1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
cock #87 Aha, igen, én legalább is ezt használom. A paypalra tökéletes. De 26 év alatt amúgy is ingyenes. :D
Leírom a pozitívumait: nincs számlavezetési díj, az éves kártya díjat első évben elengedik, amúgy 490. A netkártya csináltatása ingyenes, éves díja nincs. Ingyen jön a kártyatranzakciókról az sms. A számlatranzakciós smseknek van havi díja, de azt úgy is látod a netbankon, szóval értelme szinte semmi. :D Ja meg még az átutalások és átvezetések is ingyenesek. Gyakorlatilag 1-2 nélkülözhető kivétellel az egész ingyenes. :D -
#86 Tehát akkor a CIB-es netkártáyát ajánlod? szinte csak a paypalra kellene!
(amúgy köszi!!!) -
cock #85 Nekem zárolva november 22-én lett 400 forint (ez az, amit egyes emberek itt másfél euróként emlegettek), arról jött is szépen az sms rögtön, és abban már ott figyelt ez a kód: XXXXPAYPAL--*EXPUSE Az EXPUSE itt az Expanded use-nak a rövidítése. És 24-én lett levonva 407 forint, tehát a zárolás és levonás közt gyakorlatilag jó ha 2 nap telt el. :)
Azt nem tudom, hogy te mikor regisztráltál, de rögtön nem utalták nekem vissza ezt a kiterjesztett használati díjat, mert szépen le volt írva a regisztrációkor a szövegben, hogy az első paypalos vásárlást követően adják vissza a pénzt. Így is történt.
"Egyébként az EC/MC kártya kiváltása nem életkorfüggő, hanem megfelelő összegnek kell a kártyán lennie, vagy rendszeres átutalásnak kell történnie a számlára, és nem 6ezer Ft, hanem csak 4ezer az éves díja."
Dede, minden bankkártya igénylésének feltétele a 18. életév betöltése. Az otps bankkártya-kondícióknál ez szépen le is van írva. Az 5990-es árat én arra a bizonyos MasterCard B hitelkártyára írtam. És itt nem is az az érdekes, hogy hogy lett MasterCardja, hanem az, hogy hogyan igényelhetett B hitelt 18 éves kor alatt? Gyanús, hogy sehogy. De tegyük fel, pont betöltötte a 18-at, akkor is kétlem, hogy átmegy a hitelbírálaton.
Na igen, mindenki azt használ, amit jónak lát, de szerintem a cibes netkártya megoldás a legolcsóbb. Egy sima classic folyószámla visa electronnal + netkártyával évente a számlavezetéssel 4080 ft-ba kerül (netbank ingyen van). Az otpnél meg csak a sima MC-dért fizetsz évi 4000-et, amiben még sehol sincs a számlavezetési díj, az otp direct havi díjáról nem is beszélve. :D -
ACE #84 Nekem azt hiszem 1 héttel utána lett rendesen levonva az összeg, és rögtön vissza is utalva, de a levonásnál ott volt a kód, amit meg kellett adni a verified résznél, már pontosan nem emlékszem hol.
Nem tudom mi az az expanded use, nekem így rémlik az aktiválás, ahogy írtam.
Egyébként az EC/MC kártya kiváltása nem életkorfüggő, hanem megfelelő összegnek kell a kártyán lennie, vagy rendszeres átutalásnak kell történnie a számlára, és nem 6ezer Ft, hanem csak 4ezer az éves díja. Legalábbis OTP-nél, nekem ez van, olcsóbb mint a webkártya, viszont nem annyira biztonságos. Ezt én úgy kompenzálom, hogy minimális, asszem 10ezer Ft-os fizetési határt adok meg a kártyára, és ha esetleg többet akarnék fizetni, akkor akár WAP-ról mobilról, vagy akár SMS-ben megnövelem ezt a limitet egy rövid időre, és utána visszarakom, így nem tudnak csak úgy lehúzni a kártyámról pénzt, még időben észreveszem. -
cock #83 Sziasztok!
Na hadd reagáljak gyorsan a legutóbbi hozzászólásokra. Valaki írja, hogy levontak másfél dollárt. Hát én nemrégiben regisztráltam és nekem csak 1 dollárt vontak le a regisztráció után közvetlenül, ami azóta is csak zárolva van, levonva még mindig nem lett. Szerintetek mikor jut eszükbe, hogy le is kéne vonni? :D
A második levonás az expanded use aktiválásnál volt. 400 forintot levontak, ami persze 407 forint volt, hála a paypal idétlen konverziójának. Aztán az első paypalos vásárlás alkalmával szépen visszajött ez a 400 forint, egész pontosan 403 forint.
