1891
Mi is ez, hogyan kell használni?
-
#328 elég érdekes a kérdésed....
kicsit kifejtenéd, hogy mért is kell ez? -
#327 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vegyünk én nyitok egy Paypal számlát... amire utalhatnak pénzt (ez amolyan támogatás lenne, szal aki akar utal, aki nem, nem.) Szóval azon kívül h. a Paypal eladóz belőle pár százalékot azon kívül kell e más adót fizetni? Pl APEH basztathat e ezért? Lehet hülye kérdés de még nem igazán foglalkoztam ilyen témával. -
#326 értem, köszi!
Mindenkinek BUÉK! -
#325 de letudod
ha nagyobb a vásárlási ár, mint amennyi a "balance-ba" van, akkor a többit hozzáteszi a kártyádról -
#324 következő vásárláskkor nem tudom levásárolni? (másik usernél, ebayen) -
ACE #323 A My account alatt van olyan, hogy Withdraw, az alatt tudod magyar bankszámlára átutaltatni. 25ezer Ft fölött ingyenesen, az alatt meg 250 Ft-ért. Előtte lehet, hogy regisztrálnod kell egy bankszámlát, amire utalod, de lehet azt is ugyanott tudod megtenni, nekem már van regisztrálva egy bankszámla, és már nem tudom hogy csináltam. -
#322 Sziasztok!
ebay-en vásároltam. Pontossabban csak kartam, mert megnyertem 3 aukciót 1 eladótól. kaptam invoice-t. korrectnek találtam. Tehát kifizettem. erre küldölt emilt az eladó, hogy még 23,96dollár kell a postához. Rájöttem, hogy a megnyert licit neki nem elég. (tény, hogy az 1ik kiinduló árral zárult) közös megeggyezéssel, úgy döntöttünk, hogy visszaküldi a pénzt. (leszámíitva banki meg faxtuggya kölcségeket.)
Gondoltam ez a kártyámon jelenik meg. nem így történt. a paypal accountomban látható. a kérdésem az lenne, hogy hogyan varázsolhatnám vissza a kártyára?
(a feltöltött képen a ppal accontom "balance"-a látható)
-
#321 Köszönöm, megnézem újra, a paypal.com-on regeltem.:) -
#320 valamit te csesztél el próbáld újra és nézd meg az urlt fent a böngészőbe nehogy valami kamu oldalra regelj! -
#319 Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tegnap reggel regisztráltam. Visa electronnal szeretném majd használni a paypalt. Regisztráció után egy majd üres oldalt dobott be, csak két link volt, retry illetve vissza a főoldalra linkkel.
Belépni nem tudok, aktivációs/visszajelző emailt nem kaptam, ráklattyoltam a jelszócserére, mailt nem kaptam. Én csesztem el valamit, vagy átfutási ideje lenne (ennyi?)? -
#318 "Hidd el ellenőrzik, és mielőtt megtörténik a tranzakció a Bank megkeresi az ügyfelét, hogy valóban Ő akarta-e ezt a tranzakciót."
Akkor emiatt lehetett az, hogy az első használat után kb. 2 hétig nem tudtam újra pénzt küldeni annak a cégnek akinek a legelső transfert csináltam? Most már minden baba és azóta nem is volt fennakadás. -
ACE #317 Az adatokat? :) Ez olyan mintha valakinek elmondasz egy titkot, és visszaadja, nem? :D -
#316 Mar mind1. Sikerult visszaszerezni az adatokat :D -
ACE #315 Általában az eladónak nem árt, ha bizonyítani tudja, hogy Ő elküldte. pl. Ajánlva küldi el... -
#314 Igen? Es mivan ha az akinek el adtam az információt azt mondja hogy nem adtam oda.
