549
Tőzsde - Befektetések etc
  • Tikal #509
    Ez csak attól függ hol van bejegyezve a cég....de aki ebbe vág az tájékozódik aztán dönt. Nagyon sok komoly cég van, szóval nagy hülyének kell lenni ahhoz hogy szart válasz
  • Tetsuo
    A legnagyobb különbség, hogy a részvénypiacot durván ellenőrzik, a devizát pedig nem.
    Rengeteg devizakereskedőháznál komoly problémák, perek vannak, hogy az árfolyamokat manipulálják, a vásárlás nem prompt stb.
  • Tikal #507
    Képzeld, a forex-en is megy a technikai elemzés:)

a részvény piacra ugyanolyan hatással vannak a hírek mint a devizakra, sőt. Csak nézd meg a magyar piacot, valaki elfingja magát a tv-ben es beszakad az OTP:) mellesleg sokkal több pénz mozog a deviza piacokon, több a kereskedő éppen ezért nagyon is jól megy a technikai elemzés..

Ha eléd tennék egy chartot amin nincsenek címkék csak japán gyertya akkor nem tudnád megmondani hogy mit nézel, EUR/USD vagy GOOGLE :)
  • Tikal #506
    5000USD?? OMG :DDDD
  • Tikal #505
    Fingod sincs:) vannak előnyei a devizával való kereskedésnek...
  • Zero7th
    Metatrader 4 lelkivilágát ismeri valaki behatóan?

Mi a picsáért lehet az, hogy ha indítok egy backtestet 2003.01.01.-től, akkor pöccre indul, ha átírom a dátumot 2003.11.01.-re, akkor meg EGY ÓRÁT szarakodik, mire hajlandó elindulni? Ránézésre tökrandom, 2010.01.01.-től pöcc, 2014.01.01.-től egy órás mosolyszünet. Vannak dátumok, amiket szeret, másoktól összefossa magát.

Van pár dátumom, amit tudok használni, szal annyira nem kritikus a dolog, de nagyon rühellem, ha egy program ezoterikusan működik, szal örülnék valami magyarázatnak...

Ja, és a tesztelt experthez nem nagyon van köze, egy üressel is tököl, nem csak egy indikátorokkal telepakolttal...
  • Siluro
    A NASDAQ kosarában az AGNC (American Capital Agency) vállalatot ajánlom, fő tevékenységi körük hitelből visszamaradt ingatlanok felvásárlása és bérbeadása, állami támogatással a hátuk mögött. Ez egy tipikusan osztalékfizető papír, mint láthatod az árfolyam szinte alig mozdul és átlag éves 10-19% osztalékot fizetnek ki.
  • DRFlame
    Random Capital

KBC Equitas

A két cég nagyon hasonlít, a programjaik is. A Random az ingyenes számlavezetésével olcsóbb. Az Equitasnál van egy alacsony számlavezetési költség, cserébe viszont egy KBC van a háta mögött, ami talán plusz biztonságérzést adhat. Ha részvényeket akarsz venni tartásra, akkor a Random a jobb választás az alacsonyabb költségek miatt. Ráadásul most már a Randomnál is elérsz külföldi piacokat. Nem olyan rég ez volt az egyik nagy előnye az Equitasnak. Lehet, hogy most is több mindent érsz el Equitasnál, annyira nem néztem, de a legtöbb dolgot a Randomnál is eléred.

Mindkét cég programját regisztrálás nélkül le tudod tölteni, és láthatod mi hogy működik.
  • tigeroo
    és aki nem szeretne rövid távon kereskedni részvénnyel, hanem tényleg befektetésként hosszabb távon várni (osztalékra), akkor hol érdemes venni ahol nincs nagy költség a vásárláson felül?
  • Mighty
    Az nem rossz. Én GoPro-t vettem 30-án. Sajnos csak az IPO után két nappal tudtam bevásárolni és a tegnapi zuhanás (korrekció?) miatt nem 20, hanem csak 10%-os hozammal passzoltam el. Azért az sem rossz két napra :)
  • grebber
    Hm...A Richter elég szépen araszolgat felfelé.
    4500 alatt nem akartam eladni de szerintem holnap eladom.Remélhetőleg el is viszik.Végre valami nyereség már ami nem is rossz (4035-ön vettem)
  • grebber
    A banknak adtam megbízást mint mindig!
  • Tetsuo
    Hol vetted, kinél?
  • grebber
    Figyelni kell és várni....