ACE, furcsa, amit írsz, mert nekem az expanded use aktiválását követően jött egy sms, meg beléptem a netbankba is és ott figyelt a négyjegyű kód szinte azonnal. Még 1 órát se kellett rá várni, nemhogy 1 napot.
Paypal számláról pénzt a withdraw-val lehet saját számlára utaltatni. De ha eladsz, érdemes premier accountra upgrade-elni, mert azzal tuti gond nélkül tudod fogadni a pénzeket. Bár a fogadás nem ingyenes. Már ne haragudj kedves Jak16, de hogy igényelhettél te 5990 ft-os MC hitelkártyát ennyi idősen? :D
ChevyG, én is azt kérdezném, hogy minek neked dombornyomott OTP-s bankkártya? Szerintem teljesen felesleges és rohadt sokba kerül a fenntartása (pláne az OTP-sé), ráadásul, ha nem jársz eleget külföldre, hogy ki tudd használni, meg se éri. Amit érdemes dombornyomott kártyák helyett igényelni, az a netkártya. Ha jól tudom jelenleg 4 banknál lehet ilyen kártyákat igényelni. Az bennük a jó, hogy elkülönített számla is jár a kártyákhoz.
És most az árakról:
OTP webkártya - csak elektronikus számlacsomagra átszerződéssel igényelhető, havi 1290 ft (egyszerűen nem éri meg)
CIB netkártya - bármely számlacsomagban kérhető, csak a classic csomagban 800 ft az éves díja 190 ft-os számlavezetési díj mellett. 26 éven aluliak cibezz csomagjában meg ingyen van. (nekem is ez van, és eddig nem volt vele probléma, paypallal is megy)
MKB netkártya - Ha jól tudom ez is bármely számlacsomaghoz igényelhető, de minden esetben 600 ft az éves díja. A minimum számlavezetési díj 220 ft, diákszámlával mindez ingyenes a netkártya díját kivéve.
Intereurópa - Egyszer használatos kártyaszámot küldenek smsben, aminek smsenkénti díja 45 ft (+ 150 ft/hó a kártyaőr). Ez a megoldás pl. paypal esetében kifejezetten rossz, hiszen állandóan cserélgetni kéne a kártyaszámokat. Egyszeri vásárlásokra talán tényleg a legbiztonságosabb, de az valahogy igen körülményes, hogy minden vásárlás előtt ejtsek meg egy hívást, hogy smsben elküldhessék a kártyaszámot. (gyakorlatilag többszörös lehúzás)
Szóval ezek alapján mindenki döntse el maga, hogy neki melyik a legjobb. Még valami: Visa electron kártyáknál néha működik a netes vásárlás, ha a bank engedélyezi ezt, de általában nem jellemző. Bár nekem OTP-s visa electronnal is sikerült a bookline-on vásárolnom, igaz ez magyar site. :)
Mindenesetre még ha használhatók is a visa electronok netes vásárlásra, az a tény nem kifejezetten csábító, hogy ugyanarról a számláról mennek a netes vásárlások, mint amiről minden más fizetése is megy. Tehát, ha biztonságos módot akartok, akkor kizárólag netkártyát használjatok. ;)
UI: Egyik bank se fizetett nekem, hogy itt reklámozzam őket, csak leírtam a tapasztalataimat. :) -
#82 igyekeztem, köszi -
Jak16 #81 kuwa vicces vagy. -
#80 nem, sendmoney, ott ird be a cimzettnek a [email protected] -t. -
Jak16 #79 Withdraw, igaz? -
Jak16 #78 ááá megvan :D -
Jak16 #77 60e Ft. -
Jak16 #76 van a PayPal számlámon 60 Ft, hogy tudom kézpénzrre váltani???? SEGÍTSETEK PLS? KIB****TT FONTOS !!!!! -
#75 OTP-nél van webkártya 12290ft havonta, 3 számlaszám jár hozzá. -
ACE #74 Nem a Paypal számlán kell lenni pénznek, hanem az abba rögzített bankkártyán, és ha a bankkártyához tartozó számlán van elég pénzed, akkor leemeli, ugyanúgy mintha egy POS terminálon fizetnél egy boltban. Nincs tranzakciós díj sem. -
ACE #73 Ha van valamennyi utalásod minden hónapban a számlára, akkor az is megfelelő, asszem minimum 60ezernek kell lennie. De nem kell emiatt új számlát nyitni, a meglévő számlára kérhetsz akár több kártyát is. -
ACE #72 Csak dombornyomott VISA Classic, és Eurocard/Mastercard jó erre a célra, a Visa Electron, Cirrus Maestro nem. -
#71 Visa Electronicom nem fogadta el, Mastercardot igen. -
#70 ohoh! utána járok! -
#69 Szerintem rosszul tudod! -
#68 paypal úgy tudom csak azt fogadja el -
#67 Mi mire jó? minek neked dpmbornyomott kártya? itt indul a probléma! -
#66 tudom, ezt mondta a bankba a Micike is, de ez mire jó? -
#65 Ez csak készítéshez kell kérsz kölcsön aztán visszadod annak akitől kaptad! Ennyi! -
#64 na én meg is jöttem, mert csak annak enged az otp az uj kártyát készitettni, akinek van a másik számláján (ami nem domborny) min 300e pénz!!!
