Ford

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem évek óta Ford gurul a talpam alatt és bizony teljesen egyetértek a 2003 as Focus Combi volt az eddigi legkényelmesebb legdinamikusabb autóm, fájt is a szívem mikor a céggel együtt meg kellett válnom tõle. Most egy 2006os Fiestám van de a nyomába sem ér a régi kocsimnak és a nagy túrázásokat is mellékelnem kellett a családdal. Ha végre összejön annyi, hogy újra kocsit váltsak biztos kombit és Fordot választok már ha megéri az újak közül is venni mert engem is kicsit elszomorított a lentebb leírt Ford kritika.
JürgenKlinsmann
Kombi - Nem kombi

Itt mindenképpen csak az dönthet, hogy mit akarsz utaztatni. Klasszikus, hogy családot kombiban érdemes, nem azért mert csak abban fér el a család, de ha nyaralásra vagy nagyobb utazásra kerül a sor, akkor abba könnyû pakolni, elférnek rendesen a csomagok a hátsó térben. Persze ott van az is, hogy csak emiatt nem kell kombit venni, mert van tetõre szerelhetõ csomagtartó. Ezt döntsd el te magad. De mondjuk egy vállalkozónak aki sûrûn cipel kisebb dolgokat, annak szüksége lehet a kombira. Én mondjuk a fotós cuccaimat szeretem kombival cipelni, ezért is vettem annak idején olyat, de van egy könyvesboltot vezetõ ismerõsöm, õ meg a könyvekkel megrakott dobozokat cipeli azzal.

Mekkora térre van szükséged? Ez a kérdés hangozzon el, és ezután válassz. A Ford meg így is és úgy is jó választás! <#hamm>

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

nem tudom,hogy akinek gyereke van,annak miert kéne kombit venni...Ford márkánál a Focus és a Mondeo tökéletes 3-4 tagu családnak és pakolni is tudnak bele...ár/érték arányban mindenképpen a Focust javasolnám,bár a müszaki részéhez én annyira nemértek,igy Laszloledzenyivel sem tudok a kombival vitába kelni...hangsúlyozom müszaki szempontbol,mert kinézet,nagyság belsõ tér szempontjábol tökéletes a családosoknak a Focus pl....nem hazabeszélek,mert nekünk is volt,s nagyon meg voltunk elégedve vele.
ára sztem egyáltalán nem vészes,ha valakinek van pénze kocsit venni,akkor ez a márka jo megoldás számára...
igy hogy van jogsim,hozzám is hozzámvághatna vki egyet igazán:)))
JürgenKlinsmann
Tervezem én is, hogy a Nissanról visszatérnék a Fordra, de kicsit elkeserítesz azzal amit az újabb Focusokról írsz. Bár én nem kombit akarok, csak egy 1.6-es benzinest, de ha tényleg ilyen gáz akkor megfontolom, hogy 2005 elõttit nézek.
Csak szeretném ha ez már minél tovább kitartana, ebben a rohadt Nissanban minden csupa olcsó mûanyag és folyton valami baja van, jellemzõen anyagfáradás miatt. Nem mondom, hogy rosszak a keleti autók, de már tényleg hiányolom azt az igazi Fordos érzést.

Szívem szerint egy Mondeót vennék, de még a sima Focusra sincs pénzem, nem, hogy arra! <#wilting>

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

sjani1995
nekünk is családi autó féleség kellene, de olyan mint a connect... tudod ajánlani? vagy egy másik fajta? köszi elõre is:)

Rise FM  Mi a vas legnagyobb ionja? A kam-ion.

LaszloLedzenyi
Én elég sok ford-ot javítok és tudom melyiket kell és melyiket nem kell megvenni, mindenképp kombi ha gyerektervezés is van. focus combi de azt is csak 2005 ig utána egy rakás szar az összes és ezt úgy mondom hogy nekem is fordom van. egy 2003-2004 es focus kombi 1.8 tdci vel tökéletes választás. a motor elnyûhetettlen mivel a 92-93 körüli 1.8 td re épül ami vas tömbös- vas hengerfejes csak annyi hogy egy delpi rendszerû common-rail van rajta viszont a hajtókarcsapágytól kezdve a vezérmûtengelyig minden megeggyezik az 1.8 td vel. fogyasztása sincs 6 liter fölött. benzinesbe mindegyiket ajánlom kivéve az 1.8 benzin mivel az hajlamos törni a 3. hengerbe a hajtókart. ebbe az évbe kb 3 ilyen motort csináltunk. az 1.6 benzin egész fürge városi 8 literbe bele lehet férni és kint se eszik 6,5 nél többet. a focus mellet érvelve pont ma csináltam egy 1998 as focus-t(olajcsere) illetve mûszakira megy. na most ebbe még a gyári gömbtámasz és lengõkar szilent van ami már ment 190000 km-t és még mindig tökéletes. egyedül a stabkarokat üti ki de az az utak hibája.