Én év elején vettem Richtert 4035-ért sajnos lement 3400 körülre ,de no para mert ismét 4000 felett van.
    Majd 4600-nál eladom. ;-) Bár sanszos hogy ez nem idén lesz de tisztán 700.000 az 700 ezer ;-)
  • mehetel10b
    sziasztok
    azért írok ide mert tudna valaki mondani hogy mijen résztvény vegyek aztán jó drágán eladni mert ugye ez a részvény biznice amibe én is akarok részt venni,és akkor hullana a money esőő

naszoval valami tipp hogy mit vegyek????????mert a kenyeret már unom enni

köszönöm a választ
  • krityo03
    Sziasztok, érdeklődnék, hogy milyen irodalmakat ajánlotok, először a tőzsdézés megértéséhez, illetve elkezdéséhez? Illetve milyen oldalakat?
    Köszönöm a válaszokat
  • BRAT
    Binarydasról vélemény?
    Átverés? Megbízható?
  • grebber
    Na sikerült venni! Most akkor jön a várakozás 4600 ig fel
    Osztalék az tuti garantált lesz mert nem hiszem hogy addig felmegy arra a szintre ahol el akarom adni!
  • grebber
    RG nem gyengén zuhant.Azt hiszem most van itt az ideje beszállni!!
  • DRFlame
    Például itt van a cég, ahol dolgozom.
    Programokat írunk, és (már amennyire tudom) szép profitunk van. A profitot visszaforgathatná a cég a irodabővítésre, géppark növelésére és új munkaerő alkalmazására, de egyszerűen nem tudunk többet termelni, mert nincs rá akkora kereslet. Nem tudunk növekedni. Ettől még a cégnek jól megy. Az is jó, ha szép profitot termel egy cég fix mérettel. Ha Rt. lennénk, akkor a részvényünk jó kis osztalékpapír lenne.
    Ha egy ilyen cég figyelmen kívül hagyná a piaci keresletet és ész nélkül nekiállna visszaforgatni a profitot növekedésbe, az öngyilkosság lenne.
  • DRFlame
    Igen. Ha be tudná (és akarná is), akkor nem fizetné ki osztalékban.
  • Tetsuo
    Tehát az osztalékfizetés, beismerése annak, hogy a cég nem tudja hatékonyan beruházni azt a tőkét? :)
  • DRFlame
    A részvényárfolyamon elszenvedett veszteséged viszont szembeállítható (ha jól tudom) az oszaléknyereségeddel, vagyis nem adózol.
    Egyébként meg az adózásban többnyire nem szabad logikát keresni. :)

Az árfolyamváltozás meg teljesen logikus. A cégből kivesznek pénzt, annyival kevesebbet ér a cég.

Miért éri meg?
    A részvényesnek azért, mert ez is egy profitforrás. Na nem úgy hogy osztalékfizetés előtt bevásárolok és utána eladom, hanem lehet hogy egy részvénynek viszonylag fix az értéke, de a rendszeres osztalékfizetéssel megéri hosszútávon tartani. Értelemszerűen ilyenkor is azért minél közelebb kerülünk az osztalékfizetéshez, annál többet ér a papír, aztán kifizetés után visszaesik (grafikonon ábrázolva fűrészfogakat formálva).
    A cég pedig az alapján dönt profitvisszaforgatás vagy osztalékfizetés mellett, hogy a profitját (már ha van neki) milyen hatékonyan tudja visszaforgatni a cégbe. Ha hatékonyan vissza lehet forgatni, akkor a részvényesek annak örülnek, ha nincs osztalékfizetés, mert eleve többet fog érni a részvény (nő a tőke) és a profit pedig várhatóan a tőkenövekedéssel arányosan tovább növekszik. Ha egy cég rendszeresen és hatékonyan vissza tudja forgatni a profitját, akkor a cég papírjának értéke exponenciálisan növekszik. (mint a kamatos kamat)
  • grebber
    Vettem x db-ot tartottam. És azért mert nálam volt az osztalék osztás idején kaptam csak mondok valamit 65ezer ft-ot adólevonás után.
    Majd kivártam és amikor felment az árfolyam a nekem megfelelőre eladtam és azzal is kerestem.
  • Magnum PI
    Na ezt az osztalék dolgot valaki mondja már el miért éri meg. Nagyon kezdő vagyok de ahogy látom az osztlék levágás után kb pont annyit esik a részvény ára is mint az osztalék. Vagyis olyan mintha kb 0%-ot kerestem vele, viszont az osztalékot szépen leadózom. Szóval hogy is van ez?
  • aniko03
    Szia!
    A Marketprognál van lehetőség a micro lot-tal is kereskedni. Ha egyéb részletek is érdekelnek,regisztrálj a weboldalukon: URL=http://marketprog.eu/hu]katt ide[/URL]
  • grebber
    4150-nél kiszálltam belőle.
    OTP is kicsit megindult így azt is eladtam igaz bukóval ,de legalább kevesebbet kell adóznom és még így is 3xx k plusszba jöttem ki!
    Most már csak az osztalék előtt szállok vissza RG-be mert jól jön az a 100k csak úgy :D
  • grebber
    RG 3965

