2058

-
Remélem az általam készített golyó is annyira fog kelleni a halaknak mint ez nekem :D -
Például készített neked kókuszos és kakaós etetőbojlit?:) -
Mi történik ha nő kezébe kerül a bojliroller :)
-
Ennek örülök! Hétvégén már hordok be!:) -
nem kapott a holtág szinte. ami esetleg volt, azt kitolták vissza a "be" folyón... ami most kifolyóként funkcionált... -
A márciusi Magyar Horgászban rövid beszámolót olvashattok a MOHOSZ és OMVV közti megállapodásról. A következő haviban írnak bővebbet.
Következő oldalon rabsicokról: ketten kiemeltek, szétvágtak egy 72 ezer forintot érő hálót (a lerakója ismeretlen...). Vittek 50 kiló pontyot, 88 kiló vegyes halat, 16 kg süllőt (170.000 forint kár).
Első rendű vádlott: lopás, rongálás: 240 óra közérdekű munka
Másodrendű: lopás, rongálás, vizi közlekedés veszélyeztetése: 8 hónap börtön 2 évre felfüggesztve. -
http://www.peca.hu/hirek/a_greenpeace_szerint_magyarorszag_sikerrel_allt_ki_az_unios_halaszati_reform_mellett/ -
7végén megyek akciózni, majd leveszem a tuti infot.
mert most mindenki csak hímel-hámol... -
Jaja,érdekes cucc,remélem a horgászatra nem lesz negatív hatással és ez a kimosás segíteni fog,én jövőhéten már húzom be a szereléket ;) -
pont a ti részeteken van suxx a holtágon, gondolom olvastad...
megint az emberi nemtörődömség, kapzsiság, faszoskodás... :( -
nekem a longbowokon is Ultra Knot volt,Most a BBLC-ken is Ultra Knot van,ez azért minden elárul:) 2,5 km Ultra Knotom van :) -
Ugyan már én is próbáltam fán pergetni és halat fogni, de van akinek jobban sikerül: nahoppá!
-
Narusco #2006 ki is próbálok többfélét most
amugy 3 okuma longbow-ra fognak kerülni :) -
Ezt csak úgy tudod eldönteni, ha kipróbálod...
A damiloknak két ellenesége van: a napfény, és a víz.
Az utóbbi miatt is van az, hogy egy bizonyos zsinórra mondanak jót-rosszat.
A oldott ásványi sók nem minden vízben ugyanúgy vannak jelen, különböző összetételben, különböző koncentrációban, még a víz PH értékét is eltolják valamerre (savas, lúgos).
Nekem is volt olyan zsinórom, amit mások dicsértek, nálam nem vált be, és olyan is, ami nálam jól teljesített, annak ellenére, hogy sokan nem szereték.
Az viszont két különböző probléma, hogy egy damil nem bírja a kötéseket, idő előtt elgyengül, tönkre megy és a gubancolódás - ha egy zsinór nem gyárilag került sodortan a dobra, de rövid idő múltán elkezd pödrődni, ott az orsó működésével valami nem stimmel.
A Nevis orsók legendásan sodorják, pödrik a zsinórt, nekem egy Trabucco-m volt, amit azért selejteztem le, mert bármilyen damilt néhány nap alatt használhatatlanra sodort össze, a helyére került Okuma Longbow-val azonnal megszűnt ez a problémám (az említett Carp Expert is az Okumára került, s nem sordódott) -
Narusco #2004 na ezért nem tudom mi legyen vele, mert van aki dícséri meg esküszik rá hogy bőven jó, de van aki meg szidja hogy egy rakás szar.
ez a sufix jónak néz ki :) -
A Carp Expertet sokan használják megelégedetten,nekem viszont rémálom volt,megette a nap,csavarodott,gubancolódott stb. -
Hát nekem ha zsinór akkor Sufix. Fluo-ból Ultra Knot(Mondjuk ebből van nem fluo is,de azzal még nem találkoztam) terepszínűből pedig az új Prologic zsinórok valamelyike. -
Narusco #2001 kéne a fluo most.
