46642
  • msstz
    Alapvetően nem kell profi angol kiejtéssel, de hát azért ma már mindenkinek mennie kéne elég korrektül.
  • ACE
    Gondolom mindezt angolul, elég jó kiejtéssel...
  • Apocalipto
    Vistában még nem volt hű de fényes.
  • wudy86
    Köszönöm, közben megtaláltam.
  • MerlinW
    Ez a voice control piszok jól működik, le a kalappal. Próbaképpen hátradőlve bediktáltam egy e-mail-t, elindítottam iTunes-t, összeállítottam egy playlistet, majd a Firefoxot amibe lebetűztem az sg címét:) 2-3x hibázott csak. Jóságos:)
  • LoDMaSt
    Szerencsére ezért van a FAQ, amiben össze vannak foglalva a gyakori kérdések.
  • wudy86
    Sziasztok!

Lehet volt már korábban szó erről, de le tudná nekem írni valaki, hogyan kell meghosszabbítani a 30 napot a win7-ben? Mit kell bírni a parancssorba?

Köszönöm. És bocsánat, de 1000 hozzászólást most hirtelen nem tudok elolvasni.
  • maniac78
    Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy miért olyan halk az integrált HD audio-m (Realtek ALC881 azt hiszem a pontos típusa).
    A legújabb 2.30-as driver van hozzá, természetesen 7-es szériához való, de sokkal halkabb, mint az XP alatt!
    Előre is köszönöm!
  • Pio
    Azért, mert az MSDNAA nem arról szól, hogy "húúú tőcsünk ingyen vindózt és hozzá muit" hanem arról, hogy minden ingyenes/fejlesztői Microsoft terméket elérhetővé tesznek egy letisztult rendszeren belül viszonylag gyors letöltési sebességgel hogy felhasználhassuk oktatási/tanulási célokra. Az már csak hab a tortán, hogy rengeteg amúgy pénzbe kerülő terméket is megkaphatunk ingyen, hogy pontosan mit az a magyar állammal és/vagy az adott egyetemmel kötött szerződésüktől függ.
    A nyelvi pakk is microsoft termék mint ahogy az a legalább 100 egyéb szoftver is ami elérhető MSDNAA-n keresztül és egyikük se hozható összefüggésbe a windows 7 professionallal.
  • grebber
    Ja akkor maradt a torrent neki!
  • bon
    Igazad van, "marhajó", hogy váltogatják a per és kötőjeleket, Vista-n még kötőjel volt.
  • bon
    Pedig ott van, de előfizetés nélkül nem tudod hivatalosan leszedni.
  • grebber
    Ennyire elrejteni nem találom egyik oldalon sem :(
  • BenceYCE
    Kicsit konkrétabban kérhetném link-kel az angol RTM-et és a magyar nyelvi csomagot? PÜ-ben is akár. THX!
  • [HUN]FaTaL
    Per jel, kötőjellel nem működik.
  • bon
    Hivatalosan, MSND, MSDNAA és Technet oldalakról.
  • grebber
    És hivatalosan honnan lehetne leggyorsabban leszedni?
  • bon
    Update-n egyenlőre még nem elérhető a nyelvi csomag. Külön image-ben tették elérhetővé.
  • grebber
    Egyébként ez a külön letölthető magyar nyelv hivatalos, tehát ha felteszi haver az angolt akkor frissítésként le tudja tölteni hozzá a magyar nyelvet?
  • bon
    Onnét, pár napja már elérhető és kód is igényelhető, de sajnos ez engem nem érint. :(
  • gaspijoci
    Köszi!!!
  • Balumann
    Jah én is így gondoltam, akkor oks.
  • asysoft
    Figyelmetlen/túl rövid memóriájú voltam:) 7 Pro + magyar MUI, csak nem MSDNAA-ról szerezte be az illető?:) (Csak tudnám, minek rakták fel a MUI-t, ha nem lehet használni:))
  • asysoft
    No, majdnem fél nap Win7 RTM használat után vegyesek a tapasztalataim. Szerencsére nem a stabilitással/inkompatibilitással volt gondom (VisualStudio + WM SDK-tól tartottam egy kicsit, bár még a WMDC szerezhet meglepetéseket), hanem a Vistához képesti felület változtatásokkal: van-e mód arra, hogy a gadgetek alatti asztalhoz is hozzáférjünk egy billentyűzet kombinációval? (Ugye Win+D-nél gadgetek maradnak fent; arra már rájöttem, hogy a Win+G-re előjönnek a gadgetek úgy is, hogy használni lehessen őket, ha már a Win+Space-t sikeresen társították az AeroPeekhez.)
    WMP12-ből sem értem, miért kellett kiszedni a toolbart (Live thumbnailen megjelenő kezelőszervek nem nyerték el a tetszésem, s pl hangerőszabályzásra sem ad lehetőséget; WMP11-re való downgrade megoldaná, de inkább nem 'hackelek'), sajátgépben indított kereséssel nem találja meg az indexelt helyen lévő adataimat azonnal (képekkel próbáltam), mondjuk start menüből indítva szerencsére az elvártaknak megfelően viselkedik... No mindegy, remélem hamarosan meg fogom szokni a változtatásokat...
  • bon
    Magyar nyelvű hangvezérlés nincs, de az angol nyelvre átváltva angolul elérhető lesz.
  • Balumann
    Ha felrakom a magyar Win 7-re az angol MUI -t, akkor működni fog a hangvezérlés, nemtudjátok?
    És ha igen, akkor estleg nem tudtok egy letöltési helyet, mert nem igazán találok :| VAgy az csak akkor lesz elérhető, ha már hivatalosan is lehet kapni?
  • bon
    Ja és ha Pistike gépe elkezd hibákat produkálni egy ilyen vagy hasonló esetnél akkor rögtön az jön, hogy így meg úgy sz*r a Microsoft meg a Windows. Noha ez User error kategoria.
  • bon
    A kép most kivételsen nem házi barkács iso, csak utólag a feltelepítés után magyarított Professional változat (amin hivatalosan nem is elérhető a MUI). De a dolgon nem változatat a Házi barkács okozhat problémát ami esetleg csak későbbiekben derül ki.
  • bon
    Már megint félreértelmeztek mindent, én sehol se írtam, hogy ez egy súlyos hiba. Ez csak azt igazolja, hogy okozhat gondot a házi barkácsolás.
    De ha annyira kötözködni akarnék akkor írhatnám még azt is, hogy mi van ha ettől Home Premiumnak hiszi a rendszer magát és elérhetetlenné tesz néhány olyan dolgot ami csak Professional változatban van csak benne és esetleg szüksége lenne a felhasználónak rá? Természetesen ez csak feltételezés!
  • asysoft
    A lényeg nem ez, hanem az, hogy a "házi barkács magyar iso" nem hibátlan, ki tudja, még mi nem működhet úgy, ahogy kéne. Pláne, hogy nem tudni, magyar nyelvi csomagon (+törésen) kívül még mit plántáltak belé, ha én akarnék magyar Win7-et, biztos a következő metódust alkalmaznám: original MSDN Ultimate isot szereznék be (+letöltés után hashek ellenőrzése), ezt aktiválnám külön, majd rá a magyar MUI. De mindenkinek szíve joga azt használni, amit akar.
  • Apocalipto
    Minden bizonnyal ez hatalmas probléma, az egész rendszert alapjaiban rengeti meg.

