46642
  • DarkSector
    A google chrome-ot nem tudom feltelepiteni win7 64-bit-re!!!
    ezt nem lehet, vagy tegyem ujra a rendszert és helyrejön?
  • Bmx01
    ahol használni akarom ott nem tudok telepíteni + semmit csinálni, szóval csa wmp 12-vel kéne + oldani valahogy
  • bon
    Egy kicsi visszaolvasással megtudhatod, de tessék:
    "OEM licenc

Az OEM licenccel hivatalos számítógép gyártók termékeinél, illetve bizonyos hardverelemek vásárlása esetén találkozhatunk. Alapvetően tehát kétféleképpen kerülhet a birtokunkba OEM szoftver. Eredeti előre összeállított számítógép vásárlása esetén előtelepített formában, illetve hardver vásárlása esetén cd formájában. Az első esetben általában nem szükséges aktiválás. Ilyenkor a bios alapján történik az azonosítás, tehát valószínűleg soha nem lesz szükség aktivációra. Hardverelemekkel együtt történő vásárlás esetén és bizonyos előre összeállított konfigurációknál is a szokásos internetes vagy telefonos aktiváció szükséges. Az OEM licenc egyik alapvető kikötése, hogy a licenc nem vihető át egy új számítógépre, a licencelt gépre viszont korlátlan számban újratelepíthető. Az alaplap kivételével a számítógép minden egysége szabadon cserélhető, ugyanis az OEM licenc mindig ahhoz a géphez kötődik, amire először telepítették. Ez történik a hardverelemekkel együtt vásárolt OEM operációs rendszer esetén is.

Ha az alaplap meghibásodik, akkor sem kell feltétlenül kidobni a Windows-t. Amennyiben azonos típusú vagy azzal egyenértékű alaplapot szerzünk be a rendszer használható tovább. Az alaplap típusának megváltoztatása esetén a számítógépünk már újnak minősül, és a licenc érvényét veszti. Előtelepített verzió esetén az eredeti gyártótól kell cserepéldányt kérnünk. Ha más hardverelemmel együtt vásároltuk az operációs rendszert (pl. VGA), akkor a szóban forgó hardver nyugodtan cserélhető."
  • Miley Cyrus
    Használj Winamp-ot.
  • fekete0012
    hali azt szeretném kérdezni hogy milyen az a OEM változat?
  • Tompie
    Ok, akkor azt hiszem kipróbálom.
  • Bmx01
    wmp 12 miért nem támogatja a pls fájlokat ??
    online rádió hallgatáshoz
    mit lehetne csinálni hogy tudjam hallgatni a rádiót ??
  • lck #18494
    Tedd fel.
    Játéknál tényleg kicsit lassabb lenne, de ha ez nem fontos akkor be fog válni.

Egyébként nekem 3D Mark 05 erdemény ( ATI 9600XT VGA ):
    XP :3600 pont
    Seven: 3200 pont
  • tommygear
    win updaten sincs driver hozzá?
  • Tompie
    Nem akarok játszani. De pont azért akarok tapasztalatot hallani, mert azt már hallottam eleget, hogy megpróbálhatod :) de nincs kedvem egy felesleges telepítéshez :)
  • [HUN]FaTaL
    Ha nem akarsz rajta játszani, megpróbálhatod. Állítólag elég jó sebessége van 1gb ramon, haver használta 3 giga p4en 1 giga rammal, 9600XTvel.
  • Tompie
    Olyan valakinek lennék kíváncsi a tapasztalatára, aki AMD 2500+; 1-1.5Gb RAM; 128Mb-s videókari, vagy kb ehhez hasonló gépen futtatja a WIN7-et. Milyen gyors? Vagy XP-hez képest milyen gyors? Érdemes lenne-e feltennem?
    köszi
  • bon
    Vegyél egy külön hangkártyát.
  • Pio
    Na, volt valaki az éjféli bulin? :)
  • Klon
    akkor nem értem...
    kompatibilitást állítottál? Melyik mobimouse-t használod?
  • Stroci
    Az asztali PC-men win7-t van és nekem szépen kiírogatja. Lehet hogy az én win7-esem újabb, és ott már kijavítottak valami szart, nem tudom.
  • Klon
    üdv
    win7-en szeretnék Mobomouse-t futtatni, de nem műxik. a kompatibilitást akárhova állíthatom, akkor se. szépen feltelepül fut is, csak épp nem fordít semmit :(
    ötlet?
  • Hegi90
    tv2 live stream nem tudja valaki miért nem megy?
    Silverlightot felraktam (windows update-el), és póbáltam több böngészővel is.
  • SHADOWEYES7
    egyszerűen a win 7 nem támogatja az alaplapi hangkarit
    mi a pics*t csináljak már...
  • MerlinW
    XP-t 7 éve foltozzák és kb 4 éve használható. W7 most fog megjelenni. Mire számítottál?
  • Serpa
    kiváncsiságból megkerestem a Win764bit támogatott hangkártyám, meg is lett.
    hasznos oldal ...
  • Stroci
    Azt írják, hogy a 32-bites 4 GB-ig tudja. De én ezt nem hiszem. Mivel hogy van hozzá egy 128-as videókari, akkor már bukta. Szóval azt mondjátok, 64-es kell. Köszi
  • Piloss
    64 bites kell
  • LoDMaSt
    dehogynem írják.
  • Stroci
    Olvastam a FAQ-t, de azt nem írják benne, ami nekem lenne fontos. A 32bit-es Windows 7 tudja kezelni a 4 GB RAM-ot? Vagy a 64-est kell felraknom ahhoz?
  • Miley Cyrus
    Már megvan:)
  • bon
    Sima program, semmi extra nem kell az elindításához, katt a nevére és már indul is, első indításnál a konfigurálást fogja felajánlani.
  • Miley Cyrus
    Nem adja ki.
    Multkor véletlenül betudtam lépni:S
  • bon
    Nem is a Media Player elindítását írtam.
  • Miley Cyrus
    Nem azt a szar Windows Media Playert, a Windows Media Center kell az Xboxnak.
  • bon
    Megkeresed a start menüben, vagy beírod a keresőbe a nevét és rákattintasz.
  • DarkSector
    THX.
    ez szép összefoglalás volt...
    mert ienem van 64bites
  • Miley Cyrus
    Sziasztok.
    Hogy kell a Windows Media Center-t elinditani win7ultimate-n?xD
  • bon
    Tehát a Retail, kiskereskedelmi dobozos változat jobb választás, de jóval drágább is.
  • bon
    "OEM licenc