eddig használtam egyébként a spro zsinórt, amit linkeltem, és tökéletes, tervben is van hogy 3000-est veszek belőle és megy fel mindegyik orsómra, csak kicsit elegem van abbból hogy hosszu másodpercekig kell (főleg éjjel) keresni hogy merre megy :D
most tuti 3 félét veszek és kipróbálok több fluo-t, mert sajnálnám az sprot egy olyan tavon ahol bedőlt fák vannak meg bokrok, és ha beválik akkor továbbra is fluot akarok használni. (és nem tudom lesz e csónak)
kár hogy az spro ebből a fajtából nem csinált valami szép színűt.
-
A hal.hu-ról én is többször rendeltem, szerintem érdemes az akciókra menni.
A carp expert multicolor tényleg nagyon jó, az egyik boton én is azt használtam.
A SPRO zsinór is jó, most az egyik boton az is van fenn.
Carp zoom még dobozba van, mert majd fenekező süllőzős botra megy rá, árban nagyon jó.
Én Fantusz válaszára szavaznék, az említett 30-as Carp expert-et választanám (ha nem feltétlen kell a fluo zsinór). -
Tavaly én is többek között olcsósági szempontból vásároltam zsinórt, s a Carp Expert Fluo (sárga) madzagot használtam, 30-as mérteben.
Olcsósága ellenére megbízható volt.
Online vásárolni legtöbbször itt szoktam, az egyik legolcsóbb webáruház, már 10ezer forintos rendelésnél ingyenes a kiszállítás, s elég jó akciókat el lehet csípni.
(nézd végig a zsinórkínálatukat, az említzett zsinórból most a 40-es akciós náluk, de Carp Expert Boilie Special Multicolor 30-as 2190ft/500 méter) -
Narusco #1998 nemsokára kicsit nehezebb helyre megyünk, ezért még nem akarok drágább zsinórt venni, kipróbálnék bojlizni olcsóbbakat, többfélét is.
majd ebből akarok tenni az összes orsómra, de félek hogy most sok szakadás meg ollózás lesz, ezért próbálkoznék olcsóbbal, ezekről tudtok valamit mondani?
carp zoom
carp expert
nevis
prologic
-
Respektálom a véleményed. Le is vagy maradva, de erről később.
Sőt, még nem is vitakép, csak akkor minek írják le:
Az (1) bekezdésben foglaltaknak megfelelően a Szövetség céljai és egyben fontosabb tevékenységi körei:
a) a Szövetség tagszervezeteinek országos érdekképviselete és védelme, működési feltételeinek segítése,
b) a halászati jog megszerzése és hasznosítása, a horgászati lehetőségek megőrzése és bővítése a horgászérdekek minél jobb érvényesítése érdekében,
c) a természet és a vízi környezet védelme, a vízpartok rendben tartása,
d) horgászcélú gazdálkodás folytatása az értékmegőrzés fenntartásával,
Több amúgy fontos dolgot nem másoltam be.:)
Az állam forgatja így is, úgy is vissza a pénzt természetes vizeken... Tudjuk mire kellene fordítani.
Visszatérve a második mondatomra. Igazad van, van aki még készülődik, nekem volt szerencsém a harmadik horgászatot elkövetni ebben az évben, a negyedik peca pedig a hét végére van tervezve. Nektek sem kívánhatok kevesebbet!:) -
A MOHOSZ nem érdekképviseleti szervezet, mint azt sokszor hangoztatják (jó kérdés, hogy akkor mi?), de az Állami horgászjegy árának emeléséhez sok közük nem lehet, ez az összeg nagyobb hatalom (állam) által lett meghatározva, nem a MOHOSZ gazdálkodik vele.
