46642
  • SovereignX
    Lehet amiatt volt. Azt tudom, hogy telepítés után sokszor meg sem jelent a sleep gomb addig amíg meg nem nyomtam. Aztán már lehetett állítgatni.
    Most feltettem a programját de ez nincs. Mondjuk jó 5-6 éves a billentyűzetem szóval...
  • [HUN]FaTaL
    Nem hinném mert a sleep gombhoz ott sem lehetett kikapcsolást beállítani, maximum ha a billzet drivere belekotort.
  • SovereignX
    Ott nem. XP-nél is a vezérlőpultnál állítottam.
  • Ca3sar
    Hello.
    Láttam régebben kérdés volt, hogy a nem aktív partíciókat hogy lehet aktívvá tenni.
    Nos, én megint kérdezném, mert nem találom (vagy vak vagyok :) ).
    Ha aktívvá akarom tenni amúgy azt írja ki, hogy a rendszer instabillá válhat, ha nincs rajta rendszer - ezzel ne törődjek, vagy más megoldás van?
    Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a gadget oldalsávot hogy tudom elóvarázsolni?
    Bocs, bizots ezerszer megválsaszolt kérdések, de megkönnyítenétek a dolgomat, ha leírnáto egybe nekem.
    Előre is kössz. :)
  • Bal0924
    Miért?
  • bon
    Itt a leírás: link De nem ajánlom, meg felesleges is, biztonságosabb ha nem vagy teljes jogú admin.
  • Bal0924
    Hogy tudok teljes rendszergazda lenni?
  • bon
    a txt fájl jogosultságát nézd meg, a Windows 7 felhasználódank biztos nicsn teljes hozzáférése. Amúgy már Vista óta nem vagy alapból teljes jogú admin, de ez így is jó. Ha kel jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként funkciót kell használni, de telepíteni is íyg célszerű a programokat.
  • Bal0924
    Még XP alatt létrehoztam egy txt fájlt és win7 alatt beleírtam valamit és mikor el akartam menteni azt írta hogy felülírás megtagadva.( a Fájl nem írás védett)

Miért csinálja? Mi a megoldás?

Meg még 1-2 dolgot nem engedett megcsinálni. Csak 1 felhasználó van, miért írta azt hogy rendszergazda engedélye kell hogy módosítsam? Pedig Én vagyok a rendszergazda.
  • polluxware
    ghost előtt ott volt 6db... ghostoltam

törlés.. (vista ment rá vissza)

ghost -> win7

se ikon, se ráhúzni nem tudtam semmit

egyébként meg zárolva van, de emlékeim szerint ettől még lehett rá pakolni

és ha futtatok valmit megjelenik az ikonja, nincs olyan opció hogy pin to taskbar, csak becsukás
  • exodus2
    A mellékelt programban nem lehet beállítani?
  • xNoodlex
    Energiagazdálkodási lehetőségek és ott bal oldalt: mit tegyen ha megnyomom a kikapcsolás gombot vagy valami ilyesmi.
  • SovereignX
    Üdv emberek!

Hol tudom megadni, hogy ha megnyomom a billentyűzeten az Alvás gombot akkor ki kapcsoljon a gép. Pontosabban megtaláltam az energia gazdálkodási lehetőségek közt de nincs közte ilyen opció. Csak alvás meg hibernálás. A billentyűzetemhez mellékelt progit feltettem így használhatóak a gyorsbillentyűi is.

Előre is köszönöm a választ!
  • exodus2
    Véletlenül nem zárolva van a superbar? Ill. hogy próbálod berakni?
  • polluxware
    nálam a superbar-on lévő parancsikonokat takarította le... berakni se tudok oda semmit

erre van ötlet?
  • [HUN]FaTaL
    Igen.
  • xNoodlex
    Előtelepített 64 bites W7 van a laptophoz amit most vettem és adtak hozzá 32 bites recovery DVD-t, de 64 bites telepítő nincs. Ha leszedek egy 64 bites 7-et és a laptop aljára írt seriallal telepítem az úgy ok ugye? (úgy értem, hogy legálisnak "mondható")
  • reaper4
    lehet ,h régi az everest. próbáld a legújabbal. szokott ilyet csinálni.
  • Madmano
    Az mitől lehet,hogy egyik nap megvan még a Perfect Disk parancsikonja,másnap meg már nem?És nem matattam semmit rajta.....A többi érintetlen?
  • Bal0924
    Eredeti win7.Jogtiszta.
  • Bal0924
    Egy vadonat új weincsire tettem fel a win 7-et...
  • aate
    Vagy Vistát frissítettél Win 7-re és az everest régi versió....nekem ugyan ezt mutatta,amig újra nem telepítettem az Everest.
  • aate
    Ki írhatod DVD-re meg USB-re is.
  • bon
    Gondolom Vista van a gépen, mit ír a vezérlőpult rendszer?
  • Bal0924
    Az Everest miért látja a következőt?:
    Operációs rendszer: Microsoft Windows Vista Business 6.0.6000 (Vista Retail)
  • Chiccoo
    oksa. köszi megpróbálom!
    és ezzel ugyanúgy egy DVD-re írtad ki?
  • aate
    Chiccoo !
    Próbáld meg a win 7 dvd-képet ezzel kiírni: Windows 7 USB/DVD Download Tool
    Nekem hasonló telepítési próblémám vot,hiba volt az iso file-ben kerestem egy másik win 7 versiót és ezzel írtam ki igy jó lett.

