46642
-
Ha a legutóbbi fájlokra gondolsz akkor jobb gomb a menüponton és legutóbbi elemek listájának törlése. -
Minek az előzményét szeretnéd törölni? -
Petike954 #22823 Vagy csökkentett mód hálozattal kéne? -
Petike954 #22822 Elindítottam csökentett módban, ott meg nincs windows defender se tűzfal, legalábbis nem találom sehol, vezérlőpultban sem. -
Bal0924 #22821 Sziasztok!
Lenne 1 nagyon fontos kérdésem.
Az előzményeket hol lehet törölni? A "legutóbbi" listát Hogyan lehet eltüntetni? (nem egyesével :-D )
-
Szerintem kivitelezhető virtuális gépen, egy boot-olható partició kezelő programmal. -
exodus2 #22819 Start menü - Számítógépen jobb egérgomb - Kezelés - Lemezkezelés - Ott kiválasztod a win7es particiót, jobb egérgomb - Partíció megjelölése aktívként.
De szólok hogy ez csak egy feltevés! Tehát lehet hogy telepítheted újra. Vagy el is veszítheted az adataid. -
Petike954 #22818 És hogyan kell átnyomni aktívra? -
exodus2 #22817 Szerintem ha a win7es partíciót átnyomja aktívra, és berakja a win7 dvd-t és javítást nyom, akkor szerintem sikerülhet át tenni a boot fájlokat. Igaz akkor a régi partíción is megmaradnak a bootfájlok, vagy ki tudja:) Virtuális gépen vajon ki lehet ilyet próbálni? -
exodus2 #22816 Az a probléma hogy nem tudom melyik frissítés volt a ludas, mellesleg a frissítés szó erősen idézőjeles. Mivel konkrét frissítés nem történt, csak egy xp-re való frissítést indítottam el. Elég ritkán indítom újra a gépet, és akkoriban épp elég sok vírusos fájlt próbálgattam. -
Nem a boot fájlok ismét az xp paríticóra fognak visszakerülni (nehézségek árán áthelyezhető), kézzel hasonló probémát már sikerült megoldanom egyszer, de a lépéseit nem tudom, az eredmény volt a fontos, hogy sikerült. :) -
a problémás frissítés uninstall? -
exodus2 #22813 Ha becsúszott egy windows 7 service pack 2 frissités:) akkor azt hogy lehetne visszaállítani, hogy normál win7 legyen? A winver-nél is azt írja ki. -
Petike954 #22812 És ha majd a Win7 telepítőjével kijavítom XP letörlése után, akk az lesz az aktív, amin a win7 van? -
Ghost miatt nekem a telepített nagyobb programok D-n vannak. Igy a C-ről készült biztonsági mentésem kb. 4 Giga. 7 perc alatt elmenthető vagy visszaállítható. -
Aktív partícióról képes boot-olni a rendszer, winyónként csak 1 aktív partíció lehet. -
Én a több partíció híve vagyok, nekem mindig is sok volt. Jelenleg 8db van 4 winyón összesen. ha megjön az SSD beszerelése után is ennyi marad, mert a jelenlegi C:-t egybeolvasztom egy másikkal. Amire szintén figyelek már egy ideje, hogy mindig elsődleges partícióim legyenek.
