1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • Princeman
    Erre a fejesre gondoltál? jó lenne.. télleg te hol vetted? Hol érdemes ilyet venni? THX
  • CheAteR88 #233
    Nézd meg a zalman 5.1et
    nekem az van és nem bántam meg.
    ára kb 7 8k
  • Princeman
    Hali! Visszaolvastam szorgalmasan, de nem találtam olyan hozzászólást amilyen az enyém lesz, csak nagyon régen.. :D Szal szeretnék kb 10 Pénzért egy fejest venni, nem fontos 5.1(godolom ennyi pénzért nem is ajánlott), szal tudnátok valami jót ajánlani? THX
  • CheAteR88 #231
    cmi8738/C3DX PCI-os hangkarim van és nemtalálok hozzá értelme3s drivert-.-
    a legujjab van femnt(tuttomal) de szerintem nem jo semmirese csak az alapok vannak benne....::(
  • Borg
    Passz. Talán a hangkártyád miatt, vagy valamit nem jól állítottál be.
  • CheAteR88 #229
    csak annyi hogy nekem csak a 2 első hangszoró szol asztalon de cs-ben minden fasza
    mnitől vban ez?
  • Borg
    Nekem is az van :) au4-el.
    Már a left/rightot is jobban elkülöníti mint egy sima füles, szal játékban jobb. A térhangzás annyira nem jön ki, mint egy hangszóró szettnél, lévén itt alig van távolság a rear meg a front között. Szal szokni kell egy picit, mire meg tudod különböztetni mi honnan jön, de rá lehet érezni. Filmnézéshez, zenehallgatáshoz biztosan van jobb is, de játékhoz aligha.

A korábbiakhoz pedig: Logikusan egy fejhallgatóban nincs mélynyomó, szal a mély csatorna külön azért nem szólal meg benne. Front, rear, meg center van benne. Szal lényegében 5.0, nem 5.1.
  • CheAteR88 #227
    magamhoz vettem egy zalman 5.1-es fejhallgatót és semmi - értékelésem nemlehet
    igaz vennem kellet még egy hangkarit ias mellé de megérte:)
  • fawcet
    Nekem se szokott megszólalni.
  • CSOCSO
    jo kerdes. nemtom
  • Farkas85
    Sziasztok
    Vettem 1 ZALMAN RS6F-et és van 1 gondom. Mikor futtatom a hangtesztet a subwoofer nem szólal meg a többi igen ez mitől van???
    Segítsetek légyszi.
  • CSOCSO
    ha a hangero es a hang minoseg a fontos akkor sennheiser.. ha nem baj ha nem suketulsz meg a preciz melytol meg a magastol (fejhallgatohoz mérten preciz)
    akkor zalman.. hiszen az 5.1 fejhalgatoban sokkal jobb a terhatas.. foleg ha olyan hangkarira dugod ra.
    ha alaplapi hangkarid van akkor felesleges a zalman...
  • fawcet
    Ha tudod próbáld ki, ha nem akkor zalman a jobb véleményem szerint.
  • Thanatos
    nem tudja valaki hogy ozaki PH009-et lehete még valahol kapni?? anno kicsit elhalasztódott a vásárlás sajnos egyébbb okokból..., msot emg már nem nagyon látok iylet sehol...
    vagy ha semmi esetleg nem tud valaki fülest hasonlo paraméterekkel?
  • hejnekem
    Hali

Szeretnék venni egy fülhallgatót ami mikrofonos az ár kb. 10K körül én a Sennheisert PC150-et ami ugye nem 5.1-es és a Zalman ZM-RS6F +M Theatre 6 találtam melyik a jobb érdemes az 5.1 vagy tudtok ajánlani valamit?
  • fawcet
    Cod2-őn annyi a tapasztalatom hogy EAX2-vel nem minden hangot hallok meg. Egyszer volt hogy leraktam a bombát mellé, és elbújtam. Nem hallottam hogy szedik pedig nem messze voltam tőle. Miles2dfast meg nem annyira fogja vissza a gépet. Másik meg hogy alaplapi hangkártyával nem érdemes EAX-t használni, mert akkor szoftveres kódolást használ.

