46642
-
Az utóbbi két napban már 2x belinkeltem, hogy mit is jelent az OEM.
"OEM licenc
Az OEM licenccel hivatalos számítógép gyártók termékeinél, illetve bizonyos hardverelemek vásárlása esetén találkozhatunk. Alapvetően tehát kétféleképpen kerülhet a birtokunkba OEM szoftver. Eredeti előre összeállított számítógép vásárlása esetén előtelepített formában, illetve hardver vásárlása esetén cd formájában. Az első esetben általában nem szükséges aktiválás. Ilyenkor a bios alapján történik az azonosítás, tehát valószínűleg soha nem lesz szükség aktivációra. Hardverelemekkel együtt történő vásárlás esetén és bizonyos előre összeállított konfigurációknál is a szokásos internetes vagy telefonos aktiváció szükséges. Az OEM licenc egyik alapvető kikötése, hogy a licenc nem vihető át egy új számítógépre, a licencelt gépre viszont korlátlan számban újratelepíthető. Az alaplap kivételével a számítógép minden egysége szabadon cserélhető, ugyanis az OEM licenc mindig ahhoz a géphez kötődik, amire először telepítették. Ez történik a hardverelemekkel együtt vásárolt OEM operációs rendszer esetén is.
Ha az alaplap meghibásodik, akkor sem kell feltétlenül kidobni a Windows-t. Amennyiben azonos típusú vagy azzal egyenértékű alaplapot szerzünk be a rendszer használható tovább. Az alaplap típusának megváltoztatása esetén a számítógépünk már újnak minősül, és a licenc érvényét veszti. Előtelepített verzió esetén az eredeti gyártótól kell cserepéldányt kérnünk. Ha más hardverelemmel együtt vásároltuk az operációs rendszert (pl. VGA), akkor a szóban forgó hardver nyugodtan cserélhető." -
BBencze #18580 Nem vágja tönkre a rendszer szerintem max visszaszámolja a napokat.
-
Igen tönkre lehet vágni. -
torok6 #18578 Ezt honnan tudod neked is van OEM-s windows? -
Nagy baromság amit hallottál. -
Ösz végétől állítólag. -
Van elég sok. Sokan azt szeretnék ha mindig sok szabad memóriájuk legyen és üresen álljon a memória és azonrt szoktak síránkozni, hogy sok memóriát használ a Windows. -
TDantes #18574 Aha, csak ha variálok valami új crack-kel, lehet tönkre vágja a Win-t, vagy nem? -
BBencze #18573 OEM verzió alaplaphoz kötött, az teljesen mindegy h te raktad össze a géped vagy egészbe vetted a Win7 ugyanúgy kap updatet. -
torok6 #18572 Csak azért kérdem mert nem vettem szaküzletben gépet hanem saját magam raktam össze és úgy hallottam hogy OEM verziónál nem kapok frissítéket Microsoft-tól hanem a cégtől akitől vettem volna.. -
ZSOOLT2 #18571 Hello,
Már kb. a Win7 béta megjelenésétől fogva használom a 7-et, és nemsokára szeretném telepíteni a teljes verziót. Esetleg tud valaki valamit arról, hogy a Tisztaszoftver Programban mikortól lesz elérhető? -
BBencze #18570 Van olyan ember aki nem akarja kihasználni? Feleslegesen üljön a gépben? -
Ha kiszeretnéd használni a 4gb memóriádat akkor kell a 64bit-es orpendszer. -
Újraindítás után a telepítés indításához nem kéri, hogy nyomjál meg egy gombot? -
Ezért javasoltam az alternatív megoldást. -
BBencze #18566 Persze hogy kapsz mért ne kapnál? -
oké:D -
torok6 #18564 Sziasztok csak azt akarom kérdezni hogy ha megveszem a windows 7 home premiumot oem-et akkor kapok majd frisitéseket? -
BBencze #18563 64bitest fel és játékra fel
-
Sziasztok,64bites vagy 32bites rendszert rakjak fel?
Gépem:Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ
4 GB 1066 MHZ DDRII RAM
Gainward HD4850 512MB
Gigabyte EP45-DS3
Ugye csak a 64-es használja ki a 4gb memóriát,de a játékok nem lesznek lassabbak?Illetve el fog indulni mindegyik?Pl.:Cod2,Cod4,Test Drive Unlimited -
nálam annyi gond van, hogy nem tudok particionálni a telepítéskor
kiírtam egy dvd-re a win7-et, betölti a telepítőképernyőt, de amikor particionálni akarom akkor azt írja indítsam újra a rendszert a dvd-ről
viszont amikor újraindul betölti ugyanúgy a régi rendszert azt hali
nem tudja vki mit rontok el?
most is win7 van fent, csak rosszul lett particionálva, és a boot sorrendnél is első a cd rom
köszi előre is -
TDantes #18560 Na igen, majd ha olyan munkám lesz, ahol kapok annyi fizetést hogy nem okoz gondot megvenni...de ez nem nagyon várható az elkövetkező években...azért én sok mindent megveszek eredetiben, sőt, amennyire lehet mindent eredetiben veszek meg, de erre aztán végkép nem futná. Persze lehet mondani, hogy akkor ha nem telik ne használjam ja...igaz, de hát ez van. -
Másik crack használata, sőt inkább a megvétele a programnak. -
TDantes #18558 Hoppá...értem.