A 8db partíció eloszlása jelenleg a következő:
320gb-os rendszer winyó:
1db 50gb - rendszer
1db 250gb - letöltő ideglenes tároló
160gb-os adat winyó:
1db 146gb-os - játékok
1db 7gb-os - swap
1tb-os adat winyó:
1db 304gb - adat tárolás
1db 307gb-os - Virtuális gépek
1db 322gb-os adat tárolás
1db 40gb-os winyó ez a mobil rack-es hordoásra szánt winyóm. -
Petike954 #22808 És mit jelent az, hogy aktív egy partíció avagy sem? -
C: - Rendszer, telepített programok - 36G
D: - Programok telepítői, filmek, MP3, telepített játékok
E: - Könyvek, Sorozatok
F: - Lossless, Gameiso
A d-n vannak még egyéb szarok fényképek, forráskódok stb. -
Igen akkor is az xp partícióján lenne a boot fájlokat. Az aktív státusz meg nem a bios-tól függ, hanem particiónálásnál lehet meg adni -
TOMARGUS #22805 Fatal, a szétdarabolásra meghajtó titkosítás miatt volt szükség. A gép nem "otthoni" hasznáaltban van. Egy merevlemezem van, azzal tudok gazdálkodni. Tudom, ha volna egy másik vinyó a gépben már rég meglennék. De nincs. -
-Rendszer ( szigorúan rendszer + kisebb alkalmazások )
-Nagy méretű programok ( játékok )
-Adatok ( dokumentumok, zenék, képek, mentések, telepítők ... )
3 bőven elég. -
nekem is 4 részre van osztva az egyik vinyóm, átláthatóbb mintha csak könyvtárakkal oldaná meg az ember szvsz -
Nekem 3 vinyóm van, amin a rendszer van az ketté van osztva, a többi egybe. Kategorizáláshoz feltalálták a könyvtárakat. :D -
6 részre osztani tényleg felesleges, de 3-4 részre osztani kategorizálás címén szerintem nem gáz. nekem is 4 részre van osztva-> rendszer, játékok+telepítők, videók, adat cuccok(telepítendő dolgok)+letöltések+zene. nekem pl így jobban átlátható. persze igénye válogatja. -
Azért kiváncsi lennék mi értelme van egy HDD-t 6 részre osztani, tényleg érdekelne. Előbb utóbb az egész partíciós tábla szét fog hullani. -
partíció programot nem ajánlottam, mert a tiszta telepítés híve vagyok. és igen tiszta telepítést ajánlottam, ha nem is írtam szájbarágósan. (erről szólt a hsz-em). különben se volt értelme a partícionáló program ajánlgatása, hisz ahogy te is írtad "adatvesztéssel járhat". szal nem értem, h mi a problémád... -
Petike954 #22798 De ha mind a kettő elsődleges lenne, a Windows 7 akkor is az XP partícióján tárolná a boot fájlokat nem? Vagy ez attól függ, hogy melyik az aktív, hogy a BIOS-ban mi a beállítás, hogy melyik partícióról bootoljon? -
Egy kiss okosság: link -
Mert kártevőket (pl.: spyware, adware) más programmal kell keresni. -
Azért megy logikai paríción a Windows 7, mert a boot része a c:-n. Ha törlöd az XP partícióját akkor nem fog elindulni a Windows 7, de a telepítő lemeze helyre hozza az indulást. Teljes tiszta telepítés ajánlott elsődleges rendszer partícióra. -
Petike954 #22794 Ki fogom próbálni, de a Kaspersky miért nem érzékeli? -
Próbáltam ezt a linket: Műsorújság, de már az elején bukta van amikor letöltöm azt a fájlt és telepíteném, mert azt írja, ez a frissítés nem érvényes erre a számítógépre. -
Csökkentett módban kellene megpróbálni a törlést. -
Azért közel se azt írtad amit én.
1. ajánlottál partíciónáló programot
2. ajánlottad a toszta telepítést? -
Petike954 #22790 Csak azt nem értem, hogy mi értelme a logikai, meg a primary partíciónak. Miben különbözik a kettő? Mármint a nevén kivül, meg hogy az egyik aktív. -
ha tiszta "gépet" akarsz akkor illik az xp törlése után 1 normális partícióra rakni a win7-et. én biztos, h újra raknám... persze valszeg menni fog amúgy is. -
letörölte a 2 új frissítést meg a vírusírtót, windowsdefender újra be, most megy az alcohol telepítője :/ -
Petike954 #22787 Ez nem az előzőhöz tartozik, de amikor felraktam a Win7-t az XP mellé, akkor a Win7-t egy logikai partícióra tettem. Megy normálisan, de ebből lehet valami baj, vagy ha le akarom majd szedni az XP-t akk a Win7-t is le kell szedni? -
Petike954 #22786 Az miért van, hogy a Windows Defender mindig kihozza, hogy kártevő szoftvert talált, rányomok hogy törölje ki/tegy karanténba, kiírja hogy ok, következő indulásnál meg megint kihozza. A Kaspersky meg a telepítéstől fogva fenn van, az meg nem érzékeli. Lehetséges, hogy a Windows Defender egy szar, és nincs is semmiféle kártevő cucc a gépemen?