46641
-
n3whous3 #15095 Beszt FAQ megjegyzés :
Mi a különbség a 32 és 64 bites változat között (x86 és x64)? Melyiket érdemes felrakni?
Míg a 32bites (x86) 32 bites utasításkészlettel dolgozik (a programok túlnyomó többsége ilyen) addig a 64bites (x64) 64 bites utasításkészlettel (persze attól még a csak 32bites változatban megjelent programok futnak rajta). Amennyiben a processzor támogatja a 64bitet (ha nem akkor ez mindenképp kizáró ok, és feltétlenül az x86-ost kell telepíteni), illetve a memóriák összessége meghaladja a 4GB-ot (nem csak a ram számít bele, hanem például a videokártya memóriája is) akkor 64bitest érdemes feltenni, ugyanis 32biten csupán 4GB-nyi memóriát képes az oprendszer megcímezni míg a 64bites Windows 7 akár 128GB-nyit (jóval több mint amit manapság egy asztali számítógépbe belelehetne zsúfolni).
Ezzel szemben igen, a win 7 128 gigát kezel. De nem ennyit lehet megcímezni vele, hanem 2147483648 gigabájtot. Kicsit át kéne a megfogalmazást szerintem írni fent, bár laikus ígyis úgyis megérti, meg mindegy neki. Keresztbe van fogalmazva, vagy hogy mondjam :)
-
n3whous3 #15094 Helló mindenkinek, lenne egy kisebb problémám.
Win 7 RC van fent a gépemen meg eddig volt Bittorrent 6.4 (azt hiszem), utorrent 1.9 beta és 1.8.4 stable is. A gondom az, hogy egyes torrentek egyszerűen lelövik a netemet. Lecsökken a sebesség nullára, majd aztán már jelzi is a hálózati beállítás, hogy nincs kapcsolat a külső hálózatra. ncore torrentek nagy része letöltéskor is ezt művelte azt hiszem, de most találtam egy külsőst is, ami ilyet csinál. Egyszerűen már nem tudom hol lehet a hiba, XP alatt ilyennel még nem találkoztam. A szolgáltató is csinálhatja ezt? Mert azt meg nem hinném, nem minden torrenttel megy ez a herce-hurca.
Köszönöm előre is a segítséget. -
#15093 Szerintem ha már régóta nem voltál itt akkor olvasgassál egy kicsit vissza. -
Petike954 #15092 Már régen nm voltam ebben a topicban. Melyik a normális rtm torrenten? És van hozza valami activátor vagy nincs, és 120napig lehet használni? -
#15091 Ez így igaz, ezért nem is veszek konzolt. De ennyi pénzért, otthoni használatra egy oprendszerért ez túl sok, még 15-20k-ért is (Nyugaton lehet valahol nem, nekünk igen). Persze, talán 3-4 év múlva meg lehet 30-40 ezerért is szerezni...
-
#15090 Milyen 60? Nem kell feltétlen dobozost venni és nem kell professionalt...
Vagy lehet rendelni külföldről. PC-n nem csak játszani lehet, vegyél akkor koznolt. -
#15089 Start->Control Panel->System->Device Manager->Display Adapters->Jobb klikk a kártyán->Properties->Driver fül->Uninstall->Restart
Start->Vezérlőpult->Rendszer->Eszközkezelő->Videóvezérlők->Jobb klikk a kártyán->Tulajdonságok->Eszközillesztő fül->Eltávolítás->Újraindítás -
#15088 De nem is kell 60ezerért venni, van/lesz olcsóbb is. -
#15087 PC-t lehet nem csak game-re is használni. Vegyél konzolt. -
#15086 És kinek van 60000 Ft-ja, hogy megvegye az oprendszert, otthoni felhasználók közül? Annyiból már konzolt megvesz az ember. -
#15085 Ha rögtön telepítés után kiválasztod az eszközkezelőben a VGA-t, akkor szerintem el lehet távolítani a driver-t.
Bár Én semmi ilyet nem tapasztalok a kártyámmal, amit írsz. 9.8-as Catalyst és game pl.: Wolfenstein.
PS:
Dobjál majd képet a Radeon HD topic-ba erről a csíkozásról...
-
#15084 Ez így van, csak egy idő után a többség majd beleun a warez-ba, hogy állandóan baszakodni kelljen majd... -
#15083 Torko által magyarított és Home Premiumnak telepített win7, ami 1.2-es Orbit30 & Hazar Loaderrel lett aktiválva. Emiatt skizofrén állapotba került: Home Premiumnak írja magát, de Ultimate-ként viselkedik. :) -
#15082 Vagy magától szó nélkül települ, észre se veszi a felhasználó. Mondjuk minden védelem megkerülhető. -
#15081 Valami komolyat főznek ott, több mint egy éve egy külön csoport törpöl ezen az új hitelesítési eljáráson. -
#15080 Szerintem ez ugyan olyan lesz, mint a Windows XP geniuneje, még csak le sem kell majd tölteni szerintem, ki lehet választani a frissítések között XD -
#15079 Hogy lehet a w7 által alapból feltett videókártya drivert leszedni a legfrissebb ati-t feltelepítése előtt?
