46642
  • bon
    4gb-nál már kell a 64it, de nem értem miért fogná jobban a memóra teljesítméynét a 64bit-es orpendszer, nincs összefüggés. Több memóriát eszik, de mivel jó a Windows 7 memória kezelése így ez nem okoz gondot.
    Az 1000mhz-es (valós) vga memória órajel meg teljesen jó, a 4000mhz az az effektív órajel.
  • Norby646
    Jah és próbálkoztam még olyannal hogy ezt a 3gb-os (ha jól tudom) korlátozást növelni többre úgy hogy beírtam a futattásba hogy cmd, aztán meg hogy BCDEdit /set pae ForceEnable. Azt írta hogy a művelet sikeresen végre lett hajtva vagy vmi hasonló dumát, újraindítottam a gépet de nem változott semmi.
  • Norby646
    Sziasztok! Biztos felmerült már hasonló kérdés, a faq-t is elolvastam a keresőt is használtam, de ennek leírom mi a gondom. Szóval: A 32 bit-es win 7 van telepítve jelenleg a gépemen. Ezzel nem is volt gond amíg 2gb ramom volt de azóta raktam bele 4gb ramot és így már nem olyan jó mivel ugye a vga is 1gb ami együtt már 5 és nekem azt írja a rendszer-nél hogy telepített ram: 4gb (3,50gb felhasználható)... Szerintetek akkor érdemes felraknom inkább a 64bit-es változatot vagy hagyjam? Úgy tudom a 64bit-es már kezel 4gb ramot (illetve jóval többet is) de nem fogja jobban a ramok teljesítményét? A másik hogy van egy hd5670 ultimate vga-m aminek a memória órajele 4000mhz viszont nekem azt írja hogy 1000mhz... Erről is a a 32bit-es win7 tehet vagy esetleg vmi más oka van? Köszi a válaszokat előre is!
  • Balumann
    A Corel VideoStudio az nem tartozik a "komoly" kategóriába szerintem, annál egyszerűbb nem nagyon van. Csak behúzod a videó(ka)t a sávra, vágáshoz rákattintasz az ollóra és oda ahol ketté szeretnéd vágni, átfedés effekteket meg csak behúzod oda a vágásokhoz. Persze sok extra is van benne, de csak elsőre tűnik bonyolultnak.
  • bon
    Microsoft Movie Maker, a Windows Live Essentials részeként telepíthető.
  • dr Kotász
    Sziasztok.
    Tudtok ajánlani Windows 7 alá valamilyen egyszerű (akár freeware) videoszerkesztőt? Nem akarok megtanulni olyan komoly programot mint az Adobe Premiere vagy a Corel Videostudio. Igazából csak a legegyszerűbb szerkesztési művelekre kell, semmi csilivili.
  • [HUN]FaTaL
    Group Policyt próbáltad?

Disable and turn off taskbar thumbnail preview in Windows 7
  • [HUN]FaTaL
    A tálca beállításainál nem arra vonatkozik, még a beállítás neve is írja:

Use Aero Peek to preview the desktop

A registryt meg a többit nem tudom, de szerintem avval is csak ezt a kulcsot állítod. A thumbnaileknek azt hiszem más a neve, korábban találtam is megoldást, hogy lehet kikapcsolni, de én sem emlékszem már. :(
  • Jakuza001
    A talcan levo programokra vonatkozik, ha raviszed a kurzort megjelenitti a kepeket. Ezt kilehet kapcsolni vagy kesleltetni.
    Regen ezt kitudtam kapcsolni vagy atidoziteni, de most nem mukodik egyik sem.
  • [HUN]FaTaL
    Mert az aero peek az csak az óra melletti asztal megjelenítése szarságra vonatkozik. Legalábbis a tálcán beállítható.
  • Jakuza001
    Magyarazza mar nekem meg valaki, hogy miert nem tudom kikapcsolni az AeroPeek-et.

Eloszor megprobaltam a hoovertimweot novelni 20 sec-re ,erre ugyanugy fel masodperc utan feldobja a talcan levo programnak a kepet.

Ok mondom, akkor irany a start menu tulajdonsagok ott a pipat kiveszem.
    Gep ujra unditas utan ugyanugy feljon a kepe a programnak.

Next probalkozas, sajat gep tulajdonsagokban a visual effekteknel is kikapcsolom, de meg mindig ugyanugy mukodik aaz AeroPeek.

Registry editornal kikapcsolom es tovabbra is mukodik ez a szar.
  • aate
    Próbáld meg ezze eltávolítani :Zapmessenger
  • Miley Cyrus
    Szevasztok.
    Win7-em van, felraktam véletlenül a Windows Live Essentials-t, de nekem nem kell, letöröltem, de nem tudom felrakni a régebbi, jól bevált MSN-t.
    letöröltem, a registryből is mindenét, az application datából is, local settingsből is, program filesből is és a program datából is. de nem engedi, azt írja, hogy fel van telepítve:S
  • Rossi1
    Köszönöm!

Megcsináltam a Paragon-al és szuper lett. 40 GB-os most.

Még1szer köszi!
  • Rossi1
    Köszönöm!

