7
-
gregor #7 Ha olcsóbb lenne a számitógép akkor többen neteznének.Egy internetre kapcsolódó számitógép ára 122 ezer forint körül mozog! -
shabba #6 Pl. ha megnézed romániai IX statisztikájának totálját és a hazait akkor igen szignifikáns eltérést látsz.
RONIX A maximum érték 1.25 Gbps magasságában
BIX A maximum érték 20 Gbps magasságában.
Tudom nem egy reprezentatív érték, de azért két ország IX-ének adatforgalma is jól mutatja a átfolyó adatforgalom által a net elterjedtségét. És bizony itt az eltérés 16x-os a mi javunkra. És akkor ehhez még azt is hozzá kell venni hogy a román népesség 2.2x nagyobb a miénknek ami még tovább növeli az eredmény értékét. -
shabba #5 Fene se tudja hogy jönnek ki ezek a becsüljük meg ki az aki legalább 1x lát egy böngészőt egy hónapban típusú statisztikák. Ha megnézel egy hírközlési felügyeletek által lejelentett broadband statisztikák homlok egyenest más arányokat fogsz látni.
Pl. a fél évvel ez előtti OECD jelentés alapján:
OECD Broadband Statistics, June 2005
Broadband userek aránya a népességhez viszonyítva:(zárójelbe tettem azokat az arányokat amiket Fessel Gkf stat hozott ki)
Ausztria 2.2 millió, 12.5% (60%)
Németország 8.5 millió, 10.2% (57%)
Magyarország 470 ezer, 4.6% (24%)
Lengyelország 1.25 millió, 3.3% (31%)
Cseh Köztársaság 284 ezer, 2.8% (37%)
Szlovák Köztársaság 87 ezer, 1.6% (38%)
Törökország 863 ezer, 1.2% (14%)
Görögország 93 ezer, 0.8% (28%)
Jó tudom a két stat nem azonos szempont szerint mér, hisz az egyik minden netezési formára ad egy becsült értéket, míg a másik a valóban mérhető regisztrált szélessávú netelőfizetésekre épül. De azért furcsa hogy a fejlett nyugati országokhoz képest mindkét mutató azonos arányban tér el, míg a keleti blokk irányban már hatalmas különbség van a kettő között. Broadband terén mi legalább olyan arányban verjük meg a keleti országokat, mint amennyire el vagyunk szakadva a nyugati eredményektől. Míg a másik stat szerint meg le vagyunk maradva mint a borravaló. Nekem ez valahol furcsa.
Most akkor vagy aránytalanul nagyon sok modemes netező lehet ezen keleti országokban, vagy ez a statisztika roppant sok előfizetőt képzel oda egyetlen előfizetés mögé ezen keleti államok esetében.
Nem azt mondom hogy nálunk olyan jó, de ez a stat túlzóan rossz képet alakít ki, ennyire azért messze nem rossz a helyzet. -
klastrom #4 Azért ez durva.Alig vagyunk jobbak a tetves romániánál azért ez már qrva gáz !! -
#3 Köszönjük Matáv! -
Komolytalan #2 Hát azért elég gáz, hogy a pár éve sz.rrá bombázott balkánon is van ahol jobb az internet penetráció mint nálunk. -
HENCIG #1 "tekinthető tényleges internet-felhasználónak, azaz csatlakozik havonta legalább egyszer a hálóra."
Na ezt kapd ki! Akkor én a 3 előfizuval nem is vagyok tényleges felhasználó????? Én csak egyszer csatlakoztam ebben az évben.... Mondjuk kábelnet!
Idióták!
Idióták!
Idióták!