56
  • Cnut
    #56
    Szvatoplukét? Ja bocs, adtunk neki egy lovat cserében.
  • s1lkforrent
    #55
    Akiben felmerül, az bizony elmerül..
  • Ma2ska
    #53
    Tippelek: Palesztinok ?
  • Razgon
    #52
    Miért, szerinted ott kinek a hazáját foglalták el?
  • uniu
    #51
    hmm ennyi az egesz Tescot elintezne:) Valoszinu a sertett fel 300Kg-al torolna meg a merenylo falujaban. Ok meg ..., erre viszont...
  • uniu
    #50
    A filmet is kell hozza, hogy meglasd!:)
  • Commandante
    #49
    Ott a PONT!
  • Tetsuo
    #48
    Szerintem az itt írók többsége nem foglalta el senkinek sem a hazáját. lol

  • eke
    #47
    Izrael soha nem ismerte be, hogy rendelkezik nukleáris arzenállal, de soha nem is tagadta...így mindenkit igyekezett bizonytalanságban tartani. A terrorizmusra meg nincs mentség, ok ideológia stb... Nem tudom, hogy állna a szája az itt írók többségének, ha a családját mondjuk a Tescoban küldené a mennybe egy 30kg semtexet viselő elmebeteg!
  • valamit
    #46
    ez nem beavatkozás. a haditechnika és a nukleáris arzenál adott Izrael számára akkor is, ha az USA felé se néz. beavatkozás az lenne, ha megtámadnák Izraelt és az USA oda rendelné a repülőgéphordozókat például. az USA támogatja Izraelt, de a háborúkat maguktól nyerték meg. Kuvaitnál történt bevatkozás, mert megától nem tudta volna magát megvédeni Kuvait. Izrael esetében ilyen nem történt, mert meg tudja magát védeni.

    amúgy meg azt is nézd meg mire válaszoltam, mert te ezt írtad: "2 héten belül az arabok széjjelszaggatnák az összes izraelit, és füle botját se mozdítaná miattuk senki se". hát nem szagatnák szét, lehet, hogy még 22 év múlva se, mert Izrael meg tudja védeni magát és nagy változás kéne valamelyik oldalon ahhoz, hogy ez ne így legyen
  • Komolytalan
    #45
    Tájékoztatásképpen az USA hadserege messze nem a legnagyobb, meg nem is sok értelme van méret összehasonlítgatásoknak. Pl ott van Kína, Oroszország, akiknek a haderejük - vagy a hadra fogható erejük - nagyobb, és bőven elég ahhoz a nukleális arzenáljuk is ahhoz, hogy USAból egy szép egyenletes üvegsivatagot csináljanak. Egyébként is, USA hadban áll (ebből él), Oroszország meg nem, így nincs értelme a haderejüket összehasonlítani.
  • Komolytalan
    #44
    Tényleg nem avatkozott be, csak ingyen ad izraelnek haditechnikát. Meg engedélyezi izraelnek hogy nukleális fegyvereket birtokoljon. Ez nem beavatkozás, áááá, dehogyis...
  • akyyy
    #43
    hol van ott neked wtc???:C
  • valamit
    #42
    " 2 héten belül az arabok széjjelszaggatnák az összes izraelit, és füle botját se mozdítaná miattuk senki se" - hát, érdemes utánalapozni a törikönyvekben, mert arab-izraeli háborúk voltak már és sose az arabok vígadhattak. pedig az USA még csak be sem avatkozott.

