46642
  • Mikiller
    Helló!
    Nekem olyan dolog tűnt fel a Kmplayerrel kapcsolatban, hogy filmnézés közben úgy kb. 15 perc után elkezdi "dolgoztatni" a winyót, majd felpörgeti a procit és ezzel együtt a ventillátort is.Ezt azóta vettem észre, amióta Win7-et használok. XP alatt nem volt ilyen.
    Ilyen felpörgetés közben, ha megmozgatom az egeret, vagy kilépek ablakos módba és így nézem a filmet, egyből abbamarad a jelenség. Amikor visszamegyek fullképernyős nézésbe, újabb kb. 15 perc eltelik és megint kezdi.
    Mi a fene lehet ez?
  • r4pt0r
    Tudomásom szerint anélkül is lehet, pontosabban a win nem enged mappába csatolni amíg van rajta betűjel.
  • bon
    Végleges változat beszerzése és feltelepítése a megoldás. A Windows áttelepítő alkalmazással a beállításaid és fontosabb dolgaid átvihetők (elvileg)
  • Evin
    Van 5napod lelkiekben felkészülni egy újratelepítésre.
  • Grusi
    Sziasztok, egy gyors kérdés:
    Win 7 RC van feltéve a gépre (ugye fél évig ingyenesen kipróbálható), de 5 nap múlva lejár a limit... Van valami módszer, hogy "végtelenítsem", esetleg úgy upgrade-eljek egy végleges verzióra, hogy a beállításaim (nagy része) nem vesznek el?
    Nagyon belaktam már ezt a rendszert, szívás lenne mindent újrapakolni...

Kösz előre is!
  • exodus2
    Külön bootolható oprendszerrel kell, pl. windows live és hasonlók, ill. particionáló programok. Mivel a rendszerpartíciót menet közben nem engedi babrálni, csak így tudod.
  • exodus2
    És hogy csatolod, ha nincs betűjele? Mert ha egy mappához csatolod, akkor is hivatkozni kell rá, és ez a betűjel pont arra szolgál. Betűjel nélkül nincs hivatkozás sem.
  • simonl #26207
    Sziasztok

Hogyan tudok a gyakorlatban átméretezni partíciókat?
    Lemezkezelőben az egyiket (D) engedi zsugorítani, de nem tudom a felszabaduló MB -kat a C hez kötni....

Köszönöm a segítséget
  • r4pt0r
    Egy nem pont idevágó kérdésem lenne:

Ha én egy partíciónak nem adok betűjelet, hanem felcsatolom egy mappához, akkor változik bármi is az adatok kezelésében?

Arra gondolok ha a csatolás után megint adok neki egy betűjelet, akkor semmi változást nem tapasztalok? (persze a meghajtó elérésének helyén kívül)
  • [HUN]FaTaL
    Köszi az infot, holnap felrakom. :) Ma már nem szedem elő a notebookot. :)
  • bon
    Kifejezetten a gépész ajánlották az asus forumán, másik is szívtak a hanggal az ő gépén.
  • [HUN]FaTaL
    Na akkor ezt ki fogom én is próbálni. :) Bár emlékeim szerint végigpróbálgattam minden verziót.
  • [HUN]FaTaL
    Szar a realtek driver. Csak az alap win7 driver jó, az összes többivel recseg, távolítsd el a Realtek HD Audiot. Tapasztalat, ugyanilyen notebookom van.

