46642
  • exodus2
    Bon vezetett rá, övé az elismerés:)
  • hemmis
    köszönöm pont ez volt gáz exodus2 nagy vagy
  • exodus2
    Win gomb + P betűt megnyomod. És kiválasztod a Másolást, vagy a csak számítógép-et.
  • hemmis
    az a baj hogy azt nem tudom micsoda és hol kell leállítani?
  • bon
    Asztal kiterjesztés nincs bekapcsolva véletlenül?
  • hemmis
    sziasztok
    kellene egy kis segítség többször előfordult már hogy egy egy program telepítése után nem tudom megnyitni a pl:vezérlőpultot ill. látszik a tálcán tehát megnyílik csak ezt a képernyőn nem lehet látni mert kifut jobb oldalra és nem lehet teljes méretet sem használni ugyanis akkor is ki fut a képernyőből az ablak ha viszont ráviszem a kurzort a tálcán levő vezérlőpult ikonra akkor fölötte megjelenik az a kis kináló kép tehát müxik de sehogy nem nyílik meg az asztalon ezt szeretném tudni hogy mitől van ill. hogy tudom megszüntetni
    Köszi
  • bon
    Passz, nem tudom miben változott.
  • bigapó
    arról lehet infot kapni, hogy mit raktak bele, mi az ami változott? leszedem-felrakom persze enélkül is, csak érdekel, hogy mi az ami javul.
  • MerlinW
    Akko' nemszóltam:)
  • exodus2
    Bon már berakta FAQ-ba.
  • MerlinW
    DirectX Feb 2010
  • sa11d
    megnéztem... nincs:S reméltem, h mindjárt meg is van a hiba.
  • exodus2
    Az hogy dx8as nem számít, az aero-nak kell a pixel shader 2.0, meg a dx9.

Én találtam drivert is, és fix-et is, amivel nem lesz kékhalál miatta.

De ne vitatkozzunk ezen:)
  • bon
    Dinamikus kontraszt nincs bekapcsolva a monitornál?
  • sa11d
    csáó!

szerintetek az mitől lehet, h helyenként -pl.: neten böngészésnél, de mappáknál is- látszólag ok nélkül csökken a fényerő? ilyenkor odébbgörgetek, vagy visszaáll. remélem csak vmi alap hülye beállítás...
  • [HUN]FaTaL
    Nincs hozzá driver tudtommal, az aero már vistan sem ment vele. DX8as kártya.
  • exodus2
    Bár ha virtuális gépen meg lehet hackelni, akkor szerintem 9200asnál sem lesz probléma. Max nem sikerül:)
  • exodus2
    Van hozzá driver, csak aero nem fog menni.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs Videokártya driver így használhatatlan lesz az egész.
  • bon
    Frissítettem a FAQ 29-es pontjában a directx teljes telepítő linkjét. Tegnap óta elérhető a 2010 februári kiadás.
  • tmisi
    Szerintem fel lehet, de proci miatt csakis a 32bites változatot. Viszont az Aero felületről le kell mondanod, mert a 9200-es Radeon nem támogatja a DirectX 9-et.
    De ha az XP-nél maradsz, akkor az sem gáz.
  • fruzs
    Sziasztok!

Erre a gépre fel lehetne rakni a Windows 7 Home Premium-ot?Menne rajta normálisan?(nem szoktam játszani csak film,zene,msn,net)

-Intel Pentium 4 @2,60GHz
    -1,50GB memória
    -ATi Radeon 9200 128MB
    -100GB merevlemez
  • bon
    Arra ott a főkapcsoló gomb.
  • RelakS
    és arra van mód, hogy a sleep gomb megnyomására kikapcsoljon a masina?
  • exodus2
    Ha a kulcsot írásvéded, vannak olyan kulcsok, kis pöcök rajta van azzal teheted írásvédetté. Az véd, de hogy egy sima írásvédett fájl megoldás e, nem tudom. De ez már nagyon off, ideje befejezni.
  • phoenix1
    Sajnos én is ezen gondolkozom. Le kellene tesztelni, van olyan érzésem, hogy az írásvédettség sem segít, ha fájlról van szó. Szerinted?
  • exodus2
    Szerintem a vírusnak nem jelent problémát átírni az autorun.inf fájlt. Mappát, mivel foglalta a nevet, nem tudta, de a fájllal már megbirkózik.
  • phoenix1
    Hi. Meg lett a megoldás nem sokára, hogy odaülhettem a Win7-es gép elé.

