1154
Jatekra, Zenere es Filmezesre... 5.1 !
  • bajgunar
    Kiadja az összes csatornát. De ne feledd! Az még mindíg virtual 5.1/7.1 lesz. Nem valós dolby. (Olyan, mintha 1 csatorát osztasz ketté (sztereóra) álsztereóra. Az se sztereó lesz, csak egyszerre szól a bal+jobb.
  • Devil093
    Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne ,hogy ha veszek egy Virtuális 5.1/.7.1 fejhallgatót amin ha filmet nézek a gépen akkor, nem csak a 2 oldalsó speaker-t adja ki, hanem az összes csatornát?
  • Jaffa 2843
    Ennyiért nem sok lehetőséged van sajnos.
    Maxell Retro DJ, vagy bármelyik Superlux
    Egy tuti tipp: Superlux HD330 (fém pánt, árához képest elég masszív kivitel)
  • doggy888
    6-7 rugó környékén fejhallgató kéne valami olyan ami egy év után nem hullik szét értem úgy ne gagyi műanyag legyen.. tudtok valami jót ?
  • Laza
    Már hogy ne jöhetne a TV-ből 5.1 :) Nem véletlenül van a mai TV-ken optikai kimenet.
    Ma már szinte mindegyikben van médialejátszó. De ha az nincs, akkor is a HDMI-n keresztül érkező térhangzást is ki lehet küldeni a házimozi felé az optikain, azaz a TV képes arra, hogy fogadja és továbbítsa az 5.1-et ... nálam is már úgy van, hogy nem a különböző eszközök között váltogatom az optikai kábelt (mert a házimozin csak egy bemenet van), hanem úgy állítom be a készülékeket, hogy HDMI-n küldjék a térhangzást is a TV felé, és kizárólag a TV van összekötve az optikán a házimozival. Így minden forrás a TV-n (HDMI-n) keresztül adja át a házimozinak a dekódolandót :) De a forrás lehet maga a TV is a már említett beépített médialejátszó által.
    Így a jelet ugyanúgy átadhatná az USB-s hangkártyának is, aki feldolgozná és 5.1-ben szólaltatná meg a fülest, mint PC-n (ott is ugyanígy megy) ... csak hát az életben nem fogja kezelni azt az USB-s ketyerét :)

Egyébként tényleg valódi 5.1-nek néz ki, csak a dobozát néztem és ott kicsiben csak a Stereo felirat látszik ... megnéztem nagy képen, és az Stereo compatible, csak kisbetűvel :)
  • Voltan
    Köszi mindkettőtöknek, mondtam, hogy hülye a kérdés :D

• Zomil
    Szerintem ez nem virtuális 5.1, hanem rendes 5.1-es. Az más kérdés, hogy ilyet a tv-re az életben nem kötsz rá(legalábbis én sem tudok ilyen megoldásrol) :D

Meg az 5.1 nem igazán TV kérdés...tv-röl nem sürün jön 5.1, max. dvd lejátszobol filmezéssel, stb. viszont ilyen lejátszoba egy sima jack dugosat bele lehet dugni és az ugyanugy 5.1 lesz mintha hangfalakat dugnál bele.
  • Laza
    Biztos, hogy nem. Hacsak nem van hangkártya driverük a TV-hez, amit veszel, de ugye ennek valószínűsége minimális. Eleve ez sztereó füles integrált virtuális 5.1 hangzást adó hangkártyával.

De mivel a TV-ből jó esetben csak optikain (vagy HDMI-n) megy ki az 5.1/7.1, nem látom semmi esélyét arra, hogy egy USB-s cucc bármilyen módon működjön.

De ha mégis akkor majd valaki megcáfol :)

Mondjuk a dobozán érdekes az a 'Real 5.1 surround' felirat :)
  • Voltan
    Sziasztok!

Előre is elnézést, meglehet, hogy hülye a kérdés.
    Most vettem ezt:
    http://www.speedlink.com/?p=2&cat=183&pid=25160

Ez csak USB-s, beleintegrált hangkártyával. A kérdésem, ezt valahogy majd TV-re is rá lehet kötni, hogy úgy nézzek 5.1-es filmeket? A közeljövőben tervezek venni lapostévét.

