46641
 • kjhun
  #46641
  Offlány, aligha veszélyes.... Ha, mégis lenne netre kötve, akkor meg lesz mellé Win10 is. Külön vinyón és/vagy particíón, a jövőben. De, majd elválik, hogyan és merre, mivel lesz még egy gép majd, a Xeon-os mellett. Mellesleg, a laposon Win7 x64 vanl, mégha ritkán is böngészek rajta, másra volt eddig is használva és a 7-es köszöni, jól van. Lassan már 3 éve. A Defender frissül, minden áldott nap.

  Ami érdekes még, hogy az ESU-s Updatekkel megpakolt Win7 is beszerezhető, az ez év márciusáig kiadott frissítésekig, bezárólag. Win10/11-en, a BlackLotus bootkit miatt aggódnék. Hogy, a Win7-et érinti-e, arról nem szól a fáma, az MS részéről.
 • KolkaF
  #46640
  Nem veszélyes egy kicsit Win7-et használni 2023-ban? :/
 • kjhun
  #46639
  Kicsit feldobván, a topikot....

  64bites Windows esetén, fel kell rakni, a 32bites frissítéseket is?? Például: "Service Stack Updates for January 2020 Rollup" és "Convenience Rollup/Security Rollup January 2020" csomag.

  Pluszban: A "Windows Driver Foundation" mennyire létszükséglet??? Ami zavaró benne, az a 150-200 ezer kB-nyi memóriazabálása, nem ennek tartogatom, a 16GB-nyi RAM-ot. Leállítani nem lehet, csak tiltani. Jelenleg "Kézi" indításon van.

  Továbbá: Telemetria/Spy Update-ek lista van valahol??
 • Carmang
  #46638
  LOL, tényleg ott a gomb.
  Köszi!
 • TokraFan
  #46637
  Röviden: sz*r!
  Bővebben: az új tulajdonos amatőr (nem mintha a régi profi lett volna), a kedvencek gonb pedig ott van, csak nem látszik, de ha fölé viszed az egeret, rá tudsz kattintani és működik is.
 • marsu
  #46636
  Köszönöm szépen mindkettőtöknek, próbálkozom!
 • Carmang
  #46635
  Off

  Mi van a fórummotorral? Sokszor kiírja piros háttérrel, hogy "Sajnos por került a gépezetbe! :( Kérjük próbáld meg kicsit később."
  És hol van a kis csillag amivel fel tudok venni egy témát a kedvencekbe?
 • Mersant
  #46634
  hdsentinelt rakd fel, nezd + Te is milyen allapotban van a merevlemez! jo esellyel azzal lesz a gond. pont a heten futottam bele hasonloba, csere SSD-re es minden fasza.
 • TokraFan
  #46633
  Innen töltsd le a free verziót, aztán ereszd rá (nem árt átnézni a beállításokat és kivenni a pipát onnan ami nem kell). 95%-ban helyre rakja a rendszert. Nekem többször segített elkerülni a teljes reinstall-t. Egy próbát megér...backup-ot fel fog ajánlani.
 • marsu
  #46632
  sziasztok
  a gépem, elkezdett szarakodni, volt kék halál, aztán egyszer csak kikapcsolt és csak másnap tudtam bekapcsolni. Elvittem szerelőhöz, azt mondta a tesztek alapján minden rendben van a hardverekkel, memória teszt processzor teszt, egy terheléses teszt, hdd teszt, stb. hazahoztam a szervizből az első indításkor elkezdte ellenőrizni a merevlemezt "CHKDSK" utána beindult, viszont baromi lassú.
  Windows 7 Ultimate van rajta, mindent frissítettem amit a windows update feldobott.

