46641
-
#10697 Ha a Golden Code ban is benne lesz, hát én 80 évesen beperelem a Microsoftot, hogy hozzájárult az ő villogása a megvakulásomhoz/látáscsökkenésemhez :D -
#10696 Van aki tapasztalt sebességnövekedést külső (nem win7 beépített) sata driver telepítésénél? -
#10695 Nemár, hát ez egy hatalmas BUUUUG XD -
#10694 basszus aszittem az egész képernyő fog villogni omg, egy kis ikon villog kinem szarja le? :D:D (7100 RC x64) -
Pio #10693 Hiába is álmodozol róla, nem hinném, hogy belátható időn melegbár lenne a topikból ;-) -
#10692 win7fans buziklubb? -
#10691 köszi -
Pio #10690 szerk.: 3-asból kimaradt, hogy a cmd beírása után nyomj ENTER-t, arra jön be a fekete command promptos ablak és a többit már oda kell írni. -
#10689 Erről hol hallottál/olvastál? -
#10688 Parancssor (rendszergazdaként) : powercfg -h off -
Pio #10687 1. Adminként legyél bejelentkezve
2. nyomj egy windows+R-t vagy start menüben Run...
3. írd be, hogy CMD
4. írd be, hogy "powercfg.exe -h off" idézőjelek nélkül, majd ENTER
5. írd be, hogy exit majd ENTER
Kövi restart után nem lesz ott a fájl. -
#10686 egy téma ezt hogy lehet kikapcsolni hiberfil.sys hogy nelegyen. -
Pio #10685 Vessetek fel témát, vagy valami, a síri csendnél még az ÉRTELMES OFFolás is jobb. :) Meg őszintén szólva ez a több, mint 1 hete menő "melyiket tegyem fel a hatszáz féle warezos kamuRTM közül" témázgatás után igazi felüdülés volt még akár hardverekről beszélgetni is.
... de majd ha bon megkapja végre a házigazdai jogokat vége az offolásnak Komolyra fordítva tényleg jó lenne, ha megkapná, át lehetne beszélni, hogy mennyire akarunk "helpdesk" jellegű vagy mennyire "közösségi", offot is megengedő topikot és hasonló dolgokat és akkor mindenki tudná, hogy mire számítson itt, illetve lenne végre moderátor, aki oda is figyelne, hogy ezek szerint működjön a topik. -
#10684 thx jo topic -
BenceYCE #10683 Fáradjatok át ide pls a HW-es kérdésekkel. Egyébként az a 4 magos nem éri meg! E8400-sem, mert jelenleg időtállóságban és ár/érték arányban érdemesebb AMD-t venni az okosak szerint, de erre is ott kérdezzetek rá! -
#10682 Hmmm... Túl sok a hardver-es HSZ.
Nem?! -
Pio #10681 Szerk.: most nézem, hogy a cikk azt is írja, hogy 2008ban a játékok 95%a még csak elméleti szinten se tudott mit kezdeni 2nél több maggal nemhogy optimalizáció lett volna bennük 4 magos rendszerre. -
#10680 egyetértek veled, és a 8400at simán fel lehet húzni 3.6Ghz-re minden gond nélkűl, jobb hűtővel és kis hozzáértéssel 4ghz-en is stabil, bár egyenlőre még értelmetlen -
Pio #10679 Szerintem játékra akkor sincs értelme 4magosat venni, a legtöbb játék még 2 magot se használ és amúgy se túl CPU igényesek a játékok. Játékokat és 2 éves időintervallumot figyelembe véve is SZERINTEM jobban jársz a C2D-vel, a nagyobb működési frekvencia és a nagyobb cache többet ér játékoknál, mint a plusz 2 mag.
Például a talán idén év végén végre megjelenő Starcraft 2 is csak ímmel-ámmal fog a második maghoz nyúlni állítólag. Talán az Empire: Total Warnál hangsúlyozták, hogy ez az első igazán 2 magra optimalizált játék és négy magot talán csak a gta 4 tud ténylegesen használni, de az igazából nem mérvadó, mert gyakorlatilag semmit nem optimalizáltak az egész játékon (erről elég sokat lehetett akkoriban hallani). Szerintem két éven belül nem fog elterjedni a 4 mag kihasználás a játékiparban (ahogy írtam nincs is rá igazán szükség talán 1-2 játéktól eltekintve).
ITT VAN egy teszt, igaz 1 évvel ezelőtti. Nem néztem át, de ahogy nézem a konklúzió ebben is az, hogy jobban jár az ember egy combosabb dualcore processzorral, mint egy négymagos, de kisebb magonkénti teljesítményűvel.
