162
  • BiroAndras
    #162
    "Ez meg egy kis érdekesség"

    Büntetősáv?
  • Sanyix
    #161
    Pl modem configjának eléréséhez kell tcp/ip a lanra is(mondjuk fix ip címekkel), mert máshogy nem lehet elérni. Elvileg az xp-nek automatikusan is kéne osztania ip címet a dsl modemnek is, meg a gépnek is, ha nincs más a halón.
    Ez meg egy kis érdekesség :)
  • droland
    #160
    "Onnan, hogy a netcsatlakozás varázsló megkérdezi, hogy milyen netcsatlakozást kívánok használni, tehát nem kell kitalálnia, tudja hogy mit kell..."

    Mondok neked egy valós ellenpéldát.

    Tételezzük fel, hogy ADSL kapcsolatot osztasz meg otthon, de úgy, hogy a kliens gép a kiszolgáló gép tárcsázója felett birtokot élvez, azaz a betárcsázó "ikon" megjelenik a hálózati kapcsolatokban, hogy ha szüksége van rá, akkor tárcsázásra tudja bírni a szervergépet. Ha a Windows XP minden esetben kikapcsolná a lan kártyán lévő tcp/ip-t tárcsázás megléte esetén, akkor:

    1/ Olyan helyzetbe kerülnél, hogy nem megfelelő odafigyelés mellett, egy szabványos lan tcp/ip-jét kapcsolná ki, holott az egy belső hálós gép, mely rendelkezik egy megosztott tárcsázó ikonnal, ami maga a szerver, tehát ebben az esetben az Xp látna egy adsl betárcsázást, és a lan tcp/ip megszüntetése esetén dobná a belső hálózati kapcsolatot, így nem hogy net, de még a teljes hálózati kapcsolat is megszűnne.

    2/ Vannak olyan egyéb nem vezetékes kapcsolatok, melyek lankártyán tartanak ugyanugy kapcsolatot, és - mint pl. a virtual private networking is - igénylik a lanos tcp/ip-t a kapcsolat fenntartására.

    Ergo: abban az esetben ha betárcsázó kapcsolat megléte esetén az xp kikapcsolná a hozzá vagy már meglévő lan kártyán a tcp/ip kapcsolatot !előfordulhat! olyan helyzet, hogy egy rossz döntés következett be, mivel egyéb esetekben megszüntetne egy olyan hálózati kapcsolatot melyre szükség van. Ezért döntöttek így, mert két eset lehetséges:

    a/ Ha kikapcsolná önként, akkor az lenne, hogy adott esetben semmilyen kapcsolat nem működne

    b/ Nem kapcsolja ki, de akkor a többség eset dhcp felesleges várakozása esetén meghosszabbítja a várakozási ciklust a bootolás ideje alatt

    Tehát a rosszabbik eset az a/ mivel ott megszűnne a hálózati kapcsolat teljesen, a user meg csak nézne ki a fejéből, hogy "mi van?"

    Na, ezért döntöttek a b/ mellett.
  • Sanyix
    #159
    Persze hogy van udma minden vinyón, de mondom torrent nélkül is vadul tudja kerregtetni a vinyót. Ilyenkor nem lassul be semmi, de idegesít, mert ok nélkül nyúzza a vinyót. Akkor is ha vírus nincs, semmi nincs elindítva, csak egy alap rendszer. Amúgy 1 giga ramom van.
  • Sanyix
    #158
    Onnan, hogy a netcsatlakozás varázsló megkérdezi, hogy milyen netcsatlakozást kívánok használni, tehát nem kell kitalálnia, tudja hogy mit kell...
  • droland
    #157
    "Miért a felhasználónak kell utánanéznie, hogy az oprendszer hülye hibáit hogy szüntesse meg?"

    És az OP rendszer HONNAN A RÁKBÓL találja ki, hogy nekem: modemem van, adsl modemem, kábelnetem, gprs-em, 3g-m vagy wirelessem vagy lótúróm? Ezt minden OS-ben a FELHASZNÁLÓ gondja beállítani, ezzel az erővel adsl-nél magától kéne rájönnie a betárcsázandó user/pass-ra is.
  • BiroAndras
    #156
    "Úgy látszik, András nem nagyon futtat több memóriaigényes programot egyszerre, vagy esetleg több giga ramja van."

    Igazából mindkettő. Otthon 1 giga van, és abba bele szokott férni minden. A munkahelyemen viszont már 2 giga kell a normális működéshez.
  • BiroAndras
    #155
    "Mert még ha 1-2GB ramod van, akkor is swappel, és ha többszáz megákat kell pakolgatnia a memória és a vinyó között, az azért eltart pár másodpercet..."