  tudom, hogy így nem egyszerű, de rutinosabbak vagytok, hátha van pár jó ötletetek!
  Előre is köszönöm.
 • k1571
  #46631
  Nem azt mondom, de sok GB adatot indexel (számomra feleslegesen), "kínozta" a processzort. Ezért írtam.
 • Flamer
  #46630
  de. mar nem ugy keres mint regen. :(
 • gergely1991
  #46629
  Nehogy azt mond hogy a win10-nél a windows search-t rontották el?
 • k1571
  #46628
  Érdekes, nekem Win 10-nél sincs ilyen gondom. Viszont a "Windows Search"-t letiltom, frissítések után ellenőrzöm, hogy nem fusson, tudom mi hol van. Nem az köszörül?
 • gergely1991
  #46627
  Nem rég feltettem a win10-et öröm volt a sok vacak csicsás dolgot ki kapcsolgatni törölni a felesleges dolgot amit az életembe nem fogok használni,a durva az volt hogy alapjáraton is csak úgy kínozta a procit,gondoltam oké kikapcsolom a update-et a szolgáltatáson belül,nem vált be.Átállítottam a profilt a "legjobb teljesítményre" az sem.Érdekes a win8.1-nél nem volt ilyen...ki tudja miért. :/
  UI: Az win10 update által elrontott gépekkel kapcsolatban volt már tapasztalatom(nem az enyém volt az a gép,az illető meg nem húzta ki).
  A win7-nél volt olyan hogy ki kellett kapcsolni a update-et a szolgáltatásban de egy bizonyos update telepítése után már nem kellett.
  Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.07.05. 13:01:39
 • suba53
  #46626
  Hát igen. Nem értem a Leadteket, miért engedte el azt a termékvonalat a win10 váltásnál.
  Lehet hogy valami susnyákos biznisz van a háttérben, mert technikailag nem hiszem hogy ne lehetett volna drivert készíteni hozzájuk.
  Nekem is van több leadtek kártyám, PVR2000, meg TV2000. A fiókban porosodnak, de mivel eleve az analóg televíziózás, és analóg video technika már nem számottevő, és azt a pár VHS kazettát, amin családi felvételek voltak már digitalizáltam, így nem is hiányoznak.
 • DrSoong
  #46625
  Mint írtam nem a vasról van szó, mert azon megy de van olyan HW a gépben amihez nincs W10 driver. Konkrétan egy TV kártya WinFast PxDVR 3200H.
 • suba53
  #46624
  Olvastam én is a különböző problémákról. A legdurvább az volt, amikor a default doku mappák törlődtek.
  Maga az adatgyűjtés nem zavar. Úgy is mindent megtudnak így vagy úgy arról, akire kíváncsiak.
  Úgy élek, hogy rám ne legyenek kíváncsiak.
 • TokraFan
  #46623
  Ne ess Te is abba a hibába, hogy a saját rendkívül szűk mintád alapján ítéled meg a kérdést. Tele van a net a spy10 problémákkal, ezek között több komoly is van! Nem, nem két embert érint/érintett, és ezeket az MS is elimserte...Nálam eleve kizáró ok az aljas telemetriagyűjtés, gyakorlatilag beépített keylogger, és a kötelező frissítés, ami képes hazavágni a rendszert (nem csak én állítom, szinten tele a net vele). Örülj neki, hogy neked nincs ilyen gondod...Ettől még másoknak van!
 • suba53
  #46622
  Az asztali géped konfigjáról írhatnál pár szót. Csak mert mint említettem, eddig nem nagyon találtam olyan vasat, amin ne ment volna.
  Sokszor még fürgébben is, mint a win7.
  Persze vannak olyan HW eszközök, amikhez eleve nem írtak win10 drivert. Pl.: Leadtek tuner kártyák, egy csomó régi nyomtató, az MS saját webkamerája, meg még biztosan van más is. Ha ilyen kiegészítőd van, akkor jogos a régi opsys pátyolgatása.
 • TokraFan
  #46621
  Ezzel sajnos nem vagy egyedül....
 • DrSoong
  #46620
  [asztali gépem] Ha írnának a W10-hez drivert amivel működik a HW-em akkor lecserélném, de hiába várom évek óta! Nem fogok csak úgy lecserélni egy 20 ezres HW-t, mert ők úgy gondolnak, hogy csettintenek! Amúgy ma is jött hozzá még frissítés.