Ha viszont a 2magos mellett döntesz nézd meg, hogy mennyiért osztják az E8400at, szerintem az se drágább, mint a q8200 és ott már több, mint fél GHz a frekvenciakülönbség, azzal biztos jobban jársz, mint egy Q8200zal. -
#10678 játékra 2 mag a nagyobb órajel és cache miatt
ramot cserélni csak akkor van értelme ha tuningolni akarsz -
#10677 3dmark-al ne foglalkozz
am meg amíg csak max 2 magot használnak a játékok addig a 2 magos a gyorsabb, amint 4 magot használnak természetesen a 4 magos lesz a gyorsabb a 2 proci közűl, ezután döntsd el :) -
#10676 ok köszi -
#10675 Szerintem megveheted a 4 magosat. Már most is van olyan játék ami könyörög a 4 magos prociért. Pl. Arma2. Meg a GTA4-nek se árt ha jól tudom. -
#10674 thx
de hosszabtávra gondolok..ne mai kihasználásra...
nem szeretnék hozzányulni 2 évig kb...akkor elméleti teljesítményben jobb a 4magos, vagy nem...? mármint 3d mark vagy ien szerint??? -
Pio #10673 Játékra core2duot vegyél, RAMnál pedig érdemes nézni az időzítést is. Egy CL4-es 800as és egy CL5ös 1066os között nincs igazán teljesítménybeli különbség, meg amúgy sincs nagy, bőven jó a 800-as. -
#10672 játszani egyenlőre sztem a 2 magos
és túl sok értelme nincs az 1066ra lecserélni -
#10671 tudna segíteni itt valaki, hogy érdemes lenne-e 2x2gb 800as ram helyett 2x2gb 1066-ost berakni a gépbe???
jah és meik lenne jobb???
e8200 37.000-ért
vagy
q8200 41.000-ért
csak mert orajelben és cache-ben az e8200 a jobb, de az 2 magos...nah akkor meikkel lenne jobb játszani? :D -
#10670 2GB vagy több RAMnál semmi. -
#10669 A ReadyBoost-nak van értelme vagy ez is valami porhintés? -
#10668 adják oda az a kurva lemezt :D -
#10667 "Ma bemutatott néhány srác egy gyárilag Magyar Win 7 RTM-et, telepítéssel együtt. Na ezt kéne megszerezni és akkor nem kell lang. packal szöszölni :-D
http://www.computermode.hu/radikaltv.html
Forró nap a Magyar Windows 7 jegyében! címen találjátok meg." -
msstz #10666 Amúgy arra még mindig senki nem tud semmit mondani, hogy az miért van, hogy, mikor bekapcsolom a laptopot, akkor néha a boot alatt a monitor-panel kikapcsol a login screen előtt? És akkor lehajtom, visszahajtom és ollálá, működik.
Én driverre gyanakszom, de van fent nvidia driver, ellenben a sajátját, a geforce 8400 m g-hez tartozót, amit a hivatalos oldalon lehet tölteni, nem teszi fel, mert szerinte nincs a gépemben megfelelő. (winupdate szerezte a mostanit vhonnan) -
#10665 Állítólag van. -
#10664 Az lenne a kérdésem, hogy a torko.hu féle magyar x64-es Win7-hez van olyan aktiváló crack, ami tökéletes (nem lesz Rc változat a Windowsból, stb...)? -
#10663 Nem tüneti kezelésre kértem ötletet, csak annyit ,hogy egyedi eset e, ami 2 perc alatt kiderült ,hogy nem. Nem esik nehezemre megnyomni a kikapcsoló gombot, az alvó módot meg kimondottan jónak találom a bug ellenére is. -
Orionk #10662 ja, ok, látom, hogy lentebb ezt már megbeszéltétek.
bocsi -
Orionk #10661 egyébként azt a gombot át lehet állítani, hogy ne a sleep legyen az alapértelmezett, hanem a kikapcsolási mód? (turn off)
ha be lehet állitani, akkor hol?
köszi -
#10660 Nemtom melyik piros gombra gondolsz, én nyomhatom a start menüből a leállítást, nyomhatom a billentyűzetről a be/kikapcsoló gombot, nyomhatom a főkapcsolót, akkor se áll meg. -
msstz #10659 kapcsold ki az alvó módot. -
#10658 Bárcsak érteném szted mi a megoldás, mert a jelzett helyen nincs a problémára megoldás. Attól ,hogy átállítom a power button mit csináljon, még nem fognak leállni a ventilátorok a leállítás gombra kattintás után.