    Nem. Szoktam nézni a HDD led-et, amikor akad, és nem világít. És a procit sem terheli. Nem a rendszer lassul be, mert ha átváltok másik taszkra, akkor az tökéletesen megy.
  • dez
    #154
    A torrent csak azért nem terheli túlzottan a vinyót, mert úgy oldották meg, hogy ne terhelje. Azaz, egy belső cache-t használ, és korlátozva van a vinyós hozzáférés. De ha pl. sok szálnál nézed a Pieces füleket, sok "vonal" piros marad egy ideig: na azt még nem sikerült kiírnia a vinyóra.

    Egyébként ugye engedélyezve van nálad az UltraDMA a vinyókra? Mert ha nincs, na azt tudja aztán főleg belassítani a rendszert. Persze ha be van, akkor is akadozhat a swappeléstől, ha már kezd tele lenni a ram. (Úgy látszik, András nem nagyon futtat több memóriaigényes programot egyszerre, vagy esetleg több giga ramja van.)
  • dez
    #153
    "Soha. Csak a Visual Studio szokott néha másodpercekre leakadni (de minden más megy simán olyankor is)."

    Engedélyezve van a virtuális memória kezelés? Mert ha igen, akkor osztm Sanyix véleményét. Mert még ha 1-2GB ramod van, akkor is swappel, és ha többszáz megákat kell pakolgatnia a memória és a vinyó között, az azért eltart pár másodpercet...
  • BiroAndras
    #152
    "Ja amúgy az adsl-es, várakozós ip címes dologhoz kapcsolódóan amit nem hittél el"

    Idézet a cikkből : a Windows megpróbál IP-címet lekérni a (modem felé néző) hálókártyának, de DHCP-szerver hiányában nem kap választ

    Tehát nem a win próbál a modemnek IP-címet osztani, hanem fordítva, magának próbál egy DHCP szerver keresni. Valószínűleg a "hálózat beállítaás varázsló" is meg tudja oldani, ha megmondod neki, hogy nincs helyi háló, csak internet. De a legegyszerűbb a fix IP cím beállítása.
    Nincs sok tapasztalatom ezzel, mert kis hálón a fix IP cím a szokás, nagy hálón meg van DHCP.
  • BiroAndras
    #151
    "Torrent nagyon nem terheli le a vinyót, még letöltéskor sem"

    Sávszélességtől is függ,meg hogy egyszerre hány fájlt töltessz.

    "De már írtam, hogy még torrent sem kell hozzá, netkapcsolat sem, úgy tudja kerregtetni a vinyót akkor is ha csak úgy simán el van indítvan a vindóz, és semmi program nem megy."

    Na ez az ami nem jó. Ha ilyet látsz, annak nem a win az oka, hanem valami más. Pl. víruskereső fut a háttérben (vagy defrag, vagy ilyesmi). Rosszabb esetben vírus. A task manager-ben meg lehet nézni, hogy melyik process mennyit tekeri a vinyót, ott meg lehet fogni a tettest.

    "Neked nem lassul be a win?"

    Soha. Csak a Visual Studio szokott néha másodpercekre leakadni (de minden más megy simán olyankor is).

    "Biztos valami különkiadást használsz, a földi halandók meg valami szart..."

    Otthon magyart használok, a cégnél meg angolt. Az otthoni kicsit speciális, mert egy régi aktiválást nem igénylő verzió felokosítva SP2-re. A céges viszont sima mezei, és teljesen legális. Egyikkel sincs semmi gond.
  • Sanyix
    #150
    Nem, írtam hogy KIVETTEM a lemezt, mégis úgymaradt...

    Ja amúgy az adsl-es, várakozós ip címes dologhoz kapcsolódóan amit nem hittél el:
    2. cikk...
  • Sanyix
    #149
    Torrent nagyon nem terheli le a vinyót, még letöltéskor sem(akkor sem ha sok szálon tölt, max 10 meg 100 megás netkapcsolatnál, de 1 megán nem), főleg nem seedeléskor, amikor csak olvas.
    De már írtam, hogy még torrent sem kell hozzá, netkapcsolat sem, úgy tudja kerregtetni a vinyót akkor is ha csak úgy simán el van indítvan a vindóz, és semmi program nem megy.

