Windows 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Igen.

http://goo.gl/gd6Zi5

Piloss
A BIOS-ban találtam egy ilyet:ACPI Suspend Type:S1(POS)-ezen van most
és van még egy lehetõség ott:S3(STR)

ezt kell átállítani?

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

[HUN]FaTaL
A BIOSt azért nézd meg, lehet, hogy S1 onlyn van. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

xNoodlex
Mitõl lehet az, hogy ha külsõ merevlemezrõl próbálok törölni sok kicsi fájlt, a processzor felpörög 100%-ra és kegyetlenül belassul minden, de használhatatlanságig + a törlés is nagyon lassú lesz, kb 1,5 mp/fájl... Amikor merevlemezrõl vagy pen drive-ról törlök nincs ilyen jelenség, még akkor se lassul be, ha mellette telepítek, böngészek + filmet nézek egyszerre, csak a külsõ winchesternél. Ami még fura, hogy a bátyám 1,6 GHz-es Celeronja gond nélkül töröl róla ezerrel, az én 2 magos T3400-asom pedig ezt csinálja.. Esetleg valami 5let?

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Piloss
sajnos nem támogatja ezek szerint
azért kösz😊

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

Hibrid alváshoz olyan géppel kell rendelkeznünk, amely támogatja az S3 készenléti módot. Ennek ellenõrzéséhez...

1. Start menü keresõjével indítsuk el a cmd -t.
2. Adjuk ki a powercfg -a parancsot.
3. Ha ilyet látunk, sajna nem használhatjuk a hibrid alvást..

Piloss
ott nekem nincs hibrid alvás<#confused>

Vezérlõpult > energiagazdálkodési lehetõségek > séma beállításainak módosítása > speciális energiaellátási beállítások módosítása > alvó állapot > hibrid alvás engedélyezése
Piloss
a hibrid alvást hol lehet engedélyezni?

Én nem használom ezeket a funkciókat, mert megy a torrent meg a world community grid.
Hibrid alvásnál nem lassú a lekapcsolás, meg a bekapcsolás? Mert nálam szépen elhalványul a monitor, és katt, már ki is kapcsolt, és utána meg bekapcs-nál felpörögnek a vinyók, és már jelenik is meg a kép, kb. 3 mp. és munkára kész.

steam, origin: ACE_hun

Akkor lehet az alaplapi cuccal keverem, vannak különbözõ "sleep" módok S1,S2,S3. AZ S3 a "legmélyebb", lehetséges hogy a másik kettõ közül valamelyik olyan, hogy nem kapcsol ki a gép csak alacsonyabb energiafogyasztási állapotba lép.

Hibernálásnál nem kapcsol ki teljesen a gép <> Hibernáláskor a memória teljes tartalma a hiberfil.sys fájlba íródik, majd leáll a gép

😊

Amúgy szerintem hibrid alvás jobb.
Na most szerintem én ugyanazt mondtam mint Te, de mind1... Lényeg hogy kétfajta mód van, a hibernálás, meg az alvó mód. Alvó módban csak a RAM kap áramot (az alaplapon keresztül persze), mert abban tárolja az infókat, hibernálásnál meg a vinyóra írja ki ugyanazt, és boot-nál meg onnan betölti.

ACE téved. Alvó állapotba helyezéskor a gép egy alacsony energiafogyasztású módba kerül, azaz minden hardver leáll, csupán az alaplap és memória kap áramot. Logikus, hiszen a memória tartalma nem kerül mentésre, így életben kell tartani. Ezen mód elõnye, hogy gyorsan visszatérhetünk a munkánkhoz, a gép kikapcsolása nélkül.

Hibernáláskor a memória teljes tartalma a hiberfil.sys fájlba íródik, majd leáll a gép. Indításkor nem a megszokott rendszerfelállás történik, hanem a rendszer a fájl tartalmát visszahelyezi a memóriába és ugyanúgy folytatható a munka, mint hibernálás elõtt.