#26200: A szar hangkártya driveren kívül minden 100%-osan kompatibilis vele. VGA driverből kell még win7re való, meg LAN és talán WLAN drivert szedtem a windows updateről, a többi szarhoz (kamera, power4gear, hotkey software, touchpad etc.) mind jó a Vistas driver.
  • masoma
    és mükszik. igen. végre. nagyon hálás vagyok kösz megy a sör.
  • bon
    Próbáld ki ezt: link
    Hivatalosan sajnos nem támogatott a Windows 7, így lehetnek problémák.
  • bon
    Pedig nem szokot problémát okozni, én minden gépre minden szoftver frissítést felszoktam tenni (vagyis a wsus szerverünk), de idáig 1x volt gond de akkor is az összes gépen, egy Word frissítést rontott el a Microsoft amit természetesen javított és az se mostanában volt.
  • masoma
    Sziasztok!
    Van egy Asus F5SL laptopom, Windows 7-es (64 bites verzió) operációs rendszerrel.
    Egy olyan probléma állt elő, hogy a hangszóró recseg. Kiderítettem, hogy nem a hangszóróval van probléma, mivel ha csatlakoztatok hozzá fülhallgatót vagy külön hangszórót az is hasonlóképpen recseg. Kipróbáltam F5Sr hangkártya driverrel, de még erősebb és sűrűbb lett a recsegés. Felmentem a realtek honlapjára (mivel ez egy realtek high definition audio eszköz) és megkerestem a legújabb drivert, mégjobban recsegett az egész.
    Nagyon fontos lenne nekem, hogy ez a probléma megoldódjon. Mit tegyek?
    Előre köszönöm a segítséget.
  • DarkSector
    hát haveromnak nem tett jót., pontossan nem tudom, de feltettük office-t, azt begajdult tőle.
  • exodus2
    Akkor miért a hardver hozzáadását keresed?
  • aate
    Biztos,hogy nem a frissítés okoz galibát.
  • bon
    Már miért ne, az is tartalmaz hibákat
  • DarkSector
    igen thx de ez egy szoftver, nincs hardware hozzá.
  • DarkSector
    office-t ne tedd fel
  • aate
    Szerintem biosban az indításnál a flpopyt tiltsd le dvd legyen az első,minden külső eszközt húzz le a gépröl (usb)Internetre ne kapcsolodj.Igy próbáld meg telepíteni a win 7-et.Telepítésközben ne frissítsen.Majd ha felment akkor próbáld meg beállítani a netet,és frissíteni mident.
  • tigerbácsi
    ok köszönöm. de mivel nincs routerem így meg kell várnom még mindent beállítok a másik gépen s majd csak utána csatlakozok nethez s frissítem a drivereket! köszy szépen amúgy mert teljesen érthető volt mit leírtál. szóval majd meglátjuk mit lép rá ha már netre tudom csatlakoztatni :-)
  • bon
    Aktivátorhoz nem tudok mit hozzászólni.
    Ha nincs Windows 7 driver és magától se települ fel vagy a Windows update-ről akkor érdemes kipróbálni a Vista-s drivert (majd frissíteni az eszközkezelőn keresztül vagy a Windows update-n keresztül), végső esetben XP-s drivert.
    A hálókártya MAC címéhez szokták a kábel neteket több szolgáltatónál is rendelni, ez viszont gond nélkül beállítható a router-ben mac cím klónozásával.
  • erieskrisz
    Mikor indulna oprendszer ki tudom válaszatani hogy miről bootoljon be F8 at nyomogatva de nem hajlandó bootolni. Akkor a nem bootolható ISO bol hogyan csináljak bootolható ISO-t??
  • bon
    1. nincs beállítva a bios-ba az optikai meghajtó boot.
    2. nem boot-olható iso volt amit kiírtál.
    3. nem nyomod meg a telepítő elindításhoz a gombot amikor kéri és így tovább halad magától.
    Hirtelen több hiba lehetőség nem jutt az eszembe.
  • tigerbácsi
    nézd meg bioszben, hogy az esődleges bootolás az a merevlemez vagy a cd meghajtó. nálam is ez volt, s nálam a merevlemez volt az elsődleges. (de nekem úgy rémlik hogy xpnél indítva le tudod cserélni a rendszet! de ez csak TIPP, mert nem tudom csak rémlik)
  • tigerbácsi
    ez a hibás aktiválás miatt van? mert nekem akkor be se bootolt a gép. csak kérdezem, mert érdekel ez a win7. sok lehetőséget látok benne.

s volna még egy kérdésem is egyszer már beszéltünk róla, de nem is tudom ilyenkor is működik e.
    szóval ez az alaplapomde nincs mindenhez win7es driver, ott a vista drivert rakjam fel? mert pl frissíteni akarom a System Drivers - t s ott nincs win7 es letöltési opció. (még a régi xp-s gépről írok, de a vistás telepítő cd-n van olyan progi mely frissíti a drivereket, akkor majd elég lesz azzal frissítenem? mert most is működik, csak még nem tudom rákötni netre, mert nincs routerem (rúter nem tom hogy írják helyes :-D), s a UPS meg álítólag a hálókártyához rendeli a netet s nem a modemhez (amit nem is értek)

köszy előre is! :-)
  • erieskrisz
    Sziasztok érdeklődnék hogy miért van az hogy win7 ISO-t kiírtam imageburnal 4x sebességen de nem hajlandó indulásnál bebootolni, xp alól indítva elindul de azt ajánlja fel hogy telepítés közben hagyjam hogy a frissítéseket letöltse mondom neki oké töltsed de egy idő után valami x-7 hibakóddal leáll
  • bon
    Rendszer visszaállítás vagy újratelepítés.
  • mikiking
    Sziasztok,beleakartam tenni egy aktiváló programot a Windows-ba(mindenkinek müködött eddig),ujrainditas utan nem kapcsolt be..lekapcsoltam áram alól,utánna már bekapcsolt,viszont nem tudtam semmilyen programot nyitni,egyedül a Sajátgépet nyit meg,meg a Paintot... se Total commander,se skype,se firefox,semmit... mit csináljak ? ezt dobja ki minden programnál

• tigerbácsi
    köszi, de ez nem lehet gond, mert a legújabb everestem.
  • [HUN]FaTaL
    Én használtam egy darabig. Minden exet átvizsgál, elég lassan ettől picit lassítja a gépet, de védelemre megfelelő.
  • Szuni
    Ja igen, eredeti Vista van a gépen, azért ebben a topikban kérdezem. :)
  • Szuni
    Valakinek van tapasztalata erről ? Olyan gépen futna (nagymamáméknál), ahol valami egyszerű és automata megoldás kéne, de azért védelem legyen... A gépet csak skypeolásra használják, meg levélben küldött képek nézegetésére, de haladni kell a korral. Viszont az általam használt programokat még elmagyarázni sem tudtam nekik, a skype és gmail használata is láttam hogy megerőltető, pár kattintással le szeretnék tudni a kezelést. Minden mást megoldottam már, de a biztonságnál tanácstalan vagyok, ha estleg valaki próbálta-e, alap célokra (ide) megfelel-e, annak szívesen várnám a tanácsát, vagy esetleg valami másról is.
  • [HUN]FaTaL
    Használható de nagyon instabil direktben írni lemezről lemezre.
  • bon
    Használható, de szerintem felesleges.
  • bigapó
    olvasóként még használható ilyenkor vagy már arra sem lesz jó? mert ha két meghajtó van mégiscsak gyorsabb az írás is. bár nem létszükség, eddig is elvoltam nélküle:)