És mit lehet tenni? -
Úgy látom a google találataiban, hogy nem érvényes termék kulcsot miatt nem települ fel. -
TDantes #18556 Azt hiszem ,talán ez:
Telepítési hiba: A Windows 0xc004f050 hiba miatt nem tudta telepíteni a következő frissítést: Frissítés Windows 7 rendszerhez (KB974431). -
Akku simán lehet hibás, de előfordulhat, hogy nem a géppel azonos ídőtartamú gari érvényes rá, hanme pl. csak fél év. Ja és vegyes használat ajánlott, folyamatos hálózati használat tönkre teheti (tapasztalatok alapján tönkre is teszi) az akkut. A Windows 7-nek nem lehet köze hozzá. Vissza kell vinni gariba és talán kicserélik. -
kismajomm #18554 sziasztok
egy acer laptopra tettem fel a win7-et. megy minden rendben van. eddig hálózatról ment majd akkuról indítottam s kiírja 2 óra van hátra majd fél óra elteltével kikapcsol lemerült elem miatt. felteszem tölteni majd feltölti de azt írja hibás telep és cseréljem ki. egyik haveromnál nem ismeri fel a telepet. még van rá gari így ha az elem lenne hibás akkor még bevihetem gariban, viszont ha a win7 a hibás akkor csak kikell veni és no para. találkoztatok már ilyen problémával? megoldás?
köszi
-
Valami hibaüzenet, eseménynapló bejegyzés vagy a WindowsUpdate.log-ban valami hiba bejegyzés nincs? -
TDantes #18552 A következő a gond a Win7-el(32-bites) jelzett, hogy van új frissítést, de nem lehet telepíteni, ha megcsinálom, újra indítom a gépet, kiírja, hogy nem sikerült a valamik konfigurálása...ezért vissza vonja...és újraindul, megint.
Marha unalmas, mert 10 percig tart ez a kínlódás, minden bekapcsoláskor.
Mi lehet a gond, vagy a megoldás? -
Windows 7 Loader v1 7 (x86 – x64)-Daz
-
Kiprobaljuk azt is, bar lehet elotte tenyleg erdemes meg felrakni a impulset, mert most az nincs(elotte vista64nel fent volt, nem is vol gond). Thx a valaszokat -
"Es igazabol nemtom mitol van."
Mert meg nem jott ki a W7-re ... az Impulse-el erdemes telepiteni . En megvettem meg regebben es Vista 64bit hasznaltam problema nelkul . Probaltam W7-en ( az inpulse szerint nincs kompatibilis stardock progi a W7-hez . ) Ezert csak ugy tudtam telepiteni a kulonallo progikat hogy egyesevel letoltottem es telepitettem . Nem ugyan ezek a gondok voltak ... egyszeruen hasznalhatatlan volt . ( Egyetlen egy progi megy gond nelkul az a Windowblids ) -
Nálam csak annyi problémája van, hogy ha letöltök egy torrent file-t, akkor nem tudom kiválasztani, hogy az utorrent-tel nyissa meg auto. külön kell mindig behúzni a letöltött torrenteket. :S -
szerintem a rocketdock sokkal jobb...ajánlom használd azt inkább. -
utorrenttel nincs gond nalam sem :)
Kerdesem: Hasznalja vki a Objekt dock nevu progit. Az vele a gondom, hogy inditaskor kb 1,5-2percre teljesen megfagy tola az asztal. De ezutan nincs vele problema. Es igazabol nemtom mitol van. Az erdekes az, hogy ugy emlekszem, mikor feltettem, akkor nem volt ilyen, csak par napja kezdte... reinstall nem segitett. Ha esetleg vkinek vmi 5lete, ne tartsa magaban :) -
gyors és megbizható ez nem kliens függő.
te szerintem arra érted, hogy egy torrent lassan jön, vagy pirosra vált, és nem tölti le
DE!!!
ez nem a kliens miatt van.
kliensek csak kinézetben mássak, a gyorsaság attól függ hányan töltik fel....SEED-erek számától!
Ha 0 akkor nem fog jönni, egyik kliens-el sem!!!
a megbizhatóság, meg fejtsd ki picit jobban, mi ami nem stimmel pl az utorrent-el? -
Hat az nem igazan a clienstol fugg hogy gyors vagy lassu . En utorrent-et hasznalom es a savszelessegem maximumjaval toltom le a dolgokat . Amugy mi ez a warezzzzzz itt ???
Matol kaphato .... remelem hamarosan toltheto is
-
utorrentnél nem nagyon van jobb kliens. Próbálkozhatsz még a Vuze-al (ex Azureus) -
utorrentet :D