30
  • dez
    Azért nem csak azért. (Jó mondat. :) )
  • dez
    Ja. Különös, milyen nehezen értik meg az emberek, hogy LCD és LCD között is különbség van.
  • dez
    Valószínű minden új digitális csatlakozás-szabványban benne lesz az. (Vagy max. ~1280x1024 nyomhatod DVI-vel, kivéve, ha veszel pl. egy Quadrot, stb.) De ez nem azt jelenti, hogy csak védett tartalom mehet át.
  • dez
    Igen, mert a nem-profi videokártyák DVI-je single-channeles.
  • dez
    Nem külön vonalon megy a hang, hanem a képsor-csomagokkal felváltva. De egy DVI kimenet ráköthető egy HDMI bemenetre.
  • BiroAndras
    "A TFT elobb fog eltunni mint, hogy jobb legyen a CRT-nel."

Szerintem már jobb. Csak meg kell nézni, hogy mit veszel (jó minőségű panel + DVI csati).
    Nekem van egy kiváló minőségű Iiyama VisionMaster 17-es CRT, és egy 19-es Samsung 910T TFT. A TFT képminősége sokkal jobb. Veszek is a CRT helyett egy 21-es 214T-t.
  • kristiaan
    nem tom, de nap mint nap hallani hogy ez meg az a ceg bezarta a kepcso nyarto uzemet vagy atall tft-re.nekem is tft-m van es semmi bajom vele (2001 ota haszalok tft-t es semmi baja a szememnek tole).haverom most vett 1 730bf-et, es sztem nagyon szp kepe van meg minden. sztem a crt-knek mar csak evei vannak hatra
  • lazsi
    Ez az egy dolog igaz, de a többi kifogás röhejes.
  • TeszteloPontHu
    Lassan a testtel... A TFT színhűsége még korántsem érte el a CRT-két. Ezért nem használják a nyomdaiparban.
  • Lame
    A TFT elobb fog eltunni mint, hogy jobb legyen a CRT-nel.
  • Tetsuo
    A tft nagyon jó, télleg (főleg a egészség és fogyasztás szempontból).
    De valakinek számít az ár (sajnos nekem is), és a megjelenített minőség is. Aminek különbsége ugye egyre csökken. (Mi az h homályos a CRT??)
    Hamarosan viszont a TFT-k "nyernek" minden téren, addig is: Kinek a pap,..
  • lazsi
    Szeretem a sok okost aki kampányol a crt melett. A gőzmozdony melett miért nem kampányolsz? annak is olyan szép hangja van meg jól néz ki a mai villanymozdonyokhoz képest, csak a hatásfoka 8%!!!!!
    Nah szóval CRT lehet hogy olcsóbb, de: nagy, rongálja rohadtul a szemet, sokkal többet fogyaszt mint a tft meg az oled, homályos, drágább a gyártása mint a TFTnek. Igen drágább! Az más kérdés, h a tetű cégek le akarnak minket húzni tftk árával.
    Az ilyen őskövületek miatt mint te van még mindíg crt meg normál villanykörte. Le kéne az összes crt-t selejtezni mert rohadtsok áramot pazal.
    Amúgy kifogásaid is röhejesek: hogy túl kicsi a tft, de annyi eszed nincs hogy közelebb rakd akkor magadhoz. Ahoz szintén gratulálni tudok hogy a crtt 20centiről bámulod. Hány dipotriás a szemüveged? 12? Jah hogy akkora mint egy szódásüveg? Jah bocs...
    MEg mi az, hogy a tftk 2 évig bírják? Az én tftm 3 éve megy és semmi baja. Az oledek azok amiknek jelenleg még probléma van az élettartamukkal de az más. Szóval látom nagyon vágod a témát...
  • Praetor
    Nem kell ennyire elkapkodni azért. 2008-ban még mindig bőven lesz vga(rgb) és DVI is...
  • Caro
    Én úgy tudom az a DisplayPort :)
    De sajna lehet ez is :(
  • Sanyix
    Áhá már meglepődtem, hogy csak azért cserélnek csatlakozót, hogy nekükn jó legyen. Hát nem, hanem hogy megvegyünk mindent eredetiben egy vagyonért.
    Mind1 nekem a videokártyámon is csak ott áll a dvi azt sem használom, nem is valószínű hogy fogom, mert nagyon nemtetszenek a tft-k jónagy képpontjai...
  • MacrosTheBlack
    Nem, a HDMI az az antiwarez, képernyőelsötétítős csatlakozó, kell a halálnak.
  • HUmanEmber41st
    Add el, az árából meg vegyél CRT-t :) :) :)
  • Caro
    Igen, megkérdeztem boltban, de ők is azt mondtak, hogy szub-pixelre nem érvényes.