    Neked nem lassul be a win? Biztos valami különkiadást használsz, a földi halandók meg valami szart...
  • BiroAndras
    #148
    "dvd-rom ba beteszek egy írott dvd-t, total commanderrel elkezdek böngészgetni a dvd, de sajnos elég érzékeny a dvd rom a rossz minőségű lemezekre, hát nehezen olvassa. Várok, egy kicsit látom, hogy a total commander ablak kifehéredett, és "beleégett" az alatta lévő opera böngésző ablakába, na akkor ctrl-alt-del, total commander leállítás, hát leállt, de az operába még mindíg "beégve" a tc ablaka, és ahogy nézem, szépen kiírja az operára is, hogy "nem válaszol". Kinyitom a dvd-rom tálcáját, kiveszem a lemezt, persze nem javul meg semmi. Na nyomnék egy start menüt, hogy leállítsam a vindózt, mert egy ideje már tudom, ha ilyen hibák előjönnek, akkor megbolondult, és mindjárt jön egy exploler.exe hibát okozott, vagy valami hasonló nyalánkság, de sajnos a start menüt nyomogathatom, mert azis befagyott. Közben a mp3 lejátszás vígan megy, szóval csak bizonyos részei hülyültek meg az xp-nek, de ekkor már elég ideges voltam, és nyomtam egy resetet..."

    Normálisan a hibás CD/DVD csak megfogja a gépet (bent ragad kernel módban), amíg ki nem veszed, vagy nem timeout-ol. Ez is elgé zavaró (a Vistában ez is javul elvileg), de nem vészes. Nekem eddig minden alkalommal a lemez kivétele után azonnal helyreállt minden.
  • BiroAndras
    #147
    "Jaj ne gyere ezzel a "ha nem reksz fel minden szart" szöveggel. Elég kevés programot rakok fel(nem "szarokat"), de ígyis belassul a vindóz egy idő után."

    Nekem nem.

    "te miért szedted le az 1 évig "tökéletesen működő" xp-det? Mert olyan nagyon jól működött?"

    Legutóbb konkrétan azért, mert beszoptam egy vírust, ami szétírta a winlogon.exe-t (épp nem volt fent víruskereső).
    Egyébként 1-1.5 évente szoktam gépet upgrade-elni, olyankor szoktam újrarakni.
  • BiroAndras
    #146
    "Ha neked nem szemét pl az utóbbi időben megnyitott fájlok listája akkor te tudod."

    Kikapcsolható.

    "néha akkor is elkezdi vadul kerregtetni a vinyót, ha csak egy torrent seedelés"

    A torrent pl. eléggé durván terheli a vinyót, mert nem sorban olvassa a filet, hanem sok szálon különböző helyekről.
  • Sanyix
    #145
    Ja hadd meséljem el, a mai xp-s élményemet:
    dvd-rom ba beteszek egy írott dvd-t, total commanderrel elkezdek böngészgetni a dvd, de sajnos elég érzékeny a dvd rom a rossz minőségű lemezekre, hát nehezen olvassa. Várok, egy kicsit látom, hogy a total commander ablak kifehéredett, és "beleégett" az alatta lévő opera böngésző ablakába, na akkor ctrl-alt-del, total commander leállítás, hát leállt, de az operába még mindíg "beégve" a tc ablaka, és ahogy nézem, szépen kiírja az operára is, hogy "nem válaszol". Kinyitom a dvd-rom tálcáját, kiveszem a lemezt, persze nem javul meg semmi. Na nyomnék egy start menüt, hogy leállítsam a vindózt, mert egy ideje már tudom, ha ilyen hibák előjönnek, akkor megbolondult, és mindjárt jön egy exploler.exe hibát okozott, vagy valami hasonló nyalánkság, de sajnos a start menüt nyomogathatom, mert azis befagyott. Közben a mp3 lejátszás vígan megy, szóval csak bizonyos részei hülyültek meg az xp-nek, de ekkor már elég ideges voltam, és nyomtam egy resetet...
  • Sanyix
    #144
    Jaj ne gyere ezzel a "ha nem reksz fel minden szart" szöveggel. Elég kevés programot rakok fel(nem "szarokat"), de ígyis belassul a vindóz egy idő után.
    "nekem legutóbb 1 évig volt fenn folyamatosan az XP, és még mindíg tökéletesen működött."
    Már vagy 5ször leírtam, hogy nekem is ment és menne 1 évig az xp, de 1 év után már újra kell telepítenem, mert rohadt sok szemetet termel magának, és lassul. Amúgy te miért szedted le az 1 évig "tökéletesen működő" xp-det? Mert olyan nagyon jól működött?

