hd2-dvd-t.
  • Commandante
    #32
    "én az első dvd lejátszómat még 220.000 FT-ért vettem 7-8éve"

    Aha, ezek szerint vagy vallalkozso vagy DVD-sokszorosito vagy. Hogy megy a biznisz?
  • viizo
    #31
    hogyne számítana... mikor azért ír a többség a legolcsóbb noname lemezekre, mert 10-20-30 Ft differencia van a lemezárak között... a többség a fogához veri a garast, aztán persze csodálkoznak hogy adatvesztés adatvesztés hátán... szerencsére nyugaton nem ez van. a Blu-Ray sérülélenységét pedig úgyis kiküszöbölik valami speckó védőréteggel... de az egyébként is természetes (lenne) hogy nem kéne karcolgatni meg össze vissza dobálni a lemezt, és akkor talán nem lenne adatvesztés... tékás Blu-Ray-nél egyébként lehetne valami Cartridge-os megoldás a karcok ellen.
  • puntocsento
    #30
    én az első dvd lejátszómat még 220.000 FT-ért vettem 7-8éve. tehát a készülék ára nem nagyon izgat, de az igen, hogy hogy lehet másolni, mennyire lessz sérülékeny, és a gyári film mennyibe fog kerűlni. és szerintem a HD-DVD oldalára folg eldőlni a kérdés. főleg ha jön a holografikus lemez, akkor tényleg fölösleges a blue-ray, a HD-DVD lemezt, meg a régi gyártósoron is lehet gyártani, úgy hogy az nem egy nagy pénzkidobás. igaz, engen még nem nagyon érdekel ez a két szabvány.
  • Tomalak
    #29
    miért itt szàmit? 100 forintos tételekrol veszekedni hogy dràga vagy olcso... Ha elkezd beindulni a lejàtszok is normàlis àrba fognak esni és késobb az irok is szvsz.
  • Chappy
    #28
    engem a HD DVD-nél a Microsof zavar. Nemhogy az SP53254321432-e-őt fejlesztenék az XPhez
  • Sanyix
    #27
    Hát mind2 sajnos nem bukhat... De remélem a blu ray elbukik, aztán a hülye sony végre tanul a 2. bukásból is és nem jön többet a saját hülye szabványaival.
  • arty
    #26
    összességében remélem mindkét csoport bukik egy nagyon a konkuráláson, jó lecke lenne a baromknak ...
  • arty
    #25
    a BR nem 10-12x lesz drágább a hddvdnél, ahogy most az SL DL lemezeknél van :)

