46641
  • 5c0rp330n
    amit nekem még nem tiszta: ha mondjuk van egy Dell laptopom, amihez járni fog windows 7, mert abban az időszakban vettem (de csak fog, amikor megjelenik, de nem biztos hogy a lemezt ki tudják küldeni), ez a bios-alapján történő aktiválás csak egy speciális Dell OEM változattal működne (ilyen lesz fent akkor neten?) vagy akármelyik windows 7-el (persze ugyanolyan változattal ami jár majd)?
  • bon
    Windows súgóból:
    A Felhasználói fiókok beállításai (User Account Control - UAC) egy olyan Windows szolgáltatás, amely segít megelőzni a számítógép történő nem engedélyezett változtatásokat. Az UAC szolgáltatás előbb egy engedélyt vagy egy rendszergazda‌ jelszót kér, és csak utána hajtja végre a számítógép működését befolyásoló műveleteket, illetve a más felhasználókat is érintő változtatásokat. Egy UAC üzenet megjelenése esetén olvassa el figyelmesen, és győződjön meg arról, hogy az elindulni készülő program vagy művelet tényleg az, amelyet elindítani szándékozott.

A műveletek indítása előtti ellenőrzéssel az UAC szolgáltatás segít megelőzni a rosszindulatú szoftverek (malware) és kémprogramok telepítését, illetve az engedély nélküli változtatások elvégzését a számítógépen.
  • LaciMaci
    thx
  • bon
    Jogosultság beálítást próbáltad már a felhasználodhoz a könyvtárokon? Nekem simán ment mindkét program. Igaz az UAC nem a gyári beállításokon futt, hanem eggyel alatta.
  • bon
    OEM licenc

Az OEM licenccel hivatalos számítógép gyártók termékeinél, illetve bizonyos hardverelemek vásárlása esetén találkozhatunk. Alapvetően tehát kétféleképpen kerülhet a birtokunkba OEM szoftver. Eredeti előre összeállított számítógép vásárlása esetén előtelepített formában, illetve hardver vásárlása esetén cd formájában. Az első esetben általában nem szükséges aktiválás. Ilyenkor a bios alapján történik az azonosítás, tehát valószínűleg soha nem lesz szükség aktivációra. Hardverelemekkel együtt történő vásárlás esetén és bizonyos előre összeállított konfigurációknál is a szokásos internetes vagy telefonos aktiváció szükséges. Az OEM licenc egyik alapvető kikötése, hogy a licenc nem vihető át egy új számítógépre, a licencelt gépre viszont korlátlan számban újratelepíthető. Az alaplap kivételével a számítógép minden egysége szabadon cserélhető, ugyanis az OEM licenc mindig ahhoz a géphez kötődik, amire először telepítették. Ez történik a hardverelemekkel együtt vásárolt OEM operációs rendszer esetén is.

Ha az alaplap meghibásodik, akkor sem kell feltétlenül kidobni a Windows-t. Amennyiben azonos típusú vagy azzal egyenértékű alaplapot szerzünk be a rendszer használható tovább. Az alaplap típusának megváltoztatása esetén a számítógépünk már újnak minősül, és a licenc érvényét veszti. Előtelepített verzió esetén az eredeti gyártótól kell cserepéldányt kérnünk. Ha más hardverelemmel együtt vásároltuk az operációs rendszert (pl. VGA), akkor a szóban forgó hardver nyugodtan cserélhető.

Teljes dobozos termék (FPP)

Valódi dobozos termék, mely feljogosít a szoftver használatára egy számítógépen, egy példányban. Itt a valódi különbség, hogy a rendszer szabadon átvihető egy másik számítógépre, ha az eredeti gépről eltávolítjuk. Ezt az "átvitelt" korlátlan alkalommal tehetjük meg a Windows életciklusa alatt. Tehát bármit cserélhetünk, bármennyi alkalommal, és újonnan vásárolt számítógépünkre is feltelepíthetjük. Telefonos vagy internetes aktiváció szükséges. Ide tartozik az MSDNAA keretében kapott Windows.

forrás: link
  • MeTaL
    Asszem egy kicsit régebbi driver van fent, de megpróbálok szerezni egy másikat. Az is érdekes, hogy néha a firefox.exe beragad a processzek közé... és ez már más rendszerrel is előfordult (pl. xpnél) Szerencsétlen gép már romokban hever.
  • ACE
    Igen, megakadályoz, mivel nem adminként futtatod, és a saját könyvtárába mentené el a beállításokat, mivel úgy van beállítva, a Flashfxp szintúgy. Ha azt állítom be a parancsikonra, hogy mindig Adminként fusson, akkor meg minden indításnál felugrik az ablak... Tehát még mindig nem értem mire jó az UAC...
  • LaciMaci
    Köszi a tegnapi válaszokat, még az lenne a kérdésem, hogy az OEM és a Retail között mi a különbség?
  • bon
    Film nézés közben a proci terheltsége mennyi?
  • bon
    Lehető legfrissebb driverek fent vannak?
  • bon
    Nem, de az érzékenységét lejjebb lehet venni egy szinttel és akkor kevesebbet figyelmeztet.
    Ha az UAC megakadályoz a Total Commander vagy Flashfxp beállítások elmentésében akkor szerintem jobb ha be van kapcsolva
  • ACE
    Egyébként mi van akkor, ha az UAC-ot kikapcsolom? Eddig is az XP-t ugyanígy használtam évekig (minden admin joggal) és semmi gond nem volt belőle, azért van a víruskereső, hogy megtalálja ha esetleg kártevő van, de akkor már az UAC mire jó? Max. arra hogy idegesítsen folyamatosan a felugró ablakaival, meg hogy ne tudjam elmenteni a Total Commander vagy Flashfxp beállításaimat...
  • MeTaL
    Maga a rendszer így ezzel a konfiggal nem túl lassú, de nem is gyors. 3 ghz-es gép 1 giga rammal, miért kellene szaggatnia a divx filmnek, nem értem. Mégegyszer mondom azt is, hogy akkor akad be a gép amikor a tálcára ráviszem az egérmutatót.
  • xxxpaulxxx
    tévedtem... még így is lefagy:|
  • bon
    Lassú a gép?
  • bon
    Én biztos ki nem kapcsolnám az UAC-ot egy letöltő progi miatt, de rád van bízva.
  • xxxpaulxxx
    igen, csak akkor nem fagy le, ha ki van kapcsolva...
  • MeTaL
    szevasztok. az miért van hogy elindítok teljes méretben egy filmet, közben ráviszem az egérmutatót mondjuk a tálcára az msnre, vagy bármire, és a film elkezd szaggatni? ( a képe szaggat, a hang normálisan megy tovább ) köszi a válaszokat.