    Víruskeresőből képzeld, pont nod32-t használok, nem is szokott spyware, se vírus kerülni a gépemre...
  • Sanyix
    #143
    "hogy annyi agya legyen, hogy az adsl kapcsolat lan hálózatánál - ami csak a betárcsázó modem és a gép kapcsolatára kell - a tcp/ip-t egy elegáns pipa elvételével kikapcsolja."
    Miért nem kapcsolja ki a vindóz maga, ha pppoe- kapcsolat van beállítva??? Miért a felhasználónak kell utánanéznie, hogy az oprendszer hülye hibáit hogy szüntesse meg?

    " aztán az okos regcleanered kitöröl egy olyat, amire nincs kellő képpen felkészítve - mert ugye nincs tökéletes program - és a regcleaner által esetlegesen szétcseszett windowsodat bámulva vonod le a világmegváltó következtetést, hogy: "A WINDOWS SZAR!""
    Látszik, hogy egyszer ki nem próbáltad ezt a programot így nem is tudod mit töröl mit nem. Nekem évek óta nem volt rendszerösszeomlás, pedig ezt a programot használom, mert a szemetet törli ki! Egyszerűen azért telepítem időnként újra a vindózt, mert nagyon lassú lesz, és ez így van mindenkinél, aki néha feltelepít valamit, ha valaki azt mondja nem, az letagadja... Ha neked nem szemét pl az utóbbi időben megnyitott fájlok listája akkor te tudod.

    "ha feltelepítek 100 játékot, melyek még a dx7-es időszakban készültek"
    Milyen dx7-es időszakban készült játékok? Ez a hiba dx9-es játékoknál is előfordul...

    "ergo egy Sajátgép indulásakor lefut az explorer.exe + a hozzá kapcsolódó dll fájlok beépülő pluginjei DE EZEKT először a vírusfigyelő lefuttatja, ergo minden fájl lefutása előtt a vírusfigyelő program lefuttatja rajta a teljes ellenőrző adatbázist."
    Már leírtam legalább egyszer, hogy a sajátgép megnyitása csak egy példa volt, leírtam, néha akkor is elkezdi vadul kerregtetni a vinyót, ha csak egy torrent seedelés, megy meg egy irc! De bármilyen jelentéktelen programnál is néha csinálja.

    "gondolom az eszedbe sem jutott, hogy adott system halál esetén a vinyó és a hozzá kapcsolódó IDE kábelen végbe menő CRC hiba nagy mennyiségű léte esetleg okozhat SAJNOS adatvesztéseket"
    Ha visszaolvasol, leírtam már pár dolgot, hogy szerintem miért nem hardverhiba, de ha igazad van, akkor sem értem, hogy miért van az, hogy miért egy év után fordul elő úgy hogy nem babrál senki semmit a gépben? És ha eltűnt pár rendszerfájl utána hónapokig, vagy akár évekig miért nem fordul elő mégegyszer ugyanazon a gépen?

    Dehát ez van, ezt a kíndózt kell használni, mert ha valaki játszani is akar akkor ez kell. De nem kéne megvédeni, amikor a legtöbb felhasználó tudja, hogy egy bughalmaz.
  • BiroAndras
    #142
    "aztán az okos regcleanered kitöröl egy olyat, amire nincs kellő képpen felkészítve - mert ugye nincs tökéletes program - és a regcleaner által esetlegesen szétcseszett windowsodat bámulva vonod le a világmegváltó következtetést, hogy: "A WINDOWS SZAR!""

    Ezért én nem is használok regcleaner-t. De ha nem reksz fel minden szart, akkor nem is kell utánnuk takarítani. nekem legutóbb 1 évig volt fenn folyamatosan az XP, és még mindíg tökéletesen működött.

    Víruskeresőből meg jót kell használni. Nekem NOD32 ven, megfog minden vírust, de a gép sebességén gyakorlatilag nem lehet észrevenni változást.
  • droland
    #141
    "ADSL modemekkel nagyon gyakran előfordul, hogy az xp indulásakor pár percre megfagy a gép. Ilyenkor szerencsétlenkedik az ip cím kiosztással, ami végülis 2 perc alatt sikerül... Szerencsére fix ip címek kiosztásával megszűnik a gond." - vár a semmire, mert egyeseket nem áldott meg az ész gondolkodással - persze a linuxot próbálja közben szelídíteni -, hogy annyi agya legyen, hogy az adsl kapcsolat lan hálózatánál - ami csak a betárcsázó modem és a gép kapcsolatára kell - a tcp/ip-t egy elegáns pipa elvételével kikapcsolja.

    "Automatikus indulásokat mindíg tiltom, mert utálom az ilyen hülyeségeket." - egyetértünk!

