1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
  • doxadmin
    Nehéz bizony azért írtam be! Erre nem gondoltál ^^
  • ACE
    Csak EC/MC vagy VISA Classic kártya jó hozzá, de nehéz lenne visszaolvasni?
  • doxadmin
    üdv!

Megvan a paypal szálám és szeretnék rá pénzt utalni, de a kártyám OTP-s. Nincs se Visa, se master card, sem american expressz kártyám.

Hogy tudnám gyorsan megoldani az utalást. Csak 5000kellene rá, mert csak 1x akarok róla vásárolni.
  • ACE
    Igen, kell hozzá Bankkártya
  • tomip81
    Hello!

Segítség kellene!
    Megcsináltam a paypal számlám. Be is irtam a bankszámlaszámom. Ez után mit kell tennem? Hogy ellenöriz le a paypal? Ha valahol vásárlok akkor egyszerüen leszedi a bankszámlámról v. mindenképp kell hozzá bank/netkártya?
    Végigolvastam a hozzászolásokat, de ez még mindig nem tiszta nekem.
    Elöre is köszönöm a segítséget!
  • ChevyG #163
    és azóta se...

szóval csináltatok 1 uj cibes bankszámlát:S
  • ChevyG #162
    még mindíg semmi a ppaléknál:S
  • ChevyG work
    NagymöbetüsMicike
  • ChevyG work
    jajj, tudom mi volt a baj az sms-el! véletlen a micike rosszul irta be a gépbe a számom:S
    utólag javitotta (de akkor még talán nem működött)
  • cock
    Hú de jó. Félóráig gondolkodott a küldésnél, és ahányszor rányomtam, annyiszor küldte újra. LOL
  • cock
    Azt hiszem nem egyről beszélünk. Az, hogy belépéskor kapsz egy smst a belépésről az egy dolog, az meg egy másik, hogy kapsz-e smst a kártyatranzakciókról.
    1. Ha nem kapsz, akkor kérni kell, hogy kapj (egyébként ingyenes a szolgáltatás), de a netbank is mutatja a kódot.
    2. Ha kapsz, akkor meg az smsben meg a netbankban is ott a kód.
    Nem értem mi nem világos. :)
    3. Az smst azután kapod miután engedélyezed egy gomb lenyomásával a paypalnak, hogy 400 Fttal terhelje a kártyád. A gombra kattintást követően a bank azonnal zárol 400 Ft-ot.
  • cock
    Azt hiszem nem egyről beszélünk. Az, hogy belépéskor kapsz egy smst a belépésről az egy dolog, az meg egy másik, hogy kapsz-e smst a kártyatranzakciókról.
    1. Ha nem kapsz, akkor kérni kell, hogy kapj (egyébként ingyenes a szolgáltatás), de a netbank is mutatja a kódot.
    3. Az smst azután kapod miután engedélyezed egy gomb lenyomásával a paypalnak, hogy 400 Fttal terhelje a kártyád. A gombra kattintást követően a bank azonnal zárol 400 Ft-ot.
  • cock
  • cock
  • cock
  • cock
  • cock
  • cock
  • ChevyG work
    ha belépek a netbankba, akkor kapok sms-t!

Amúgy tegnap elfaxoltam
  • cock
    Mint említettem már párszor én is cibnél vagyok. Ha a kártya csináltatáskor az ügyintéző nem kérdezte meg, hogy akarsz-e a kártyatranzakciókról smst, akkor kérni kellett volna!
    Akkor meg ha nem kaptál smst, belépsz a netbankba és a zárolás mellől elolvasod a kódot.
  • ChevyG #148
    én a netbanktol csak akkor kaptam sms-t,ha beléptem az oldalra (cib)
  • cock
    Hát nem kellett volna próbálgatni, mert most szépen elérted azt, hogy amíg nem faxolod nekik a szükséges doksikat, addig nem fogod tudni használni a netkártyát. Nem tudom, hogy egyeseknek miért akad folyton gondja ezzel a dologgal. Leírom nekem hogy ment.
    Ugye beregisztráltam, aztán ott valahol a regisztráció végén a kártya hozzáadásakor kiírta a paypal, hogy 1 dollár fognak terhelni, mely azért kell, hogy meggyőződjenek a kártya valódiságáról. Szóval átvezetés után szépen zárolták az 1 dollárt, aztán 2 hétig ültek rajta és utána feloldották a zárolást (magyarul le se vonták).
    A regisztráció után ki lehetett választani egy olyan opciót, amivel korlátlan mennyiségű pénz küldhető. (expanded use) Amikor ezt megtettem, írta a paypal, hogy most 400 forint terhelés lesz, amit az első vásárlás alkalmával visszakapok. A bank számomra valami rejtélyes módon a 400 forintot 2.01 dollárra konvertálta, ebből jött ki nekik a 407 Ft. Az zárolva lett és ekkor kaptam meg smsben az EXPUSE-os négyjegyű kódot (amit amúgy a netbank is azonnal mutat), és pár nap múlva le is vonták. Ezt a kódot beírtam oda, ahol kérte és így lettem verified. Aztán az első vásárlásomat követően jóváírtak 403 Ft-ot. Ennyi. Magyarul 4 Ft-ba és kb. 3 percbe került az egész procedúra a verified állapotig. :D
  • ChevyG #146
    basszus próbálgattam de ezt irja ki
    This credit card is disabled for entry into the PayPal website. Please add a different credit card instead.

