2058
  • LiPTON
    vegyél 1 telematch-et, nagy gyűrűkkel, ahol akadásmentesen átférnek a kisebb ütközők... de a helyedben én 5-6os vízen fenekeznék.. sokkal hatékonyabb sztem, mintha akkora eresztékkel nyomnád, mint a bot másfélszerese
  • zmeor
    én általában fenekezem.... matchhez még nem volt dolgom... szal én nem tok segíteni ilyen téren
  • zoviet
    Hali! már majdnem egy éve matchbotozok,szerelem jött létre köztem és a matchbot között. Mindig gondot jelent mélyebb vízrétegek meghorgászása. már a 6-7 méteres víz is nagy gond. Az ütköző miatt. beállítom az eresztéket pl. 5 méter mélyre. A botom 3,9 méteres,és amikor behúzom az ütközőt a gyűrűk közé,vagyis csak behúznám,mindig a spiccgyűrűnél leblokkol. Ezzel elállítódik az ereszték. Ha esetleg sikerült behúznom elakadásmentesen,akkor a dobásnál adódnak gondok. Kipróbáltam már többféle gumiütközőt,cérnaütközőt de nem jók. Ha esetleg tudnátok adni egy jó ötletet hogy mivel oldjam meg,akkor azt megközszönném.
  • zmeor
  • zmeor
    gyerekek dobjuk fel a témát mert jó ez a sport-hobby ki minek nézi
  • zmeor
    én a Balázs tóra szoktam járni..
    eléggé jó..bár kevés a ponty mert túl sok az afrikai harcsa...de legalább sporthal...2x voltam ott mind a 2x megakasztottam 1-1 et
  • horgapartman

Sziasztok!

Remélem nem leszek offtopic, de szeretnék Nektek ajánlani egy kellemes horgászhelyet Balatonvilágoson. Egy közvetlen balatonparti panzióról van szó, mely három elszeparált, kétszobás- négyágyas apartmanházból áll. Egyszerre maximum11-12 fő részére tudunk kényelmes szállást biztosítani, de a magányos horgászokat is szívesen látjuk.

A panzióhoz önálló partszakasz tartozik saját stéggel.
    Ideális nyaralóhely horgászoknak, nagycsaládosoknak, házaspároknak, időseknek.
    Az apartmanokhoz saját WC és fürdőszoba, nagy kert, két tábortűz-hely (vízparti és szélvédett), őrzött parkoló tartozik.
    Egy negyedik, központi épületben található a közös, nagy konyha és külön társalgó.

Bevásárlási lehetőség és étterem a közelben található, a siófoki termálfürdőkhöz közvetlen buszjáratot tudunk biztosítani. Ár nagyobb létszám, vagy hosszabb tartózkodás esetén 2000 forint/fő/éj, mely minden egyéb költséget és adót tartalmaz. A kedvezmény nélküli ár is csak 2500-3000 forint/fő/éj.
    Szívesen küldök fényképeket, térképet, csak írjatok a [email protected] vagy a [email protected] címre. Bármilyen más kérdésetekre is szívesen válaszolok. A freemailest sűrűbben szoktam átnézni, az otthonit csak hétvégenként.

Heinrich Pál
    Telefon: 06 30 592 15 35
    illetve 06 88 480 572 esténként

• gaspy
    horgaszforum.hu-->gyertek minnél többen:)
  • gaspy
    értem thx!
    és nemtudod hogy lehet e ott vhol olcsón csónakot kölcsönözni?és ha igen menyiért?
    előre is thx!
  • Frank99
    ilyenkor mély vizen, esetleg hajnalban a partról.

• gaspy
    Hy!
    Vonyarci vagy?
    csak mert van ott nyaralonk és minden nyáron ott vok legalább 2 hetet jah és imádok horgászni:D
    nemtudod hol érdemes vonyarcon horgászni?
    a strandon? vagy hátul gyenes fele?
    thx!!
  • fifi
    meséljen nekem már valaki az angolmorzsáról, és helyes használatáról!...
  • _Neo
    Horgászverseny Orfűn ha valakit esetleg érdekel
  • fifi
    Szarvas
  • LiPTON
    hol laksz, h körösön pecázol? miket lehet arra fogni? nyaranta sokat járok a környéken (Szarvas, Szentes, stb..), tervben van már 1 peca ott vhol..
  • fifi
    nekem a Körösön a 3m kicsit kevés lenne...itt sokan 7-essel, vagy rakóssal nyomják.
  • sufnituning
    A tavalyi horgászkiállításon vettem egy 3m-es trabukkó spicbotot kemény 600 HUF-ért!!! Nagy fasza, erős, tökéletesen hajlik szóval simán tök jó akció volt!