Régebben direkt létrehoztam egy autorun.inf "mappát" az USB kulcs gyökérkönyvtárába a h*lye autorun.inf vírus miatt, biztos ismeritek lényeg, hogy átírni nem tudja és így nem indulhat el a fertőzött progi ... na de a Win 7 előnyben részesíti az autorun.inf tartalmát és mivel ez még mappa is volt tetézte a gondot.

Megoldás csak annyi volt, hogy töröltem az autorun.inf mappát és most már szépen megjelenik a címke, viszont még ma kipróbálok valamit, hogy az autorun.inf-be megadom a lemez címkéjét, ennyi elég is lenne, és ráadásul a fertőzéstől is véd mert meg lesz az autorun.inf. Olyan gyakran meg az ember nem változtatgatja a lemez címkéjét. :)

Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget.
  • nuskingb
    Hmmm, profi vagy! Én magam állítottam teljesítmény orientáltra, és igy kivette onnan is a pipát! Köszönöm!
  • exodus2
    Számítógép - Tulajdonságok - Teljesítmény adatok- és eszközök - Vizuális hatások beállítása - Ott a Miniatűrök megjelenítése ikonok helyett be van pipálva?
  • nuskingb
    Igen persze úgy van állítva! win 7 alatt még extra nagy méretet is lehet, a méret stimmel, de csak a képnézegető logoja látható, nem pedig a kép
  • exodus2
    Minden windows ablakban van olyan a jobb felső keresés mező alatt hogy nézet megváltoztatása, ott állítsd be mozaikra, vagy valamelyik ikonos megjelenítésre.
  • nuskingb
    Üdv! van egy kis gondom. sajnos nem tudom minek a hatására, de a mappákban lévő képek mini megjelenítése nem müködik. meg kell nyitnom a képet és csak akkor látom. csak a képnézegető logót látom, és mind1 milyen progi van fent. sehol nem találok ilyen beállítást. Tudtok segíteni? köszi
  • [HUN]FaTaL
    HDD vagy ODD hiba én is gariztattam emiatt egy samsung vinyót.
  • bon
    Dell márkánál Dell telepítő lemezt kaptam egy a tokra ragaszott címkével. A lemez tanulsága szerint frissítő Telepítő lemez és a frissítés módját taglalták a mellé adott leírásban is. De én a kapot kód segítségével csináltam egy tiszta telepítést, a szükséges driver-eket meg letöltöttem a cég honlapjáról és minden szép és jó lett, simán aktiválta magát.
  • simonl #25373
    Sziasztok, szia Bon mester....

Asszony ma kapja meg a laptopjához a windows 7 et a cégnél. (Vistával vette a nyáron ezért jogosult egy Upgrad -re)
    Kérdésem mit fog kapni? Telepítő lemezt vagy csak serial -t? esetleg telefonos aktiválós butaságot?

Köszönöm....
  • bon
    Arról amelyik az élő mükődő XP, de szinte biztos, hogy az rendszer indító fájlokkal keverés lesz. Legjobb megoldás lenne egy tiszta telepítést csinálni. Tehát mintkét XP-t törölni, majd újrarakni lehetőleg az 500-as winyóra és utánna egy másik particíióra ami lehetőleg szintén az 500-as winyón legyen mehet fel a windows 7 64bit.
  • M412305
    Sziasztok! A számítógépemen először egy 120 GB-os Seagate merevlemez volt (77 GB szabad hely), majd később bele lett téve egy Samsung 500 GB-os merevlemez is, így mindkét lemezen (?) rajta van a Win XP Pro 32 bit op.rendszer. Az lenne a kérdésem, hogy ha fel szeretnék rakni a gépre egy Win 7 Pro 64 bit op. rendszert, és mellé meg szeretném tartani az egyik XP-t is, akkor melyilk merevlemezről távolítsam el az XP-t. Előre is köszönöm a választ. Üdv
  • bon
    Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése
  • Carloska
    nah ezt megcsinálom most azonnal akarom :D