46642
  • allock #22785
    2napja felraktam valami frissítést, meg spywaredoctort azóta nem mennek a virtuális meghajtóim, se alcohol120%-al se daemonnal, megpróbáltam újra rakni őket de nem tudom feltelepíteni őket
    daemon most azt írja internal setup error, error code 14

lehet ennek köze a felrakott frissítéshez vagy a spywaredoctor zavart be?
  • reaper4
    szánalmas vagy :D. ne érts félre nem vágyok a "köszönöm"-ödre, de ugyanazt írtam előbb, mint bon (minden tisztelet a hozzáértéséért).
  • reaper4
    mondjuk ez is milyen érdekes, h nincs 1 normális megbízható program, ami tuti jó a partíció kezelésre. ez szánalom. (ismerve a fejlődés mértékét)
  • TOMARGUS
    Köszönöm Bon, hogy megerősítetted a kétségeimet, akkor sajnos nagy átalakítások kellenek és egy boot os win 7 :(
  • reaper4
    ezt megoldhattad volna 1 sorban is :D
  • bon
    Partíció tologatásra a Paragon Particion manager-t tudom ajánlani, de csak óvatosan, mert adatvesztéssel járhat, ja és a logikai partíció az már alapból komplikációnak számít mint a hogy írtad. (ezért csinálok én mindig primary partíciót). Minden féle képen tiszta telepítés ajánlott, tehát boot-olható telepítő fog kelleni. a Rendszer meghajtó. A logikai meghajtón lévő Windows 7 meg felejtős, mert a c:-n vannak a rendszer fájlok és az a aktív partíció is. Legjobb megoldás a teljes újratelepítés.
  • reaper4
    nem vegyél bootolható 7-et, hanem tölts le 1et. nem hiszem el , h ezzel szarozol mikor csak le kéne szedned. lol
  • TOMARGUS
    Sziasztok.

Egy elég komplex problémám van Win7 telepítésekor merült fel. Kondiciók:
    egy 750 gigás vinyón van több külöböző méretű partició, ebből 1 rendszer, 2 kiterjesztett és 3 logikai
    1 10 Gb
    2 300
    3 200
    4 100 (igen, byte-ra)
    5 cirka 100
    6 cirka 40

No most C n pihen egy XP. Van egy telepítőlemezem Sevenhez ami NEM BOOTOLHATÓ, de rendszerről inditva felteszi. A particiók közül az egyedüli amit formázhatok az 5-ös, keletkezik is elég hely. Leválasztok róla 30 G-t, az elég Seven plusz hib, plusz pagefile ra. Csakhogy! Nem formázhatom C: -t(az egyetlen system partition) mert akkor nem tudom elinditani a seven telepítőt. A leválasztott 30 G-t nem tudom C:\ hez olvasztani, mert logikai partició. A maradék helyre (a formázott 100ból) feltettem egy sevent. Nem akarok multi boot ot, az xp nek mennie kell. De hogyan?! :S Létezik olyan program, amivel formázás nélkül meg tudom növelni a system partition méretét ugy hogy azon van egy ÜZEMELŐ op rendszer? Egészséges az hogy melléteszek egy sevent, amjd pedig kitörlöm az XP t? Egyáltalán, hogyan lehet kitörölni egy XP t? Úgy hogy a Seven maradéktalanul megmaradjon? Ismétlem: most a Seven egy logical partition -ön van, és nem szeretnék multi boot ot. Ötletek a megoldásra? ("vegyél bootolható Sevent" és "biztos tört verzió") válaszokkal szerintem ne terheljük a servert.
  • aate
    talán ez jó: http://thepiratebay.org/torrent/5230762/WINDOWS_7_RTM_AIO_HUN
  • sztoncsi
    Windows 7 Ultimate Hun x86 MSDN
  • Klon
    biztos én vagyok a hülye, de ezzel a linkelt nem mondtál semmit...
  • sunlight
    Például innen (Nem tudom ezt lehet-e BON):http://7win.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=744537
  • Klon
    ...és melyik a végleges az 1000 féle verzió közül? magyar 32bites érdekelne
  • flashka
    Kösz a segítséget így már jó. Magamtól soha nem jöttem volna rá. THX
  • skateout
    THX :D
  • bon
    Már hónapok óta késza Windows 7 kb fél éve kész van a végleges és el is érhető.
  • bon
    Jobb gomb az ablak fejlécén, tulajdonságok betűtípus méretét állítsd.
  • skateout
    Ezzel a Bug-al én is találkoztam már. Meló helyemen Full HD felbontásnál csinálta ezt többször is, de ott nekem csak egy két hálózati dologra kellett, tehát annyira nem zavart, de én sem leltem a megoldást utána.
    Sorry
  • flashka
    Nállam az nem segít.
  • flashka
    Engem. Telomat akarom függetleníteni és ami hozzá kell progi(far) az is ilyen picibe jön be és olvashatatlan.
    Valaki valami megoldás?
  • [HUN]FaTaL
    Jó csaj. :D