    "És igen gondolok arra hogy sok program nem takarít maga után rendesen, ezért használok regcleanert." - aztán az okos regcleanered kitöröl egy olyat, amire nincs kellő képpen felkészítve - mert ugye nincs tökéletes program - és a regcleaner által esetlegesen szétcseszett windowsodat bámulva vonod le a világmegváltó következtetést, hogy: "A WINDOWS SZAR!"

    "Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elő ugyan ez a hiba sok teljsen különböző játéknál?" - ha feltelepítek 100 játékot, melyek még a dx7-es időszakban készültek és nem megfelelően voltak felkészítve pl. a lebegőpontos adatvisszafogadásra, akkor mind a 100 játék hibás lesz. De ahhoz, hogy neked legyen igazad MINDEN játéknak ugyanugy bugzania kell, ahol minden apró részletre nem figyeltek oda, de ez nem így van.

    "1 giga ramom van, mindent takarítok a vindózban. És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz(mert néha akkor is brutálisan elkezdi kerregtetni a vinyót)? Olyan óriási memóriaigénye lenne, hogy 1 giga ram nem elég?" - ha használsz vírusfigyelőt, és hasonló figyelő programokat MELYEK MINDEN VINYÓ MŰVELET előtt elsődleges prioritást élveznek a windows fájlkezelésével kapcsolatban, addig nem fog minden rögtön indulni, mert WINDOWS POFA BE, ELŐSZÖR ÉN MEGNÉZEM, ergo egy Sajátgép indulásakor lefut az explorer.exe + a hozzá kapcsolódó dll fájlok beépülő pluginjei DE EZEKT először a vírusfigyelő lefuttatja, ergo minden fájl lefutása előtt a vírusfigyelő program lefuttatja rajta a teljes ellenőrző adatbázist.

    "Vírus kizárt, nekem is csak egyszer fordult elő, hogy eltűnt egy system fájl, de szerencsére telepítőlemezzel kijavította magát (meg is lepődtem, hogy képes ilyenre :) ) de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltűnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett." - gondolom az eszedbe sem jutott, hogy adott system halál esetén a vinyó és a hozzá kapcsolódó IDE kábelen végbe menő CRC hiba nagy mennyiségű léte esetleg okozhat SAJNOS adatvesztéseket, de ahogy téged ismerlek a Linuxot még a hardverhibás is megkerülik, úgy félnek tőle.
  • BiroAndras
    #140
    "Fagyásról nem beszéltem... szerencsére az xp már nemnagyon fagy, de nagyon idegesítő dolgokat művel."

    Hát ha randszer fájlok tűnnek el, az szerintem a fagyásnál is rosszabb.
    Persze van pár idegesítő dolog, ami elő szokott jönni, de azok is ritkák (és a Vistában remélhetőleg javítva lesznek).
    A legrosszebb, amivel eddig találkoztam az a hálózat nem működése. Ilyenkor az a jelenség, hogy pingelni lehet a másik gépet, azonos munkacsoportban vannak, azonos az IP tartomány, nincs tűzfal, ki van osztva egy-egy könyvtár, és mégse látják egymást. A probléma a NetBIOS, de a pontos okot még nem tudtam megfejteni. Az biztos, hogy a felhasználók csinálnak valamit, mert soha nem láttam olyan gépen, amit én tartok karban (és a frissen felrakott win mindíg kifogástalanül müxik).
  • BiroAndras
    #139
    "És az hogy lehet hogy csak pár embernél nincsenek ilyen hibák, az összes többinél előfordulnak?"

    Az én tapasztalatom szerint a többségnél nincsennek ilyen gondok.

    "Én amikor leírtam, a hibákat összefoglaltam mikkel találkoztam az 5 éves xp használat alatt, ezeknek a nagy része nem csak nálam fordult elő, és nagy része a windows hibája."

    Amit én írtam, az a saját 5 éves xp-s tapaszatlatom, amiben nem csak a saját gépem van benne, hanem az összes ismerősömé, és több cégé (köztük egy országos hálózat, ahol 1 évig voltam rendszergazda).
  • Sanyix
    #138
    "Akkor hogy lehet, hogy nálam soha nincsennek ilyen hibák? Nálam talán más win fut?"

    És az hogy lehet hogy csak pár embernél nincsenek ilyen hibák, az összes többinél előfordulnak? Én amikor leírtam, a hibákat összefoglaltam mikkel találkoztam az 5 éves xp használat alatt, ezeknek a nagy része nem csak nálam fordult elő, és nagy része a windows hibája.
  • Sanyix
    #137
    Fagyásról nem beszéltem... szerencsére az xp már nemnagyon fagy, de nagyon idegesítő dolgokat művel.
  • BiroAndras
    #136
    "Ja és nem csak lebútított mindenhol mindent letiltogatott szövegszerkesztésre használt, gépekből kéne kiindulni, hanem olyan gépekből amiket kicsit jobban kihasználnak..."

