Mi a Windows XP minimum hardverigénye?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kapál a vinyó, minden jól fut.
A játékoknál meg aláadom a grafót :D
Ja, amúgy vinyótól is függ sztem.
Szal egy régi 4 giga körüli vinya nyilván jobban "kerreg" mint egy újabb 20 gigás pl.
http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
A minõség és a mennyiség nem ugyanaz. Egy mai gépbe elég 1 giga, vagy max. 2, ha egyszerre több memóriaigényes szoftvert futtatsz.
"ha felteszed a panda 2006 virusvédöt akkor észlelhetö hogy 2 gb már nem igazán elég"
Nagyon szar lehet az a cuccos, ha ennyi memóriát eszik. Próbáld a NOD32-t, az kicsi, gyors és megbízható. Én 1 giga mellett észre sem veszem, hogy fut.
"föleg hogy nem 1 vinyo van a gépemben hanem több"
Nem látom az összefüggést. Nekem 5 vinyóm van momentán, és vígan elvagyog 1 gigával.
Nem nyújtja ugyanazt, ezt garantálom. Csak nézz utánna alaposabban.
Akkor te vagy hülye vagy, vagy rettentõen igénytelen. Még a leg elvakultabb linux fanatikusok is elismerik, hogy a 9x-hez képest a 2K/XP hatalmas fejlõdés volt.
Errõl most kb az jutott eszembe, mikor valaki kipróbálta, mi a legkisebb méret, amivel Win95 hajlandó futni, asszem vmi, 4.7 mega volt. Anno kipróbáltam én is, én kerek 5 megára tudtam lenyomni VMWare-ban, de rájöttem, hogy elbasztam, mert elfelejtettem leUPXelni, úgy pedig lehetett volna kb 3.5 is.
Egyszer kaptam vhol Win99-t is, azzal 33 mega volt a rekordom. XP SP1-l 80.6 megás windows könyvtárat el tudtam érni kép. Sajnos hitelesebb fényképem nincs róla, nincs digitális kamerám. Ezt amúgy szintén lehetne még überelni UPX-l. Majd egyszer :)
Végigolvastam az összes hozzászólást.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
De hát az embereknek a minõség kell, ahogy azt az M$ fõkódere, az az Alcsín gyerök megmondta.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én nem embertõl vagyok. Egy embernek nem lehet ekkora húgyhólyagja.
A vállalatirányítási rendszerek magja általában egy(vagy több) SQL szerver. Az pedig van optimalizálva ezerrel. Csakhogy nagyságrendekkel több adatot kell kezelniük, mint régen, és sokkal többféle dolgot csinálnak.
Ahogy mondod. Direkt raknak be egy pályára több százezer objektumot, amik mindegyike több száz poligonból áll. Direkt vannak brutális felbontású textúrák. Meg árnyékok, dinamikus fények, realisztikus víz, kismillió shader, effektek tömege, stb. Ezek mind baromira lassítják a játékokat.
püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetõleg)
Tapasztalataim szerint min 256 MB Ram kell neki. Ez alatt inkább érdemes Win98-at telepíteni.
A hangja is csak egy beephangszóró volt amibõl mégis kipréselték az 5 csatornás hangot (pl.:David Whittacker).
Akkor még a hardware-hez fejlesztették a software-t ami ma kicsit úgy néz ki mintha megfordúlt volna nem?
<#levele>#levele>
Ez a trend... És ha néha becsúszik egy gondosan felépített program, akkor örülök én igazán.
Tudjátok mit? Tényleg elképesztõen sokmindenre elég volt az a 640-es szám... valahol az xms mem alatt... Tudom fontos a fejlõdés, de valahol azért a minõség is fontos... Agyamat dobom el a rengeteg
patch hotfix láttán.
Úgy van! És az is igaz, hogy ,,akkor még tudtak programozni''.
Aki kételkedik, az elõbb tanuljon meg Java-ban programozni!
Nem nehéz, de a legkisebb, legapróbb feladathoz máris generálni kell húszféle objektumot,
a virtuális osztályokról és az exeption-ok eldobásáról/elkapásáról nem is beszélve!
Megintcsak hülyeség az a kijelentés, hogy ,,nem szabad újra feltalálni a kereket''!
Ha jól megnézitek a JP25/jP26/JP27/JP28-as jumpereknél nem szerepel a cikkben szereplõ 2-3/2-3/2-3/2-3 (16 MHz), illetve a 2-3/2-3/1-2/1-2 (8 Mhz) beállítás.
Esetleg végigpróbálgatták a srácok a lehetséges beállításokat, és így jutottak ilyen eredményre?
Aki esetleg nem ismerné:
http://www.jox.hu/cikkek/99/8
Ajjaj, ez egy kicsit blikkesen hangzik. <#vigyor2>#vigyor2>
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
ami 3 szálon fut, gyorsabb, és kb 50-50Mb memóriát folgyaszt (fizikai/virtuális), és azonos terhelésen jóval kevesebb processzor idõt zabál fel... Mert talán az írója törõdött vele? Kódot optimalizált?
Vicces ez a mai világ... És igazat adok valakinek aki elöttem szólt: Anno még tudtak programozni.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szinte mind1, h Te mit hiszel el :) Az overdrive processzorokról fogalmad sincs láthatoan, nekem spec volt is egy 83mhz-es páldány. Majdnem teljesértékû Pentium processzor, csak a memóriabusza 32 bites. Sima 486os alaplapba belment, és jumperolgatva igen fura sebességeken indult el ... :) Tapasztaltam, mivel nem volt leirásom a laphoz és csak kisérletezni tudtam. A hitetlenkedés helyett javaslom a forrás elolvasását, a cikkben be is van linkelve :)
Hihetetlen hogy a megahertz mitosz a mai napig létezik, és egyesek nem képesek elvonatkoztatni tõle ...
Forza.
A szoftverek komplexitása nagyságrendekkel nagyobb, úgyhogy ugyanolyan optimalizált kódot írni lehetetlenül idõigényes lenne.
És akkor még kevesebb féle hardver volt, és nem jött ki fél évente újabb generáció. Konzolokon most is jól kihasználják a HW-t.
Egyébként értelmetlen is lenne ma 64K-ra optimalizálni, amikor 1GB RAM ára mindössze 10K pénz. Sokszor egyszerûbb és olcsóbb a HW fejlesztés, mint a kód optimalizálása.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Forrás: Peter Norton - Fedezzük fel az IBM PC-t! 1983-as kiadáss
Megoldás : VGA mód engedélyezése az XP bootmenüjében. Ezzel visszaáll 640x480-ra 16 színnel, és 60Hz-en. Nagyon hasznos tud lenni.
Azért azok a progik messze nem tudtak annyit, mint a maiak. Meg ugye grafikailag is némileg gyengébbek voltak. Csak abba gondolj bele, hogy 1024x768-ban egy háttérkép 3MB!
ezutan 1 nagyon jo paranccsal (amit a mai fiatalok lehet nm is ismernek:)) vegetvettetem az xp palyafutasanak a p1-es gepen
anno Norton bácsi még így kezdett hozzá Utilitieséhez (késõbb tett hozzá 128k memo, és valahol írta, h sokkal lett így a munkája: )
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f