46642
  • spyrro
    Szevasztok !

Szeretném felrakni a win7-et csak az a kérdésem hova tegyem úgy , hogy indulásnál kitudjam választani melyik menjen . Két vinyóm van , az egyiken xp , a másikon vista van . Van még egy 500-as külső is .
    Előre is köszi !
  • teknősbika
    Úgy tűnik vannak bizonyos videokártyák amik nem megfelőek a win7 számára. Állítólag vagy túl alacsony feszültséget állít be bioszban a kártyának, vagy nem kompatibilis a driver stb... MIcrosoft techneten mind az angol mind a magyar fórumon is több emebernek ugyan ez a problémája. Egyeseknek megoldódik, úgy hogy másik kimenetre dugja a monitorját, lehúzza a két monitor közül az egyiket. Mások meg egyszerűen új kártyát vesznek. Honnan lehet tudni melyik kártya oké? Főleg ATI a necces. Kijavítja a hibát az ati? SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE-vel megszívtam.
  • bon
    Innét, igaz még nem végleges. link A végleges változat majd a Windows 7 megjelenése után lesz publikus (igaz azért fellelhető már egyébb oldalakon)
  • gaspijoci
    EZ honnan tölthető le? Tudja valaki??

Elkészült a Windows 7 XP-módja

A Microsoft csütörtökön átadta gyártásra a Windows 7 azon kiegészítését, amely lehetővé teszi az új operációs rendszer számára, hogy kompatibilitási problémáktól mentesen legyen képes a Windows korábbi kiadásaira készült programok futtatására. A Windows XP Mode kiegészítő csomag formájában ingyenesen letölhető lesz a Windows 7 Professional, Enterprise és Ultimate változatainak felhasználói számára.

"Sok Windows XP alkalmazás kompatibilis lesz majd a Windows 7-tel. De a Windows XP Mode egy plusz biztonságot fog nyújtani kis- és középméretű vállakozások számára abban, hogy akadályok nélkül térhessen át a Windows 7-re és futtathassák azt", írta Brandon LeBlanc, a Microsoft kommunikációs menedzsere a szoftver elkészültének alkalmából született blogjegyzésében.
  • [HUN]FaTaL
    Igen a chipset. :/ Hát ez volt akkor normálisan, többi mind Intel VGA-s hulladék volt nagyjából, úgyhogy emelett döntöttem végül.

9.10-el is ezt csinálta. :( Valaki mondta állítsam az MTU-t, már nem emlékszem mennyire, de úgysem működött. :( Talán a következő verzió, majd meglesem azt is. :) Amúgy használtam már ubit, ha nem játszom szerethető rendszer. Az asztalin marad a Windows, semmi gondom evvel sem. :)
  • MerlinW
    Aham, egyel öregebbet néztem.
    AP344-ben csak a chipset a gáz, a többi rendben van. Akkor hát, evvan:)

Egyébként ahogy olvasom 9.10-ben van rendes sis900 "támogatás". Mondjuk 8.04 óta van, csak eddig molyolni kellett a modulokkal.
  • ACE
    Valakinek van PS/2-es Samsung SDM4510P billentyűzete? Nekem alapban műkszik a hangerő meg a play/stop gombok, meg a Sleep gomb is, de a User billentyűket nem tudom működésre bírni, sikerült már valakinek?
  • [HUN]FaTaL
    Bár többféle F5SL van, nem tudom melyiket nézted, nekem AP344 van.
  • [HUN]FaTaL
    Mellesleg nem most vettem, hanem februárban. :)
  • [HUN]FaTaL
    1. lassabb VGA, szarabb proci, 100as ethernet pfff, nincs táska
    2. szarabb proci, szarabb vga, os nem kell
  • MerlinW
    Ön választott rosszul:)
    Olcsóbb és majdnem 2x gyorsabb..:)

F5SL árban (10-el olcsóbb)
  • [HUN]FaTaL
    Leszarom, notival jött, ez volt olcsón normális notebook (F5SL). Nehogymár az oprendszerhez vegyem a hardvert, lol :D
  • MerlinW
    SIS... gány kínai kaki. Messziről kerülni kell. Utoljára a 90-es évek elején tudott letenni bármit is az asztalra. Unix/Linux támogatása direkt nincs.
  • [HUN]FaTaL
    Ha a Vista napi szinten lefagy, akkor vagy szar az egyik drivered, vagy hardverhiba van...