    Elég sok olyan gépet láttam már, ami rendesen ki van hajtva (pl. az enyém), azokkal sincs gond, hacsak nincsennek tele vírussal.
    De még ha agyon van installálva minden szarral, akkor is csak lassú, de nem fagy.
  • BiroAndras
    #135
    "A modemnek van ip címe, router nélkül is nyomjak screenshotot róla?"

    Nem kell. Biztos van olyan is, de amiket eddig láttam (nem kevés) azoknak nem volt.

    "Szted hogy a rákba kommunikálna a géppel ip cím nélkül?"

    Pl. PPPoE.

    "Ha nem láttál még ilyet ne írd hogy nincs ilyen..."

    Nem írtam, hogy nincs ilyen.

    "Nem olcsó szar a hardver bármin eztcsinálja. Szted az nvidia szar hálókártyát rak az alaplapi chipjeibe? meg a realtek? Vagy akár a 3com? Ezek neked szar hardverek? Hát megmondom mi a szar, az a rohadt tetves fos vindóz na az a szar..."

    Akkor hogy lehet, hogy nálam soha nincsennek ilyen hibák? Nálam talán más win fut?

    "Te a microfosnál dolgozol?"

    Nem.

    "eszközkezelőben írja melyik drivernek ki a gyártója. És a vindóz cd-rom drivernek is egy közös drivert használ, ami a legtöbb cd-romot kezeli. És ott van a gyártónál hogy microsoft! Erről is készítsek screenshotot???"

    Akkor megint csak ott vagyunk, hogy elméletileg nálam bitre ugyanaz a driver kell hogy legyen. Viszont érdekes módon a leírt hibajelenséget utoljára win98-on láttam, és ott is csak szar hardverrel.
  • Sanyix
    #134
    Ja és nem csak lebútított mindenhol mindent letiltogatott szövegszerkesztésre használt, gépekből kéne kiindulni, hanem olyan gépekből amiket kicsit jobban kihasználnak...
    (mellesleg pár perce megin jól felbaszott ez a szar vindóz).
  • Sanyix
    #133
    A modemnek van ip címe, router nélkül is nyomjak screenshotot róla? Szted hogy a rákba kommunikálna a géppel ip cím nélkül? Ha nem láttál még ilyet ne írd hogy nincs ilyen...

    Nem olcsó szar a hardver bármin eztcsinálja. Szted az nvidia szar hálókártyát rak az alaplapi chipjeibe? meg a realtek? Vagy akár a 3com? Ezek neked szar hardverek? Hát megmondom mi a szar, az a rohadt tetves fos vindóz na az a szar... Te a microfosnál dolgozol? Csak mert azoknak a szokása ráfogni mindent a hardverre, pedig a szoftver a fos, jelenesetben a vindóz.

    "A drivert pedig ki gyártotta? Hát a microsoft, modemnél szintén..."
    Az MS-nek semmi köze a driverhez, azt a HW gyártó írja.

    eszközkezelőben írja melyik drivernek ki a gyártója. És a vindóz cd-rom drivernek is egy közös drivert használ, ami a legtöbb cd-romot kezeli. És ott van a gyártónál hogy microsoft! Erről is készítsek screenshotot???
  • Mardel
    #132
    " A saját gépemen 2 éve nem láttam kék képernyőt."

    win sp2es xpt használsz? Mert nálam állandóan kék halál jött elő mikor én be voltam jelentkezve, nővérem bejelentkezett a saját fiókjában cfosspeed leállt nála, mert nálam is futott :). Böngészett egy kicsit meg emailezgetett, meg mindenféle nicys képeslapokat nézegetett (női netes szokások). Végül kijelentkezett.

    Hazamentem,belépek a fiókomba ami folyamtosan ment, elindítok egy progit, vagy néha még ez sem kell, és akkor hopp kék halál! Érdekes hogy a többfelhasználást nem bírja az sp2vel "javított" xp! (Azt még leírom, hogy Integrált SP2es XPm van, nem én telepíttem külön, mert az mégtöbb hibával jár...) Még érdekesebb, hogy ere a hibára februárban vagy mikor adtak ki egy "javítást" ami nemtudom mit javít, mert felraktam és a hiba ugyanúgy fennállt! Most azért nem kékhalálozik, mert visszarktam 1 felhasználórsa, mert utáltam hogy ha nővérem neteztett,visszaléptem akkor kék halál, majd restart és utána kb 5perc múlva használható a gép, míg progik be nem töltődnek, persze a fontosabbak.