Bár én ezt csak a nagymamámnál /Acsán/ használom a patakban, de nagyon bevállt!
  • LiPTON
    én is így szoktam.. de nekem csak egy ócska 3000ft-os, 6os maverom van.. azért kiszedtem már vele pár halat... folyón 4es amúr.. kb. 4 éve vettem, rögtön másnap jött ez a halacska.. csak jól tettem, h gumiztam.. de így is tartott v 15 percig
  • fifi
    én mindig csak annyit vágok vissza, hogy kis alakítással pont kiférjen /teljes keresztmetszettel/ a gumi; a lelke úgyis a "kifutó". És mindig két tagot gumizok, de úgy, hogy a létrán lehessen tekerni, ezzel ki-be sprengolni, ha kell...
  • alph4
    Én is szeretek spiccbottal úszozni!
    Nekem egy 7méteres karbonszálas Eurohold spiccbotom van, aminek az elejéböl levágtam 10-15cmt, mert a vékony volt és még a gumi is alig fért bele.
    Mivel erre felé ritkán lehet pontyot fogni, ezért kissebb dévérre és kárászra van beállítva. Ugy hogy csak az első tag van gumizva, az is Powergumival, ami annyira nem nyulik mint a sima, de leglább erős és kíméli a botot :)
  • fifi
    hát a finomabb az 1-es gumi 5-ös Linea Effe bot, nagyon élvezetes vele a peca

a másik egy 2500forintos 5-ös "durung" Delta bot 1.2-es sárga gumival. Ezzel azért komoly halat is ki lehet venni. Csak persze sok szerelékem oda lett, mire rájöttem, hogyan kell kezelni a botot, amikor egy 3kilós ponty kihúzza 10méteresre a gumit, és meg kéne fordítania jóaszágot a bokortól... :D
  • LiPTON
    gumis spiccel nyomod? hanyas cucc? gumi hanyas? engem mindig hülyének néznek, mikor spiccbottal pontyozok a helyi tavon.. aztán meg lesnek, h 2 óra alatt fogok 10 pontyot és 5-6 kg vegyeset.. most kinek van akkor igaza
  • LiPTON
    én versenyre megyek vasárnap 1. lesz a felnőttek mezőnyében... remélem sikerül, eddig mindig nyertem ifiben volt már olyan is, h 5 en voltunk a mezőnyben
  • fifi
    na fogtam a hétvégén gumis bottal jópár dévért, meg pálinkás kukoricával egy kilós kárászt a zuhogó esőben...
  • Tertovan
    valaki ismeros a XI ker feneketlen to-nal?
  • sufnituning
    Most értem haza Nőtincsről! Fogtam 2db 2.5 kilós pontyot!!!!
  • LiPTON
    boldog szülinapot! (ápr.1? szomszédom is "április bolondja":D )
  • fifi
    ma születésnapozom, holnap délelőtt józanodom.
    délután ki kell vágnom láncfűrésszel egy vízparti telken két fát, de viszek botot is, mert tesómék szereztek valahonnan szúnyoglárvát is... Hátha fogunk vmi értelmeset :)
  • LiPTON
    én ma reggel voltam kint először idén.. gyenge még: 2kG kárászt fogtam, de v 30 db-ot! de remélem, reggel esni fog: már lehet csukázni ha + nem, akkor kárászozok tovább....
  • fifi
    na voltam ma kint sógoromnál, fogtam 3dévért
    egy kicsit, egy közepeset, meg egy legalább fél kilósat...
    visszaengedtem őket, mert ugye sportszerűség, meg szezon első 3hala stb...érdekes, hogy se csontira, se búzára semmi, csak a giliszta kellett nekik, abból is a vékony. sógor is csak gilisztával tudott fogni feederrel egy kárászt.

a Coromoran orsó nagyon fasza
  • Frank99
    http://www.pergetes.hu/szemezgeto/kotesek.html

kotéesek 1.

http://www.haldorado.hu/articles.php?topicid=10

kötések 2. alul egy csomó kötés típus...

