17
-
#17 Egyetértek! -
ddfg #16 Ja, es tegyuk fel, hogy megteszem, akkor se penzert, ez szerintem enyhito korulmeny lenne. -
ddfg #15 Nem, nem szoktam, mivel nincs se cd, se dvd irom. Nincs ra szuksegem. Egy cd olvaso van a gepemben, de az se az enyem, mert az enyem elromlott. Nem teljesen ertem a kerdesed lenyeget. Tudtommal cd, dvd iraser, ha megfelelo jogvedett tartalmat irsz ki ra, tobbet kapok erte, mint 2 ev. Es az szoftver eseten nem a forraskod, ami sokkal tobbet er, mint ha megvan egy leforditott binaris allomanyod... -
CsabiDuke #14 " + árulta egy software cég legféltettebb titkát... és 3 év??? hát lol..."
Bocs csak 2, elírtam.. -
CsabiDuke #13 Ja a drogokért meg 10 éveket osztogatnak, előbb említett gyilkossági kisérletér meg 3 év...
és van amelyik országban enyhítő körülmény ha egy nő a havi stukája alatt követ el valamit hirtelen felindulásból... -
CsabiDuke #12 Röhelyes ez a büntetés végrehajtás rendszer... egy ismerősöm egy buliban részegen megszúrt egy embert, nem tudom hogy eblehalt-e, de 3 év körül kaphatott... szerintem ez elég kevés. Egy másik ismerős csoportos rablásést, és súlyos testi sértésért kapott 2-3 évet, ez úgy talán reális...
Nem tudom mi alapján hozzák az ítáletek, de meglátásom szerint, eléggé irreálisak.
29 éves ez a tag, és volt nemi erőszaka??? Ha rajtam múlna még 50 évesen is ottbent rohadna!!
Annak a lánynak a lelkében, ezzel örökre nyomott hagyott... + árulta egy software cég legféltettebb titkát... és 3 év??? hát lol... ennyit a jogrendszerről, és még csak ez nem is magyarországban történt.... -
Mark1989 #11 Összesen kapott 2 évet,ez nagyon úgy látszik a cikkből.
De ha azt figyelembe vesszük hogy magyarországon a kis bűncselekményekért kemény bűntetéseket adnak míg ott egy hirtelen felindultságből elkövetett emberölésért is kb csak két év az általános, akkor ez nem annyira inreális.
Azt is nézni kell hogy nálunk a "magas" életszínvonal mellett átlagosan nincs akkora vesztenivalója az embereknek mint a fejlett országokban tehát nálunk kisebb a motiváció a törvény betartására.
Igaz a börtön körülmények is rosszabbak de ez az alacsony életszínvonal kényszerű velejárója.
Egyébként ha olyan körülmények lennének itt a börtönökben mint pl a németországiakban (van ahol kerítés sincs, nappal munka után oda mennek ahová akarnak, és többet keresnek a magyar gyári munkásnál), akkor egy magyar minimálbérért dolgozó munkásnak nem biztos hogy rosszabb lenne bent mint szabadon.
-
archkoven #10 A cikkől nem derült ki, de az ennyire távol álló cselekményeket külön szokták tárgyalni és nem összevonni. Szerintem a nem erőszak ebben nincs benne, azért még külön kell felelnie. Egyébként is irreális nemi erőszakért a két év, Amerikában ezért sokkal többet osztanak. -
pedrohsi #9 a korábbi 12 ügye már lezárult, ez a mostani kizárólag a kóddal kapcsolatos -
sonicXX #8 Ki tudja milyen érdekek húzódnak még meg az ügy hátterében, hogy ez a mocsadék csak ennyit kapott mindezekért. -
#7 "bűncselekmény - a világhálón "illwill" néven alkotott -, nemi erőszak, stb."
nemi erőszak meg lopás csak 24 hónap? de warezért 6 év jár? nanee.... Nemi erőszakért golyójárna sztem.. Lehet hogy csak egy lány volt, meg egy 10 perc, de a lány lelkét egy életre tönkre tette.. Milyen beteg ember az ilyen? -
pedrohsi #6 a fickó 10 évet is kaphatott volna, az alkuval csökkent ennyire -
saxus #5 Hat ez LOL. Ha lemásolom az - amúgy - eredeti Windows CD-m (és ugye, ilyenkor nem a szoftvert, hanem csak a használatának jogát birtokoljuk), akkor csoda, ha nem lőnek főbe, de ha magát a szoftvert forráskódostul, mindenestül közzé tesszük, akkor ennyivel megúsznám? Nem emlékszik valaki, hogy mennyit kapott az Anonym Leaker, aki annak ideén a hl2-t csórta el? Emlékeim szerint elkapták.
Ui.: Igen, eredeti az XP-m, de nyertem, magamtól nem adnék ki ennyit érte. -
izb #4 Ne haragudj,szoktál mások számára írni dvd lemezt? -
Caro #3 Naja...
Illegális szoftver használatáért 2-5 év adható, súlyosbító körülményekkel asszem erre még 3 év.
És akkor forráskódért csak ennyit?
Mindegy, én a helyében bittorrentre raktam volna :) -
ddfg #2 Ez sztem sokkal nagyobb bun, mint letolteni par mp3 szamot, vagy 1 filmet... -
ddfg #1 Hat, ahhoz kepest, hogy tobbszoros torvenysertest kovetett el, eleg olcson meguszta. Kozzetesz valamit, ami titkos anyag, raadasul nem csak ugy, jotekony celbol, hanem penzt akar vele keresni, ehhez kepest az a 2 ev sztem nem sok. Fuggetlenul, hogy a MS-al vagy akarki massal tette meg.