Fordokba szívesen segítek, otthon vagyok bennük elég jól<#eljen>

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Szerintem maradj a focusnál, két személynek sem túl nagy, és sosem árt, ha nagyobb az autód, mint egy szappandoboz. Persze a fiesta sem kicsi, de a focus jobb. Nem fogyaszt többet, persze csak akkor ha ugyanarról a motorról van szó (dízel vagy benzin és ugyanakkora térfogat ...). A forddal egyébként jól jársz, tényleg könnyû hozzá alkatrészt cserélni.
Én nem vennék újat, de te tudod. Elõnyösebb megvenni egy 2-3 éveset, mert sokkal olcsóbb, mint egy új, és gyakorlatilag, ha az elõzõ tulaj nem amortizálta le teljesen, akkor szinte új állapotban van. Tehát sokat lehet vele spórolni.
De vannak olyanok, akik esküdnek az új autóra. Õket is kérdezd meg.
Remélem segítettem valamennyit.<#hamm>
Köszönöm szépen ^^
Momentán még nincsenek gyerekek, de tervben vannak, megérné esetleg már most megvenni a Focust, vagy egy-két személynek túl sokat fogyaszt? Maradjak inkább a Fiestánál, és ha jön a gyerkõc, cseréljek nagyobbra?
sztike10: Ha családi autót szeretnél és mi mindenképpen fordot ,akkor tudom ajánlani a focust és a fiestát. Családi autónak mindkettõ megfelel. Focus valamennyivel nagyobb, szóval ha vannak gyerekek is hátul kényelmesen elférnek van elég hely a lábaknál és elég magas is. A csomagtartó mérete is nagyobb, mint a fiestáknál. Persze drágább is. Érdemes megnézni mindkettõt mielõtt döntenél.
Ha használt autót szeretnél, akkor jobban jársz, ha nem kereskedésben vásárolsz, hanem hirdetésekben magánszemélyektõl. Sokkal olcsóbban tudsz vásárolni, kipróbálhatod és még alkudozni is lehet. A fordoknak a másik elõnye még, ha alkatrészekrõl van szó a legtöbbet könnyen be lehet szerezni, mert a legtöbb régi ford alkatrészt az újakban is felhasználják. Ez nem azt jelenti , hogy a ford elavult lenne. Mi értelme lecserélni azt, mai jól mûködik!?
Sok sikert a keresgéléshez!
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni! :)
Na, azt hiszem, megtaláltam a megfelelõ topikot :)
Mostanában szeretnék autót venni, és eléggé tetszenek a Fordok, de nem tudom, melyik érné meg leginkább.
Személyautót szeretnék, szóval nem hobbiterepjárót, vagy ilyesmit, de nem lenne hátrány, ha lenne benne elég hely egy kisebb családnak (kombi esetleg).
Mit tudtok ajánlani? Nézegessek használtat, vagy érdemes beruházni egy újba, utóbbi esetben hogyan, mivel lehet esetleg csökkenteni a vételárat?
JürgenKlinsmann
Persze, hogy nem, de az SUV kategória nem is erre lett kitalálva. Bár azért elnézve a Kugát, nem is annyira SUV, inkább valahol a Fiesta és egy BMW X5 között van. Kimenni vele a hétvégi telekre tökéletes, meg simán elképzelem ahogy egy építész ezzel állít be az építkezésre.

Ami amúgy megnyerõ a Kugában és úgy alapvetõen a mostani Fordokban az az egységesülõ formavilág, mely nekem amúgy teljesen bejön, igazi modern, friss és mégis tud elegáns lenni (persze ehhez a jó színválasztás sem hátrány). Nézd meg a Fiestát, Focust vagy a Mondeot és meglátod a hasonlóságot közöttük, ez nekem tetszik, mert azonnal észrevenni a határozott Fordos kinézetet.