  [laptop] A laptopomon W10 van, mert ez már az a generáció ami W8-tól támogat csak fölfelé. Állandó bajom van a W10-zel. Minden frissítésnél önhatalmúlag (hiába van kikapcsolva) cseréli a működő WLan drivert a sajátjára ami 1 percenként eldobja a wifit... Állandóan leszedi a widgetjeimet az asztalról és telepíthetem újra...
  Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2020.06.27. 13:54:59
 • suba53
  #46619
  Tudom Win7 topikban nem illik a win10-et dícsérni. Kövezzetek meg, de én nem tudok róla semmi rosszat mondani. Rengeteget telepítettem, a cégnél is cseréljük le a win7 rendszereket, és eddig gond nélkül megy minden.
  Itthon van kb 12 gép. Intel Atom proci, Core2 duó, laptopok, asztali gépek, Intel, AMD platformok és mindegyiken mindig a legfrissebb build megy. Nemrég raktam fel a 2004-et mindegyikre, és hiba .... semmi.

 • TokraFan
  #46618
  Az a meg nem nevezett moderátor teljesen alkalmatlan a feladatra, ezt a Covid topikban is bizonyította. Szóvá is tettem neki, absolute kultúrált hangnemben. Természetesen törölte.
  Én nagyon várom, hogy egyszer legyen egy olyan törvény, ami alapján a moderátorokat is fel lehet jelenteni, mert rengeteg visszaélést követnek el, jellemzően a szólásszabadság megsértése tárgyában. Ráadásul nem a moderációs szabályzat szerint járnak el, hanem személyes szubjektív véleményük alapján törölgetnek olyan hozzászólásokat is, melyek a szabályzat egyetlen pontjába sem ütköznek (jelzem, itt sg-n is előfordul, monjuk ez a portál gykorlatilag halott már).

