12
  • MacrosTheBlack
    #12
    Én is szeretnék részesedni az övékből, nyújtsam oda a markomat a semmiért?

    Mivel a google is csak egy linket dob, amin elmész a tartalomszolgáltatóhoz, nincs nála semmi ami nem az övé, ezért pont hogy nekik kéne fizetni amiért az hozza nekik az olvasókat! Gyakorlatilag a google csinál reklámot a szutyok timesnak és a többinek, ezért ő állhatna elő mindenféle igényekkel.
  • MacrosTheBlack
    #11
    Naja, a szittya sámánok meg az 1házat. :)
  • MacrosTheBlack
    #10
    Ez így van. De ezek a kiadók olyan pofátlanok hogy a saját töketlenségüket is mással fizettetnék meg. Ingyenélő mind.
  • Yv@n
    #9
    Tegyük hozzá, hogy ha adott weboldal üzemeltetője nem kívánja, hogy a keresők átfussák az oldalát, akkor elég létrehoznia egy robots.txt-t megfelelő tartalommal(User-agent: * Disallow: /) a webrootban...műbalhé ez kéremszépen.
  • Cat #8
    Azért, mert részesedni akarnak a bevételeiből. Nem egyértelmű?
  • lev84
    #7
    de miért rossz az nekik, ha pl a Google News (ahol csak egy link van, nem a cikk) átirányít több millió embert a NY Timesra, meg a W. Postra? Én pl rendszeresen olvasom a Google News de biztos nem lenne energiám végignézni az összes online újságot minden nap...
  • Cat #6
    azthiszem valamit nem értetek.

    A helyzet amerikában egy kicsit más, de lehet nálunk is analógiát találni. Amcsiban a legnépszerübb TARTALOMszolgáltatók a nyomtatott ujságok offline kiadásai, newyorktimes, washingtonpost, latimes stb. Ezeket átveszik olyan portálok, mint a Yahoo, MSNBC, Google News stb. Mivel ez utóbbiakra azért mennek hogy elolvassák az emberek a hireket, nagyrészt a nyomtatott sajtó tartalma huzza fel őket. De a tartalom tényleges előállítója semmivel nem részesedik a hirgyüjtők tevékenységéből!

    Ez ugyanolyan, hogy a hirkereso, hirstart stb. semmilyen saját tartalmat nem nyom, de mégis milliós reklámbevételeket termel havi szinten, egyszerűen élösködik a tényleges tartalomszolgáltatók anyagain. Ezek a cégek (szerintem jogosan) azt akarják, hogy kapjanak részesedést a hirgyüjtők bevételeiből. Ez utóbbiak fenntartása ugyanis SEMMIBE nem kerül (nem ugy mint a tartalomszolgáltatóké, ahol napról napra keményen dolgoznak az ujságirók), sőt, Magyarországon még ők akarnak diktálni a portáloknak hogy hol hogyan mit csináljanak. Ennek valahol igenis megálljt kell parancsolni.
  • Mberke
    #5
    Azt hittem ilyen csak amcsiban fordilhat elő.
    Szóval csak hogy tisztázzam, nem értettem-e valamit félre:
    Vannak a nyomtatott újságok, és azok az anyagatikat felrakják az internetre hogy ott is olvashassák az emberek. Persze ezeket a cikkeket megtalálják a nelen kereső olvasók, akiknek íródott. Erre a cégek beperelik a kereső céget hogy az ő honlapját ne találják meg, mert az neki rossz. Akkor mi a f***-ért rakta ki a netre az újságot????
    Most én értettem valamit félre, vagy ezek ennyire sötétek?
  • strogg
    #4
    Én ha most keresőt üzemeltetnék, bannolnám az ilyen újságokra a lnikeket. DE! természetesen úgy, hogy minden újság honlapjának a linkjét az adott újság kiviselője írásban kérheti tőlem. KÍváncsi leszek, hogy a 3. olyan lap után, amely anyagait a kereső "nem látja" ezért az elmaradt látogatók miatt visszaesik az elöfizetők, és a vásárlók száma, a 4. lap már regisztrálná-e magát?

    Vagy, hogy is mondjam. Az interneten az elektronikus sajtó pillanatok alatt konurencia nélkül maradna? Az a 18 kicsike újság hírtelen meggondolná magát, nem eszik olyan forrón azt a kását azért.

  • aaaaa
    #3
    A lótenyésztők mikor kezdik perelni az autógyárakat ??? Sőt egyenesen az összes autóst, vagy, ha azt nem is, néhányat kiválasztva közülük, elrettentésül. Köztudott hogy a ló helyett autóval közlekedők évente több 100 milliárd dollár kárt okoznak a lótenyésztő iparnak...
    Kb. ez a véleményem az összes síró kiadóról egyebekről...
    A világ feljődik, egyes iparágak tönkremennek, egyes nézetek elavulnak...
    Mindig voltak akiknek ez nem teszett pl. a géprombolások, inkvizíció, stb. párszáz éve, de ettől még a világ halad tovább.
  • sonicXX
    #2
    Csatlakoznék a hozzászóláshoz illetve meglebbentenék egy olyan dolgot is mint "üzletimodell váltás". Mondjuk. Újabb hadjárat amin váltva fogunk sírni (a szerencsétlenül járt áldozatokkal együttérezve) és röhögni (a szánalmas mivoltán).
    Én már most röhögnék, csak elég tré most a hangulatom, bár ha még sokat gondolkodom ezen a hülyeségen az is lehet hogy jól fogom érezni magamat.
  • kicsizoz
    #1
    Én ezt nem értem... Lehet nem tudok valamit...
    Nem az van, hogy a kereső felajánl néhány linket, ahol az infó megtalálható, és így eljuthatok az adott oldalra.
    Így viszont pont fordított a viszony, az oldal tartozik köszönettel a keresőnek, hogy látogatót küldött az oldalra....
    Vagy van valami felülete a google-nek amit nem használok, és lopott hírek vannak rajta?