Ugyan ez igaz mondjuk egy BMW-re vagy Audira is, aminél szintén megvannak a márkára jellemzõ vonások, talán csak a keleti autók nem követik ezt a hagyományt, ott még az azonos típusnak 10 évvel késõbb kiadott variánsa is nézhet ki teljesen máshogyan. Én a részemrõl pont a "fajtajellegzetességek" miatt szeretem a nyugati autókat (a Fordot meg pláne, volt egy idõben Fiestánk (a régi), most egy Nissant hajtunk, de közel sem tetszik annyira).

Szerintem õ arra gondolt hogy az ilyen telekjárókból némi tuninggal lehet terepjárót csinálni. Ahogy néhány átlag autóból lehet rally autót is csinálni. Márpedig egyértelmû hogy nem ugyan az a két kategória. Szóval megannyi autóból csináltak rally változatot sufni tuning módszerekkel pedig az eredetivel életveszélyes vagy esélytelen lenne rallyzni (esetleg mindkettõ)
Szóval nem akkora hülyeség amit mond.
Mindenesetre egy rendes terepjáróban meg az a vicc, hogy arra meg városban nincs szükség, ezért van kereslet az ilyen átmenetekre. Aki tényleg sokat megy terepen és erre van szüksége az úgy is olyat vesz aki meg többet van városban de néha kimászkál a természetbe annak teljesen jó a Kuga is.
Megtörhetetlen
Jaaaj de ez meg már totál egyértelmû.. olyan mintha azt mondanád, hogy az az autó már alkalmas közlekedésre amiben van motor kerék kaszni stb ami szükséges ahhoz hogy menjen... HA megvan minden olyan tulajdonsága akkor evidens hogy alkalmas rá.... De ezt leírni is felesleges.

fry day fry day sálálálláláá

Nem arra gondoltam, hogy kimész az utcára és fogsz egy Fiestát és azt átépíted. Arra gondoltam, hogy autót lehet átépíteni ami rendelkezik a megfelelõ tulajdonságokkal. Vannak neki rendes terepszögei összkerékhajtás megfelelõ hátsó híd és még nagyon sok mindent ide lehet sorolni.
Megtörhetetlen
Mirõl beszélsz??? Ez kajak butaság... Közelsem lehet minden autóbol építeni vagyis lehet de akkor az auto elveszti az eredeti tualjdonságait!!! Egyszerûen értelmetlenség lenne!!

fry day fry day sálálálláláá

Off-road terepjáró szinte bármilyen olyan autóból építhetõ ami rendelkezik a felépítése miatt olyan adottságokkal amiket ki lehet használni terepen. Szerintem azt se sokan gondolták volna hogy az X3-es BMW milyen jó terep tulajdonságokkal rendelkezik pedig ez nem így van. Nagyon jó kis gép lett és ezt nagyon sok teszteben alá is támasztották. Igaz az õ elõnye a hajtásában van abban, hogy a nyomatékot nagyon okosan tudja elosztani a kerekei között. Viszont a Kuga is nagyon jól teljesít, ha terepre nem is lesz a legjobb gép akkor még mindig megmarad neki a városi szörnyeteg szerep. Szerintem elég sok ember van aki nem szívesen találkozna vele a visszapillantóba amikor mögöttünk halad a városba. Nagyon magasan ülnek benne az utasok és ezzel nagy kilátásuk van a városi közlekedésre.
peteemol
Valóban a Kuga egy városi terepjáró, olyan mint az X5-ös BMW vagy hozzá hasonló nagy testû terepjáró... vegyük példának a Mitsubishi Pajero, amivel felmész egy dombon is...de azon tudod állítani az összkereket, vagy éppen mikor mi kell...de ez a Kuga pedig olyan, hogy kényelmesen bemész a városba ott elrajulsz vele és ennyi...csajozáshoz jó kis autó...amúgy valaki megtudja nekem mondani, hogy ez a Kuga mennyit eszik, csak mert nekem Pajerom van és már gondolkozok egy cserén(a Pajerot én városbna használom), csak mostmár egy kisebb fogyasztású terepjárón gondolkozom.Meg gondolom, hogy a legkisebb motor ebben az autóban is ilyen 2ezres...mondjuk nekem most 2.5-ös van, de ez olyan 13-14litert megeszik százon...szóval nem eszik keveset, a mai autókhoz képest. Elöre is köszönöm a válaszokat :)