hogy bizonyítják ezt be? -
ACE #313 Volt egy eset, mind1 honnan tudom, hidd el biztos forrásból. Megtörtént eset. Ebolt-ban történt egy nagy értékű vásárlás, az EBolt a tranzakció során megadta a Banknak azt a nevet és címet, amire a cuccot rendelték. A Bank visszaigazolt, hogy valami nem stimmel, mert a kártya viszont egészen más névre, sőt egy külföldi cég nevére szól. Megkeresték a céget a társbankon keresztül és kiderült hogy ez elvileg egy alkalmazottuk kártyája, akiknek vész esetére adnak ilyen kártyákat. Azt sem tudták még hogy eltűnt... Ne ennyi a rövid velős történet. Hidd el ellenőrzik, és mielőtt megtörténik a tranzakció a Bank megkeresi az ügyfelét, hogy valóban Ő akarta-e ezt a tranzakciót. -
ACE #312 Rosszul tudod... -
#311 vagy lopott a kártya, vagy a srác nem tisztességesen jutott a pénzhez,az mind1, hogy ő e a tettes, vagy a pénzt ő se megfelelő embertől kapja.paypal akkor holdolja az összeget, ha nem egészen világos, hogy az a pénz hogy került hozzád, vagy a sráchoz, bonyolult ez egyszer nekem is volt ilyen, de mivel pár ezerről votl szó leszartam. -
#310 Már rég nem figyelik, hogy a név, cím a kártyához tartozik e. Szal az tök mind1. -
#309 Nem igazan mert az aki meg vette azóta sem válaszol nekem. Ez lehet mert el utazott vagy mert atvert... sajnos nem tudom. -
Zóanagyvarázsló #308 Persze ezt megértem. Viszont ez esetben is az ismerős a sáros. Megjegyzem, nekem az utóbbi időben többször is úgy zajlott le a PayPalon kerersztül (sőt sima kártyás fizetéssel is) való fizetésem, hogy az egyszer levont összeg visszakerült a kártyámra (nyoma sem volt annak, hogy fizettem), majd egy hét múlva újfent levonták. Nme igazán értette, hogy mi van, korábban iylen nem volt. Mindenesetre az eladók nem kerestek miatta, minden rendben lezajlott - gondolom a PayPal, illetve a bank így tudott biztonságos szolgáltatást nyújtani. Ja igen, később az online rendszerben is szerepeltek az adatok, az eredeti fizetési dátummal, és sokkal későbbi könyvelési dátummal. Nem lehet, hogy valami hasonlóról van szó most is, csak fogadó félként így néz ki ez a helyzet? (Bár ez esetben nem értem az ismerős elérhetetlenségét, de az bármi miatt lehet.) -
#307 Engem az zavar, hogy hogyan tudjak bebizonyitani, hogy nem maga a vevő hívta vissza pénzt azzal az indokkal hogy én nem küldtem neki el az adatokat.
Ez a 22-es csapdája. -
Zóanagyvarázsló #306 "Ha meg feltortek más PayPal accountjat az így járt , miért nem vigyázz rá."
Ez már kicsit "dögöljön meg a szomszéd tehene" effektus. Ha tényleg lopott pénz, ne az igazi tulaj legyen a bűnös, amiért visszakapta. Ezzel az erővel azt is lehet mondani, figyeljen oda az ember, kikkel ismerkedik. Ettől még joggal frusztráló lehet a helyzet. Ha tényleg az "ismerős" a sáros, akkor én bizony feljelenteném, $250 nem vicc. -
#305 Engem az zavar hogy amikor mar náluk a pénzem akkor miért tilthatjak le. én el adtam az árumat, az az én pénzem.
Ha meg feltortek más PayPal accountjat az így járt , miért nem vigyázz rá. -
ACE #304 Tudod a bankkártyás tranzakciók nem olyan egyszerűen zajlanak, mint ahogy Te elképzeled. Az összeg átutalása után elindul egy folyamat a bank, meg a kereskedő között, ami során sokmindent ellenőriznek. Pl. azt is, hogy a bankkártya tulajdonosa, és ahhoz tartozó cím egyezik-e a postázási címmel, vagy az esetleges átvevő nevével, címével, adataival. Ha ezek között valami gigszer van, akkor HOLD-olják a tranzakciót. Óvatosan kell bánni ezekkel, mert ilyenkor Te vagy a károsult, és nem pedig a bank... -
#303 Felhivtam őket. Mast nem tehetek. -
#302 írj a paypalnak egy szívhezszóló levelet amiben leírod hogy vizes a tűdőd viszeres a lábad szürkehályog van a szemeden anyád iszik és nyerőgépezik és szeretnéd megtudni mi történt a pénzel...(és leírod a történetet) -
#301 Elmeselek valamit.
Tegnap este, egy régi ismerőssel beszélgettem MSN-en. Meg akart tőlem venni egy software-t. Mondtam neki hogy 250$ és az öve. Mondta hogy PayPal-on fizet.
Nos tíz perc múlva ott volt a 250$ a PayPal accomon es kattintottam hogy el fogadom. Odaraktam, hogy a pénzt atrakjak a saját személyes bank kártyámra.
A csávó elégedett, meg beszélgetünk is és röhögtünk mire kb. két óra után jön egy email hogy a pénz HOLD-on van mert ugynezki hogy a pénz nem szabadot volna hogy át legyen utalva.
Szerintem a csávó lopott kártyát használt. Azóta nem beszélt velem.
Kerdem én. Ha az a hülye pénz a számlán van akkor hogy a bánatban alithatja le a PayPal?! Milyen dolog ez?
Es ha a pasi direkt alitotta le? Akkor én hogy bizonyitom be a Pay-Pal-nak hogy software-t küldtem neki pénzért? Es ha lopott a pénz?
Esküszöm fel robbanok.
Mit tudnék én most csinálni? -
#300 Köszönöm szépen a válaszokat. -
#299 Nekem Raiffeisen okoskártya van (Mastercard-nak minősül, nem dombornyomott) és elfogadja a paypal.
Csináltattam direkt egy dombornyomott Visa devizakártyát, azt meg nem fogadja el.