Előre is köszi!
  • bajgunar
    Nincs mit!
    Channel Mixer-el a sub-ot, 5.1-et, hangszórókat, stb. Úgy hangolod, állítod, ahogy akarod!
    Durván be lehet hangolni a "cuccost" Az 1400W-ott így már ki is tudom használni gyönyörűen. Winamp és a többi zenelejátszóval meg meg se tudtam közelíteni ezt a teljesítményt és hangminőséget.
  • cSuwwi
    ez jó cucc, köszi
    zPackot használok, benne van, csak nem volt engedélyezve
    jobb basszust tol így, meg nem kell kapcsolgatnom a xonar panelen a 2.1 és 5.1 között ezután
  • Laza
    Így van, Én is így váltok a fejhallgató és a hangfalszett között (Asus Xonar és alaplapi hangkártya).
    Control Panel > Sound ki van vágva a desktopra, 1-2 klikk és váltva van :)
  • Jaffa 2843
    Windows lejátszóeszközöknél átváltod az alapértelmezettet arra amire szeretnéd.
  • bajgunar
    /köszi/
    Mit szeretne?
    Szerintem kikapcsolni a fülest anélkül, hogy kihúzná az usb-ből.
    usb-s füles
    Régen gyártottam direk jack-es füleshez kis hangváltó dobozt.
    Ilyeneket.
    Párat (~10-et) tudtam értékesíteni, de aztán alábbmaradt az érdeklődés.
    Egy kis (kar)gombnyomás, és már nem a füles szól, hanem az erősítő.
  • Communist
    Nem igazán értem mit szeretnél.
  • placido
    sziasztok egy kérdés. hogy tudom anélkül ki iktatni a fejhalgatót hogy ki kellene húzni az usb-böl?
  • Communist
    Bajgunarnak maximalisan igaza van, a foobar a jelenlegi legjobb zenelejátszó.
  • bajgunar
    Foobar-t használj! Channel Mixer-el ! És hibátlanul, a legszebben fog szólni minden hangfile.
    Én ezt használom és ajánlom, mióta megismertem.
    Winamp és az összes többi elbújhat mellette.
    Tökéletes, hibátlan hangzás, 0 cpu terhelés, millió +1 rengetegféle plugin!
    És a beállítási lehetőségeket meg se említem.
  • blackparty
    Az új AIMP 3-ban belehet állítani hány csatornán szóljon a zene/rádió talán próbáld ki azt. Használata egyszerű hasonló a winamphoz és magyar nyelv is van benne :)
  • Laza
    Háát, mivel az két csatornás, értelemszerűen sztereóban fog szólni, azaz csak 2 hangszórón. A filmeknél azért megy, mert alapvetően több csatornás a hang.

Viszont valamilyen mixerrel biztos meg tudod oldani, hogy pl több csatornán szóljon. Nekem az Onkyo DR90-es házimozimon pl van 5ch stereó mód, ami annyit tesz, hogy a sztereóban megy a zene elől hátul, azaz ugyanaz megy a jobb első és hátsó, meg a bal első és hátsó hangszóróban, és megy a centerben is, így minden oldalról szól a zene :)

Pl állítólag a Winaphoz is van ilyen plugin, ami sztereóból csinál 5.1-et.
  • Dongi1990
    Sziasztok

Remélem valaki tud segíteni. Hogyan tudnám kihasználni az 5.1es hangszóróimat zene hallgatásra? Jelenleg mindig csak 2 + 1 hangszóró szól :(, mit kéne csinálnom vele, hogy a többi is menjen? (természetesen működnek, filmeknél nincs ilyen gond)
  • Zomil
    Mondjuk a virtuális 7.1-nek nem is látom értelmét :D
    Ha már sztereo a füles használjuk már ugy és ne basszuk el az élményt ilyen kamu programokkal. :)
  • Laza
    Háát, feltettem kipróbálni, de nem jobb, mint egy virtual 7.1-es hangkártya ... ingyen egy dolog, de pénzért ......
  • trkadam87
    A Razer az utóbbi napokban adott ki egy szoftvert, melynek segítségével bármilyen sztereo fejhallgatón 7.1 hangzás érhető el játékok alatt.
    2013 végéig a szoftver ingyenesen kipróbálható!
    Az alábbi oldalon van róla egy részletesebb ismertető: rendszeriheny.hu
  • Zomil
    Sok gondot hallottam másoktol. Én 1db fülhallgatot rendeltem tölük, az rendesen megjött, de amilyen szörnyüségeket hallok, többször biztos nem kockáztatok. Ráadásul, mint a legtöbb külföldröl rendelt cuccnál itt is csak baj van, ha tönkremegy valami, akkor postai szarakodás van ugye.
  • janik
    Miért mi a gond velük ?? drága vagy hibás ??
  • Laza
    Megint 50% akciós a Steelseries Siberia V2 CS:GO Edition .... postával kb 16.000Ft :)
  • Zomil
    Supergamer-töl mondjuk én biztos nem vennék semmit.
  • janik
    Sziasztok :)
    1. Szerintetek a 25.000 alattiakból melyik a legjobb ezek közül ???