Hát igen a Kuga azért messze van egy off-road terepjáróhoz. Az, hogy egy autó terepjáró, SUV vagy tényleg normál off-road terepjáró az nagyban eltér egymástól. A Kugával szépen elboldogulsz a városban, nem érzed annyira a buckákat satöbbi, és ha van családod jól mutatsz benne, de nem hinném, hogy ezzel fogsz kimenni a határba és csapatni vele.
HÁt nem tudom, hogy ezt hogy érted,de a Kuga az városi terepjáró, mint a formája is azt mutatja...azt igazából nem ilyen saras, erdõs részre találták ki, hanem viszonylag egy luxus autónak a városba...tudod az a tipikus maffiozó auto :) amúgy nekem nem kéne Kuga, mert egyik ismerösömnek is az van és neki állandóan csak a baj van vele...én inkább egy megbizható Ford Fiestát fogadnék el...amúgy regisztráltam én is a játékra és nagyon bízom benne, hogy nyerek valamit...bár mondjuk ha nem nyerek semmit, akkor se bánkodok, mert 3percembe került ez a regisztráció, szóval egy próbát megért...fizetni egy nyereményjátékért soha nem fizetnék.:) de ha valakinek sok pénze van amúgy akkor megdobhatna engem egy Amerikai Ford terepjáróval, az az én szerelmem :)
Nekem ha nyaralásról van szó akkor inkább bejön a Kuga. Ha már nyaralok nem biztos hogy csak olyan helyekre megyek ahol betonút van és talán kicsit dimbes-dombos, kátyús, saras is :) Meg ha jól tudom több is benne a hely ami megint csak nem egy utolsó szempont.
morleone
Amerikai autó és motorversenyzõ, nem mellesleg a DC shoes alapítója! :)

yugoslave
Ki az a Ken Block?! Fordos autóversenyzõ lenne?

A szóban forgó játékról:
17-én lesz a sorsolás, addig még szép idõ lesz, én nem tudtam eddig róla, de végigolvasgattam és úgy voltam vele, egy regisztrációt megér, mivel más feladat tényleg nincs. Kuga gyönyörû, nagyon tetszik, sportosan elegáns és mégis van benne valami extrém.

Nem olcsó mulatság az biztos de nagyon megéri a pénzét, nem hiába veszik ezt leginkább a cégvezetõk,de ezt már thaison is leírta elõttem. Ezt az oldalt meg már láttam, linkeltem is. Mondjuk én akkor akadtam rá mikor a Ford oldalát néztem, az árak miatt. Valakinek lesz egy jó hétvégéje. Mondjuk ilyenkor nem annyira jó ha esik az esõ:S Tapsütésben még is csak jobban lehet menni velük. Kuga-t még nem nagyon láttam, vagy legalábbis nem nagyon figyeltem, nem rossz de a Fiesta,Mondeo jobban bejön. Olvastam hogy Ken Block az új videóját egy fiestaval fogja megcsinálni kíváncsi leszek rá...persze azt "kicsit" feltuningolták.
Én is szívesen vezetnék egy mondeot. Egyszer próbáltam tesztvezetésen és annyira beleszerettem hogy elhatároztam hogy egyszer az életbe lesz egy ilyenem. És a 7 millióból már csak 6millió 950 ezer hiányzik :D:D Szóval amíg meg lesz a pénz másik fele addig szívesen elvinném egy körreezt a vadállatot:D
Ezt a játékot, már láttam máshol is. Még anno az elején jelentkeztem rá, csak annyi volt a harci feladat, hogy ki kellett tölteni egy regisztrációs ûrlapot. Azért nem lenne rossz 3 napra megnyerni egy ilyen drága kocsit. Nagy valószínûséggel nem lesz ilyenem, legalábbis az elkövetkezõ idõkben, így ki kell minden ilyen lehetõséget használni :)
Thaison
Ma sok cikket olvastam a Ford-ról illetve a Mondeo-ról és nagyon meglepõdtem. Az egyik cikkben azt írták hogy a közép és felsõvezetõk leginkább a Mondeo-t veszik míg a Passat csak a második helyen van. Ezen nagyon meglepõdtem de kimondottan örülök neki,ebbõl is látszik hogy milyen jó autó.

manome: Azért ezért az összegért még nem nagyon veszel lakást,legalábbis ha veszel azt én nem nevezném lakásnak:P:) Ez az ár szerintem arányában nézve nagyon jó a többi márkához képest.