Mindkét módnak megvan az elõnye. Hibrid alvással úgy helyezhetjük a gépet csökkentett energiafogyasztásúra, hogy közben a memória tartalma kiíródik a hiberfil.sys-be, így ha mégis leállítjuk a gépet, akkor hibernálásként tér vissza, ha nem, akkor pedig gyorsabban fog elindulni mint ha hibernálásból ébredt volna. Azaz mindenképp jobban járunk!

srAta: Windows gomb + Tab
kirol
XP-nél a hibernálás azt jelentette, hogy kikapcsolhattad a gépet, áramtalaníthattad.

Most meg ki se kapcsol?

Szerintem kevered, van alvás mód, és van hibernálás. Hibernálásnál nem kapcsol ki teljesen a gép, csak lekapcsol egy alacsonyabb fogyasztási módba. Ha az alaplap támogatja az S3-STR (Suspend To Ram), akkor ez azt jelenti, hogy a RAM-ba menti az oprendszer állapotát, és teljesen kikapcsolja a gépet, ilyenkor az én gépem pl. nem fogyaszt semmit, csak annyit, amennyi a RAM tápellátásához elegendõ. Ilyenkor persze ha áramszünet van akkor elvesznek a RAM-ban tárolt adatok, és normál módon fog indulni a Windows, talán hibát is ír majd, de komoly problémát nem okoz.

Húzd le az UAC-t minimum szintre, ami bár nem ajánlatos, de cseppet sem lesz kevésbé biztonságos, mint eddig az XP-d... Viszont a gadget-ek nem fognak mûködni.

SrAta
köszi a gyors választ

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
akkor havernál alvásmód megállítja a ventiket?
Azt a pofás ablakváltót ami a vista alatt bennvolt az aeroban hogy lehet bekapcsolni?
De a legfontosabb, hogy alvás hatására az õ gépén miért áll meg minden és a gombra feléled az enyimen meg miért marad forogva?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Nem. A hibernáláskor a memória tartalmát a Windows lementi a vinyóra, majd a számítógép kikapcsol. Bekapcsolás után minden úgy lesz a képernyõn, mint amikor lehibernáltad.
SrAta
Nah msn kész
most az a baj (ill eddig is az volt) hogy ugye hibernálásnál megáll minden venti nah ennek baszhatok akármit nyomni ez vissza nem lép rendesen a windoesba csak power gomb bootol ujra stb.
Szóval ennek vissza kéne kapcsolnia az alvás gomb hatására nem?

SrAta
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem megy az MSN 2009 a Win 7 alatt kivág azzal h nem lehet a szolgáltatáshoz kapcsolódni, miközben a másik gépen öcsém vígan msnezik...
a hibakód: 80040154 rákerestem végig csináltam mindent de még mindig nem jó
5letek?
Köszi

xNoodlex
Ok, most meg elírtam a 32-es x64-be-t, x86 akart lenni. 😄
Kösz!

Barpi
A vista említésre sem méltó, ezért fogalmaztam úgy, hogy ki is hagytam. Leszedtem a legfrissebb Skype-ot, ez bejelentkezett, semmi gond nem volt vele. Köszi a tanácsot.

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

bon
Vista az XP utódtaj, a Windows 7 meg a Vista-ná az utódja. Ajánlott midnenbõl a legújababt felrakni, már ha a skype nem a legfrissebb lenne. Amúgy a Windows 7-ben a vezérlõpult/Értesítési terület ikonjainál lehet beállítani, hogy mit mutasson és mit ne.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Barpi
Nem tudom, nekem nem jött be eddig. Új jelenség nálam: Skype feltelepítés után, a bejelentkezéskor eltünik. Semmi hibaüzenet, hogy kapjam be, ez és ez a hiba oka. Csak simán eltûnik. Én nem akarom ezt a XP utódot fikázni, de bosszant.

lck
Persze - ne add fel - meg lehet benne mindent szokni - elõször furcsa ez-az - de minden a nagyobb biztonságért és jobb használhatóságért van - meg van az oka benne mindennek, csak esetleg elõször nem érted.
Barpi
Köszi a tanácsokat, próbálkozok még pár napot.

