BlueBox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adobe Ultra -> Csak erre való! 😉
én sem találom HELPPP!!
és videót háttérnek nem tudjátok meik progival lehet.
Saddalim
heelp!

Saddalim
naaa help má' 😄

Saddalim
na help megvan az ulead mediastudio amit itt lejjebb írtak, de abban vagy nincs, vagy nem találom. valaki tudna segiteni, hogy hol van benne, vagy olyan progit, amiben télleg van?

Saddalim
leszedtem ezt az ulead mediastudiot, de nem találom benne a blueboxot, pláne hogy hogy kéne használni. le tudná valaki írni, aki tudja?

akyyy
close, del, np -.-

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Ulead Media Studio Pro. Nagyon egyszerû megcsinálni vele. És az se gond, ha a háttér egyenetlen színû picit, mert nagyon alaposan be lehet állítani.
Gladiator
<#idiota>

Extraboy
Nem komoly filmhez kell, a szereploknek nem kell beleelni magukat, mert a hatterrel ellenkezo iranyba neznek 😊

Dj Faustus
Itt egy cikk, ami segíthet.

Extraboy
Az szuper, mert kedvenc vago programom, de ugynezki idaig ilyen hulye voltam, hogy eszre se vettem 😄 Mindenesetre koszi a tippet, meg fogom nezni.

Gladiator
bármilyen szín lehet, ált. azért pont kék, meg rikító zöld, mert ezek elég ritka szinek, és jól elkülöníthetõk.
a technikát kulcsolásnak hívják. megoldható adobe preimereben 2 kattintással, de ha vmivel valósághûbb eredményt akarsz elérni akkor after effects, vagy combustion.
amúgy nem lesz egy egyszerû munka már most szólok. annak tûnik, de rá fogtok jönni, hogy nem is a megvalósítása lesz körülményes, hanem a szereplõknek beleélni megukat. jobb esetbe elve kell egy realtime renderelõ kártya, amivel élõképen a szereplõk láthatják, hogy mit is és hol és hogy csinálnak.

Dj Faustus
Pirossal nem csinálják: ugyanis olyan színt tartalmaz az emberi bõr.
A green box, és a blue box van használatban.
Ha jól emlékszem, a Sonic Foundry (Sony) Vegas-ban van ilyen opció.

Extraboy
😄😄😄😄😄
Progit is tudnal mondani esetleg? 😊 😄

Elore is koszi

Frosty01
csinálják zöldel is (élénk világos zöldel), tehát valszeg lehet bármilyen :F

practitioner of the forbidden arts of death

Dying Soul
Mostanában még mindig a GreenBoxot használják, Magyarországon persze. Idõjárás jelentés, stb. Viszont a BlueBox is kezd hódítani.
A lényeg, hogy a háttérrel (GreenBox, BlueBox) megegyezõ ruhát ne vegyetek fel, mert láthatatlanok lesztek 😄
Értelemszerûen kék vizipisztolyból sem érdemes lõni, kivéve, ha pont ez a profil kell a filmnek 😄

Extraboy
Hali!

A következõ lenne a kérdésem: szeretnénk haverokkal csinálni egy fun filmet, amihez kéne az a technika, amit ha jól tudom BlueBox-nak hívnak, és arra jó, hogy egy kék háttér mögött forgatva, a kék háttér helyére be lehet rakni más képet, tehát megváltoztathatjuk a hátteret. Szeretném tudni, hogy ez csak kékkel mûködik-e, vagy bármilyen színnel, csak a lényeg az, hogy egyszínû maradjon a háttér? Tudnátok esetleg olyan program nevet mondani, amellyel ez kivitelezhetõ?

Elõre is köszi minden segítséget!