Ma egy másik cikkben olvastam(itt az oldalon) hogy a Ford csinált egy olyan Fiesta prototípust amiben már twitter is van. Jó hogy ennyire nyitnak az internettechnológiák felé és hogy egyre inkább alap dolognak fognak számítani ezek.

kamilla6666: Az országjáróra gondolsz?

manome
Nekem a mondeo nagyon bejön, nagyon elegáns, de az ára is elég.. hm elegáns.. ;) Ennyiért egy kisebb lakást lehetne már venni.
Az új kinetikus dizájn még külön dobott is a mondeon, a fiesta is sokkal jellegzetesebb formát öltött, és az új reklámban ezt nagyon jól kihasználták, szóval tényleg szép.. hogy csak a külsõt említsem most ;)

warnjames
Mondjuk ez tényleg igaz hogy nem lehet õket összehasonlítani de mindkettõ jó autó. Nem hallottam még róla,mit takar pontosan?

\"A hangszínt hanglétráról festik a hangfalra.\"

Vagy ha családod van és nincs pénzed nagyobb autóra.. :P :S

Láttátok már a fordos nyereményjátékot? Ahol a tesztvezetés mellé nyaralást is lehet nyerni?
Hogy kerül egymás mellé a Fiesta és a Mondeo? Teljesen más kategória, árban is és méretben is. Kinek mi kell, meg persze mennyi pénze van rá. Egy Mondeo alapáron 5 milla, egy Fiesta alapára meg pont a fele a Mondeo árának. Ha általában egyedül mész a kocsival, vagy max 2-en akkor a Fiesta a jó választás, viszont, ha családod van, vagy gazdag körökbe mozogsz, ahol presztízs kérdés az autó, akkor oda mégse mehetsz egy kis Fiestával.
Fordom még nem volt, de mivel a kis kocsikat szeretem, valószínûleg én a Fiestát választanám. Bár hallottam róla, hogy kicsit a méretéhez és a kategóriájához képest sokat fogyaszt.
Thaison
Hogyha Fordról van szó akkor szerintem leginkább Fiesta vagy Mondeo,ez a kettõ a legjobb szerintem. Kinézetre és tudásra is. Nekünk már elég régóta Ford-unk van és sosem volt vele gond, szóval csak ajánlani tudom családosoknak. Azért családosoknak ajánlom mert nekünk errõl van tapasztalatunk hogy bárhova mentünk vele eddig kényelmesen be tudtunk csomagolni és jól elfértünk...hosszabb távokra ez meg nem elhanyagolható dolog.

Nekem azért lennének fenntartásaim. Egyik az, hogy újabb legyen, hogy ne az út szélén kelljen tölteni a nyaralást, meg persze legyen benne klíma, hogy ellehessen viselni ezt a dög meleget.
én nem voltam még se repülõvel se busszal hosszabb úton. Kocsival viszont igen, a balcsinál:) Ha azt hosszú útnak lehet mondani. Voltunk Siófokon,
Tapolcán Tihanyba. Mindegyik nagyon szép hely. Hogy tengerparthoz milyen lehet autóval menni azt nem tudom de biztos nagyon hosszú lehet:S Mindenképp többsofõrös megoldással lehet csak szerintem, nagyon sok az a körülbelül 1000 km táv.
Én eddig nem voltam hosszabb távon autóval nyaralni, csal busszal vagy repülõvel, de ha autóval mennék, azt hiszem nem problémáznék, milyennel menjek :D
A busz szörnyû volt, a repülõ kényelmesebb, de itt mindképp kompromisszum van, mert nem lehet annyi csomaggal elindulni, mint egy kocsi esetén. És én tudom, a kicsi kocsiba is rengeteg csomagot be lehet pakolni! ;)
Amúgy nekem a Ford Fiesta a legleg a fordok közül, bár mindenki lebeszél róla, de mit tegyek, nekem az tetszik, attól meg nem félek, hogy egy hirtelen támadt ötlettõl vezérelve megvenném, sajnos egy kicsi autót is elég szûkösen tudnék kigazdálkodni.. :(
sjani1995
Az, h a Fiesta hosszab távra nem jó az nem egészen igaz. Elsõsorban persze városba való, bár a mostanit nem ismerem, csak az elõzõ típust, abból is inkább az ST felszereltségût <#finom>, amivel 4 fõvel (és az ehhez tartozó poggyásszal) kényelmesen lementünk Olaszba. Persze megálltunk és cserélgettük az anyósülésen a helyet, de tényleg semmi gond nem volt és bírtuk tartani a 130-at ami néha felugrott 200-ra..... <#vigyor1>

