46642
  • lck #22544
    Hát nem tudom - ez mintha Pinnacle Media Center buhera lenne és nem a Windows Media Center-é.
  • exodus2
    Ezt nézd meg: http://www.xpmediacentre.com.au/community/remote-control-systems/18764-using-pinnacle-110i-remote-mce.html
  • lck #22542
    Hali !

PCTV 110I TV tuner kártya és Windows Media Center gondom van.

A kártyát műholdas beltérivel a video bemenetéről használom.
    A távirányítója a kártyára hátul rádugható infrared érzékelővel működik.

Amikor a mediacenterben beállítom a csatornákat az S-videot meg is találja, de a beállításban nem lehet tovább lépni, mert kiírja hogy nem érzékelt infravörös eszközt.

A Seven a TV-tuner kártáyát automatikusan felismeri, de infra eszköz részét ezek szerint nem kezeli. Egyébként ChrisTV-t használok ahol ez nem gond, de írták hogy a mediacenternek nagyon jó képe van - ezért szeretném azt is kipróbálni.

Az hogy az infrát nem kezeli igazából nem volt gond mert a távirányítót soha nem használtam.

Az lenne a kérdésem hogy, szerintetek hogy lehetne e mediacenterrel használni a kártyát.
    -Akár úgy hogy a beállításkor nem keresi az infra eszközt.
    -Vagy esetleg lenne valamilyen driver hozzá.
    -Vagy az sem zavarna hogy elhitetném vele hogy van ilyen eszköz, és a beállításokban tovább lépne, még ha nem is működne a távirányító.
  • Gregorius
    Hát én ilyet nem tudok, hogy lenne rajta ilyesmi, de meglesem. Persze ha van sem kéne neki automatikusan dinamikusan változtatni magát. :)
    Egyébként egy AirLive WL-1500R cuccról van szó.
  • Gregorius
    Nos az van srácok, hogy reggel óta megy a ping a laptop gépen, és most, hogy kimentem, jönnek a válaszok a Win7 géptől. :? Erre varrjon gombot valaki!
  • ACE
    Milyen router? Nem lett véletlenül a Wifi részénél bekapcsolva, hogy "AP Isolation". Az elvileg pont erre jó, hogy a Wifi júzerek egymást nem, csak a netet tudják elérni a routeren keresztül...
  • Gregorius
    Jobb-alsó sarokban katt a hangerő ikonra jobb gombbal, Playback Devices vagy Lejátszási eszközök vagy mifene, és ott megjelennek a lejátszóeszközök. Alapértelmezettben minden nem tökéletes megoldás tiltva van. Jobb-klikk az üres területre, és jelenítsd meg a letiltott és rejtett eszközöket is! Nézd meg, nincs-e ott valami!
  • Gregorius
    Na. Ez azért lesz izgalmas, mert Windows 7 alatt már nincs midi Interfész, akkor sem, ha kx driver van. Tehát elvileg a kx driver által előállított midi hangokat hallod a sima wave Interface-en keresztül. Javítson ki valaki, ha tévednék. :)
    Winamp-ban esetleg nem lehet a Settings -> Input -> DirectSound stb... részeknél kiválasztani a mapert?
  • Gregorius
    A Pinnacle Studio csak a sjaát codec-eit kezeli. Mindegy neki, hogy milyen codec-pack van feltelepítver a gépedre. Nem fogja érdekelni. Éppen ezért, ha semmi nincs feltelepítve, akkor is működni fog, de csak azokkal, amiket tud. Minden verzióhoz ki van adva, hogy milyen codecparkja van.
  • Gregorius
    Hát, mivel mindkét gépen automatikusra van állítva a kapcsolati adatok beszerzése, és mindkét gép megkapja a megfelelő beállításokat, - a dekstop gép egy előre lefixált IP címet: 192.168.0.101, a laptop pedig az első szabad IP-címet a client IP range-ből 100-199, tehát a 192.168.0.100-at - ezért gondolom, hogy be van kapcsolva a DHCP, igen. Illetve abban egészen biztos vagyok, mert a router felületén bekapcsolt állapotban van, de ezek miatt egész biztos vagyok abban, hogy működik is.
  • exodus2
    Az a 127.0.0.1 a localhost, vagyis az épp aktuális géped. DHCP be van kapcsolva a routerban?
  • Gregorius
    A 127.0.0.1 -et is meg tudom pingelni. Csak a másik gépet nem tudom. Lehet, hogy a routerben ment ki valami?
  • Gregorius
    Hát igen. Sajnos nekem sem. Már megnéztem minkét tűzfal kapcsolgatása teljességgel hatástalan a problémára. Kipróbáltam a tracert is. Az is rögtön, első lépésben destination host unreachable hibát dob. Kéne neki routerig eljutnia és azt kidobnia első állomásnak?
  • Evin
    Akkor marad a tűzfal. Kapcsold ki, vagy a fájlmegosztások engedélyezését nézd meg.
    Más ötletem nincs.
  • Gregorius
    Nincs az sem rájuk erőltetve. A kapcsolatban minden automatikusra van hagyva, de a 192.168.0.1 az alapértelmezett átjáró mind a két gépen az ipconfig szerint. Tehát jól megkapják a routertől.
  • Evin
    Alapértermezett átjárónak mind2 gépen meg van adva a router?
  • Gregorius
    Engem igazából az zavar, hogy miért nem tudom már pingelni sem a két gépet egymás között...
    192.168.0.100 és
    192.168.0.101 van kiosztva nekik a routertől. Úgy kapják, nincs is rájuk erőszakolva. És mégsem. A routert 192.168.0.1 mindketten meg tudják pingelni. :?
  • Evin
    Szerintem próbálkozz Xvid-del.
    Egyébként mezei felhasználóknak elég az alap K-lite.
  • Gregorius
    Köszi! Semmi problémát nem találtam ahhoz képest, ahogy nekem van beállítva a gép. Eltekintve attól, hogy se anno, amikor először beállítottam, se most nem érhető el Windows 7 alól a "Share..." gomb a mappa megosztásának beállításánál. Így Advanced sharing...-gel van megosztva.
  • exodus2
    Itt egy elég jó kis leírás a fájlmegosztáshoz: http://www.hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott
  • Gregorius
    Nem. Azokat sem. Az XP valami olyat mond, ha megpróbálom megnyitni a már letárolt kapcsolatot, hogy nincs megfelelő jogosultságom, a hálózati cím nem található.
  • aate
    A pinnacle is kezeli de csak a gyári beállításokkal, egyénileg nem enged HD Divx-et állítani,a Camstudió meg nem is látja a kodekeket.
  • aate
    A corel video studio 2010 kezeli a divx-et,csak az elég gyenge progi....
  • aate
    De 1x mert egy program bekavart, de azóta újra raktam a divx-et
  • exodus2
    Alul van a kereső, írd már be hogy SB0220 és nyomj a gombra. Írnak néhány dolgot, hátha hasznos lesz.
  • Laxxa
    Köszi, de csak félig jött be. A midit simán viszi de mp3 pl Winamp alatt, játékok, filmek stb.. semmi csend és hullaszag a progi meg megtalálta le is töltötte de azt írja ki nem található eszköz.
  • exodus2
    Megosztott mappákat sem látják?
  • exodus2
    Nem történt a géppel valami? Rendszervisszaállítás, stb?
  • Gregorius
    Sziasztok!

