56
  • valamit
    azért indult lassabban a film, mert kevesebb moziban mutatták be kezdetben. az igazi startja a palesztín választásokra volt időzítve. viszont, hogy indulhasson az idei díjátadásokon, ezért kellett pár nap x moziba, ami minimum elvárás volt vele szemben
  • Ma2ska
    Kissé árnyaltabban erröl próbáltam beszélni, csak nem akartam senkit megbántani mert annyira érzékeny manapság mindenki, persze ha a másikat gyalázni kell, nem fogja vissza magát. Elég érdektelen téma ez ma már, függetlenül attól kinek és mit üzen.
  • Ma2ska
    Na igen, sőt ha a Müncheni merénylet vagy terrortámadás lenne a cim, akkor sem tudnák sokan miröl van szó, mert egy kicsit régebbi- noha annak idején nyilván nagy jelentőségü- eseményröl van szó.
  • Akuma
    a címe a filmnek eléggé 0 fantáziájú
    első ránézésre az ember azt mondaná, hogy valami városnézés Münchenben
    pedig anno azt mondták amikor kisiskolás voltam, hogy a címnek a tartalomról kell szólnia...
    így nem csoda, ha nem a várt sikerrel indította a mozijegy eladásokat
  • Ma2ska
    Jó hát persze, üzengetünk jobbra balra, csak a téma választása érdekes, noha semmi kivetnivalót nem találok benne. Csak ez egy elég régi történet, ami annak idején megrázó volt, de lehet hogy sokan,pl a fiatalok, nem tudják miröl is van szó.
  • valamit
    ez a film nem a merényletről szól. sokkal inkább aktuálpolitikai üzenetei vannak
  • valamit
    na vajon mér?
    egyébként, Bin Ladenék nem az USÁnak dolgoztak régebben még? mielőtt terroristának lettek volna nyilvánítva? (mert innen elég könnyű a párhuzam Avnerék önálló tevékenysége és Bin Laden önálló tevékenységéhez... legalábbis számomra elképzelhető)
    a másik; megfigyeltétek, hogy a legpalesztínellenesebb izraeli hasonlított legjobban a német (náci) sztereotípiára? kék szem, szőke haj, agresszió :) vajon nem a zsidókban meglévő német ellenességre építve lett ilyen az a karakter? ;) (hogy ugyanis így vele azonosulnak a legnehezebben)
    a maffiát is jól belekeverték az öreg franciával, akinek mindenkiről volt infója :)
    és nem mellékesen sok apró kis storyból áll a történet, amelyiknek mindnek külön-külön is van mondanivalója (és végül: szép volt a főhős felesége ;) )
  • Ma2ska
    Most nem azért, de azon kivül hogy Spielberg származása és az áldozatok között van összefüggés, magyarul zsidók, milyen más olyan elemet tartalmaz a téma ami miatt engem ez jobban kellene érdekeljen mint bármely más merénylet amit a világon elkövetnek? Semmivel...Ez a témaválasztásra vonatkozik, attól még persze lehet egy ragyogó film..
  • winnie
    már csináltak is.
  • Cat #3
    simán lehetne pl. afganisztánról is lehetne hasonló terroristaellenes kommandókat bemutató filmet csinálni.
  • Gladiator
    foly. köv?
  • uniu
    Vajon a legvegen a zarokepnel, mier latszik a wtc 2 tornya ???