ezzel egyetértek, de elöl a fiestában is kényelmesen elfér azért az ember, maximum a poggyásznak nem lesz annyi hely, mint egy mondeoban.
A Fiesta különben pont arra való, hogy Pest mellõl bejárjunk a belvárosba. Keveset fogyaszt mint írtad, és a belvárosban sem kell vadászni a helyet, mert kisebb helyen is elfér. Viszont hosszabb távokra inkább Kugát vagy Mondeot vennék. Mondjuk legtöbbször úgyis a pénz dönt.
Személy szerint nekem a Fiesta tetszik. Kicsi, jobban lehet vele közlekedni a nagy forgalomba, fõleg Pesten ahol káosz káosz hátán van,egy kisebb autóval a parkolás is könnyebb, mert hát valljuk be sok olyan barom van aki egyszerûen nem tud parkolni és kelleténél több helyet is elfoglal...A fiesta olyan kis formás :P nem beszélve arról hogy a fogyasztása is jó és még a környezetet sem károsítom vele ANNYIRA <#eplus2><#taps>
tényleg egy csomó oka lehet ennek, ahogy f4ember írta, nem biztos, h az övé, talán csak nyerte, vagy kölcsönbe kapta. Mondjuk 150-re hitelt felvenni nem hiszem, hogy okos dolog lenne, de akár ez is lehetséges. Mindenesetre én nem Kugát vennék, vagy nyernék, hanem inkább egy Mondeot, ha már Fordról van szó.
Jujj azt én is nagyon utálom hogy apuci kicsi kislánya ül a legújabb járgányba amit persze nem a kis picsa vett meg. A hülye pasik meg olvadoznak ezekért ( van ilyen ismim )Akkor a srácnál ugyan ez a helyzet, csak ott még az anyós ülésen ott terpeszt a SZÕKE cicababa mint aki jól végezte dolgát...ááá ki tudok akadni ezen nagyon

What would Jesus do?

Ne feltétlen Õ vette. Lehet nyereményautó is, vagy ilyen hosszú tesztvezetésre odaadott autó is. Meg szerintem egy havi 150k-t keresõ ember simán megtudja venni részletre. Persze vannak olyanok is akiknek anyuci-apuci vette, nah azokat Én is lenézem. Olyan tárgyat nem is tudok értékelni, amiért nem Én dolgoztam meg.
köszönjük h megosztottad az sg társadalmával h milyen autód van
gyere máskor is

hamotar
az úr mondddá ne sajnáld mástól, mit magadtól sajnálnál, ha van rá pénze vegye, nekem egy Fiestám van nem egy kuga árszintje, de nekem bõven jó, nagyon szeretem, még soha nem hagyott ott sehol

szarul kereshetsz ha meg tudsz venni egy minimum 5 és fél millás autót + még fizeted a használat költségeit is

Az SUV nem egyenlõ a terepjáróval. Szóval ezekkel a megemelt kombikkal ne is próbáljunk terepre menni nem arra való. Én úgy gondolom, hogy aki nem akar családi autót venni, az ilyet vegyen, mert ugyanúgy baromi tágas, kényelmesen elfér benne 5 ember és a cuccaik, és még jól is néz ki, ami a családi autókról nem lehet elmondani. Különben, hogyha nem tudsz dönteni, akkor jelentkezz tesztvezetésre, igazából ott tudod csak eldönteni, hogy szeretnél-e ilyen autót. Minden embernek más az ízlése, tehát mások véleményére nem mindig lehet alapozni.
jaa hogy ugy, persze hát földuton elmegy, de komolyabb terepen nem állja meg a helyét, mert hát nincsenek benne az alapvetõ terepjáró funkciók. Utazóautónak nagyon jó, mert van benne hely dögivel, cuccok beférnek, jó magas és ezért jól kilátni belõle, és síelni is jó vele menni mert hóban is faszán elmegy a 4kerékkel.
mentopes
nem hiszem hogy baja lenne egy ekkora dögnek olyan nagy a magassága hogy nem akad fenn sok helyen, csak ha tényleg rallizol vele, kipróbálnám erdõbe, ilyen totalcarosan megoldva

peteemol
én mondjuk igazából városi használatra gondolok...bár ha úgy van hogy megyünk le a rokonsághoz vidékre akkor jól jön ha megállja a helyét , hát de csak bírja a sarat :DDDD

sjani1995
ez terepen sztem nem nagyon állná meg a helyét, a mindennapos városi közlekedéshez meg sztem nagy, de hely van benne bõven az biztos,

mire használnád inkább?