46642
-
BBencze #20421 7,9 de máskor tanulj meg olvasni mert írja. -
köszi -
7,9 -
sziasztok, nekem a windows élményindex 3,5 !
windows 7-ben mekkora a legmagasabb pontszám? -
hát akkor fene se tudja, de állítólag lehet az a probléma a játékokban való lassulásra, hogy nem vált át a vga 2D módról 3D-re (amik között ugye jelentős órajel különbségek vannak) -
minden felvan pakolva, nincs sm busz -
az alaplapi chipset drivere fel van pakolva? (ha nem akkor az eszközkezelőben SMBus-ként szerepelhet az ismeretlen eszközöknél) -
ASRock 4core dual vsta -
(közben bogarászok a probléma ügyében külföldi fórumokon, szal) milyen alaplapod van? -
huncsik #20412 megnéztem és sikerült ahogy steve írta le!köcc a segítséget! -
igen fent van az xp: vázolom cod4mw xpn full grafika 25fps, ugyanez win7en 800-600on 15fps,húzástól biztosan nem károsodott a kártya, ugyanazt az órajelent használom több mint fél éve és semmi probléma nem volt vele. -
az xp még fent van? azalatt jelenleg hogy muzsikál a vga? egy stress test-et futtas le rajta (furmark-al vagy valami hasonlóval olyan 30percig), mert ha ezek után már a stress test alatt megadja magát a gép, akkor a sok OC megviselte a vga-t
persze ha csak egyszer-kétszer volt csak kicsit meghúzva a kártya kis időre (ami 1-2 napnál nem több) akkor felejtsd el amit írtam -
Előbb inkább a biztonságos dolgokat kéne kipróbálni mert ha elbaszódik a bios frissítéskor, akkor mehet az alaplap a kukába, és huncsik valljuk meg őszintén cseppet sem ért az ilyesmihez. -
bebootolsz arról az ultimate boot cd-ről amit linkeltem és megtalálod, ember, hányszor írjam még le?
amúgy meg amit bon ír azt is megelehetne próbálni, de ha már ez se megy akkor inkább vidd el egy szervízbe a géped hogy rakják rá és mellékeld nekik ezeket a hsz-eket, hogy ne kelljen nekik is mégegyszer rájönniük arra amit mi már megállapítottunk -
természetesen a legújabb kompatibilis drivert próbáltam, whql-t és beta-t is sőt ajánlották a vista drivert de az sem működött.Az órajel emelés bevan állítva hogy minden windows induláskor ugyanaz legyen így megtörténhet, hogy a video biosba írja be de én is kétlem azért.Egy barátom javasolta, hogy lehet az is a probléma oka -
huncsik #20406 hogy kell a biost frissíteni még nem csináltam ilyet? -
A code5-ös hiba esetén én megpróbálnék egy bios frissítést is hátha segít. -
huncsik #20404 de értek hozzá csak lécci steve írd el hoyg hol találom azokat amit előbb leírtam! -
az nvidia oldaláról elérhető legfrissebb, a win7 verziójához való driverrel megy a próbálkozás? (azaz 64bit-eshez 64bites, 32-eshez meg a 32-es?)
a riva tuner nem tudom hogy húzza a videókártyát, de gondolom az se úgy, hogy a vga biosába írja bele az új órajeleket, azaz minden xp indulásnál újra alkalmazza a húzott órajeleket, ergo az a feltételezés, hogy az xp alatti oc a ludas szerintem helytelen (persze ettől függetlenül semmi sem kizárt) -
Van egy geforce 7600 GS videokártyám de valamiért nem fogadja el win7en a drivert, vagyis hiába teszem fel a bejelentkező képernyőn fekete csíkok láthatók,nem indítja automatikusan az nvidia programját(utóbbi működik csak normál esetben automatikusan kéne fusson)és teljesítményben is jóval alulmarad mint ugyanaz a kártya xp-n.Próbáltam más illesztőprogramot, vistásat meg mindenfélét is de semmi eredmény, ha nincs fent semmi driver akkor nem csíkos a kép de azonnal felteszi a kis illesztő micsodáját a win7 és utána bármit teszek rá kezdődik elölről az egész.
