2008-ra eltűnhet a DVI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért nem csak azért. (Jó mondat. 😊 )

Ja. Különös, milyen nehezen értik meg az emberek, hogy LCD és LCD között is különbség van.

Valószínû minden új digitális csatlakozás-szabványban benne lesz az. (Vagy max. ~1280x1024 nyomhatod DVI-vel, kivéve, ha veszel pl. egy Quadrot, stb.) De ez nem azt jelenti, hogy csak védett tartalom mehet át.

Igen, mert a nem-profi videokártyák DVI-je single-channeles.

Nem külön vonalon megy a hang, hanem a képsor-csomagokkal felváltva. De egy DVI kimenet ráköthetõ egy HDMI bemenetre.

"A TFT elobb fog eltunni mint, hogy jobb legyen a CRT-nel."

Szerintem már jobb. Csak meg kell nézni, hogy mit veszel (jó minõségû panel + DVI csati).
Nekem van egy kiváló minõségû Iiyama VisionMaster 17-es CRT, és egy 19-es Samsung 910T TFT. A TFT képminõsége sokkal jobb. Veszek is a CRT helyett egy 21-es 214T-t.

nem tom, de nap mint nap hallani hogy ez meg az a ceg bezarta a kepcso nyarto uzemet vagy atall tft-re.nekem is tft-m van es semmi bajom vele (2001 ota haszalok tft-t es semmi baja a szememnek tole).haverom most vett 1 730bf-et, es sztem nagyon szp kepe van meg minden. sztem a crt-knek mar csak evei vannak hatra

Ez az egy dolog igaz, de a többi kifogás röhejes.
TeszteloPontHu
Lassan a testtel... A TFT színhûsége még korántsem érte el a CRT-két. Ezért nem használják a nyomdaiparban.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

A TFT elobb fog eltunni mint, hogy jobb legyen a CRT-nel.
Tetsuo
A tft nagyon jó, télleg (fõleg a egészség és fogyasztás szempontból).
De valakinek számít az ár (sajnos nekem is), és a megjelenített minõség is. Aminek különbsége ugye egyre csökken. (Mi az h homályos a CRT??)
Hamarosan viszont a TFT-k "nyernek" minden téren, addig is: Kinek a pap,..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szeretem a sok okost aki kampányol a crt melett. A gõzmozdony melett miért nem kampányolsz? annak is olyan szép hangja van meg jól néz ki a mai villanymozdonyokhoz képest, csak a hatásfoka 8%!!!!!
Nah szóval CRT lehet hogy olcsóbb, de: nagy, rongálja rohadtul a szemet, sokkal többet fogyaszt mint a tft meg az oled, homályos, drágább a gyártása mint a TFTnek. Igen drágább! Az más kérdés, h a tetû cégek le akarnak minket húzni tftk árával.
Az ilyen õskövületek miatt mint te van még mindíg crt meg normál villanykörte. Le kéne az összes crt-t selejtezni mert rohadtsok áramot pazal.
Amúgy kifogásaid is röhejesek: hogy túl kicsi a tft, de annyi eszed nincs hogy közelebb rakd akkor magadhoz. Ahoz szintén gratulálni tudok hogy a crtt 20centirõl bámulod. Hány dipotriás a szemüveged? 12? Jah hogy akkora mint egy szódásüveg? Jah bocs...
MEg mi az, hogy a tftk 2 évig bírják? Az én tftm 3 éve megy és semmi baja. Az oledek azok amiknek jelenleg még probléma van az élettartamukkal de az más. Szóval látom nagyon vágod a témát...
Nem kell ennyire elkapkodni azért. 2008-ban még mindig bõven lesz vga(rgb) és DVI is...

Én úgy tudom az a DisplayPort 😊
De sajna lehet ez is 😞

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Sanyix
Áhá már meglepõdtem, hogy csak azért cserélnek csatlakozót, hogy nekükn jó legyen. Hát nem, hanem hogy megvegyünk mindent eredetiben egy vagyonért.
Mind1 nekem a videokártyámon is csak ott áll a dvi azt sem használom, nem is valószínû hogy fogom, mert nagyon nemtetszenek a tft-k jónagy képpontjai...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem, a HDMI az az antiwarez, képernyõelsötétítõs csatlakozó, kell a halálnak.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Add el, az árából meg vegyél CRT-t 😊 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Igen, megkérdeztem boltban, de õk is azt mondtak, hogy szub-pixelre nem érvényes.
És nem is világít teljes fényerõvel.
De sajnos látszik.
Megnéztem nagyítóval, két pixel között "ereszti" a fényt, én sem tudom, hogy mit csináljak vele.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Én is nemrég újítottam be egy 930BF-et, 4ms-os, nagyon meg vagyok elégedve vele, gyönyörû éles kép, egyszerûen tökéletes. Remélem sokáig és hibátlanul fog mûködni...