    "Na, kedves win tudósok... Segítsetek nekem 1 kis gondban... Mindíg, ha telepíteni akarok programokat, igaz nem mind1iknél jön be, de a legtöbbnél igen, hogy telepítéskor elkezd valami tök más települni, egy olyan program, amit már nagyon rég leszedtem, és hiába mégsézem le, csak azért is települ... kb 30szor kell lemégsézni, hogy abbahagyja... Ha meg hagyom települni, akkor meg panaszkodik folyton 1 file-ra, ami nincs is a rendszerben..."

    Nekem ugyan ez a hiba van, de csak akkor jön elő ha windows intaller telepít fel vmilyen progit. És nálam a HP officejet driverét szeretné feltelepíteni, amit már xp telepítése után feltettem! Mikor elöször találkoztam ezzel, akkor töröltem és visszatettem az officejet driverét, de a hiba nem szűnt meg...
  • BiroAndras
    #131
    "Van köze adsl-hez hiszen a modemnek oszt ip címet."

    A mondemnek nincs IP címe. Vagy ha van is, azt a szolgáltató adja. Ha meg router is van benne, akkor meg az osztja acímeket a gépeknek, és nem fordítva.

    "Páran... hát jópár embernél jelentkezett hiba, vírus mentes, jól védett gépeken is, tehát többnyire a windows hibája, kész."

    Sok a szar hardver. A legtöbb ember olcsó szart vesz, aztán csodálkozik, hogy nem működik.

    "Írtam hogy hardver hiba nem lehet hogy eltűnik, mert akkor nem oldódna meg egy sima restarttal"

    Dehogynem. Pont a hardver hiba az a mi lehet véletlenszerű. A szoftverhiba inkább determinisztikus jellegű.

    "A drivert pedig ki gyártotta? Hát a microsoft, modemnél szintén..."

    Az MS-nek semmi köze a driverhez, azt a HW gyártó írja.
  • Sanyix
    #130
    Van köze adsl-hez hiszen a modemnek oszt ip címet. És miért kell fix ip? Mert nem tudják kijavítani ezt a bugos xart?

    Páran... hát jópár embernél jelentkezett hiba, vírus mentes, jól védett gépeken is, tehát többnyire a windows hibája, kész.

    Írtam hogy hardver hiba nem lehet hogy eltűnik, mert akkor nem oldódna meg egy sima restarttal (szóval még csak ki sem kapcsolom a gépet), és a bios sem ismerné fel, merthogy az mindíg látja a meghajtót. A drivert pedig ki gyártotta? Hát a microsoft, modemnél szintén...
  • BiroAndras
    #129
    "Amúgy ADSL-esetén az xp osztja az ip címet, nem a modem, persze ha van router akkor az osztja."

    Az más, akkor az XP a DHCP szerver is, de ez esetben meg semmi köze az ADSL-hez. Simán be lehet állítani fix IP-t. Ilyen variációval még nem kísérleteztem.

    "Ennyire sok hibás ide kábelt gyártanak, vagy mi? Mert meg lehet nézni, az xp topikban is írtak páran eltűnő rendszerfájlokról."

    Ha páran írtak csak, az nem sok. És simán leeht vírus is az oka. Csak nálad nem, mert te azt mondtad, hogy nincs vírusod.

    "Ráadásul ha hibás az ide kábel miért csak a windows rendszerfájlok tűnnek (mert más oprendszernél nemnagyon van ilyen)?"

    A legtöbbet használt fájlok sérülésének a legnagyobb az esélye. Más OS-ek sokkal kevesebb gépen vannak, így arányosan kevesebb az esetek száma, és azokon nincs vírus.

    "Most pl el van tűnve, az egyik cd meghajtóm eltűnt, vagyis a bios felismeri, minden látja, csak a kíndóz nem"

    Ez is simán lehet driver vagy hardver hiba is. Esetleg meghajtó betűjel összeakadás (használsz mobil rack-et, vagy pendrive-ot?).
    Én utoljára win98-on láttam ilyet a hírhedten szar 24x-es CD generációval.