Mindegy. De azért a cod2-ben mik a tapasztalataid? EAX3 hogy megy neked?
  • CSOCSO
    haver audigy 2-t hasznalt ahogy en is.... most mindkettonknek X-fi je van.. battlefield 2 ben nem keves a kulonbseg!
  • fawcet
    Annyit intéztem hogy 4 hangszórósra állítottam és úgy jó let a mikrfon is.
    Köszönöm az eddigi segítséget. EAX-ot nem használok mert nem ad többet mint miles2dfast a cod2-ben.
  • fawcet
    Igen a fejhallgatóra gondolok.
  • fawcet
    Center milyen funkciót tölt be Battlefield 2-ben? Mit hallasz meg vele?
    Másik probléma: jó ez a sound blaster, csak sajnos az első hangszóró túl hangos a hátsóéhoz képest. Állandóan segg-shotot kapok. Néztem a beállításokat az alaplapi hangkártya beállításhoz képest eléggé fapados.
    Tervbe veszek egy modern hangkártya vásárt: milyet tudtok javasolni 5.1-eshez (mikrofonnal) elsősorban játékhoz.
  • CSOCSO
    de amugy gondolom ugy szol ahogu a hangkarin beallitod...
    ha azt allitod be hogy 4 hangszorod van akkor a center nem fog szolni.. ergo dughatod oda a mikrofont
  • CSOCSO
    en mostansag csak a battlefield 2 vel jatszom X-Fi val
    ott szol a center.

amugy fejhallgatorol van szo?
  • fawcet
    Az volna a kérdésem hogy mi a különbség a 4 hangszórós és az 5.1 hangszórós beállítás között játék szempontból?
    Elvileg akkor a mikrofon bemenet felszabadulna mivel nem használná ez esetben a center. Ha ez a megoldás akkor nagyszerű lenne.
  • fawcet
    Ja és most találtam régebbi hagnkártyát Sound blaster Live.
    5 bemenete van. Ez jó?
  • fawcet
    Csináltam képeket majd később felrakom. Hangkártya vásárban gondolkodok. Olyat szeretnék amihez a mikrofon is meg a hangok is normálisan mennek eax2-őn.
    www.idc.hu -n hangkártyái közül melyiket javasolnád Inquisitor?
  • Inquisitor
    A Center az a filmeknél a képernyőn látható személyek beszédének megfelelő pozícionálása miatt, és a beszéd jobb érthetőségének okán van. Tudtommal játékok alatt "csak" a szatelit sugárzók és a mélynyomó szól. Bár elkézelhető, hogy Dolby Digital esetén (plusz dekóder ugye) szólhat a Center is. Némelyik zenelejátszó (pl. JetAudio)program meg tetszőleges számú hangfalra kikeveri neked a sztereó zenét, csak értelme nincsen.

Mivel a Dolby Digital (mint neve is mutatja) csak a digitális kimeneten megy ki, és így dekódolni kell, ezért csodálnám is ha kimenne három analóg csatira.

Az EAX a Creative saját (játékokban használt) DirectSound3D kompatibilis 3D audio szabványa. Sok játék használja.
  • fawcet
    Azt mondod hogy játéknál nem kell a center? Mert első meg a hátsó hangszóró úgy ment nekem hogy a mikrofon bemenet szabad volt nálam ha jól emlékszem. Csak csodálkoztam a center dolgon. EAX és EAX2 hang a játék alatt mi értendő?
    És tanácsokat kérnék hogy lehet még finomhangolni esetleg a hangokat benne.
    Dolby szerintem analóg 3-as bemenettel nem megy. Csak be lehetett pipálni külön.
    Ma csinálok screenshotokat a beállításokról meg a bemenetekről. Úgy talán jobban tudtok segíteni hogy látjátok is. És a mikrofon meglétét mivel lehet legegszerűbben leellenőrizni szoftveresen?
  • Inquisitor
    A Dolby dekódolás a te hangkártyád esetében nem azt jelentené, hogy a hang a digitális kimeneten jön ki, és akkor kell hozzá egy AC3 dekóder, hogy hallhasd is?
  • Inquisitor
    Még mindíg nem értem, a plusz hátlappal kéne lennie 3 vagy 4 sztereo csatidnak, plusz line-in, plusz mikrofon bemenetnek. Ha átdugdosod a dolgokat, akkor meg elvileg néha várni kell, amíg a hangkártya észreveszi mi hová van bedugva.
    A Center nem szól dolgot meg végképpen nem értem. A Center nem csak 6-7-8 csatornás filmeknél kell, hogy szóljon? Ha sima zenét hallgat valaki, sőt ha játszik, akkor nem szól, mert nem is kellene szólnia.
  • fawcet
    Majd szombaton részletesebben írok mert akkor lesz időm letesztelgetni.
    Az biztos hogy sokféleképpen lehet bekötni, de egyes esetekben furcsa recsegő hangot ad. Főleg a dolbi codec bekapcsolásával.
    Ha valaki ráér msn-ezni szombaton az kérem jelezzen. Megköszönném a segítségét.
  • fawcet
    Bocs hogy ilyen zavarosra sikeredett.
    1. megoldás: Line in és out, microphone: itt megy mindhárom megfelelő szoftverbeállítással hogy ezeken menjen a jel.