• Max7
    google a baratod :D
  • fifi
    na csak vettem egy Cormoran orsót +2 pótdobbal
    tudna linkelni olyan oldalt, ahol kötések vannak?
  • LiPTON
    azt elfelejtettem említeni, hogy a mélységet mindig vízköztre állítottam, vagy mondjuk ha tudom, hogy törés van vagy sekélyebb padka, akkor vagy a törés feltételezhető pereméhez, vagy a padkáknál szinte csak az előke + 10-20 cm
  • LiPTON
    folyón csak pergetve rablózok(Zagyván szoktam), tavon főleg úszóval nyomom(Zagyva holtág). úszós cumó: bivaly 3,3as shimano-m volt, orsóra mindig kevesebb jutott(az asszem byron volt, 40es, 3 csapágyas), rá 28-30as damyl, 15-20 grammos úszó(ha nagyobb volt a csalihal, akkor nagyobb úszó), megfelelő ólmozás(cseppólmokat használtam, amit/ket a drótelőke fogott meg, felett + ilyen cérnából fonott ütköző-nevét nem tom- az úszót is ilyenekkel rögzítettem), nem túl nagy hármas-kampó, az erősebb fajtából, a csalihal minél nagyobb bodorka, esetleg vörösszárnyú. elég hínáros a tó, ezért késő ősszel vagy kora tavasszal szeretek rablózni itt. legnagyobb eddigi olyan 6 feles csuka volt, de volt több 5 kiló körüli is, sokszor viszont találkoztam olyan dögökkel, amik majdnem elvitték a teljes cuccot, 1ik öreg orsómnak egy ilyen lett a veszte(a terep nagyon akadós, tőkékkel van tele a tó)
    tavaly már nem foglalkoztam komolyabban pecával(pedig 1 spiccbotos dévérezésért nem is tom mit adnék), 2-3x voltam kint a folyón(megsúgom, engedély nélkül), pergetni ősszel.. 4 csuka, legnagyobb 2,5 kilós volt, 2 retúr, + 1 olyan másfeles..
    hát nem az igazi a víz, ezért fölöslegesnek tartom most a horgászatot, talán ha lesz 1 kis szabadidőm, elkérem haver botjait, és leugrok vmi fizetős helyre(szétfogom az agyamat): ez a legjobb módszer, hogy visszatérjen az ember kedve ehhez a hobbihoz
  • franc0
    lassan jön a napsütés, részemről irány a Velencei-tó :)
  • fifi
    a kárásszal az a gond, hogy bebújik a hínárba, ezért most érdemes vele, amikor nincs növényzet... legalább is én így gondolom.

úszós csukázó szereléked milyen? ha nem vagyok indiszkrét.
  • LiPTON
    én télire mindig telefogtam 1 hordót kárászokkal, be a műhelybe, aztán nem kellett soha csalihal után loholni a hidegben.. csak az a baj, nálam a kárász nem nagyon válik be rablóra, mert a holtág(ahol horgásztam) inkább vörösszárnyúakkal és szép bodorkákkal van tele, a kárászok pedig akkorák, h azokkal lehetetlen csukázni. de a keszeg nem bírja a hordót, úgyh kárász volt mindig. bár nincs is szebb 1 vénasszonyok nyara utáni csípős, ködös reggelnél, 5-6 fokkal.. olyankor bevágok 1 úszós szerkót, bodorkával v vörösszárnyúval, mellette pedig spiccel nyomulok keszegre... áá, hihetetlen, mennyire hiányzik most! horgászni akarok menni
  • fifi
    van gumizott spiccem, de asszem csinálok egy 7-est is magamnak...
    nagyon erősen gondolkozom rajta :)
    az 5-ös nagyon bika, a 7-es meg finomabb lenne, vékonyabb szerkóra, vékonyabb gumival.

most beszéltem sógorommal/Körösparton lakik/ szombaton kimegyek hozzá csukázni, csak csalihal kéne. Ha nem kapok; kiveszek pár kárászt az egyik akváriumomból :D
  • LiPTON
    én sem voltam az a fajta, aki tízezreket költ a szerkóra, de hát ha nem évente 2x megy ki az ember, 1x megér annyi befektetést, hogy később ne legyen vele probléma... de mondjuk ha lenne is rá 25ezrem, nem orsóra költeném(10E körül is lehet kapni kiváló szerkezeteket). 1 bot más, bár arra meg 15E-nél többet nem igen perkálnák.. az a baj, nincs(vgyis mikor pecáztam, nem volt) olyan bot a piacon, ami minden igényemet kielégítette: holtágon pontyozás közepesen kemény terepen, pergetés(kedvencem), vagy csak folyóra. ha újrakezdeném, lenne 1 feederem(kb. 3,6M, medium/heavy), meg mondjuk vmi gerinces pergetőbotom(3-3,3as, 30-60g-os dobósúllyal), vmi elfogadható orsó, ami úgy jó mindkét botra(1ik dobon 20-22es a feederhez, másikon vmi vékony fonott), + egy 6-7m es spicc.. nem is kéne ennél több