46642
-
msstz #25125 Megpróbáltam, és az az, amivel recseg. A gép MSI EX-600, de ami itt van, azzal sem működik. Ide leírtam pontosan, hogy mi a baj - a konklúzió az, hogy egy régi driver sem akar felmenni (pedig már volt rajta vmikor), az új meg pattog és szakadozik.
-
exodus2 #25124 Vagy egyszerűen csak az usb híd nem jól van felrakva, egyszerű driver probléma, azért szerintem nem éri meg lemondani a win7ről.
Nekem 6 éves p4esen elég jól megy az ultimate. -
exodus2 #25123 Ne a régi drivert rakd fel, hanem a gyártó oldalán lévő windows7est, már ha van, de mond milyen laptop és keresünk hozzá. -
msstz #25122 Úgy tűnik, hogy ez programfüggetlen. Az eredeti, laptophoz kapott régi drivert meg nem hajlandó feltenni. "A Realtek HD Audio eszkömeghajtó telepítése sikertelen!!"
Valakinek javaslata? -
Disinfo #25121 Nincs kékhalál, bootolás okés. Most sikerült végig feltelepíteni, rendesen felkúszott, de ha rádobok bármilyen usb-s eszközt, fél percen belül fagy. Régi AMD-s gép, de valószínüleg hardver, azon belül is az alaplappal lesz a gond. Nem is szenvedek vele tovább, nem ér meg annyit.
Köszi -
a bootolás okésan megy? -
... úgy szeretem az olyanokat, akik segítő szándék esetén csesznek kooperálni a segítő emberekkel :) -
exodus2 #25118 Milyen géped van? Van e kékhalál, akármilyen hibaüzenet? -
Disinfo #25117 Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni, hátha találkoztatok már ezzela problémával.
Adott egy masina, amire semmi oknál fogva nem hajlandó feltelepülni a rendszer. Telepítő hibátlan, másik gépre szépen felcsúszott. A dolog már ott gyanús, hogy mikor elkezdem telepíteni, kb 5 perc mire bejön az első ablak, majd ismét 5 perc mire ki tudom választani, melyik partícióra is akarom. Amint elérünk a kicsomgolós fázishoz, teljesen lefagy. Vinyót formáztam, memóriát cseréltem, USB-s cuccokat kihúztam, majd próbáltam pendrive-ról is telepíteni, ugyanaz. Valakinek esetleg ötlete?
Köszi -
Amúgy a laptop alján nézted már...? -
Azért lényeges mert jó volna tudni milyen videó kártya van az alaplapon,ehezz tudni kellene milyen tipusú géped van? Drvier max progit rakd fel azt talán letölti a drivert.DriverMax download itt! -
Abból kell kiindulni, hogy a problémád megoldásához frissebb VGA-drivert kellene beszerezni.
Azért lenne lényeges a pontos "model number", mert a "Pavilion dv5" az egy nagyon sok modellt megért széria, és nem mindegy, hogy melyikhez való drivert töltesz le.
A dv5-széria típusai -
Pers17 #25113 Csak az van rajta h dv5 :)
De ez miért lényeges?
Változtatni fog vmi az ablak színén?
Mer ez a legfőbb gondom :D -
Vagy ilyen matricákat:
1 - model number
2 - product number
3 - product name -
Hát még azt is szűkíteni kellene, mert nagyon sok dv5-ös HP van.
Keress valami hasonló matricát a gépen, mint ez:
-
Pers17 #25110 Hm :)
Okés, akkor itt van:
gyártó: Hewlett Packard
modell: HP Pavilion dv5 Notebook PC
BIOS: Hewlett Packard F.0C, 08.09.18
Ezzel előrébb lehet jutni? :D -
Hát sehol semmi mgoldás -
exodus2 #25108 Ezt így buktad, mert ha nincs rendesen feltelepítve az alaplap ill. win7 nem igazán ismeri, akkor nem mutat konkrétumot. Pl. nálam INTELR és AWRDACPI-t ír, pedig Abit IC-7es lapom van. -
Dehogynem fog menni:
Start menü - Minden program - Kellékek - Rendszereszközök - Rendszerinformáció
Ezen belül a "Rendszer összegzése"-ben a "Rendszer gyártója"-nál találod az alaplap márkáját, valamint a "Rendszer modellje"-nél az alaplap pontos típusát. Ugyanitt még a BIOS verzióját is megnézheted. -
msstz #25106 a másik gond meg az, hogy néha zenehallgatás közben megakad a zene egy századmásodpercre, bár ez lehet a program miatt van, még nem teszteltem mással. -
Pers17 #25105 Nincs már meg a doboza :S Na jó, asszem ez nem fog menni :D -
exodus2 #25104 Ha megmondod milyen alaplapod van, még segíthetünk is. Egyszerűbb ha a közelben van a doboza:) -
Pers17 #25103 Okés, nagyon köszi a segítséget, vhogy megoldom :) -
exodus2 #25102 Nah, hát akkor az alaplap gyártójánál kellene nézelődni, onnan drivert leszedni, és telepíteni. -
Pers17 #25101 Chipkészletem van:) Az alapra építve.
Ehhez mondjuk marhára nem értek, de a vistánál nem volt gond. -
msstz #25100 Sziasztok!
Végre megjött a Tisztaszoftveres Win7 x86, ami öröm, de feltettem, és az RC alatt tapasztalt hiba - miszerint a képernyő dimmelése vagy lekapcsolása nem működik - továbbra is fennáll, pedig a legújabb nVidia driver van fent. Amúgy a gép MSI EX-600-as, nem tudok ennek van-e vmi köze ehhez.
Valakinek van valami ötlete? -
exodus2 #25099 Pedig van, csak az alaplapba építve ugye? -
Pers17 #25098 Naaaa, az a helyzet hogy nekem nincs videokártyám :D
De azt mondták többen hogy ehhez nem is kell, ez előtt vistám volt, ott ez tökéletesen működött... -
exodus2 #25097 Próbáld a Vezérlőpult - Rendszernél a Windows élményindex tesztelést, ha ez megvan, mennyit kaptál rá? Videókártya driver megfelelő van feltéve? -
Akkor adjuk tovább az "okosságot" - mármint nekem is ezt tanácsolták és bejött: tedd fel a legfrissebb VGA drivert a videokártyádhoz. -
Pers17 #25095 Sajna nem, régóta ilyen :S
Igazából ez csak nem rég esett le amikor váltani akartam, hogy mindent átvált, kivéve a tálca és az ablakok szinét.
Lehet vmit átállítottam, de hiába keresem, nem találok semmi érdemlegeset ami segíthetne az ügyön.
-
Újraindítás után se javul meg? -
Pedig ott is van felügyeleti eszközök. -
Pers17 #25092 Homályosan átlátszónak kéne lennie, de nem az, sima kék az egész, kb mint a 98-nál.
Így fogadott a legutóbbi bekapcsolásnál. -
exodus2 #25091 Aero-t viszi a géped? Tehát olyan homályosan átlátszó a tálca, és a programok fejléce? Vagy szürke? -
Mondjuk ehhez hagyományos vezérlőpult kell, a "felhasználó barát" verzióban nem találtam -
Neked is köszi -
Köszi -
Ott ahol eddig is Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\számítógép kezelés\lemez kezelés jobb gomb a meghajtón és meghajtóbetűjel ... -
pont ugyanott, ahol az xp-ben:
Start - Vezérlőpoult - Felügyeleti eszközök / Számítógép-kezelés / Tárolás/Lemezkezelés