Ej de eladnám mert 400k nyereségem lenne rajta.
    De csattognak az arcok hogy 4.5K-ig elmehet hamarosan.

Várunk még!
  • Palinko
    persze, pár éve már megy a hülyítés a forexel, rablás az egész. már rég nem érdekes a devizázás. ez a sanyi is kap részesedést hogy oda hülyíti az embereket ahhoz a brókerhez. hogy egyik oktató se dolgozik olyan komoly helyekkel mint pl a Saxo bank és társai...
  • Tetsuo
    Az amerikai részvénypiacon azért van porgés. ;)

A részvények nem rapszódikusak, mint a deviza. A részvenyeken lehet alakzatokat elemezni, ill. látni, hogy éppen felvásárlás megy stb. Devizánál meg ossze-vissza ugrál a trend, ott a technikai elemzés az humbug. Legalábbis szerintem. ;)
    Azért nem vágok bele a forexbe, mert minden újabb ismeret csak az elobbit igazolta.
  • ufzsolo666
    Kedves blitzkrieg1.

Azért nincs mikro LOT, mert demó. A valós számlán van 0,1 és 0,01 LOT kötési lehetőség is egyaránt.

Kellemes napot és jó trade-et.
  • ufzsolo666
    Ennek az oka szerintem igen egyszerű. A FOREX piac nagyságrendekkel kezelhetőbb és könnyebb mint a részvénypiac. Néhány példa:
    - A FOREX piacon naponta több mint 5000 USD cserél gazdát, ennél fogva szinte lehetetlen befolyásolni (néhány komolyabb hírrel igen, de az ritka) Ezzel szemben a részvénypiacon egy vezető "kényelmesen" mozgathatja a piacot, ha van elég pénze.
    - A FOREX piac 0-24 kereskedési lehetőséget biztosít. Nagyon ritka a gap, nincs gyomorgörcs, hogy 16:00-tól reggel 8-ig mi történik
    - A FOREX piacon a nyereség azonnal realizálható, hiszen vevő mindig van. Ezzel szemben a részvénypiacon hiába vagy te az ászok ásza (veszel egy részvényt 100-ért, holnapra 110 lesz, nem azt jelenti, hogy 10 a hasznod, hiszen lehet, hogy senki sem veszi meg tőled)

Próbáld ki egy demón. Nekem nagyságrendekkel jobban tetszik mint a részvénypiac.

Kellemes napot és jó trade-et.
  • Tetsuo
    Mindenki ezt a forexet nyomja, engem pedig csak a részvények érdekel(né)nek.
  • ufzsolo666
    Kedves fórumozók, tréderek és leendő tréderek!