    "Havernak meg pl a modeme tűnedezett el, legalábbis a vindóz szerint. Persze egy újraindítás segít szerencsére. Na de ezt a hibát magyarázd ki hardverhibával"

    Simán lehet ez is bugos hardver vagy driver. Pl. ha nem éled fel a modem, akkor azt hiszi a win, hogy már nincs meg.
  • Sanyix
    #128
    Te nem tudsz olvasni? Mondom nem rendszeresen tűnnek el fájlok, driverek sem. Egyszerűen
    az egyik cd meghajtót nemlátja a hülye kíndóz, de szerencsére újraindítás segít, havernál ugyan ez volt csak soros portos modemmel, driver jó volt, tehát a vindóz a hibás. Rendszerfájl nekem 1 szer tűnt el 1 darab, havernál is 1 szer az egész system32. De ilyen rendszerfájl eltűnésekről lehet olvasni vindózos topikokban, mert van akinek hetente előfordul. (persze csak vindóznál, és ez mindent elárul hogy hol a hiba...)
  • vice
    #127
    Ne hülyíts már mindenkit, NÁLATOK van valami gond, soha a büdös életben nem hallottam hasonló, rendszeres fájl meg driver-eltűnésekről, pedig én sem ma kezdtem.
  • Sanyix
    #126
    "Ennyire sok hibás ide kábelt gyártanak, vagy mi? Mert meg lehet nézni, az xp topikban is írtak páran eltűnő rendszerfájlokról. Ráadásul ha hibás az ide kábel miért csak a windows rendszerfájlok tűnnek (mert más oprendszernél nemnagyon van ilyen)?"

    Ja és itt kiemelném, hogy a vindózban is CSAK a rendszerfájlok tűnedeznek el, a vinyón lévő többi adat soha.
  • Sanyix
    #125
    "A kliensek természetesen XP-k, csak a DHCP server nem. De az ADSL esetén is csak a kliens XP. Ezért gondolom, hogy nem az XP a hibás (a 9x-ekkel se volt gond)."

    Akkor az a nagyon sok ember akinek ilyen gondjai vannak, azok mind képzelődnek... Amúgy ADSL-esetén az xp osztja az ip címet, nem a modem, persze ha van router akkor az osztja.

    "Rendszertelen is lehet HW hiba. Mért kell mindent a win-re fogni?
    Egy hibás IDE kábel pl. simán okozhat ilyet.
    Ha win hiba lenne, akkor biztosan találkoztam volna vele, mert eléggé sok gépet tartok karban."

    Ennyire sok hibás ide kábelt gyártanak, vagy mi? Mert meg lehet nézni, az xp topikban is írtak páran eltűnő rendszerfájlokról. Ráadásul ha hibás az ide kábel miért csak a windows rendszerfájlok tűnnek (mert más oprendszernél nemnagyon van ilyen)?

    Na és most egy hiba amit elfelejtettem mondani. Most pl el van tűnve, az egyik cd meghajtóm eltűnt, vagyis a bios felismeri, minden látja, csak a kíndóz nem (persze semmi változás nem történt, csak tegnap este egy gép kikapcsolás, ma indítás), és ez havonta legalább egyszer előfordul, régebben sp nélküli xp-nél hetente többször is. Havernak meg pl a modeme tűnedezett el, legalábbis a vindóz szerint. Persze egy újraindítás segít szerencsére. Na de ezt a hibát magyarázd ki hardverhibával :D
  • dokar
    #124
    Látszik, hogy láma vagy, mert az explorer.exe-t is le lehet cserélni. Azt hittem, ha már annyira M$ fan vagy biztos tudsz is legalább valamit, de... nem!
  • BiroAndras
    #123
    ""Én még nem láttam ilyet. Mondjuk DHCP-t én csak linux vagy win2k szerverrel használtam. De a kliens oldalon elvileg mindegy, hogy ki a DHCP szerver."
    Én xp-ről beszéltem, és nagyon gyakran előfordul, adsl-es topikoban gyakran kérdezgetik hogy hogy lehet elmulasztani."

    A kliensek természetesen XP-k, csak a DHCP server nem. De az ADSL esetén is csak a kliens XP. Ezért gondolom, hogy nem az XP a hibás (a 9x-ekkel se volt gond).

    "Nem nem akkor jön elő. 3 giga szabad helyem van, erre elkezd foglalgatni egy giga helyet, majd mégtöbbet, úgy már tényleg elfogy a hely..."

    Ezt nem értem.

    "És ki csinálja a directx-et? Az ms, szóval megintcsak nem a játék hibája."

    A játék hibája, hogy lefagy. A többi már a technológia következménye. És mondom, a Vista emgoldja ezt is, mert full D3D render lesz.

    "Leírtam, hogy hardverhiba kizárt, nem rendszeres -> a vindóz a hibás."

    Rendszertelen is lehet HW hiba. Mért kell mindent a win-re fogni?
    Egy hibás IDE kábel pl. simán okozhat ilyet.
    Ha win hiba lenne, akkor biztosan találkoztam volna vele, mert eléggé sok gépet tartok karban.