  W10: A holland adatvédelmi hatóság ismét vizsgálódik a W10 adatgyűjtési módozatait illetően. Bizonyára ok nélkül. 2017-ben is csak azért változtatott az MS az adatlopó magatartásán, mert több hatósági eljárás is indult ellene.
  Egy fizetős szoftvertől nem tűröm el, hogy akár 1bit adatot gyűjtsön rólam a megkérdezésem és hozzájárulásom nélkül!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.24. 23:36:56
 • galocza
  #46617
  miért vezetjük félre a népet?
  7-tel lejjebb a válasz. az egyetlen igaz, amit sikerült kipréselned, az a modern hardveres dolog.
  ősi, 10+ éves i7 920-am van, húzatlanul. bírná a 4000mhz-et (másfélszeres órajel!), megvan hozzá a hűtő, a ram, megsütöttem, menne stabilan. de minek? 3 éve jött hozzá egy 1050ti, a ram megvan vagy 4-5 éve, 16gb, samsung raidem kb 8-10 éves, a wd 3-4. mindenre elég, ami nekem kell.
  vegyek új hardvert, h elfuttassa a win10-et? vegyek win10et, h menjen az új hardver? hülyeénvagyokmá'?
  win10-zel munkahelyemen állandó probléma van amúgy. amit nem kötnek orrunkra, h az összes lúzer win10 júzer bétateszter a nagyvállalati felhasználóknak (ez szerepel hivatalos ms dokumentumokban), akik ezer-tízezerszám veszik a licenszeket.
  nem véletlen, h az összes feature update-tel rengeteg gond volt a mezei felhasználónak, aki "ingyen" frissített w7/8/8.1-ről w10-re. nem ingyen volt. ezek a felhasználók a jogukat adták egy stabil működő rendszerhez azért a jogért, h kísérleti patkányok legyenek.
  a win10nél amúgy illogikusabb és mégis hülyegyerekesebb rszrt még nem láttam amúgy. semmi nem ott van, ahol kultúrember (w3.1-w10) keresné, s akkor sincs a megszokott gazdagsága a lehetőségeknek.
  atyám vett egy laptopot, legális, előretelepített w10-zel. nekem kellett vért pisálnom, h az új frissítés által igényelt 12gb+ helyet előteremtsem a 30gb(!) partíción. hivatalos win10, hivatalos eladó, aki nyilván az ms által adott számok alapján telepítette előre.
  fu win10. fu ms (pedig őket kezdtem megszeretni kb 10 éve, tudod, amikor a tologatós lepkéddel játszottál).
  Utoljára szerkesztette: galocza, 2020.06.24. 20:10:37
 • galocza
  #46616
  ááá, te barátokat szerezni jársz a win7 topikba, látom. 8)
 • galocza
  #46615
  a válasz egyszerű: egy túlbuzgó admin, Intruder2k5 aki maradjon megnevezetlen.
  váltottunk pár üzenetet, az érvem kb az volt, h nem illegális, amíg nem mutat bármi hivatalos utalást erre a tényre, neki meg kb h de nem szabad. ez ment egy szép napon késő estig, elmentem aludni, s reggel arra ébredtem, h tényleg akarok küzdeni mások érdekében? öreg vagyok hozzá, mindenkinek megvan a joga, hogy úgy legyen alulinformált s hülye, ahogy akar (előbbivel rá is célzok, utóbbival a felhasználókra, báááár...). utolsó üzenetet meg sem néztem, s nem léptem be asszem azóta ph-ra, napi könyvjelzőlistámból töröltem, s nem érzem, h szegényebb lenne létem. persze ha info kell, biztos megyek ph fórum, lehet, belépek, s kérdezek is, de hogy hozzájárulásom nem lesz az oldalhoz, az biztos (ha szerény is, eddig volt).
 • Flamer
  #46614
  nalunk (allami cegnel) is win10 van.. mert hogy megszunt a win7 tamogatas es azert pluszba milliokat nem akartak perkalni. :D
  es stabil es jol mukodik.
  (1 dolog ami szar, hogy levan tiltva a store.. :< es nem tudok ubi2004 -et felrakni. :D) de jah.. win10. megy.
 • MerlinW
  #46613
  Én is ismertem ilyet, egy kis cég adminisztrációját végezte rajta, de ott annyi miatt volt jogos hogy egy csomó DOS-os vackot kellett használnia, illetve a vas is valami Core2Duo múzeum volt. A célnak megfelelt, ezzel nincs is gond. Aztán jött a NAV-os újítás tavaly előtt és lehetett cserélni mindent. Gépeket, nyomtatót, szoftvert. Kapott Win10-et, WSL XP-vel futnak a DOS-os cuccai és azóta is mindenki hepi.
 • MerlinW
  #46612
  Nem tudom milyen iparágról van szó, de én szoftver és játékfejlesztő cégeknél/nek dolgozom és mindenki W10-en dolgozik évek óta, gond nélkül. Az állami cégek más tészta, nem arról beszélek.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.06.06. 16:09:24
 • Synchronous
  #46611
  Egy fazon pár napja beírt egy filmes oldal fórumára, hogy nem indulnak neki az online filmek, csak letöltve tud mindent megnézni, és a böngészőjére sem lehet telepíteni semmilyen playert. Kiderült, hogy XP-je van a csókának, vagyis a pattintott kőkorszak óta nem cserélt op. rendszert. Remélem az alsógatyák terén máshogy gondolkozik.
 • TokraFan
  #46610
  Ebbe ne menjünk bele! :-) Korábban már leírtam, én pl. miért használom még mindig. Egyébként a céges frissítések még 3 évig jönnek, tehát addig nem tervezek átállni. Talán addigra a 10 is lesz olyan állapotban, hogy munkára is merjem/akarjam használni. Mert jelenleg -saját/iparági tapasztalatok alapján-, nem akarom.