If you would still like to use this card, you may fax us a copy of the credit card statement with your PayPal Expanded Use Number on it and a copy of your driver's license or other photo I.D. You must use this form for your fax cover sheet.*

*Note:Not using the fax cover sheet when submitting your documents could result in a delay of processing your faxed items.
  • ChevyG #145
    (four digits)
  • ChevyG #144
    oks!
    és mi az a "Expanded Use Number"?
  • ACE
    Úgy látom Te nem vagy tisztában azzal, hogy egy ilyen Internetes kártyás tranzakció hogyan működik. Ez nem olyan hogy az illető annyit von le, amit akar. Neki bizonyítania kell, hogy azt és olyan áru árut rendeltél tőle, amit valóban Te rendeltél meg, és nem úgy, hogy a kártyaszámod tudatában egyszerűen a banktól elkéri az általa megjelölt összeget. Ezek bonyolult elektronikai és ellenőrzési procedúrákon mennek át. Ha kétszer vonják le ugyanazt az összeget, akkor pl. bankon keresztül is kérheted, hogy utalják vissza azt a pénzt.
  • cock
    A 190 Ft szerintem a számlavezetési díj lesz. Mert nekem csak 400-at zárolt anno. Meg írja is a paypal, hogy 400 HUF, ami aztán nekem végül 407 lett.
    Ebayen már fizethetsz, ha verified vagy. Ebayen nem kell megadni a kártyaszámot.
  • ChevyG #141
    megvan a cib kártyám, aktiválva stb.befizettem a számlámra 1300ft-ot.
    regeltem payplara, elfogadta a kártyám.. mást nem csináltam. (asszem :S)
    az 1300ból zárolva lett 590HUF (400+190). akkor ez az a bizonyos 1 v másfél dolláros okosság?
    Mikortol fizethetek ebay-en? (nyilván amikor még befizetek)
    ebayen még nem aktiváltam a kártyám, eddig western unionnal fizettem

ChevyG
  • cock
    Akkor most írok két remélhetőleg nem túl gyakori példát, amikor jól jöhet, hogy külön számlához tartoznak a netkártyás fizetéseid.
    1. Valami technikai hiba folytán véletlenül kétszer vonják le az adott összeget, amit te rohadtul nem akarsz.
    2. Vagy paypalos fizetésnél az eladó nem a feltüntetett ár szerint von, hanem többet vagy még az utolsó pillanatban kitalálja, hogy mégse annyi és többet von.
    Miután ennél a külön számlás megoldásnál elég átvezetni az adott összeget, így garantáltan nem vonhatnak többet, mint amennyire számítanál.
    Viszont ha csak 1 számlád van, amiről minden más fizetés is megy és bőven van rajta fedezet is, akkor nem tudom ezt limitekkel hogy tudod így kivédeni. Olyan kevés limitet meg nyilván nem állítanál be, hogy pl. az első esetben ne tudd megszívni. Vagy ha 10 ezer ftig vásárolsz, akkor 11 ezret állítasz be limitnek? :D
    Úgy vagyok vele, hogy a francnak sincs kedve minden vásárlás előtt a limitekkel szarakodni. (bár átállítani tényleg nem sok idő, csak némi aprópénz :$ )
  • ChevyG work
    tegnap megjött! ma meló után megyek és intézem!
  • ACE
    Nem férnek hozzá... És van fizetési limit is a világon, amit kedvedre változtatgatsz...
  • cock
    "Én nem használom az elektronikus számlacsomagot mégis tudok fizetni interneten... "

Én viszont semmi szín alatt nem kockáztatnám azt, hogy ahhoz a számlához férjenek hozzá, amiről minden más pénzügyedet intézed.

Amúgy nekem se 3 nap alatt jött meg. :) De 1 hét alatt minden itt volt. Valamikor most kéne megkapnod. Vagy már megjött?
  • ChevyG work
  • Jak16
    ott tudod megadni, miylen iőközt nézzen, tovbb és már látod is.
  • ChevyG work
    múlt hétfön csináltattam a cibnél, azt mondták max 3nap... még nem jöt meg:S
  • lamase
    a számlatörténeten belül?
  • ACE
    Én nem használom az elektronikus számlacsomagot mégis tudok fizetni interneten...
  • cock
    Amúgy akinek esze van, az cibnél csináltat magának internetkártyát és azt használja netes fizetésekre, akinek meg nincs az, használja csak nyugodtan a jó qrva drága otps elektronikus számlacsomagot. :PP
  • Jak16
    Igen meg lehet, a számlatörténetben, van egy iylen menü.
  • lamase
    nem kifjezetten neked céloztam a kérdést.