- Állami horgászjegy az államkasszába folyik
- Horgászvizsga díja az állami jegyhez van kapcsolva szintén az állam az "ármeghatározó"
- Egyesületi tagdíj az egyesületeknél marad, ebből fizetik a tisztelettíjakat, halőrt.
- Termülti engedély árak a halászati jog tulajdonosának fizetendő (egyesület, MOHOSZ halászati szövetkezet, önkormányzat, kft, magánszemély), egy régi szabály szerint a befolyrt összeg minimum 70%-át halasításra kell költeni - ezt valószínűleg soha nem tartották be
- Szövetségi tagdíj ami a központi apparát (MOHOSZ) fenttartását fedezi, megyei és országos szinten.
Kertek alatt lassan, lopakodva közeledik a tavasz, remélem néhány hét múlva a horgászat lesz itt is a fő téma, nem a gazdasági, politikai umbuldákat boncolgatjuk (amiről időnként kell beszélni, de nem ezért váltunk horgászengedélyt) -
Ne is mondjátok, nekem is a kamarai tagságom ~22 ezer forint per év, kötelező, cserébe emelik a preztizsemet.
A MOHOSZtól csodát nem várok. Csak nem értem, miért egy magántó honlapján találtam meg ezt az eldugott dokumentumot. Miért nem harcosabb a szervezet?
Mármint tudom, hogy sokfelé a langyos vizet szeretik meg nem szeretnek ugrálni... Több mint fél évszázadig pedig arra voltunk kondicionálva, hogy ami ingyen van az szar és lopható, ami állami az lopandó. Ha pedig valamit mozdítani lehet azt kell is....
Pedig nem. Semmi sincs ingyen.
De nem hiszem, hogy a horgászok érdekképviselete miért gyenge, pedig pénzes, nem kicsi az ágazat.
300.000 * 1000 forint pluszt fizettek ki csak az állami jegyek emelkedése miatt a horgászok.
De nem csapongok. Van egy képviseleti szervünk. Vállalt kötelességei vannak és jogai. -
meg most mint őstermelőként nekem pl. az Agrárkamara
vicc a köbön... :( -
halmania.hu
Mindenkinek ajánlom aki a valódi pontyhorgászat érdekel,nem pedig a reklámok ;)
Igazából még csak gyerekcipőben jár a dolog,biztosíthatlak titeket hogy csak hozzáértő,elhivatott emberek fognak cikket írni ide! -
a MOHOSZ az egy vicc... úgy globálisan. Mint a Kamarák a vállalkozóknál... semmit, pénzért... -
Gondolom a következő dokumentumot is ismerik a horgászok és egyesületek: link. -
Edukálom magam a III. Horgászkonferencia, 2012 Martfű című videókat nézem. Tudom másnak is ajánlani: http://www.hett.hu/index.php?o=hirek
1. rész:Dr. Szabó Balázs - Az eu halászati politikája 10:56, Csoma Gábor: A természetes vizek halászatának jövőbeni alternatívái 23:36, Varga Mátyás: A természetes folyókról leválasztott holtág rendszerek állapota és lehetőségei 37:02, Piller József: A horgászat és a Körösök ökológiai állapotának összefüggései 49:11.
2. rész: Szőllősi Béla: A természetes vizek értékeinek megőrzése a halászati-horgászati törvények tükrében 01:02, Dr. Stündl László: A természetes vizek fokgazdálkodási lehetőségei 15:04, Busi László: A büntetőjog szerepe a halászati őrzésben 30:47.
3. rész: hozzászólások.
-
Ti bővebben, kerekebben már összefoglaltátok. Igazság szerint ami valódi megoldás lenne, ha a mohosz, a horgászegyesületek, civilek összeülnének és ésszerű tervek mentén tennének javaslatot, állásfoglalást. Ez alapján lehetne törvényjavaslatot összehozni, elfogadtatni..................... -
pontosan!
Arról írnak, hogy szelektív halászat bla, bla. Most is az van pl. Balatonon, és visznek mindent, mint a piros hetes, árulják az összes halat a boltjaikban, ami a vízben van.
