46642
  • bon
    A lemez írása akkor jó ha vannak rajta könyvtárak és fájlok is. De nem szabad kibontani az image fájlt és úgy kiírni a könyvtárakt és a fájlokat, mert maga az image fájl tartalmazza a boot-olás funkciót, és az kibontással elveszik.
    pl. Nero buring rom esetén az image kiírása a következő képen zajlik (nem nero express-re gondolok) a program elindítása után be kell zárni az új összeállítás ablakot és fájl/nyitás lehetőségét kell választani, betallózni az image-t majd a megjelenő ablakban a dvd-írás gombra kattintva mehet is az írás.
  • ACE
    Találtam, de miért kutakodik mindig a neten, ha nem találja meg az új drivert?
  • geeros
    Akkor a .iso file-t (tehát csak ez az egy file van a dvd-n) elég kiírni és rá boot-ni és elvileg menni kellene? Elég ezt kiírni ?

Valamit rosszul csinálhattam,mert 2 gépen is kiprobáltam de egyik gépen sem boot-ol be a .iso-s dvd....
  • bon
    Nos én ajánlom inkább az imgburn, egyzserű és inygenes progi image fájlok írására. lemezkép írása lemezre funkciót használd (write image file to disc)
  • bon
    Ha kibontod, akkor ugrik a boot-olás.
  • Apocalipto
    A 32 bites oprencer 4 gigabájt memóriát tud kezelni maximum. Tehát RAM, videókártya memória, egyéb memóriák összesen. Pl.: Ha van 4 giga ramod, és 512-es vidkarid, akkor csak 3,5 gb RAM-ot fog látni a gép.
  • geeros
    Sziasztok,

Először simán az .iso-t írtam ki, aztán winrar-al kitömörítettem és azt írtam ki ashampoo-val ,de egyik dvd sem boot-t be. A boot sorrendet beállítottam.....
    A dvd írás valószínűleg sikerült mert magát a fájlokat megtudnom nézni a dvd-n.

Az ashampoo-n belül kell valamit állítani vagy csak símán ki kell írni a fájlokat és kész a dolog?
  • fehéry
    Az ISO-t kibontod WinRaR-ral éss simán kiírod,oszt annyi!
  • Ottesz
    A windows 7 32 bites mennyi ramot lát és használ?Érdemes 4gb ram a gépbe?
  • bon
    Igen erősen driver hiba szagú, alaplapi drivereket frissítsd az intel oldalán találsz Windows 7 komaptibilis chipset driver-t.
  • berczely
    Nero Burning ROM
  • bon
    Remelem nem magát az iso fájlt írtad rá a lemezre. 1 db fájl van a lemezen?
  • ACE
    Ma megvolt az első rejtelmes kék halál, aszittem Win7-en nem fogok ilyet látni :( Remélem nem szokik hozzá, itt sem voltam a gép előtt.

halmacpi.dll Hardware Abstraction Layer DLL
    ntkrnlpa.exe NT Kernel & System

Ez a két file volt a hibás a bluescreen Viewer szerint. Nem túl bizalomgerjesztő...
  • geeros
    Sziasztok,

Lehet,hogy nem idevágó,de segítséget kérnék.
    Van egy win7 iso file-om,és nem tudom feltelepíteni a progit.
    Ashampoo-val kiírtam simán az iso-t, kiírtam, disk image-val is az iso-t,de egyik dvd-t sem boot-ja be a rendszer. (boot sorrendet is beállítottam.)
    Tudnátok segíteni,hogy mit csináltam rosszul?

