46642
  • bon
    Messenger-ben eszközök/beállítások/A Windows Media Player programban hallgatott...
  • bon
    Nem, de boot menüpont törléséhez ez egy egyzserű módszer. Itt a másik módszer: link
  • torok6
    Hogy lehet beálitani hogy kimutassa a zenét amit hallgatok msn-en?
    Na ezt nem tudtam :)))
    Csak ez az egy megoldás létezik amit belinkeltél?
  • nyirog
    Hát meg esz a fene komolyan mondom, dvd olvasó van elsődlegesnek beállítva és mikor az f12-vel behívom a boot menüt ott is a zt választom ki a biztonság kedvéért, erre... a LINYUX kezd el bebootolni -.- ...
  • Cyberdevil
    Nagyon nagyon köszi. Így már jó. Ég is a pofám h ez volt a hiba, úristen... :D
  • bon
    Új hívás más menüpont (a helyes menüpont) és jó volt.
  • kirol
    Ja, anno én is próbáltam. Most rémlik, hogy engem is megszopatott a kérdésével, mert igen valamit a licenszről kérdezett és azt mondtam, hogy felraktam talán 2 gépre, erre haza is vágtam magamat, mert az mondta, csak 1-re lehet felrakni.

Ezután már hiába hívtam, nem volt jó.
    Te hogy oldottad meg?
  • bon
    Na akkor nem jól van kiírva. ImgBurn progit tudom ajánlani a kiírásra. A lemezkép írása lemere/write image file to disc funkciót válaszd. Ha a kiírt lemezen lesznek köynvárak és fájlok akkor már jó és lehet boot-olni is.
  • Cyberdevil
    Csak egyedül az ISO van rajta, semmi más, semmilyen más fájl nincs, 100%. Semmit nem ír ki. Kiválasztottam a biosban acd-ről való bootolást, f12-es menüből is, pörgeti a lemezt, villog a kis _ és ennyi, jön a grub.
  • PhantomAss
    köszi, sikerült belőnöm :)
  • bon
    Na akkor még egy kérdés (bocs ha nagyon amatőr dologra kérdezek rá), magá az ISO kiterjesztésű fájlt írtad ki a lemezre? Tehát a kiírás után egy darab fájl van a lemezen? Vagy van rajta több könyvtár és jó sok fájl is?

Még annyi se jön be, hogy a telepítés indításához nyomjon meg egy gombot (vagy valami hasonló szöveg)
  • Cyberdevil
    Nem, simán a képfájlt a dvd-re, ezért is csodálkozom h mi a gáz.
  • bon
    Vagy az Office-ban megtalálható Outlook.
  • nyirog
    igen ez volt a gond, egyből kell nyomni :), köszönöm szépen (amúgy akár hiszed, akárnem nem semmi reflex játékot ültettek a a gépbe a bios behozásához - 3* indítottam újra a gépet h el tudjam olvasni melyik gombot is kéne egyáltalán nyomkodnom). Még egyszer köszönöm, remélem innen már menni fog minden mint a karika csapás és nem fog megfingatni a SATA meghajtó a win7 telepítésével.
  • bon
    Milyen módszerral írtad ki, remélem nem bontottad ki az image tartalmát egy könyvtárba és azt írtad fel.
  • Pio
    Nincs Outlook Express, megszüntette a támogatását a MS ezért nem is lesz 7-re. Helyette van Windows Live Mail.
  • PhantomAss
    sziasztok
    nekem nem működik az outlook express, az alkalmazás nincs megfelelően telepítve (?)
    ie8 van fent
    nem tudjátok mi lehet a gond? újratelepítettem, de nem megy
    szeretném a leveleimet az összes kiszolgálótól letölteni, már megszoktam hogy az outlookot használom erre
    köszi
  • Cyberdevil
    Na, kiírtam 2 fajta Win 7 isot, leglassabb sebeséggel, jó minőségű sima dvd-re, és nem akar be bootolni róla, beraktam neki egy xp cd-t, arról egyből bebootolt. nem értem mi lehet a probléma. :S
  • bon
    Nem lehet, hogy későn nyomod le az F2-öt? kezd el nyomkoni a bekapcsolás után rögtön
  • nyirog
    sajnos ez se megy, ugyan az a képernyő jön be amiről a képet csináltam (mindegyik fajta gombbal megpróbáltam). :S
  • nyirog
    na mindjárt meglesem, remélem működik, amúgy ja a képen a linux boot menüje van szerintem is, de sajnos a logó alatt ajánlott gomb megnyomásával csak ez jött be :\. Imádkozom h igazad legyen :)
  • bon
    Igen, automata rendszer, "okosakat" fog kérdezni én nekem már sikerült félrenavigálnom benne, amikor a licenszek számáról kérdezgetett és nem akarta aktiválni az Office-t. De újra próbálkoztam más menüponttal és úgy már jó lett.
  • kirol
    Az milyen? Géppel beszélek ugye?
  • bon
    Én úgy gondolom, hogy ez már a linux boot menüje. Ha nyomsz egy ESC-et az acer logónál akkor elvileg bekell jönnie a parancssornak és ott írnia kell hogy mivel enged be a bios-ba. Szokták még használni a DEL gombot is.
  • bon
    Már nincs boot.ini.
    Kösz, de nem akar öszejönni :(
    boot.ini-t nem lehet átírni esetleg?
  • nyirog
    és ha megnyom az e -t:

• nyirog
    ja igen, ez úgy jön be hogy megnyomom az f2-t amit javasol a logós képnél, ha nem nyomom akkor utána a linux automatikusan elindul, végig megy a kernel és bedobja a root-ot (azaz a rendszer gazdát), persze mind ez ilyen szép dos-os felületen történik :\. mikor már be van jőve a root ott max a jótállást tudom megnézni, ahhoz h többet tudjak nézelődni kéne tudnom programozni, vagy a program nyelvet ismerni.
  • saca79
    elég nem? a lényeg ott van...
  • nyirog

ha ez bios akkor én kiugrok az ablakon :S :D
  • bon
    Nem igaz, játékok mennek és programmaml se találkoztam ami nem ment volna. Amire figyelni kell, hogy legújabb változatot kell telepíteni, játéknál meg előfordulhat, hogy patchelni kell.
  • saca79
    ezer köszönet.. (a 64 es változat megoldható) :) elég sok rosszat hallok a 64 bit es rendszerről ami a játékokat illeti állítólag sok nem indul el rajta! ezért vacilálok hogy felrakjam e az asztali gépre!
  • bon
    Hosszabb távon 64bit a jobb megoldás. Pláne ha van 64bit-es változatod a kép szerkesztő progiból.
  • bon
    A boot-nál még semmi köze a rendszerhez a linux-nak. Rendes Bios meg biztos van.
  • saca79
    igen ez volt az anyagi és technikai része de igazából melyiket ajánlod melyiket érdemesebb játék ill.képszerkesztő progik kezeléséhez?
  • nyirog
    igen ezt tudom, PC -n és wines notebookon én is így bootolnék de a linuxtól nem tudom a dvd-t bebootolni :S, sőt affelöl is kétségeim vannak h lenne rendes bios :S
  • bon
    Havan rámód akkor még 2gb-ot vegyél a gépbe és akkor mehet fel a 64bit-es változat, de ha nincs rá lehetőséged akkor inkább a 32bit.
  • bon
    A bios-ba be kéne állítani a boot sorrendjét és az optikai meghajtót elsőnek venni a sorrendben. De ha erre nincs lehetőség akkor a boot elején Acer logó környékén F12-öt gombot nyomni (de ha jól emlékszem közli is a pontos gomb sorszámot az Acer logó környékén) és bejön a bootolható eszközök listája, majd kiválasztod az Optikai meghajtót és máris indul a boot a dvd-ről.
  • bon
    Ha csak valaki meg nem lep egy Technet Plus Direct előfizetéssel. :)