És mindezt a senki által nem bizonyított BUSA tömegre hivatkozva...
"szelektálnak" -
Ezért fűztem hozzá a csak hm kommentárt. Egyre jobban el vagyok bizonytalanítva. Egyrészt mert valóban: több, súlyos kérdéssel senki sem foglalkozik, viszont a népi kezdeményezés jogi értelmezése nekünk, horgászokra is érvényes lehet... Másrészt, politikusok szövegeinek hinni? Ha jól emlékszem pont semjén volt aki a védett madarak vadászhatóságáért lobbizott...
Száz szónak is egy a vége, én a konkrét törvényjavaslatokra vagyok kíváncsi, illetve a népi kezdeményezés tökéletesen pontos értelmezésére. No meg arra, hogy lesztek-e elegen ellenőrízni és természeti kincseinket meg tudjuk őrízni, hogy csökkenni fog-e a természetes vizeken a halászat, hogy őket ki fogja ellenőrízni, kik kapják meg 2015-ben a vizek kezelését, hogy a rabsicok és az átvevők eltántoríthatóak legyenek a rablástól, orvgazdaságtól...? -
rossz a cím, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy megszűnik a halászat természetese vízeken... -
Tovább gördül:
http://fishingtime.hu/horgaszhirek/fehova-2013-megszunik-a-halaszat ....és... http://fishingtime.hu/horgaszhirek/fehova-2013-megszunik-a-halaszat
Hm. -
vízparton a mi jogainkkal nem igazán van gond/hézag.
nem akarok politikába belemenni, de azt az érdeket; a miértet nem értem, hogy a rablót hiába kapod el,bizony sok mindenért panaszt emelhet. magyarul egy [email protected] tróger bandita miatt ügy lehet, ha kicsit erősebben kopintasz a fejére, és itt tényleg nem kell kemény dolgokra gondolni.
erről rendőrök többet tudnak mesélni :( -
Na, gratulálok, használjátok sikerrel! Abszolút helyénvaló, hogy megkapjátok azt a felszerelést és jogokat, hogy hatékonyan fel tudjatok lépni, meg lefüleni a tilosban járókat.:) -
van éjjellátónk :)
most kaptunk még jogokat kényszerítésre erre-arra, hamarosan menni kell valami fejtágításra. -
A szemem már jojózik. De nem gyengén. Ráadásul 2015-ben járnak le a vizek hasznosításáról szóló szerződések, ha jól tudom. Ahogy írtad ez még nem megoldás több problémára.:)
Szerintem meg menjenek a halászok törpeharcsázni! -
Két adalék:
1: 1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról:
b) halászat: a halnak megengedett módon és eszközzel halászati vízterületen történő fogása - ideértve a horgászatot is -, illetve gyűjtése, továbbá a hal tenyésztése, tartása és telepítése, valamint a hal és élőhelyének védelmét szolgáló tevékenység;
c) horgászat: a halászati vízterületen a halnak horgászeszközzel (készséggel) vagy a csalihalnak 1 négyzetméternél nem nagyobb, emelőhálóval való fogása...
2:
A beadványozó 2013. január 23-án aláírásgyűjtő ív mintapéldányát nyújtotta be az Országos Választási Bizottsághoz az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) 2. §-a szerinti hitelesítés céljából. Az aláírásgyűjtő íven a következő szerepelt:
„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzze a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény megvitatását az általános halászati tilalmi időszak bevezetése végett?”
Az Országos Választási Bizottság megállapítja, hogy az aláírásgyűjtő ív a törvényben meghatározott formai, valamint a népi kezdeményezésre vonatkozó tartalmi követelményeknek eleget tesz, ezért a hitelesítésének akadálya nincs.
Nos, ha a két szöveget összeveted, világossá válik, hogy a törvény szerint a horgászat a halászat része, nincs külön horgászati törvény.