    "Tisztábban látsz a témában, vagy ugyanúgy maszatol mindkét oldal felé, nehogy felrobbantsák az arabok, vagy keresztüllőjjék a zsidók a filmje miatt" - igen, tisztában látsz, és főleg tisztában látnak azok akik csak a szélsőségeken keresztül ítélték meg eddig ezeket az eseményeket
  • winnie
    #41
    igazából én két óra kellemesen eltöltött időt keresek, nem megváltást.
  • Tsunami
    #40
    Nyilván "széjjelszaggatnák" a világ legerősebb hadseregét az arabok:) (Nem, nem az USA a legerősebb, az csak a legnagyobb)
  • Komolytalan
    #39
    Szerinted lenne indoka USAnak harcolni az olajáért, ha nem lenne terrorizmus? Izrael egy műállam, aminek egyedüli célja az, hogy viszályt szítson az olajban gazdag Közel-Keleten. Ha az USA feltalálna egy olyan energiaforrást, ami az olajat feleslegessé tenné, és az olajnál is nagyobb üzlet lenne, 2 héten belül az arabok széjjelszaggatnák az összes izraelit, és füle botját se mozdítaná miattuk senki se. Max ENSZ elítélné az agresszorokat egy nyilatkozatban.
  • Komolytalan
    #38
    Bocs, bevétel az biztos lesz belőle, tehát mégse felesleges. De másra jó a film? Tisztábban látsz a témában, vagy ugyanúgy maszatol mindkét oldal felé, nehogy felrobbantsák az arabok, vagy keresztüllőjjék a zsidók a filmje miatt? Na ugye...
  • Inquisitor
    #37
    "Az eseményekről a magyar származású kanadai George Jonas írt dokumentumregényt Megtorlás címmel, innen merített Spielberg ihletet második 2005-ös rendezésű filmjéhez,..."
    Ahogy a film "kijött", elég sokat hallani róla, hogy a könyv sose volt elismerten dokumentum könyv, sőt mindkét oldal azt állítja semmi köze a valósághoz.

    Amúgy elég érdekes, hogy Izrali hadsereg bárkit lebombáz, lerakétáz, az tuti terrorista. (Lásd hírek szinte minden nap) Az nem számít hány civil van köztük. :(
    Egyszer már majdnem kitört a "béke" arrafelé, hát véletlenül nem elhalálozott az Izraeli elnök? Lenne rá egy nagyobb tétű fogadásom, hogy a jelenlegi elnök keze is benne volt.
  • valamit
    #36
    "Ez az a film, amit tök fölösleges volt megcsinálni." - ha így lenne, akkor nem foglalkozott volna vele az izraeli titkosszolgálat, meg a Palesztín Hatóság, meg a kutyafüle... az a helyzet, hogy mind izraelben, mint palesztínában a szélsőségek érvényesültek igen jelentősen, a film meg betölti a középút szerepét.

    mellesleg ezeknek a szélsőségeknek az érdeke, hogy minél kevesebben nézzék meg ezt a filmet. tehát aki ellene kampányol az az izraeli szélsőségesek meg az Iszlám Dzsihád javára teszi ezt egyszerre.

    Csatti
    "A film pedig felveti a kérdést, hogy mennyire lehet tiszta a szemet-szemért válasz egy egyértelműen elfogadhatatlan cselekedetre, mint pl. a müncheni terrorakció, így van egy olyan mondanivalója amiért érdemes megnézni." - emlékezz vissza film végére, és közbe-közbe egy jelenetre, amikor kiderül, hogy valójában nem szemet-szemért válasz volt. hisz a Müncheni terrorakció okán, az a 9 ember akit kivégeznek, azok közül jó ha 2 vett részt az akcióban, ugyanakkor lebombáznak 200-at másutt és más "terrorelhárító" csoportok szintén vannak, akik hozzájuk hasonlóan végeznek ki embereket. ezért is fokozódik a "terror", mert a viszontválasz nagyobb, az viszont-viszont még nagyobb és 30 év múlva már a World Trade Center dől le... (erősen leegyszerűsítve)
  • winnie
    #35
    te eldöntöd, hogy felesleges volt? lol
  • Csatti
    #34
    Miért lenne felesleges? Bemutatja mennyire nem fekete-fehér ez az egész helyzet, kinek van igaza? Mi határozza meg kinek van igaza? A győztes?
    A film pedig felveti a kérdést, hogy mennyire lehet tiszta a szemet-szemért válasz egy egyértelműen elfogadhatatlan cselekedetre, mint pl. a müncheni terrorakció, így van egy olyan mondanivalója amiért érdemes megnézni.
  • Csatti
    #33
    Tényleg nézd meg mielött kitalálod milyen is a film, és miért nem is érdemes megnézned. Akkor nem mondanál ekkora hülyeségeket.
    Egyáltalán nem egysíkuan mutatja meg az arab terroristákat (a konzervatív zsidóknak pont ez volt a baja a filmmel :) ), megmutatja milyen átlagemberek és mennyire normálisak is tudnak egyébként normális családi háttérrel, érdeklődési körrel stb., az egyik jelenetben pedig az egyik részletesen beszél is róla miért is teszi amit tesz.
  • Komolytalan
    #32
    Hát erről a témáról máshogy nem is nagyon lehetett volna filmet készíteni, minthogy senkinek se ad igazat a rendező. Más kérdés hogy így meg egy kalap sz.rt sem ér az egész. Ez az a film, amit tök fölösleges volt megcsinálni.
  • NEXUS6
    #31
    De igen. Tudok.
  • valamit
    #30
    láttad te ezt a filmet? ez (részben) pont róluk szól
  • valamit
    #29
    talán meg kellett volna nézzed a filmet, aztán mondj véleményt róla. mer amit itt leírtál, azt utána már nem tennéd
  • Bucser
    #28
    A cím azért München mert Münchennel kezdődött a tisztogatás.
  • Bucser
    #27
    Szerintem meg amíg nem láttál egy filmet nem tudsz véleményt alkotni róla.
  • winnie
    #26
    ez most poén volt?
  • Akuma
    #25
    körülmény nemtom házimozit említsek?? :D
    az ok pedig a siker, mint írtam, illetve a rendező személye
  • KaBuTo666
    #24
    ajánlom mindenkinek a fahrenheit 9/11 -et aki még esetleg nem látta!!
  • KaBuTo666
    #23
    az Israeli terrorizmusról és az ottani cionista-szélsősségekről, agresszív politkiájukról kellene filmet készíteni, - Persze ilyen soha nem lesz, még csak nem is fog felmerülni.