Ha a w7-es driverre teszem fel, akkor csíkosak lesznek a textúrák a játékokban.
-
#15078 Addig is szokják a user-ek a Seven-t. Aki nem váltott Vista-ra (mert, meg csak...) egy részük átáll(na) Seven-re, felpakolja, tetszik Neki, csinosabb mint az XP, fut rajta a game és megtetszik Neki.
Aztán majd Karácsonyra meglepheti Magát egy eredeti verzióval, vagy visszatér az XP-re. -
ACE #15077 Arra nincs valami megoldás, ha nem használom a Lomtárat, hogy ne rakja vissza a "$RECYCLE.BIN" mappát, ha már egyszer töröltem? -
#15076 -
#15075 Címsorban enter, frissíts a békára és jó lesz. -
#15074 Valóban, de külön ablakban a link már megy. -
#15073 Béka. -
#15072 A kép tanilsága szerint valóban nem foglalkozik még a warez témával: link -
#15071 Dear Máté!
Abban valóban nagy-nagy igazság van, hogy ez nem chat. De régebben is link-eltem már Neked pár db hasznos site-ot. Ha már beleolvasol pár topic-ba okosodni fogsz. Ha meg még ott is kérdezel, akkor több helyről jöhet az infó is.
Újra:
Torko Fóruma
(Én ezt ajánlom a legjobban. Ez is fórum!)
Win7 FAQ
(ez meg, mert hazai :)
Windows 7 titkok 1.0
Windows 7 Blog
Hogyan? Windows 7 -
#15070 Ez kb olyan mint amit én linkeltem be régebben, Professionalra ráerőszakolt nyelvi csomag és a rendszer azt hitte magáról, hogy Home Premium. Mivel magyar Home Premium még nincs ezek szerint házi barkács és az eredménye, még ha nem is veszélyes a jelenség.
-
#15069 Ezért lenne jó Máté fiúnak hozzászoknia!
Tipikusan Neki való dolog. -
#15068 "aki tudja mit csinál annak felesleges" pont erről van szó sokan nem tudják, hogy mit csinálnak mire kattintanak. -
#15067 Az UAC szintjének lejjebb állítása (alulról a másodikra) nem segít? -
#15066 -
#15065 Linux mellett vért pisálna. -
#15064 egyezek veled nem neki valo oneki csak a kamion szimulator valo...meg a GTA4,nem kell kis gyerekeknek olyansmivel foglalkozni amihez halvany gozuk sincs... -
#15063 Én csak arra tudok gondolni, hogy most még MS nem foglalkozik a Warez témával. Nem nézi, hogy milyen verzió van fent. Szerintem az összes verzió alatt elérhető még minden frissítés. Függetlenül attól, hogy aktivátor-os warez verzió, Home P.; Professional, stb...
De ez a helyzet majd változni fog, ha már Tesco polcairól le tudod emelni a terméket. -
#15062 Töröld le a Win7-et és húzzál el innét messzire, nem neked való .. és ez nem is chat . -.- -
#15061 Na akkor erre mit léptek ?
( Nem Photoshop ) -
#15060 miért? kb csak idegesítésre való
aki tudja mit csinál annak felesleges, első dolgom egy reinstall után azonnal kilőni -
#15059 Nem legális forrásból van meg a jelenlegi magyar MUI is. -
#15058 Az történt,hogy itt az ikonoknál rákattintottam a tulajdnoságokra és a kompatibilitás pontnál ott legalul bepipáltam és még az latta lévő szöveg ami előtt egy pajzs van arra is rákattintottam és ott is bepipáltam a dolgokat azért,hogy mit csinál és ez lett belőle.Ez pár ikonnal csináltam meg és azokra ha rákattintok akkor feljön egy kis ablak,hogy inditás vagy nem.És ezt szeretném orvosolni.
Remélem így könnyebb lesz valami megoldást találni a problémámra:) -
#15057 Na ilyennel már én is találkoztam Asus laptop XP oprendszer és kézzel kapcsolgatos Wifi, megoldást nem találtam, viszont időnként helyreállt majd ismét előjött a hiba. -
#15056 Technet, MSDN, MSDNAA oldalon kívül más hivatalos lehetőségről nem tudok. Mondjuk a Windows 2008 mui-khoz hasonlóan feltehetnék a Microsoft letöltő központba a Windows 7 nyelvi fájlokat is.
Viszont ha nem ragaszkodsz a legális forráshoz akkor beszerezhető.