2. megoldás: egyik azt hiszem Line In, másik valószínűleg front panel audio connector, center viszont meg se mukkant akárhova dugtam.
  • fawcet
    Annyit hozzátennék hogy volt másfajta variáció amiben sikerült a hátsó és első hangszórópárt berakni, de a center sehogy se akart megmukkanni.
    Ezt a Line In /Out + Microphone jack-ot tettem be mert abban megszólalt a center is. A varázslóban állítottam hogy mikrofon az egyik csatlakozó bemenete és hogy 3 helyre megy 1 helyett. Így 3 as csatlakozón egymás mellett van bedugva, viszont símán az intetnal I/O connectors egyik bemenetébe ment az egyik bemenet. Csak a center nem akart megszólalni ez esetben.
  • fawcet
    Asus A7N8X-E Deluxe

Rear Panel I/O:
    Line In jack
    Line Out jack
    Microphone jack
    S/PDIF out jack
    Surround L/R audio jack
    Center/LFE audio jack

Audio:
    MCP-T southbridge integrated Audio Processor Unit (APU) + Realtek ALC650 6-channel audio CODEC

Internal I/O Connectors:
    CD connector
    AUX connector
    Modem connector
    Front panel audio connector
    Digital audio connector
  • fawcet
    Van plussz audio kivezetés 3 db. De otthon részletesebben leírom.
  • Inquisitor
    "7.1 es integrált hangkari-s AC650-es Realtek kódolású"
    Szomorú lennék, ha az lenne, ezen az alaplapon NForce APU van, téves elnevezés szerint SoundStorm, itt a realtek csak sima DA/AD átalakító. Viszont jobban elolvastam az alaplapod típúsát. A legtöbb Asus lapon csak 3 csati van valóban, ezen is, de ehhez járt még egy plusz hátlap plusz audio kivezetésekkel szerintem!
  • Inquisitor
    Sehogy. Ha van előlapi kivezetéshez mikrofon/fülles csati az alaplapon, akkor esetleg be tudsz barkácsolni oda egy kivezetést ...
  • fawcet
    Hali!

Tegnapelőtt vettem Zalman 5.1-est. ZM-RF6S a típusa. Tegnap este találtam meg a régi asztali mikrofonomat. Hogy kell bekötni hogy az is menjen?
    3 kábeles a Zalman (Rear, Front, Center). Az egyik kábel a mikrofon bemenetébe ment. Légyszíves magyarázzátok már el, hogy kell ezt mikrofonnal beüzemeltetni.
    Volt egy varázsló amivel beállítottam hogy 3 kábellel megy és nem dolby kódolású.
    Analógot pipáltam be, digitálist meg kikapcsoltam.
    Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe (7.1 es integrált hangkari-s AC650-es Realtek kódolású)

Köszi a segítséget!
  • CheAteR88 #197
    filmnél ok
    de én nem filre vennék 5.1 v 7.1 -est hanem jáccani
    na játékról mi a vélemény?
  • CheAteR88 #196
    link...
  • CSOCSO
    stereonal jobb csak minosegben nem vetekszik vele de nagyon elvezheto
    rendes hazimozihoz kepest meg egyszeruen csak fejhallgato...

nappal hazimozi ejszaka meg fejhallgato! nem tudsz mast csinalni..
    hacsak nem szarsza szomszedokra:D:D:D