    100 vs. 200 ft és 15gb vs. 25gb esetén nem kétséges, h melyiket venném :) nem akarok lemezt cserélni film közben nameg legyen itthon 20 lemezen minden, ne 35-ön ;)
  • MacrosTheBlack
    #24
    Szerintem se fog a konzol beleszólni a versenybe, ott sose kellett kompatibilisnek lenni semmivel, a pc piacon, filmeknél viszont igen, ott már nem mindegy melyik terjed el, mert évek, vtizedek múlva is használatban lesz.
  • MacrosTheBlack
    #23
    A holodiszk más technológia, nem csak a felületen hordoz infót, hanem mélységében is. Hogy mennyire lesz érzékeny, milyen "crc" lesz benne, azt nem tudjuk. De még ha tokos lesz is, az alap 300 gigára 10 blurayt fel tudsz írni (hát még az 1.6 terára), ami tok nélkül is nagyobb helyet foglal el, egymásra pakolva is.
  • MacrosTheBlack
    #22
    Egyrészt ezért is, addig kell csak kibírni amíg nem jön a holodiszk, másrészt a bluray jóval sérülékenyebb mint a hddvd, és ugyebár nem elég csak kiírni az adatot, azt meg is kell őrizni. Ha ebben a hddvd megbízhatóbb, akkor hiába a sok GB, kell a halálnak a bluray. Főleg telenyomva 500 féle másolásvédelemmel.
  • MacrosTheBlack
    #21
    A hddvd-nél is méglejjebb nyomja. Ha mindkettő mondjuk lemegy a tizedére, akkor is arányban megintcsak a hddvd az olcsóbb. Most se veszi senki a DL lemezeket, pedig régen az egyoldalasok kerültek annyiba. De inkább vesz 2 egyoldalast, még úgy is ötödannyiból kijött ugyanaz a kapacitás.
  • MacrosTheBlack
    #20
    A szexipar bár az elmaradottabb helyeken lehet még piacképes offlineban is, de ma már ez is a neten van, gyakorlatilag tökmindegy hogy van-e egyáltalán nextgen dvd vagy nincs, az ő médiájuk a net. Inkább a warez ami hasonló döntőhelyzetben van most, mint a porci anno.
  • AMD64
    #19
    Az említetet cégek akik a BR-t támogatják az nem azt jelenti hogy nem fognak HD-DVD készülékeket gyártani.A Samsungnak van egy vegyesvállalata a Toshibaval közösen akik már most készülnek a BR cuccokat gyártani.Nem elírás tényleg a Toshiba az említett cég és úgy emlékszem hogy ráadásul nagyobb részt ő a tulajdonos.
    Mindegy melyik szabvány győz a piac diktál és azt fognak gyártani amelyik jobban fogy.
    A PS3 nem annyira fogja eldönteni a dolgokat mint ahogyan azt a Sony szeretné.Mert a konzolt játszani veszik nem pedig filmet nézni.Ami a a PC piacon jobban megy az már inkább számít.
  • MacrosTheBlack
    #18
    Hát igen, "véletlenül" a bluray nem lesz támogatva a Vistában, a hddvd meg igen. :)
  • Sanyix
    #17
    Ja kiváncsi vagyok hogy milyen tokokban adják majd a hologramos lemezeket (sőt sztem nem is lehet majd kivenni a tokból, olyan lesz mint a flopp, egy kis ablak lesz a tokon amin keresztül lehet olvasni írni a cuccot. Merthogy olyan sűrűségben vannak rajta az adatok, hogy egy kis karcolás is több gigabájt adatvesztést jelenthet egy olyan lemezen... CD elég strapabíró volt, dvd kevésbé, hddvd még kevésbé, blu-ray annál is kevésbé fogja bírni a karcolásokat, a hologdiscek meg...
  • digital
    #16
    Hát jaja. Hologram disk. Ahhoz képest a legjobb bluréj-disc is egy gyenge próbálkozás kb. 5x másolt VHS minőség lesz a holodisc-hez képest.
  • netrunner
    #15
    Én azt hiszem inkább kivárom a hologramos lemezeket.
    Ha jól emlékszem a hírekre, azok kezdeti típusai is jönnek 1-2 éven belül. (igaz még csak számítógépekre)
  • IGAZIWILLIAMS
    #14
    Csak jelen állás szerint úgy néz ki,hogy a HD-DVD játszók átlag 500 dollárba,míg a Blue-Ray játszók 1000-1200 dollárba fájnak majd. Így is rohannak majd az emberek?
  • viizo
    #13
    jah, hogy elsőre a gazdagok játékszere lesz, nem tudom miért meglepő, a dvd-nél is ugyanígy volt anno. Nem tartom valószínűnek hogy pl. az asztali lejátszók piacán rohannak majd az emberek 1-2 gyártótól HD-DVD-t venni, mikor ott lesz az özön Blu-Ray lejátszó a legnagyobbaktól.
  • viizo
    #12
    sokan az olcsósággal jönnek... a Blu-Ray vs HD-DVD párharcot a gazdagabb régiók döntik el, gondolok itt Japánra vagy éppen az USA-ra... ahol pár dolcsi ide-oda nem számít. Egyébként győzzön a Blu-Ray, a viszonylag magas ár és az erős másolásvédelem úgyis első 1-2 évben lesz csak gond, a gyártósorok beindítása úgyis lenyomja a magas költségeket.
  • quentit
    #11
    Ja, bocsi nem Blue-Ray, csak Blu-ray :) (a nyertes )
  • quentit
    #10
    Ha már így kijelentetted, akkor én is: én egyértelműen a Blue-Ray-re szavazok a technológiai előny a legfontosabb, az árak meg előbb-utóbb úgyis mérséklődnek.

    A jövőben meg kb. 100-150 millió ember úgy is a Blue-Ray mögé fog állni a PS3 miatt + a többi, aki nem PS3 miatt vesz. (A PS2-ből több mint 100 milliót adtak el, a PS3-ból is eladnak legalább 100 millát a köv. 5 évben SZVSZ, de lehet hogy többet is)

    Amúgy meg nem kell a sirám: a cégeknek rossz a harc, nekünk meg jó. Ennyi. Ez a piaci verseny.

    Persze ők rinyálnak meg megy az agymosás, de nem kell nekik hinni.
  • mikloss
    #9
    Ha veszek én inkább HD-DVD-t mert az olcsóbb lesz sokkal igaz kisebb kapacitású de jobb az ár/kapacitás aránya! De még 2-3 évig kifognak tartani a DVD-im :)
  • Caro
    #8
    És kinek kell a HD tartalom?
    Nekem biztosan nem.
    1) Lehúzás.
    2) Mindenféle DRM sz*rság.
    3) DVD rulz.
    Az új technológiákra szükség van, de nem piaci alapon kéne viszonyulni hozzá.
  • strogg
    #7
    ra=rakja le a voksot :)
    bocs :)
  • strogg
    #6
    Ami azt illeti az sem másodlagos, hogy a szexipar melyik mellett ra. komoly húzóerő.
  • TommyGun
    #5
    HDDVD oldalról kihagytad a toshibát és a NEC-et...ő sem kis gyártók....tehát nem csak fejlesztők állnak a hd-dvd oldalán...
    A samsung meg akármekkora gagyi az egyik legnagyobb fejlesztő és gyártókapacitású vállalat a világon....occsóságban és tucatcuccban nagymenők ők meg BR....érdekes vegyesválagatott mindkét tábor...
    Én nem veszek semmit az ziher...jó a dvd is....elég az még egy ideig...