http://www.supergamer.hu/advanced_search_result.php?keywords=7.1&x=43&y=10&categories_id=46&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=

http://www.supergamer.hu/advanced_search_result.php?keywords=5.1&x=63&y=20&categories_id=46&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=

2. Speed-Link-nél az USB-s az jobb mint a sima ?? (Mert hallotam olyat hogy az USB-nél "serceg" néha vagy nem tom vmi ilyesmi)
    ELŐRE IS KÖXI...
  • janik
    Sziasztok :)
    1. Szerintetek a 25.000 alattiakból melyik a legjobb ezek közül ???
    2. Speed-Link-nél az USB-s az jobb mint a sima ?? (Mert hallotam olyat hogy az USB-nél "serceg" néha vagy nem tom vmi ilyesmi)
    ELŐRE IS KÖXI...
  • kozoltan82
    Creative 5.1-es fülesekkel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
  • Zomil
    Az a baj addig nem akarok ilyenre költeni amig a Kave tönkre nem megy, de sajnos nagyon jol birja :D
  • Laza
    Bizony :) Én nagyon meg vagyok elégedve vele, kényelmes és nagyon jól szól SZERINTEM :)
    Ráadásul ez a CS Edition még jól is néz ki, nem olyan snassz, direkt ilyet vettem én is, ha már ugyanannyiba került mint a sima fekete :)
  • Zomil
    Igazábol még ugy is joval olcsobb, mint itthon :D
  • Laza
    Jah, 7.99 eur a posta (3-10 napos), vagy 100 eur felett ingyenes az egész EU területén.

Postával kb 16.500Ft
  • Zomil
    De ehhez még jön a szállitási költség is nem?
  • Laza
    Ami nekem is van, Steelseries Siberia V2 Counter Strike Edition fejhallgató most éjfélig 50% akcióban van az EU webshopokban.

47,50 eur = 14.000Ft

Itthon kb 25.000Ft.
  • bajgunar

Na akkor azt mondjátok meg nekem, mi a típusszáma annak az agybadugós Aiwa fülesnek, amit ~15-20 éve teszteltek egy hifi magazinban, és csak "Óriásölőnek" becéztek, neveztek. És hogy ennek van -e valami utódja. Magyarországon nagyon nem is volt kapható, ha jól tudom!
    Annak a nevét/típusszámát, vagy esetleg hasonló tudású, minőségű de modernebb utód-ot ajánlhatnátok!
    Hajrá!
    Köszi a segítséget előre is!
    Ha ezt valaki megmondja nekem, meghívom egy sörre!
  • Ams
    Nem szar kütyü ez...
  • Laza
    Ez meg a másik fele, azt kihagytam, hogy nincs szüksége egy hangkártyának ekkora adatátviteli sebességekre :)

Egyébként abban igazad van, hogy az USB hangkártyák ált kis vackok, amiben alig van 'anyag', így a minősége is olyan amilyen, de ezt lentebb linkeltem szétszedve, és elég tisztességes hw van alápakolva.

Itt van egy elég nagyfelbontású kép róla.
    Ugyanaz a DAC van benne, mint pl az Asus Xonar DX-ben is.

"A külső tápellátást nem igénylő eszköz lelke a Cirrus Logic CS4398 DAC (digitális-analóg átalakító), a külső zajok szűréséért pedig a gyártó Phoebus hangkártyájánál bevezetett Hyper Grounding nyomtatott áramköri lap gyártási eljárása gondoskodik."

Egy USB-s kütyütől azért ez nem annyira rossz :)