http://download.chip.eu/hu/USB_DVD-Downloadtool-fuer-Windows-7_6145168.html
  • allock #22236
    köszönöm a gyors válaszokat
  • exodus2
    Vagyis hogy ne kelljen választanod... Start menü - Számitógépen jobb egérgomb - Tulajdonságok - Rendszervédelem - Speciális fül - Alul Inditás és Helyreállításnál Beállítások - Kiválasztod az alapértelmezettet. Ha nem megy, win7 lemez be, és próbáld a rendszer javitást.
  • bon
    bcdedit programmal, rövid leírás itt: link
  • allock #22233
    olyan problémám lenne, hogy régebben feltelepítettem egy vinyóra a win7 ultimatet, mellé pedig egy másik partícióra Windos server 2008-at, ugyebár bootolásnál lehet választani, hogy melyiket szeretném elindítani, na én most a 2008 szerveres részt leformáztam, de amikor a gép bekapcsol ugyanúgy tudnám választani, de ugye már nincs feltelepítve

kérdés, hogy tudom megcsinálni azt, hogy csak a sima Win7 Ultimatet lehessen választani?
  • sunday
    a windows 7 loader v 1.7.7 megoldotta a problémám jelenleg, remélem így is marad! Köszi:)
  • exodus2
    Próbáld az Windows 7 Loader v1.7.7 (x86 & x64) by Daz vagy a 7Loader 1.6.1d-t.
  • sunday
    hi,egy működő cracket tudna adni valaki,(ultimate windows7)nem megy a w7 loader 1.5,se a10-es.
  • exodus2
    Akkor meg kiveszed a régi xp-s particiós vinyót, windows 7 install az újra, majd visszarakod. És akkor nem tudja szétcseszni az xp-t, mivel telepitéskor nem nyúl hozzá, mivel akkor nincs ott a régi vinyó. Legalábbis nem kellene...
  • Evin
    Én csak az ACE MegaCodecPack 5.93-ban tudom, hogy van kódek-törlés, ami tényleg mindent töröl, de utoljára XP-n használtam.
  • SovereignX
    Gondoltam erre is. De néhány fórumon olvastam, hogy duál rendszernél néha kinyírta a seven az xp-t.
  • Chiccoo
    OK. ramokat megpróbálom megberhelni kicsit, meg amiket javasoltál. Amúgy ez az oprendszer már volt fent a gépen, ment frankón, de akkor egy ideiglens 320as WD vinyó volt benne meg 1333-as ULTRA Geil RAM de az is csak ideiglenesen. Amióta megjöttek az új alkatrészek (vinyó+RAM) azóta működő op.rendszer nem volt még fent. Még annyit vettem észre, hogy BIOS-ban a memória szorzója vagymi auto-n volt és úgy csak 1333-at írt rá pedig 1600-as van benne. Azt megpróbáltam manuálisan átállítani hogy 1600-legyen de nem segített a Win7 telepítésen.

köszi a gyors választ
    üdv
  • kirol
    Na én hülye felraktam egy codec -et, és most megint ott vagyok, ahol voltam, hogy recseg, pattog, dadog.

Letöröltem minden drivert, nincs fent semmi, de most mégse szűnt meg a hiba.

Nem távolítódtak el rendesen? A W7 rendszervisszaállítása persze hiba miatt nem tudta helyreállítani a tegnapelőtti pontot. :(

Mivel lehetne fullra kipucolni a codekeket?
    Mert mondom nincs fent semmi, de mégis le tudja a kmplayer játszani a *.mkv -ket. *.avi -t meg bármi más.
  • exodus2
    Próbáld felcserélni a ramokat, vinyó kábelét megigazitani, esetleg videókártyát ki majd visszatenni. Előtte ment valamilyen oprendszerrel?