________ _____!!! -
#63 na és megéri? Úgy értem ők nem akasztanak le részesedést? Valaki segítsen már egy számla létrehozásában... -
#62 Ha paypal számládon van annyi pénz akkor igen! -
#61 leírnátok hogy mi is ez, hogyan kell használni? Láttam már egy csomó torrent oldalon is, hogy van. Beírom, hogy mennyit fizetek az oldalnak és ők megkapják??? -
Jak16 #60 és hogy tudok a PayPal számlámról a bankártyámra pénzt utalni (OTPdirectes, B Hitelhez tartozó MC kártya) -
#59 5 jegyű szám van csak -
ACE #58 Aha, asszem igen, de látni fogod -
#57 jah van otpdirektem, közleménybe irják bele? -
ACE #56 Vagy ha van Internetes szerződése a bankjával, akkor akár pár nap múlva ott is megnézheti. Én pl. az OTP-nél nem is kapok papíros egyenleginfót... -
#55 levontak másfél dollárt a kártyádról... a kártyád szolgáltatójától függően eltelik egy pár nap amíg elküldik a kimutatást -> azon fel lesz tüntetve a Paypal neve mellett 4 szám, azt kell majd beütni és onnantól leszel verified -
#54 elment a 20ezer forintos korlátom, azt irja bökjek a verifyre, rámentem, postán kellene küldeniük valami kódot? -
Jak16 #53 szevasztok, én most fogok eladni valait az ebayon, elég nagy tétel (márakinek) és ha a gyerek a payPal számlára küldi, onnan hogy tudom a dombornyomott MasterCard kártyámra küldeni a pénzt? -
ACE #52 Jó kérdés, próbáld ki, és mindjárt kiderül. Tudtommal valamiféle ellenőrzési mód kell, hogy természetes személy vagy-e. Vagy telefonos, vagy lakcím szerinti ellenőrzési mód. Ez bankkártyával úgy történik, hogy egy 1 eurós terhelést csinálnak a kártyádra, és a tranzakcióba beleírnak egy négyjegyű számsort, amit később meg kell adnod a honlapon. Így ellenőrzik hogy a kártya valóban a tiéd, ill. hogy létező személy vagy. -
Aramitz #51 Sziasztok!
Ahhoz, hogy tudjak fogadni pénzt a paypal-ra, kell bankkártya a regisztrációhoz (nem akarom átutalni, hanem ebay-en vásárolnám el)? -
ACE #50 Csak a dombornyomottak jók, tehát csak a VISA Classic meg a Eurocard Mastercard. -
Kiado #49 Na utánajártam és Visa Electront tudnék nyitni minden gnod nélkül. Paypal csak annyit ír, hogy Visa-t fogad el, ezen belül az összes fajtát, vagy csak a Classic-ot, amit írtál? -
Kiado #48 Sok minden azért nem értek, de ha majd 1 szer rendelek hátha úgy egyszerűbb lesz :)
Köszi a válaszokat ACE, úgy néz ki, jövőhéten lesz dombornyomott, majd kipróbálom.