előre is THX a segítséget
    geeros
  • ToM1113
    értem
    köszönöm.
  • bon
    Ha a rendszer nem ismeri fel a harvder elemeket akkor a gyártók oldaláról a Vista-s driver-ral lehet próbálkozni. De a hangkártya esetében még a hangkártya chipet gyártó oldalán is lehetnek újabb driverek mint az alaplap gyártó oldalán. Az alaplapi cd meg felejtős.
  • bon
    Gondolkodtam rajta, hogy beírjam e, de szeirntem pénzkidobás beruházni egy ilyen procira és DDR1-es memóriás gépre, lassú elavult a mai programokat figyelve. Nem beszélve az alaplap driver támogatásárai is mint írtam, mert elég valószínűnek tartom, hogy több hardver elemmel is problémák lehetnek Windows 7 esetében, De szerintem Vista-nál is.
  • xxxpaulxxx
    nem is erre gondoltam:D
    De ok, majd meglássuk, hogy elfüstöli-e a mikrofos a procimXD
  • ToM1113
    Üdv!
    Nemrég úgy döntöttem hogy feltelepítem a Windows 7 et mivel sok jót mondtak róla.
    Most Windows xp sp3-am van.
    A kérdésem az lenne, hogy ha feltelepíteném, utánna a hardverjeimhez hol találnék hardvert?
    Pl.: Asus M2N-E alaplapom van, kaptam hozzá egy cd t amin van driver, de gondolom az nem jó a windows 7 hez mivel az xp hez van sztem.
    Gyártó honlapján csak Vistához van pár fajta driver, win 7 hez semmi.
    Utánna olvastam és azt találtam hogy nem fog kelleni semmilyen driver hozzá. De az hogy lehet? Pl. audio driver nélkül nincs hang....
    Válaszotokat előre is köszönöm!
  • ACE
    Én raktam fel egy 2.8-as P4-re 1 Giga RAM-al Win7-et és tökéletesen működött, ez ugyan később kicsit meg lett fűszerezve egy 9600XT Videókaresszal, és úgy már szinte tökéletesen muzsikált.
  • reaper4
    32-bit-est rakd fel, de az önbizalmad a gép iránt majd csökkenni fog...
  • bon
    Csak DDR1-es memória? Ebből kiindiulva az alaplapnak lehetnek driver gondjai Windows 7-en.
  • LoDMaSt
    szia!!
    olvass vissza!!
    vagy a faq-ot!!!!
    nincsmit!
  • 16gaborm
    Hali
    Most váltok egy AMD Sempron 3000+-ról(1,8 GHz) egy AMD Athlon 64 3400+-ra(2,4GZh)!!!
    2,5GB Ram DDR 400as rammal fog üzemelni a technika!!!
    ÉS Windows 7-et tervezek rá Operációs Rendszerként!

Olyan kérdésem lenne hogy a 32 és a 64 bit között mi a tényleges különbség,miben jobb miben rosszabb a 2 kettő??

Köszönöm!!
  • bon
    Nem, változó, 5 perce még 7mb a szabad memóriám volt, most meg 1345mb van. De gyakori a 90% feletti kihasználtság, de egyáltalán nem zavar, mert mindig van elegendő erőforrásom, és inkább használja ki valami alkalmazás mint feleslegesen álljon üresen. Olyannal még nem találkozta, hogy a fizikai memória 50%-át üresen hagyta volna
  • lck #19516
    7 csak a fizikai memória felét használja nem ?
  • wright
    Megnéztem és ott nem látok(tam) semmit.De most nem csinálja!Nod szólt hogy frissítsem update-n keresztül a rendszert fontos biztonsági dolog miatt-megcsináltam most okk....Ha megint csinálja jelentkezem.Válaszokat köszönöm.
  • bon
    Természetes, már Vista-nák is iylen volt a memória kezelése, ha kell felszabadítja
  • [HUN]FaTaL
    Feladatkezelőben nézd meg, hogy melyik process eszi a memóriát.
  • [HUN]FaTaL
    Az indexelés a HDD-t darálja, RAMot nem fogyaszt.

wright: Nem becachelt memóriáról van szó?
  • wright
    Hmm...indexel?-nem tudom!Az a baj nem látom mi eszi meg a sok memóriát.Plusz a játékok ugyan úgy mennek mint régen,pedig 3 giga ram hiányát éreznem kellene....-vagy nem?
  • LoDMaSt
    nem normális, nem lehet, hogy még indexel, vagy vmi hasonló?
  • wright
    Sziasztok.
    Azt szeretném megtudni,normális-e hogy win7 ultimate x64-es rendszernél 4 giga ramból 90%-ot használ-alapállapotban?Teljesen friss a rendszer...Ha leírná vki mi lehet a gond?!
    Előre is köszönöm az értelmes segítségeket.
  • Apocalipto
    Semmi. Max kilövik az aktiválást. Nem hiszen h holnap zsaruk fognak nálad kopogtatni :)
  • bon
    Majd kiderül, Microsoft-on múlik.
  • Pio
    Elvileg nem, de én a helyedben mostantól nyitott szemmel aludnék.... ;-)
  • MR ME
    megbasz az asva
  • xxxpaulxxx
    Nah felraktam a windows 7 loader-t
    Ezután már nem fog óbégatni 30 naponta
    illetve ebből lesz valami bajom később?:D
  • nandorb
    portot megnyitotad a ruteren?
  • fonok01
    Sziasztok.

Nem volt esetleg valakinek uTorrent-es problémája win 7 alatt? mer nekem hol megy, hol nem megy a letöltés.

köszi