Na ne viccelj már..
  • grebber
    Ez katasztrófa jézusom akkor ezzel már nem lehet mit kezdeni ilyen fos apróságok nem tudom kit zavarnak!
  • bon
    HWSW forumon szúrták be ezt a képet: kep

Házi barkácsolás eredménye: Windows 7 Professional angol + magyar nyelvi fájl. Ha jól tudom az angol telepítése után lett magyarítva. A telepítő hivatalos MSDNAA volt, csak a magyar nyelvi csomagot erőszakolták rá.
  • Nasim
    Gondolom nem hivatalos ms oldalról van a telepítőd?Keress aktivált verziót,vagy írd be a slmgr.vbs -rearm parancsot és októbertől a boltokban megveheted!Az aktiválás nem egyszerű mert van olyan,hogy alaplaptól is függ de próbálkozhatsz más toolkitel,loaderel,te dolgod én nem értek ezekhez :)
  • MerlinW
    XP mód: lehet csak alkalmazásokat is indítani virtuális környezetben (VMCPropertyHandler - aka Crossover) - tehát csak az adott program ablaka látszik, úgy használhatóak W7 desktopon, mint bármelyik másik alkalmazás. Akár többet is egyszerre. A virtuális XP-ben telepített programok mind megjelennek a W7 start menüjében, onnan indíthatók külön.

VMWare előnye: sokkal gyorsabb:)
  • bon
    FAQ-ban találsz ismertetőt.
  • lck #14060
    Nincs vele semmi gond.
  • tom235
    Amúgy ez az xp mode mivel nyújt többet/miben más, mint egy vmware-ben futtatott xp?
  • grebber
    Annak a sokezer embernek aki leszedte nincs baja akkor nincs gond erről ennyit.
  • Pio
    Legfeljebb a magyar torrent szájtokon... ;-)
    Én se töltenék le bebuherált magyar nyelves installert, inkább angol ultimate és MUI pack. De persze mindenki maga dönti el, hogy mit csinál.