  • Ma2ska
    #22
    És mi volt az a körülmény, ami miatt megnézed mégis ?
  • NEXUS6
    #21
    Engem érdekelt a téma és már majdnem megnéztem, amikor elolvastam néhány kritikát. Feltűnően mindenki ugyanazt írta bennük.

    Amellett hogy Spielberg eszméletlen jó halivúdi mozikat csinál, mindíg megbicsaklik a keze amikor eltér a sablonoktól. Úgy tűnik egy embernek sajnos csak egy fajta tehetsége lehet, ezért minden művész valahogy mindíg csak ugyan azt a történetet tudja elmesélni, ha mást csinál valszeg az átlag alatt teljesít. Úgy tűnik itt is ez a helyzet.

    A zsidó értelmiségi, az az identitásunk, hogy nincs identittásunk, mert depresziós világpolgárok vagyunk alapú fanyalgás sajna manapság már nem igazán vonzó. Úgy tűnik ez a film is ilyesmi lehet.

    Számomra fontosabb szempont lett volna egy az ellenkező oldal szempontjai is figyelembe vevő történet. Miközben pl az ír terroristák lassan konszolidált pozitív hősökké válnak a mozikban, addig az arab terrorista karakterek kidolgozottsága hasonlóan sablonos marad mint a "náci katona" a 60-as évek szovjet/amerikai lődözős filmjeiben.

    Szal én szkippelem, szerintem azt a filmet egyszer sem érdemes megnézni, amit csak egyszer lehet megnézni.
  • Akuma
    #20
    az én érdeklődésemet, csak a sikere keltette fel, nameg, hogy elhangzott a Játékhegy István (Steven Spielberg) neve :)

    egyébként meg amikor megláttam előszőr a címét az volt az első amire, gondoltam, hogy ezt a filmet tuti nem nézem meg :) már változott a véleményem azóta...
  • Alkarcsont
    #18
    Én pont hogy azért kattintottam erre a hírre, mert a cím nem mondott semmit és érdekelt mi a fene ez! Szóval nem rossz cím, mert felkeltette az érdeklődést!
  • Ma2ska
    #16
    Az Egri Csillagok se egyértelmü van benn áruló magyar, jó török, még a maga módján árnyalt is, ha egy törökkel megnéznéd jót röhögnétek rajta :-))
  • Ma2ska
    #15
    A magyarság szenvedéseiröl, áldozatairol lehetne annyi filmet csinálni, csináltak is, ami pár száz évig témát adhatna, de rajtunk kivül ez senkit nem érdekel, olyan mintha az Egri Csillagokat az egész világon nézni kellene, és sajnálni szegény magyarokat hogy a borzalmas tulerővel szemben, magára hagyva vérét hullatta. Senkit nem érdekelne.
  • valamit
    #14
    pontosan ezért kell megnézni. mert az arabok és a zsidók egyetértenek valamiben. hát nem szokatlan? épp azért értenek egyet, mert egyiknek se tetszik... mert a film nem ad igazat egyiküknek sem, egy olyan középút, amit mióta Izrael létezik nem járt egyik fél sem. (vagy csak ritkán) és a storynak annyi köze van a Müncheni eseményekhez, mint 'A kis hercegnek' a B-akárhányas kisbolygóhoz.