Azért is kérdeztem a partició növelést mert a másik kettőn meg rengeteg hely van. Köszi!
  • bon
    Szerintem nincs összefüggésel a probléma, hogy warez változat van fent.
    Windows 7 Ultimate-hez, de a többi változathoz is erősen ajánlott 40gb-os rednszer partíció. Lassulást okozhat a kevés szabad háttértár.
  • aate
    Esaus vagy Paragon Partition Manager free , vagy valamelyik partíció kezelő programmal tudsz meghajtót méretet növelni.
    A win frissítések,+ a biztonsági mentések(visszaállítási pontok)miatt fogy a hely. Töröld a lemezkarbantartóval(rendszergazdaként futtasd ) a visszaállítási pontokat.
  • Rossi1
    Ja ok.:) Azt nem tudtam, hogy warezos, mert készen kaptam géppel együtt.

Ezért már megérte.:)
    Köszi!
  • biomage
    bocs hogy nem tudok a warezos windows hibában segíteni, bármivel lehet probléma, esetleg vedd meg az eredetit és nem lesz ilyen hibája
  • Rossi1
    Windows 7 ultimate

és 25 GB-os partíció...
  • biomage
    mekkora partícióra raktad a win 7? és milyen kiadást?
  • Rossi1
    Hello!

Srácok lenne egy kérdésem.
    C: particíón van a Win7-em (Csak RENDSZER). eLEINTE VOLT 5 gb SZABAD HEYL AMI SZÉPEN LASSAN MEGTELT, hiába töröltem és tartottam tisztán... Egyszer csak 0 lett, majd hirtelen valahonnan lett 3,5 GB szabad helyem.
    Azóta viszont baromi lassú a gép és a internetes és egyéb(pl Itunes) betöltési folyamatok instabilak és lassúak lettek.

Van valakinek ötlete mi lehet a hiba? Illetve hogyan lehet C:-n particíót növelni???

Előre is köszi!
  • aate
    Tippek windows manuális takarítására Link.
  • riki02
    Nem fut, nem ez lesz a gond.
  • aate
    Keresd meg a futó folyamatok között és ha fut állítsd le uninstal előtt.
  • DarkSector
    Milyen progi?
  • riki02
    Van egy program a gépemen amit sehogy nem tudok uninstallálni. Sen a saját uninstalllával, sem a vezérlőpultban(programok eltávolítása). (még a ccleanerrel sem) Egyszerűen nem reagál semmit amikor uninstalláni akarnám Tudtok segíteni?
  • bon
    Nem kell rá két jumper (csak a bal szélső), csak ha 32gb-ra akarod limitálni, a lassúlás meg lehet winyó gond is, ami egy ösrégi 80gb-os winyónál nem meglepő.
  • DarkSector
    igen akartam de nem engedi.
    Most meg nem ismeri fel a geci vinyomat. csak belassitja a rendszert.

SP0812N vinyó

A jumperelést nem értem, van 2x4 tű

Master:
    OO**
    OO**

Slave:
    *O**
    *O**

Cable Select:
    *OO*
    *OO*

Ez mi? 2 darab jumper kell rá vagy mi a fasz?
  • bon
    Töröld a partíciót, majd hozd létre újra.
  • DarkSector
    Üdv van egy HDD-m aminél RAW fájlrendszert ír, de ha rányomok hogy formázás NTFS-re nem formázza meg a win7....:S
  • SirAlo
    3at hasznalok de nagyon sok helyen nem mukodik meg a sub se csak 1-2 hangoszoro ami nagyon rossz... pl. rfactorba, minden zenenel es a legtobb filmbe is , kiveve az 5.1 filmeket
  • bon
    Nem hátrány az 5.1, de a 3 db jack dugós megoldás az elönyősebb szerintem.
  • SirAlo
    Es az rFactor-ba sincs rendes hang (vagy ilyen nagy hatrany ha 5.1-re van bekotve? csak az 5.1 filmeknek es zeneknek van normalis hangzasuk ?
  • SirAlo
    De ha Auxba dugom be akkor barmilyen zenenel mukodik a sub es az osszes tobbi hangfal is
  • bon
    Természetesen az éppen használt programban is be kell állítani sok esetben a térhangzást .
  • bon
    Miért kellene dugdosni? Ami 2.0 az csak a két front sugárzóból szól, bármi ami térhangzású tehát 4.0, 5.0, 5.1 stb. az szól a megfelelő számú hangszoróból, semmit se kell dugdosni. Amúgy vezérlőpult/hangnál bevan állítva az 5.1?
  • SirAlo
    es nem lehetne valahogy megoldani hogy a 2.0 zene is mennyen rendesen ? az eleg zavaro lenne ha minden zenenel/filmnel at kellene dugdossam a kabeleket :D
  • bon
    Mert a zenék többsége csak 2.0-as
  • SirAlo
    Hi, hogyan lehet beallitni a hangokat 5.1-re ? , a hangkartya programjaba jol mukodik mint az 5 hangszoro de ha egy winampba pl. elinditom a zenet csak az elso 2 hangszoro megy