# A videókártyám Ati Radeon 9600 XT 128 Mb
    # Processzor 3 GHZ pentium HT
    # 1 giga ddr1 ram
  • bon
    Alacsonyabbra vett biztonsági szinttel is? (alulról a másodikra állítva), én ilyen jellegű letöltésre is szoktam használni a VirtualPc-t, felraktam egy XP-t és azon töltök lefele az usdownloader-el.
  • xxxpaulxxx
    :/
    Mert arról volna szó, hogy az USDownloader (rapid letöltő) ahhoz hogy újracsatlakozzon, linkek után megnyit egy programot ami újracsatlakoztatja a routerem
    és ugye program nyitja a programot, nem jön fel az UAC és lefagy az egész program:D
  • bon
    Nem, de az érzékenységét lejjebb lehet venni egy szinttel és akkor kevesebbet figyelmeztet.
  • xxxpaulxxx
    azt meg lehet oldani, hogy bizonyos programnál az uacot kikapcsoljam?
  • bon
    Ez már a végleges. Mükődni meg addig fog amíg a Microsoft akarja. Október 22-ig biztos.
  • xxxpaulxxx
    nos.... még se jó...
    ugye írtam, hogy így sikerült beírnom a parancsot, de a hibernálás nem állt le....
    ötlet?
  • Redbull756
    Hali!

Az mitől lehet, inditáskor és bejön a -Windows inditása- szöveg akkor ott megáll 2-3 percre és csak aztán megy tovább?
    Vagy ez normális?
  • harlond
    az előző hsz-emhez hozzátenném még azt hogy mielőtt kikapcsol, kiir egy olyat hogy, nem tudja a windowst konfigurálni ezen a hardweren való futtatáshoz, vagy vmi iylet, és leáll... egy MSI gx610 059 laptopra akartam felrakni, ezzel mi lehet a baja?? :-S esetleg BIOSZban kellhet vmit állitani? :S
  • MerlinW
    Amíg MS úgy akarja.
  • L7wy
    Hogyhogy??????? Hogy érted h integrált?
  • MR ME
    nem, ez még az integrált
  • LaciMaci
    Akkor ez a végleges magyar amit a Microsoft is ki fog adni?:

http://www.torko.hu/forum/index.php?topic=64.0
  • xxxpaulxxx
    Winampot miért nem lehet 5.1ben hallgatni (tudom, hogy stereo, de hogy mindegyik hangfal szóljon) Realtek HDvel?
    Mindent megcsináltam ami a faqban van...
  • LaciMaci
    Ott a torkon ez a Win7 Activator_LE meddig aktiválja?

Ami ott van magyar verzió ugyan az lesz a boltokban mert én azt hallottam, hogy csak beleintegrálták a magyar nyelvi csomagot

Köszi!
  • harlond
    Sziasztok!
    nekem van egy kis gondom:
    a telepités végig megy, ujraindul utána jön az a rész hogy, telepités befejezése és akkor kikapcsol nem lép tovább... ezzel mit tudok kezdeni? amikor elinditom akkor megjelenik egy hibaüzenet hogy a gép telepités közben leált avgy ujraindult ezért a telepités nem folytatható...
    mi a baja nem tudja vki? esetleg ha vki tudna irni egy megoldást az jo lenne! köszi előre is!! :)
  • bon
    Aktivátor törlése ha lehetséges, vagy rendszer újrarakása és más aktivátor kipróbálása, rendszer megvétele. Vagy a realm parancs használata.
  • xxxpaulxxx
    Faq alapján beállítgattam a dolgokat Realtek HD audionál de semmi változás... sőőt.. az óra mellől még az ikonja is eltűnt (nem a hangnak, hanem csak a realteknek)
  • Gyocsika
    Igen, anélkül jó volt!

Akkor mit csinálhatnék ?
  • bon
    vezérlőpult/hang-nál nézelődjél.
  • bon
    Aktivátor nélkül gyors volt? Mert akkor elcseszte e rendszered.
  • Örm
    Hello!
    Hogy lehet kikapcsolni az IE-ben, hogy hivatkozásokra klikkeléskor hallható kattogó hangot?
  • Gyocsika
    Igen, újraindítottam és megint 20 perc kb a betöltés :S