xblades
Elõre is bocs hogy ide írok, de ha tudna segiteni valaki hova fordulhatok játék képének elcsuszási gondjával megköszöném.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

lck
7.50-es Commander telepítéskor megkérdezi hova tegye az ini fájlokat. Ha a saját felhasználói mappádat jelölöd ki, biztos engedi menteni.
bon
Én alapból a programokat Futtatás Rendszergazdaként szoktam telepíteni és így nincs semmi gond vele. Vista óta így csinálom és megszokható dolog.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Users hozzáadása után mindig OK. Mûködik. Köszönöm a segítséget!
Barpi
Azért az nevetséges, hogy ha nem bûvészkedek az indítással, akkor a Total Commander-ben sem tudok megváltoztatni semmit, mert nem engedi lementeni az új beállításokat. <#falbav>

bon
Tehát valóban jogosultság a probléma. Nálam a meghajtónak a biztonság fülén 4 felhasználói csoport van beállítva: Hitelesített felhasználók, system, Administrator, Users.

bon
Felhasználók védelmében van a csökkentet Rendszergazda jog. Aki ért hozzá az tudja, hogyan lehet teljes jogú admin. Egyébként jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként sokat segít.

bon
A 32bit-est az 86-os mappába kell rakni (azt si ajánlja fel alapból) kezelésben nincs különbség.

xNoodlex
Hogy a 32 bites x64-be kell azt vágom, csak azt akartam kérdezni, hogy 32 bites progit az x86-ban ugyanúgy kezeli-e mint a 64 bites programot a simában?

Érdekes, mert ha Csökkentett módban indítom el a gépet, akkor bele tudok menni a vinyóba. Látom az összes fájlt, meg tudom õket nyitni. :S
Barpi
Sziasztok! Én most cseréltem le az eddigi megszokott, és tökéletesnek tartott XP-met win7-re. Nagyon vegyesek az érzések, amik keringenek bennem. Sok olyan dolog van, amit nem értek, miért erõltetnek. Pl.: Saját néven nem lehetek rendszergazda? (Kiírja,hogy az vagyok, de nem enged felülírni file-okat.) Ha igen, árúlja már el valaki, hogy állíthatom be. Köszönöm elõre is. (FAQ-ba nem találtam sajnos)

Nem volt SYSTEM, hozzáadtam. Átszaladt gyorsan az összes fájlon, ami a 2nd vinyón van, azt hittem jó lesz. De még mindig nem jó. Ugyanaz, a hozzáférés megtagadva. 😞
TaRka0107
Jahh...! Nekem professional van fent!

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

bon
X86-os mappába kell.

bon
Nem ismerte fel rosszul. System nevû felhasználó nincs? Ha nincs akkor állítsd be teljes joggal.

xNoodlex
A 64 bites rendszernek mindegy, hogy 32 bites programot a Program Files (x86)-ba vagy 64 bitest a sima Program Filesba telepítek?

Az én userem és a rendszergazda. Mindkettõnél minden jogosultság mögött pipa van, engedélyezve van. Mi van, ha rosszul ismerte fel a Windows a vinyót? Hogy lehet törölni, hogy újra felismerhesse? Mi van, ha jobbklikk/Eltávolítást nyomok a vinyón?
bon
Ultimate és Enterprise változatokhoz van magyar nyelvi csomag. Amúgy hol van beállítva a magyar nyelv?

Nem tudom mi lehet a gond. Elsõnek XP mellé akartam telepíteni, de most leformáztam mindent. Egy 200 és egy 500GB HDD van a gépemben. Mindkettõre próbáltam. Most vissza rakta a régi IDE DVD meghajtót hátha az olvassa, de semmi.

bon
Milyen felhasználók vannak a biztonsági fülön? Milyen jogaik vannak? Jobb ötletem továbbra sincs mit jogosultság probléma.

TaRka0107
Szevasztok! Létezik valami magyarítás a Win7-hez? Mert nekem Magyarra van állítva a beállításoknál, de angol!

XBOX 360 Gamertag: TaRka94