Tudom, köztetek már sokan gyakorlottak, de a tanulásból sosem elég. Soha nem mondhatod, hogy te már mindent tudsz a piacról.
    Jómagam néhány hónapja kezdtem a FOREX kereskedést komolyabban venni, előtte is bele-bele pislantottam a hírekbe, árfolyamokba, de nem volt számlám, amin kereskedhettem volna. Találtam néhány ingyenes ajánlatról, gyorsan jelentkeztem is a képzésekre. Sokat tanultam, fejlődtem, de nem eleget. Sok kérdés megválaszolatlan maradt.
    Elkezdtem tovább böngészgetni az interneten és rátaláltam Andor Sándorra és az IGENEMBER csapatra, akik oktatásokat tartanak. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, nem csak a nagy szakmai tapasztalatuk, hanem a képzés minősége és a képzés utáni lehetőségek. A képzés hihetetlenül jó, hozzáértő emberektől tanulhatsz, akik segítenek, bármi gondod van. A képzés nem maradt abba az oktatás befejeztével, folyamatos kapcsolatban maradtok, ameddig csak igényled.
    Néhány szó a képzésről:
    - Az oktató mind időbeosztásban mind helyben alkalmazkodik a hallgató igényeihez.
    - Választható online és személyes képzés is.
    - Ha nem vagy biztos az oktatóban, teszteld le. Ezt megteheted egy ingyenes bemutató képzés keretében, vagy lehetőséget biztosít, hogy figyeld a valós számláját, miközben kommentálja, hogy mit miért csinál.
    - Az oktató garanciát vállal a képzés sikerességére
    - Az oktatás végén lehetőséged van egy vizsgát tenni, melyek feltételeit egyénileg alakítják (senkitől nem várják el, hogy azonnal profi tréder legyen)
    - Az eredményes vizsgázóknak lehetőségük van visszakereskedni az oktatás árát

Röviden ennyit szeretnék átadni a képzésről.
    Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet, kérlek írj a [email protected] e-mail címre, vagy látogass el Sándor weboldalára: www.igenember.hu

Kellemes napot és jó trade-et mindenkinek!
  • DRFlame
    Nem ismerem xtb-t, de valószínűleg minden ugyanúgy működik. Kivéve a pszichológiát, de az csak rajtad múlik.
    Ha 3 nap alatt csináltál plusz 60%-ot és ezt élesben is így akarod csinálni, akkor garantálom neked, hogy el fogd bukni a pénzedet.
    A tőzsdézés nyereséges és veszteséges pozíciók váltakozásáról szól. A sikeres tőzsdézés feltétele, hogy hosszútávon növekedjen a pénzed. 3 nap az még rövidtávnak sem elég hosszú. A 60% pedig arra utal, hogy túlságosan nagy összegű pozíciókat nyitottál. Egy rossz sorozat bármikor jöhet (a legprofibbaknál is), amit át kell tudni vészelni.
  • blitzkrieg1
    Szia!

Az xtb-n kezdtem el demozni par napja. Erdeklodni szeretnek, hogy valos penzzel is teljesen ugyanigy mukodik minden?
    3 napja kezdtem el tozsdezni, a demo 1 millio forinttal kezd, ebbol 1,6 milliot csinaltam a 3 nap alatt. Kicsit, hihetetlennek tunik, hogy ennyire sikeres legyek.
    Az viszont nem tetszik benne, hogy nincsenek mikrolotok, szoval eleg nagy kezdotokevel kellene rendelkezzek, ha szamlat akarnek nyitni.
    Elsosorban arannyal, olajjal, gazzal es nemet reszvenyekkel kereskedtem valaki esetleg tud olyan megbizhato es olcso ceget ajanlani, ahol lehet mikrolotokat is venni?
  • Raider117
    Alapvetően átnézegettem a makro jelentéseket és szerintetek egy EURUSD 1.3500 cél az reális? :) Úgy tűnik, aki több napja longol, nos hamarosan kisebb beruházást is tehet elektronikai felszerelésekre, illetve akár egy utazásra ?
  • Palinko
    a célotok hogy lenyúljátok a jutalékot. köszi.
  • Raider117
    Természetesen nem :) Sőt, akár még kérdésem is lenne a kedves fórumozókhoz.
    Mit gondoltok mikor lesz újra 102 felett a USDJPY árfolyama? Őszintén szólva én szerintem már jócskán túladott a piac és izgatottan várom felfelé.
  • Tetsuo
    Nade, csak ezért regisztráltál? ;) Így, biza, reklámnak tunik.