Esetleg az okozhat problémát, hogy xp alatt húzva van a kártya riva tunerrel, viszont win7 alatt a riva tuner fel sem ismeri a drivert? -
azt sem tartom kizártnak amúgy, hogy valójában a secondary outputra van rakva neki a monitor kábele alapból és amikor feláll a win7 telepítője, az fogja magát és átrakja a primary-re (azaz a megoldás a továbbiakban is az, hogy amikor elsötétül a kép át kell dugni a másik kimenetre a monitor kábelét) -
BBencze #20400 Phuu ez micsoda ctrl-c ctrl-v volt, figyelj ha ennyire nem értesz hozzá ne rakj fel Win7et. -
a visszaolvasás látom nem megy
-
természetesen korábban) nem telepítés közben értem -
huncsik #20397 steve! igazad van ugy van ahogy leírtad.nekem azt írja ki hoyg valami code5.de figyu letöltöttm amit írtáál de a Filesystem Tools->Boot Managers->Smart BootManager szekciót azt hol találom?és ezt Végül állj rá a CD0-ra és üss entert? ez hol van? -
Ez akkor történhet meg ha detoxic használta úgy a vga-ját, hogy 2monitor volt egyszerre rákötve. -
ha követed szóról szóra akkor megtalálod (amúgy meg nézd meg az előtte lévő lépést, bootolj be arról a cd-ről, azaz nyílván abban lesz amit az a cd majd bootolásnál behoz) ehez nem kell atomfizikusnak lenni, menni fog nyugi, csak ír le a lépéseket egy papírra és simán menni fog -
detoxic esetére én pedig inkább azt látom megoldásnak (az alapján, hogy mindig ugyanott megy el a kép), hogy valójában a telepítő valamilyen okból kifolyólag másik outputra rakja a képet, azaz a megoldás triviális, amikor elsötétül a kép, egyszerűen ki kell húzni a monitort és eggyel arrébb átdugni a monitor kábelét a videókártyán (ha van rajta tv-out is az már necce, mert értelemszerűen abba nem megy bele a D-Sub / DVI csati) -
huncsik #20393 steve! igazad van ugy van ahogy leírtad.nekem azt írja ki hoyg valami code5.de figyu letöltöttm amit írtáál de a Filesystem Tools->Boot Managers->Smart BootManager szekciót azt hol találom?és ezt Végül állj rá a CD0-ra és üss entert? -
bocsi elnéztem, így már lehetséges :D detoxic esetére gondoltam, te meg huncsikéra így természetesen hülyeséget írtam -
és ki mondta hogy huncsiknak elmegy a kép? ember, nem olvastad el az ő eredeti üzenetét, ő csak azért írta hogy neki is ez a gond, mert neki is az a gondja, hogy nem megy fel a win7, és neki nem elmegy a kép, hanem kap egy code 5-ös hibaüzenetet, arra pedig megoldás az általam leírt módszer -
hát kell egy képfájl huncsik. Ha nincs akkor lekell töltened.Ha akarod tudok adni szerintem linket pm-ben. -
szerintem ez elég hülyeség mert akkor újraindulna a gép, memóriagond még okozhatja, hogy elmegy a kép ha már ilyesmiben gondolkodunk de nem túl gyakori, mert ahoz érintkezési probléma kell, hogy a telepítőig egyáltalán eljussunk és csak ott menjen el a kép -
huncsik #20388 zsoxa!
De nekem a win7 dvd van azt hoyg írjam ki mégegyszer? akkor ugyan az lessz nem? -
természetesen a pipát nem tudod kivenni, kell egy másik program ami felülirja azt, ez esetben a winamp aminek ha beállitod a kiterjesztéseket amiket kezeljen, akkor automatikusan azt fogja használni a rendszer oylan kiterjesztéseknél -
ahol találtam ezt a megoldást ott azt írták, hogy ez a hiba régebbi típusú alaplapoknál jöhet elő, tehát ha huncsik-nak tényleg régi típusú alaplapja van akkor híába írja ki még egy példányban a win7-et -
Aha, ez új számomra. De megtaláltam.
Viszont a pipálós rész inaktív. Nem tudom za mp3 elől kivenni a pipát. -
BBencze #20384 Az nem lehet h 2 monitorod van és átvált a másikra azért sötétül el a képernyő? -
steve megoldásához is kell egy külön cd vagy a dos futtatásához legalább egy floppy szóval jobban jársz ha ujra kiirod alcohol 120%al a képfile-t , persze ez csak személyes vélemény -
huncsik #20382 zsoxa!és ha ugy csinálom amit steve írt és ezt nem lehet bemásolni a dvdn a boot mappába?