Amúgy evvel a buggal én is találkoztam, néhány reboot megoldotta.
  • Falkon
    Köszi.
  • eugabesz
    ugyan ki a f@szt érdekel az ablak ilyen csaj mellett...
  • Klon
    üdv
    jelent már meg végleges Win 7 ultimate?
    Vagy melyik most a legjobb?

Köszi
  • flashka
    Sziasztok
    Olyan problémám van hogy túl kicsi a parancsssori ablak és nem tudom növelni. 1440x900 felbontáson van a monitor ha kissebre veszem akkorse jó. Probáltam 640x480-ba futtatin de úgy meg olvashatatlan.
    Így néz ki:
  • bon
    sata vezérlő szokot kelleni neki
  • [HUN]FaTaL
    Ctrl+Egérgörgő
  • Falkon
    Sziasztok!
    Lehet kisebbre venni az ikonokat, az alap legkisebbtől?
    Előre is köszi.
  • josi
    Win 7 telepítése képekben
  • [HUN]FaTaL
    Hülyeség, nem adja folyamatosan a VGAnak, csak ha szükség van rá (igen ritka).

Olvasgass a win7/vista memóriakezeléséről, nagyban más mint az XPé (sokkal jobb).
  • Petike954
    A másik gépemnél sokkal több minden beindul ,és ott csak 400mb-t eszik meg a rendszer.
  • Petike954
    Azt írja, hogy 2gb memória van, ebből használható 1792mb, mert ugye a Bios leszedi a Vga-nak a 256memóriát, ez XP-ből lett beállítva. De a CCC azt írja, hogy 895mb-je van a VGA-nak, amit nem értek mer elvileg 512-nek kéne igy lennie. És 500mb-t használ alapból a windows, pedig ami program beindul indulásnál ,az a CCC+KIS 2010+Touchpad drivere. Ashampoo Startup tunerrel az összes többi cucc ki lett lőve, amire nicns szükség. Vagy a win7 még elvesz 256-t a VGA-nak ,és ezért használ 500mb-t?
  • fekete0012
    nem nagyon szoktam ijsemiket csinálni
  • fekete0012
    és patricionálni is tudom
  • Apocalipto
    Win7 telepítővel is tudod formázni.
  • fekete0012
    Hello most vettem meg a win 7 és egy új wd vinyot, erre steretném a win7x64-et feltenni mit tegyek a vinyoval elötte, vistában formázzam?
  • Petike954
    Akkor nálam valszeg ezért foglalt 900Mb memória egyfolytában, a 2GB-ből ,mert 512-t ad a Vga-nak. Tehát ezt az 512-t használhatja a VGA is, meg a rendszer is, azért megosztott?
  • Ronin07
    Közben megkérdeztem egy Radeonos fórumon, azt válaszolta egy srác, hogy ez normális és a Vista alatt is van megosztott vga memória.Állítólag a videokarit nem lassítja.
  • AdAm CooL
    Milyen driverre gondolsz?
  • Petike954
    Nálam ugyanezt csinálja, csak Ati Xpress 1100-al. Csak nálam 896mb-t ír ki, belőle 256 mb dedikált, a többi megosztott. XP alatt normálisan be lehet állítani, hogy mennyit foglaljon le a rendszermemóriából.