vgez
Samsungnak volt egy olyan 3 napos garija hogy azonnal kicserélik bárhol is van a pixelhiba (nem subpixel) azt kellet volna érvényesítened. azért azt is vedd figyelembe hogy a szomszéd 19" e majdnem annyiba került mint a te 17" esed valószínileg nem is lesz olyan tökéletes képe.
és különben minden tft nek homályos a képe ha nem natív felbontásban van mert ugye hogy csak a pixel 3/4 kapcsoljon azt elég nehéz lenne összehozni <#crazya>

Mióta egyik fórumon kiderült, hogy a TFT TV-k DMI-je nem full kompatibilis a PC-s videokártyákéval, és max. 1280-ig lehet képet átküldeni, és mert sokkal több lejátszon van HDTV csati (RGB?), ezért ez nem gáz. PC-n meg jön az új szabvány helyette.

Én most vettem egy Samsung SyncMaster 730BF-et, 1280x1024, 17" DVI(ez elõkövetelmény volt), 300 cm/m^2 700:1 kontrasztarány, 4ms, látószög 160 fok.
Tökéletes, csak sajna van neki valami szubpixel-hibája, fekete alapon világít valami.(de igazából nem is szub-pixel, mert attól függ milyen színû, hogy milyen szögbõl nézem).
Szomszédban van egy szintén Samsung 19" 1280x1024, de nincsen rajt DVI.
Hát az egy tárgyahalom 😄
Hullámos, homályos képe van, fõleg nem natív felbontásban.

az élettartamuk meg jó ha eléri a 2 évet! a régi CRT monitorok meg már több, mint 20 éve ma is mûködõképesek

1 méter széles az asztalom, gondolod, hogy ha TFT-m lenne, akkor betolnám hátulra a falhoz???? ott aztán alig látnék belõle valamit, értelmetlen.
ha nagy az asztal, akkor bizony még mindíg CRT-t éri meg venni!!
lehet, hogy a TFT ára csökkent, szebb lett a képe, de még mindíg jóval drágább, mint az azonos képátmérõjû CRT monitorok

Hát azért az új TFT-knek már nagyon szép képe van, és a már a sebességük is sokat javult. Az áruk is leesett és nem foglalja el fél asztalt. Tény, hogy ma még én is szebbnek látom valamivel a jobb CRT-k képét, ennek ellenére a következõ monitorom nyilván TFT lesz, bár még tökéletesen meg vagyok elégedve katódsugárcsövesemmel (950p+).

Engem nem zavar a DVI eltûnése.. eddig sem volt rá szükségem... (Éljenek a CRT Monitorok) Novemberben vettem 17"es Samsung 796MB-t.. azonsimncs és CRT nem is lesz...Kissé rugalmasabbnak és szebb képpel rendelkezõnek találom mint a TFT-ket.. azoktól még a szemem is megfájdul annyira élesek... nem szeretem... és az hogy kissebb helyet foglal? Van hely az asztalomon..
Axon
Na ezzel pont így vagyok én is :-)
Két éve vettem egy TFT monitort, azon még éppen nem volt DVI mivel amin volt az jó 30 rugóval többe került, de a video kártyámon már akkor is volt DVI.
Mostanában kezdtem kacérkodni a gondolattal "milenne ha"... szóval monitor csere DVI csatlakozó miatt.
Hát akkor marad a régi monitorom...

Meg nem is hasznaltam es mar el is tunik.
Nem egy tartos szabvany 😊
Pharaoh
Rengeteg DVD lejátszót láttam már ,amin van HDMI, de olyant amin van DVI kimenet nem sokat. Úgyhogy a szórakoztató üzletágban tényleg eltünhet az a kevés DVI ami van, kivéve tán a projektorokat, mert azokon annyi csati hely van, hogy csak na.

A HDMI az = DVI nem? Csak van ott még más érpár is(hang, ilyenek), de aképi információ én úgy tudom DVI formátumban közlekedik.