  Netezős + ilyen-olyan gépeken nekem is 10 van.
 • MerlinW
  #46609
  2020-ban nem kellene senkinek Win7-es gépének lennie:) 4+ éve nincs is hivatalosan forgalomban, 2015 óta nincs alapvető támogatása, idén január óta meg semmi sincs hozzá. Aki ma Win7-et használ az csak magának okoz problémát. Főleg ha modern rendszere van.
 • TokraFan
  #46608
  Thanks az infót!
 • Jabar
  #46607
  Még mindig működik állítólag.

  https://www.theverge.com/2020/1/14/21065140/how-to-upgrade-microsoft-windows-7-10-free-os
 • TokraFan
  #46606
  Mennie kell, hiszen akinek W7 gépe van és ehhez való legális kulcsa, az miért ne telepíthetné újra az OS-ét? Az ingyen W10 upgrade csak egy ideig élt a kezdetekkor, de lehet, hogy tévedek...
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.03. 14:21:39
 • MerlinW
  #46605
  Nem tudom, lehet-e még regisztrálni Windows 7-et, lévén januárban megszűnt minden támogatás. Megy minden Win10-en ami Win7-en mentm válts nyugodtan. Elvileg a Win7 kulcsával tudsz regisztrálni Win10-et is. (Pro-val nekem ment)
 • Solyom2
  #46604
  Sziasztok!

  Jobban preferálom a Win7-et a 10-nél, pláne hogy van néhány régi játék, amit szeretek és nem tudom Win10 alatt mennyire lennének velük gondok.

  A Win7 Ultimate SP1 gépemet már nem most rakták össze szervizben, szóval telepítő sincs hozzá. Gondoltam letöltöm az ISO fájlt a hivatalos oldalról, ehhez kéri a termékkulcsot. ProduKey-jel ezeket elő is bányásztam, de mikor megadom az oldalon annyit kapok, hogy hiba történt a kérés feldolgozása közben, keressem az ügyfélszolgálatot.
  Nem tudom sajnos biztosra, hogy eredeti-e az OS, működése alapján igen, de a számlát nem találtam meg. Ez lenne a hiba oka, van valami más módszer ellenőrizni az eredetiséget?

  Van rajta egy Office 2010 csomag is, mikor ennek a licensznek a státuszát próbáltam ellenőrizni, akkor
  ERROR CODE: 0xC004F00F üzenetet kapok.
  A termékkulcs egyezik.

  Köszönöm előre is!
 • TokraFan
  #46603
  Korábban írtam én is, hogy nyilván beszerezhetők lesznek a céges frissítések innen-onnan. És igen, be is szerezhetők.
  Azt nem tudom, miért törölték a PH-ról, mivel tele van vele a net, még ismert, legális portálokról is le lehet szedni (pl. Softpedia). Nyilván a PH-s moderátornak fingja nem volt az egészről, sajnos a moderátorok kiválasztásával komoly gondok vannak arrafelé. Eszemben sincs váltami spy10-re 2024 januárig.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.01. 22:21:55
 • galocza
  #46602
  remélem, a simplix pakkot mindenki ismeri.
  én azóta használom, h ms elkezdett zargatni bennünket w7 alatt is telemtriával, kémkedéssel s frissíccsémáw10re dolgokkal - tehát, tényleg, már lehet, h éve?!?
  kb azt kapod, mint a 202001 előtti időkben a havi frissítésekkel. nyelv- és platformfüggetlen (x86/x64). csak biztonági frissítések.
  gyanítom, h a multik által sok-sok pénzért megvásárolt frissítéseket pakolják bele. én használom itthon, s munkahelyemen is.
  a gyerek xp megszűnése után is adott ki ahhoz csomagokat, szóval remélhetőleg lesz ez is egy ideig.
  van magnet link, közvetlen link és egy progi is, amelyik mindig letölti a frisset, patch tuesday után 1-2-3 nappal hozzáférhető.
  szóval nincs mentség win10 telepítésre, remélem, 2023-ig.
  a fenti infót tartalmazó hsz-emet törölték prohardverről, meglátjuk, itt hogy muzsikál.
  hf,
  g