Szóval bemész egy bankhoz 10 perc alatt megcsinálják a kártyát.
Ezután nem muszáj a PayPal számládra "tölteni" pénzt, hanem ha vásárolsz, akkor a paypal-nál megadott bankszámláról fogja levenni a pénzt.
-
Gebein #298 Szia Basic
A legfontosabb, amikor csináltatsz egy kártyát, hogy a paypal elfogadja. Szóval a Visa electric, Mastercard electric nem jó, legalábbis a paypal nem fogadja el. Csak a dombornyomott Visa, mastercard jó. Internetbank nagyon hasznos, csak ajánlani tudom. Az unicreditnek vannak sztem a legjobb szolgltatásai(szubjektív), őket is ajánlani tudom csak. Egy hét alatt megvan náluk a kártya. -
Zóanagyvarázsló #297 Online vásárláshoz bizony nem árt az internet bank. Az összeget pedig a PayPal vonja le a megadott kártyáról. Mondjuk nem tudom, hogy pontosan milyen kártyára gondolsz, én például internetkártyát hazsnálok, arra előbb át kell raknom a pénzt a folyószámláról. -
#296 Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni a Paypallal, mert már többször szerettem volna rendelni vlmit neten keresztül, és általában mindenhol lehet paypallal fizetni. Amire kíváncsi lennék a következő:
Már vhol olvastam, hogy szükség lesz egy Visa vagy Mastercard bankkártyára. Szóval nyitok egy számlát a bankban, kérek hozzá ilyen bankkártyát. Érdemes aktiváltatni az internet bankot? És erről a számláról nekem vhogy fel kell tennem a pénzt a paypal számlámra, és aztán rendelhetek, vagy elég, ha a számlámon hagyok annyi pénzt, amennyiért szeretnék rendelni, és ők automatikusan onnan levonják?
Szóval én csak vásárolni szeretnék, és ennek a mikéntjére lennék kíváncsi. -
Gebein #295 Zsé írj egy két soros levelet a paypal-nak.
Elég kb ennyi hogy pl. I have missed the Extended Personal User Number (azt hiszem ez a neve). How Can I reactivate my Card? És ahogy ACE is írta a következőt kell tenned levonnak 400HUF –ot a kártyádról (Internet bankod van előny mert nem kell megvárni a havi elszámolót) és lesz a megjegyzések/közlemény között egy négyjegyű szám **** és utána egy rövidítés EXPUSE , azt beírod, de itt még nincs vége, mert ők visszautalják neked a 400 pénzt és ott is lesz egy EXPUSE, azt beírod és kész.
Valaki nem foglalkozott a PayPal kereskedelmi részével? Egy olyan problémám lenne, hogy írtam egy progit, és paypal-on szeretném értékesíteni. Minden kész de leszeretném valahogy tesztelni, csakhogy magamnak nem küldhetek pénzt. Nem tudja valaki hogy lehetne letesztelni, vagy van-e köztetek egy vállalkozó szellem aki segítene?
-
#294 Halihó!
Az mitől lehet hogy csak 50$-nál kisebb összeggel hajlandó a "Send money"-n belül tovább engedni a PayPal?
Korábban már utaltam ennél nagyobb összeget és a számlámon is rendelkezésre áll az elvárt összeg.
49.9$-t még engedi, de 50$-nál azt írja ki, hogy:
"This payment cannot be funded with a credit card at this time.
This payment cannot be processed at this time. Please try again later."
-
ACE #293 A kártya regisztrálásánál 1 Dollárnyi összeget levonnak a kártyádról, és annak a tranzakciós közleményébe van beírva ez a 4 jegyű azonosító, amit meg kell adni. Szerintem várj 1-2 napot, utána biztos újból meg lehet adni a számot, amit Internet bankon keresztül tudsz megnézni, vagy legkésőbb a következő egyenlegértesítődben lesz. -
Zsé #292 Sziasztok!
Segítsetek!
Elcsesztem a paypal regisztrációmat, mit tudok csinálni?
Vagyis, regisztráltam magam, az e-mailt megerősítettem, sikerült megadni a hozzáférést a kártyámhoz is, és utána jött egy mail, amit gyenge angol tudásommal nem jól olvastam el rendesen, és ez is egy megerősítés lett volna, hogy írjak be egy 4 jegyü számot!
Na itt csesztem el, és ezekszerint nem jó számot írhattam be(kétszer), mert letíltotta a már megadott kártyámat, és mostmár el sem fogadja.
Levélben küldtek volna vmi megerősítő kódot még?
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Segítségeteket előre is köszi!
-
#291 Köszi! -
ACE #290 Szerintem nem, Paypal-t a bankkártyára találták ki, szerintem ezért csak azzal lehet bármilyen tranzakciót eszközölni. -
#289 Sziasztok! Saját bankszámláról (Raiffeisen) tudok utalni a saját paypal számlámra?
Előre is köszönöm a választ!