Az OEM licenccel hivatalos számítógép gyártók termékeinél, illetve bizonyos hardverelemek vásárlása esetén találkozhatunk. Alapvetően tehát kétféleképpen kerülhet a birtokunkba OEM szoftver. Eredeti előre összeállított számítógép vásárlása esetén előtelepített formában, illetve hardver vásárlása esetén cd formájában. Az első esetben általában nem szükséges aktiválás. Ilyenkor a bios alapján történik az azonosítás, tehát valószínűleg soha nem lesz szükség aktivációra. Hardverelemekkel együtt történő vásárlás esetén és bizonyos előre összeállított konfigurációknál is a szokásos internetes vagy telefonos aktiváció szükséges. Az OEM licenc egyik alapvető kikötése, hogy a licenc nem vihető át egy új számítógépre, a licencelt gépre viszont korlátlan számban újratelepíthető. Az alaplap kivételével a számítógép minden egysége szabadon cserélhető, ugyanis az OEM licenc mindig ahhoz a géphez kötődik, amire először telepítették. Ez történik a hardverelemekkel együtt vásárolt OEM operációs rendszer esetén is.

Ha az alaplap meghibásodik, akkor sem kell feltétlenül kidobni a Windows-t. Amennyiben azonos típusú vagy azzal egyenértékű alaplapot szerzünk be a rendszer használható tovább. Az alaplap típusának megváltoztatása esetén a számítógépünk már újnak minősül, és a licenc érvényét veszti. Előtelepített verzió esetén az eredeti gyártótól kell cserepéldányt kérnünk. Ha más hardverelemmel együtt vásároltuk az operációs rendszert (pl. VGA), akkor a szóban forgó hardver nyugodtan cserélhető."
  • DarkSector
    cs gyíkok...:D
    Mi a retekpuszta az az OEM????
  • [HUN]FaTaL
    "A 64 bites Windows egy másik operációs rendszer a 32 biteshez képest, Tehát másik driver szükséges az eszközökhöz, más az antivírus és a tűzfal is. Programokból is kevesebb van, és sz ugye számít."

Látom rengeteg tapasztalatod van a 64bites OSekkel.

Nah akkor kezdjük: Másik OS, részben, nem teljesen. Másik driver szükséges valóban, általában egybe van a telepítő, van ami 32bites driverrel is üzemel (pl. céges Epson scennerünk), antivirusok ugyanazok, mivel ott is egybe telepítő van. Tűzfalból már rég tökéletes a gyári is. Programból miért is van kevesebb? Az összes nem driverhez kötődő 32bites alkalmazás elindul 64biten. Amiből pedig van 64bites az gyorsabb mint 32biten, valamint megtudja címezni rendesen a memóriát. Gondolod, hogy alapvető 32bites programok nélkül használjuk a 64bites rendszert (Gondolok itt totalcommanderre, winampra és egyéb alap dolgokra)? Kissé nevetséges volna.
  • tugyiti
    azt pedig támogatnia kellene ,simán felmegy az alap driverekkel nekem is felment au 2zs-vel
  • bon
    Elképzelhető sőt szeirntem valószínű, hogy csak azt nézi a harvdereknél, hogy van e beépítve a telepítőbe vagy az update-n elérhető driver a hardverhez.
  • bon
    De hasonló példa lehet a munkahelyemen az egyik szerver. Hivatalosan nincs Win2008-as driver hozzá, de felraktam az oprendszert és egy szerver hálókártya kivételével és a vga kivételével fel is ismert mindent. VGA-ból kézzel telepítve felment a win2003-as, de ne is ez a lényeg, hanem a hálókártya, egy kis google használat után kiderült, hogy egy Broadcom chip van rajta és lás csodát a gyártó oldalán volt win2008-as driver, kicsit tiltakozott, hogy ő egy HP hálókártya, de szerencsére működik.