A beadvány szövege („Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzze a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény megvitatását az általános halászati tilalmi időszak bevezetése végett?”)
így a horgászat tiltását is eredményezheti, ha azt az országgyűlés ilyen formában elfogadja.
Számomra az sem teljesen világos, hogy ha ez a módosítás a horgászok részéről érkezett, azt miért a Tiszai Vitorlás Egyesület elnökének neve alatt fut?
Azt sem kellene figyelmen kívül hagyni, hogy a jelenlegi szabályozás mellett a horgászat feltételeit a halászati jog gyakorlója is befolyásolhatja, az egész halászati törvény módosítása nélkül ezzel csak a halász-horgász viszony mérgesedik tovább, aminek akár az is lehet a következménye, hogy a Halászati KFT-k egyszerűen nem adnak ki horgászengedélyt bizonyos vízterületekre, vagy csak szigorú feltételek mellett.
Nem a kezdeményezés ellen vagyok, de ebben a formában ez nagyon öngól gyanús, s azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy törvény megfelelő ellenörzés, és szankciók nélkül nem sokat ér.
Amíg a halászati jog gyakorlója az ellenörzési jog gyakorlója is, a rendszer korrupt marad.
-
Már lehet OFF-ba fúlok, de van zavar az aláírás gyűjtésével kapcsolatban.
Haldorado a facebookon:
Haldorádó Horgászportál
Horgászhatunk vagy sem? Olvasd el és írd le véleményed!
Szerkesztőségünkben és a Haldorádó Horgászportál fórumában felpezsdült az élet a következő hír hallatán: "Támogatta az Országos Választási Bizottság szerdán az általános halászati tilalmi időszak bevezetéséről szóló népi kezdeményezést. Az ügyben országos aláírásgyűjtés indulhat. A testület Brumbauer Tibornak, a Tiszai Vitorlás Egyesület elnökének két kérdését hitelesítette. A kettő közötti különbség mindössze az, hogy az egyik kezdeményezésben szerepel egy konkrét, március 1-je és június 1-je közötti tilalmi időszak, míg a másikban ezt a kérdést nyitva hagyta.
A kezdeményező az alábbi kezdeményezéshez gyűjt aláírásokat: "Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzze a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény megvitatását az általános halászati tilalmi időszak bevezetése végett?"
Elsőként a sorokból mi horgászok azt olvassuk ki, hogy ez végre szabályozza a halászok munkáját (vélhetőleg) a természetes vizeken, így március 1-től június 1-ig biztosan nem halászhatnak. Akik az aláírásgyűjtés mellett érvelnek, az előbbi mondattal kampányolnak. Azonban megfeledkeznek (?), vagy szándékosan elhallgatnak egy fontos dolgot, mely szerint a jelenlegi törvényben a halászati tilalmi idő definíció a horgászokra is vonatkozik. Ne is erőlködjünk azzal a szöveggel, hogy nem erre gondoltunk, hanem csak a halászok korlátozására. Akkor azt kellett volna leírni abban a kezdeményezésben! Tehát ha összegyűlik az 50.000 aláírás és elfogadják, akkor hasonlóan, mint Szlovákiában nem csak a halászok, hanem a horgászok sem mehetnek a vízpart közelébe 3 hónapig! Azt is tisztázni kellene, hogy konkrétan mely vizeket érint ez?! Szóval számos nyitott kérdés van még, amelyre amíg egyértelmű válasz nem érkezik SENKIT SEM BIZTATUNK az akció támogatására. Ha nektek vannak friss híreitek, információitok, osszátok meg velünk is! Írjátok le a véleményetek!
Más forrás:
http://www.szabadfold.hu/gazdanet/csak_halaszati_es_nem_horgaszati_tilalmat_akarnak_elerni
"Csak a halászatot kívánják betiltani március 1- és június 1. közötti időszakban az e célból aláírásgyűjtést kezdeményezők. A horgászat tehát továbbra is szabad lenne, a fajokra vonatkozó korlátozások mellett."