Van egy XP laptopom és egy Win7 desktop gépem. Hálózatba kötve wifin. Minden ment jól egészen a mai napig. A mai napon az XP úgy döntött, hogy nem látja a Win7-es megosztott mappákat, és fordítva. Részemről nem tettem semmi rosszat, amennyire tudom. Bekapcsoltam a gépet. Ennyi. Mindekettőn van Internet a routeren keresztül, de egymást nem látják.

Tud erre valaki valamit mondani?

Win7-en Home módban van a hálózat. A feldrítés be van kapcsolva. Azonos workgroupon vannak a gépek.

Windows Media Playerben szeretném lejátszani a hálózat túloldalán található fájljaimat. Mikor mentem volna megnézni, hogy a WinXP gép meg tudja-e pingelni az asztali gépet. Egyszercsak működött a hálózati helyekben a megosztás. Aztán amikor WMP-ből megpróbáltam megnyitni ugyanazt a helyet, már nem ment. Azóta sem megy.

Ja, és pingelni sem tudják egymást. Noha mindkettőn megy az Internet ugyanarról a routerről.
  • exodus2
    Mondjuk: Beállítások/BitTorrent - Protokoll titkosítás.

Válaszd az "Erőltetve"-t és a titkosítatlan bejövő kapcsolatok engedélyezése jelölőnégyzetet pipázd be.

Majd sávszélesség fül/Kapcsolatok száma.

Itt legyen A kapcsolatok max. száma összesen 250, A kapcsolódott peerek max. száma torrentenként 80, és a feltöltések száma torrentenként 30.
  • aate
    Feleslegesen nem szeretnék mindenféle kodek pakokat telepíteni.
  • aate
    Esetleg akinek 32 bites home prémium gépe van kipróbálná....
    csak 1.21 MB képernyő felvevő program.És ha működik a beállítás elárulná milyen kodek van a gépén :)))vagy pinnacle video studiót 14-et használja valaki?

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/camstudio-v2-5b1-MF13.html
  • Petike954
    #22497-re valaki?
  • aate
    Igen!
  • exodus2
    Azokon is home premium van?
  • aate
    A másik win7-es gép amin próbáltam az 64 bites win.ez közre játszhat....?
  • aate
    Más win 7-es gépen látja.Vistan is meg xp-n is.Azokon is divx illetve ac3 kodek van.
  • bon
    Windows 7 kompatiblis a Pinnacle studio és a Camstudio2? Mert ha nem akkor lehet, hogy ez miatt nem látja a kodekekket.
  • aate
    Sziasztok!,,Win 7 home peremium 32 Bit."
    Számomra érthetetlen rejtély,hogy egyes videó szerkesztő szoftverek a Pinnacle studio , vagy képernyő felvevő Camstudió 2.. Nem látják a videó kodekeket.
    Nem tudom álltani a videó tömörítést az AVi aktáknál DiVX-ben stb.
    A gépen Divx 7 és ac3 filter van .Más kodek nincs.
    Más gépeken látják......

Hiányzik valami kodek pak a gépemröl?Valakinek valami ötlete?

Itt kellene lenni a kodekeknek:
  • kirol
    Köszi!