    És nem is világít teljes fényerővel.
    De sajnos látszik.
    Megnéztem nagyítóval, két pixel között "ereszti" a fényt, én sem tudom, hogy mit csináljak vele.
  • NitroX
    Én is nemrég újítottam be egy 930BF-et, 4ms-os, nagyon meg vagyok elégedve vele, gyönyörű éles kép, egyszerűen tökéletes. Remélem sokáig és hibátlanul fog működni...
  • vgez
    Samsungnak volt egy olyan 3 napos garija hogy azonnal kicserélik bárhol is van a pixelhiba (nem subpixel) azt kellet volna érvényesítened. azért azt is vedd figyelembe hogy a szomszéd 19" e majdnem annyiba került mint a te 17" esed valószínileg nem is lesz olyan tökéletes képe.
    és különben minden tft nek homályos a képe ha nem natív felbontásban van mert ugye hogy csak a pixel 3/4 kapcsoljon azt elég nehéz lenne összehozni
  • Inquisitor
    Mióta egyik fórumon kiderült, hogy a TFT TV-k DMI-je nem full kompatibilis a PC-s videokártyákéval, és max. 1280-ig lehet képet átküldeni, és mert sokkal több lejátszon van HDTV csati (RGB?), ezért ez nem gáz. PC-n meg jön az új szabvány helyette.
  • Caro
    Én most vettem egy Samsung SyncMaster 730BF-et, 1280x1024, 17" DVI(ez előkövetelmény volt), 300 cm/m^2 700:1 kontrasztarány, 4ms, látószög 160 fok.
    Tökéletes, csak sajna van neki valami szubpixel-hibája, fekete alapon világít valami.(de igazából nem is szub-pixel, mert attól függ milyen színű, hogy milyen szögből nézem).
    Szomszédban van egy szintén Samsung 19" 1280x1024, de nincsen rajt DVI.
    Hát az egy tárgyahalom :D
    Hullámos, homályos képe van, főleg nem natív felbontásban.
  • Akuma
    az élettartamuk meg jó ha eléri a 2 évet! a régi CRT monitorok meg már több, mint 20 éve ma is működőképesek
  • Akuma
    1 méter széles az asztalom, gondolod, hogy ha TFT-m lenne, akkor betolnám hátulra a falhoz???? ott aztán alig látnék belőle valamit, értelmetlen.
    ha nagy az asztal, akkor bizony még mindíg CRT-t éri meg venni!!
    lehet, hogy a TFT ára csökkent, szebb lett a képe, de még mindíg jóval drágább, mint az azonos képátmérőjű CRT monitorok
  • archkoven
    Hát azért az új TFT-knek már nagyon szép képe van, és a már a sebességük is sokat javult. Az áruk is leesett és nem foglalja el fél asztalt. Tény, hogy ma még én is szebbnek látom valamivel a jobb CRT-k képét, ennek ellenére a következő monitorom nyilván TFT lesz, bár még tökéletesen meg vagyok elégedve katódsugárcsövesemmel (950p+).
  • Szefmester
    Engem nem zavar a DVI eltűnése.. eddig sem volt rá szükségem... (Éljenek a CRT Monitorok) Novemberben vettem 17"es Samsung 796MB-t.. azonsimncs és CRT nem is lesz...Kissé rugalmasabbnak és szebb képpel rendelkezőnek találom mint a TFT-ket.. azoktól még a szemem is megfájdul annyira élesek... nem szeretem... és az hogy kissebb helyet foglal? Van hely az asztalomon..
  • Axon
    Na ezzel pont így vagyok én is :-)
    Két éve vettem egy TFT monitort, azon még éppen nem volt DVI mivel amin volt az jó 30 rugóval többe került, de a video kártyámon már akkor is volt DVI.
    Mostanában kezdtem kacérkodni a gondolattal "milenne ha"... szóval monitor csere DVI csatlakozó miatt.
    Hát akkor marad a régi monitorom...
  • Lame
    Meg nem is hasznaltam es mar el is tunik.
    Nem egy tartos szabvany :)
  • Pharaoh
    Rengeteg DVD lejátszót láttam már ,amin van HDMI, de olyant amin van DVI kimenet nem sokat. Úgyhogy a szórakoztató üzletágban tényleg eltünhet az a kevés DVI ami van, kivéve tán a projektorokat, mert azokon annyi csati hely van, hogy csak na.
  • Caro
    A HDMI az = DVI nem? Csak van ott még más érpár is(hang, ilyenek), de aképi információ én úgy tudom DVI formátumban közlekedik.