#17445: Nekem pl. majd akkor lesz Ubuntu a notimon, ha megy végre a hálókártyám vele. :D (SiS 191, felismeri, bedugom a kábelt, majd közli, hogy disconnected :D)
  • MerlinW
    De kell Ubuntu:) Legyen már egy OS is azon a gépen..:)
  • laci 700
    volt egy xp-s laptopunk amit már nem használunk. a hozzáadott telepítővel és kóddal felttem egy másik gépre az xp-t és működött. de ma például ugyanazzal magyar OEM telepítővel tettem fel az XP-t egy német (aldis) gépre a rajta lévő kóddal. Még ha nem is tudom visszetenni a Vista-t sem fogom sajnálni mert lassú és gyakran lefagy. Ha bejön a Win7 akkor gondolkodom a megételén, vagy marad az XP és az ubuntu. Majd írok hogy sikerült. ;) :S
  • bon
    Én arra lennék kíváncsi, hogy egy hagyományos Vista telepítő elfogadná e a laptop alján lévő kódot (ha el is akkor egy OEM verzió). Mert brand gépek XP kódjánál már futtotam össze olyannal, hogy nem fogadta el. Én pl. munkahelyen nem a gépeken lévő kódot használom telepítésre, mert mennyiségi licenszkulcsaink vannak.
  • laci 700
    Szerintem ezt a HP a kezdő felhasználóknak találta ki hogy ne kelljen vacakolni az újratelepítéssel és a driver-ek telepítésével... Mert akkor minek tette volna fel az összes driver-t az oldalra?
  • BAk3R
    hali. volt egy kékhalálom, ami érdekes mert már a vistánál javították ezt. na mindegy, az van, hogy bejelentekző felület nem látszódik csak egy feketeség van, így írom be a jelszavamat aztán belép és most jó. dehát ez a feketeség az elején biztos nem egészséges. valami ötlet erre?
  • laci 700
    Rádugtam a gépre is a külső HDD-t ott megvolt mind a 2 partíció és az összes fájl. Lehet hogy a Vista-val van a gond?
  • laci 700
    Szerintem, ha a RECOVERY partícióról kimásolod a fájlokat és később ha szükséged van rá újra létrehozod és visszamásolod működni kell...

Apocalipto: nekem kell... :D
  • Apocalipto
    Win 7 bőven elég. Nem kell ubuntu.
  • laci 700
    Ami miatt féltem a Vistát, hogy alapból benne van néhány CyberLink program. ha ezeknek kiírom az sr kódjait és egy XP alatt beírom a programba működni fog? Meg ha mégis Vista kéne letöltöm torrentről és beírom a matricán lévő eredeti kódot. Nem? HP oldalán fent vannak Win 2000 - Windows 7-ig a driverek... Szerintem egyik nap neki esek és felteszek egy XP/ubuntu vagy Win7/ubuntu kombinációt mert a Vista napi szinten lefagy...
  • eugabesz
    Igen...köszi..már mindkettőt próbáltam...sz...rik rá
  • ACE
    Valószínű nem az egyszerű megosztást használod. Kapcsold vissza azt, és úgy használd a megosztást, akkor menni fog.
  • bon
    A Recovery partició hiánya nem tudom, hogy befolyásolja e a visszaállítást (de a válasz engem is érdekelne), a saját gépemen még nem volt rá szükséges. A munkahelyi laptopokon meg rögtön rendszer törlést csinálok és rakom fel a saját szájízemnek megfelelő Windows-t, így még soha se csináltam rendszer visszaállítást.
  • laci 700
    Van alapból egy HP RECOVERY Partíció. Ha ez törlődik gáz van? Mert fogta magát és eltűnt... Meg a Külső HDD-ről is eltűnt egy partíció. :S Visszaállítom az eltűnt fájlokat, újraformázom a RECOVERY partíciót és visszamásolom az ottani fájlokat működni fog? :S
  • eugabesz
    Az XP "látja a win7-et,de a win7 jelszót kér az XP-s hálózati csatihoz,holott ki van kapcsolva a jelszókérés.
    Megoldás??..egyenlőre nem találtam,de hálózat az van,csak nem használható csak részlegesen.
  • eugabesz
    Dehogynem...
  • R420
    Ok.
  • MerlinW
    Ezt talán a Landwirtschafts topikban kellene megkérdezni...:)
  • R420
    Win7-en miért fagy le a Landwirtschafts-Simulator 2009?
    Mikor az Euro Truck Sim nem fagy le.
    Help Pls!
  • Atika :o)
    koszi
  • MR ME
    legyen meg a te akaratod :D
  • Apocalipto
    Október 22 de mind1.
  • MR ME
    nov 22
  • Máté94
    nem
  • Atika :o)
    Sziasztok megjelent mar hivatalossan a windows 7??
  • lck #17421
    Simán megy. Az a lényeg hogy nem az "otthoni csoport"-ot kell matatni, az 2 Win 7-es gépnél van.
    Hanem simán, mint XP-nél - közös munkacsoportot kell beállítani és mappát megosztani. Nekem még Win 7 és Windows Milleneum között is megcsinálta a hálózatot.
  • bon
    A gép indításánál valamelyik "F" gombbal, legalábbis az én HP gépemnél így van. A Pontos infot az indításnál közli.