8
  • jefferson83
    Részben egyetértek, mert dolgoztam IBM PC és szervergyártásnál is mint javító technikus és az IBM minőségtől nem voltam elájulva, finoman szólva.
  • Mihail
    bizony és a világrészvényeknek egyre nagyobb része és kezd a kezükbe kerülni, és mést más példákat is hozhatnék. veszélyes a kínai regime
  • BlackRose
    Nem tudom, hogz mit gondolnak a többiek, de én már évek óta a ThinkPad notebook családon kívül és a Servereken kívül az IBM-től csak szemetet láttam. A THinkPad az tényleg jó (persze a kinézésére volna mit rászólni), nekem is van egy és nagyon elégedett vagyok, a szervereik (a kicsit drágábbak - ide nem számítom az igazi szerverágukat, mert az tényleg kitűnő, de azt nem is adták el a Lenovonak) szintén jók, de a desktopon ott szemetelnek már régóta (ki nem), a home oldaluk szintén szemét (de az is mindenütt szemét). A Lenovo által gyártott új ThinkPad-ok úgy látszik megőrizték a minőségüket (pl. játszottam egy picit egy Z60-al), de a neten is általában azt lehet olvasni, hogy a minőségük nem csökkent. Különben a Kínaiak már a világürben is járnak, olyan építkezések mennek végbe amilyenről máshol nem is álmodnak (pl. ezernyi négyzetkilómétereket alakítanak át, falvakat, városokat helyeznek át, hogy a vízerőmű rendszerük megfelelő legyen), és általában a Kínaiak tudják mi a minőség (nem kell ezt összekeverni a piaci kézimunka árúval amelyet nagyrészben írástudatlan kínaiak az Isten hátamögötti falvakban gyártogatnak), egy Pekingi vagy Shangaji modern gyár semmivel sem rosszabb minőségi mint egy New Yorki vagy Koppenhágai vagy Tokiói. Es most nem akarok off topic lenni, de a Kínaiak hamarossan lenyomnak minket elkényesztetett európaiakat. Különben érdekes, de agy Kínai alaplapgyártó (most hirtelen nem jut eszembe a neve, de utánna lehet nézni a neten) aki megrendelésre gyártja a márkás alaplapokat, most az USA-ban fog gyárat építeni. Elgondolkodtató, hogy miért amikor ott drágább a termelési folyamat, a válasz mert az elkényesztetett amcsik amikor megjeleni a legujabb cucc, akkor azt most, rögtön, azonnal, még tegnap meg akarják venni és az ár az másodlagos. Tehát nem számít, hogy drága lesz, de azonnal megvan, nem kell várni napokig a szállításra, a vámfolyamatra stb. egyszerüen ott van. Na mindegy, ez azért érdekes, mert megyszoktuk, hogy USA, Japán vagy Európai cégek szoktak Kínaba beruházni, de most már kezd fordulni a helyzet, már a Kínaiak építenek az USA-ban is, és ez mellett ha még valaki megkérdőjelezné a Kínai minőséget (persze nem abszolút szemszögből) akkor nem tudok mit mondani.
  • concrete
    Lehet hogy ők bizakodóak, és pozitív szemléletűek, de én akkor is félek a lenovo névtől.
  • MacrosTheBlack
    Hát nemtom. Igaz eddig is made in china volt minden, de ha még a minőséget is a kínaiak ellenőrzik, attól nem sok jót várhatunk. Eddig legalább az IBM azt mondhatta hogy bocsi, de ilyen szart nem veszünk át, de most?
  • Nyiri
    Nem vicc. Ez ma megszokott :)
  • St
    Vicc, hogy nem is tudnak arról mit csinál az anyacég.
  • St
    "Kikerekedett szemek", ez kva jó