Tőzsde
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Szerintetek a mostani, Európát erősen érintő események (pl.: fokozódó menekült / migrációs helyzet és a német autóipart érintő egyre növekvő botrány / botránykeltés) milyen hatással lehetnek rövid távon import termékekre, mint például számítástechnikai, mobil áruk / jellemzően Európán kívülről érkező árucikkek árára?
Anno nagyon sok pénz buktam pont emiatt hogy mindig vártam a "lesz ez még több és hoz ez még több pénzt". Hát most már megtanultam hogy nem kell mindig a "maxra" menni ,mert azt mi pórnép úgyse tudjuk eltalálni.
Bőven jól szálltam ki úgy érzem 1 év alatt 360 ezer ft-ot kerestem vele tisztán.Inkább ezt csinálom évente mint lekössem a sok pénzem a bankba hónapokra megalázó párezer ft-ért!
Next PC upgrade: 2022
Most mehet vissza 4 k alá mert visszaszállnék 😊
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Kitörhet a Richter Illene is neki az OTP és a Mol után menni már...
OTP-vel sokan kaszáltak most az már biztos. Sajnos én Richterben vagyok benne és 4300 alatt nem akarom eladni. Ahogy kinéz a dolog idén nem igen szállok ki belőle 😞 Osztalék is egy kaki lesz.
Te talán jobban meg tudod ítélni a helyzetet onnan görögből. 😛
★★★★★
★★★★★
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
De egészen kizártnak tartom, hogy átváltsák a pénzed. Az lehet, hogy utána drachmában fogod kapni, és amikor megkapod, rögtön euróra váltják ahogy a számlára kerül, de magát az euró számlát biztosan nem fogják csak úgy megváltoztatni.
Ennek ellenére kérdezd meg! Vagy hát nekem mindegy, hihetsz is nekem, de felelősséget nem vállalok a pénzedért, ha esetleg mégsem úgy van ahogy gondolom. 😛
arról van szó, hogy Görögországban dolgozom egy ideig, fizetésemet euróban kapom görög bankszámlámra. Otthon szintén van euró alapú bankszámlám, ahova rendszeresen át szoktam utalni egy bizonyos összeget a görög bankból euróban. A görög bankszámlán pedig egy kisebb összeget tartok magamnak.
A kérdésem: átutaljam e az összes eurót az otthoni bankszámlálra, amíg még euró van görögben? Ha esetleg itt (görögben) bedőlne az euró, és újra drachma lenne, akkor pénzem átváltódik drachmára és elértékteledik? vagy megmarad euróban?
Utoljára szerkesztette: qetuol, 2015.02.17. 09:48:04
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Most szerintem olyan laza 4-5 évig nem is leszek a pénzemnél.Mire visszaküzdi magát a Richter 4300-ig addigra kb el is felejtem hogy abban van minden pénzem 😞
És buktázik, természetesen. 😛
Az nem jó módszer a váltásra, hogy "amikor a szeletelős stratégia elhasal", az most kiderült. Késő váltásnak. Ráadásul szeletelős időszakban sem olyan nagyon fasza.
Viszont annak legalább tényleg van karaktere és (politikai-gazdasági) előszele.
Pl. hosszútávú devizabefektetésnek rubelt vennék meg jüant.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.01.08. 15:16:23
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mi ez a hüllőmánia indikátorelnevezés szinten? 😛
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
*illetve ezen alapult egy expert, ami csinált $160M-t, de azt az eredményt azóta sem sikerült reprodukálni. Igazából kézben volt a szent grál, de aztán valami elromlott.
Rögtön utána látszik mi van akkor, ha nem kapja el jól.

Na nyilván Nobel díjas kérdés. 😊
Csináltam pl egy (szerintem) tökfasza, nem közvetlenül az árhoz kötött trailingstoppot, ha jó irányba száll be a jelenleg tökidióta feltételeivel, akkor tök jó nézni, ahogy lustán megy az ár után, aztán mikor fordul a trend, húzza a nagy profitot. Már csak meg kéne találnom a trend elejét, és kész, meg van fejtve a világ. 😛
Zero meg nem mond hülyeséget...
Érdemes azért ezt (is) kritikusan nézni.
Rengeteg devizakereskedőháznál komoly problémák, perek vannak, hogy az árfolyamokat manipulálják, a vásárlás nem prompt stb.
a részvény piacra ugyanolyan hatással vannak a hírek mint a devizakra, sőt. Csak nézd meg a magyar piacot, valaki elfingja magát a tv-ben es beszakad az OTP😊 mellesleg sokkal több pénz mozog a deviza piacokon, több a kereskedő éppen ezért nagyon is jól megy a technikai elemzés..
Ha eléd tennék egy chartot amin nincsenek címkék csak japán gyertya akkor nem tudnád megmondani hogy mit nézel, EUR/USD vagy GOOGLE 😊
Mi a picsáért lehet az, hogy ha indítok egy backtestet 2003.01.01.-től, akkor pöccre indul, ha átírom a dátumot 2003.11.01.-re, akkor meg EGY ÓRÁT szarakodik, mire hajlandó elindulni? Ránézésre tökrandom, 2010.01.01.-től pöcc, 2014.01.01.-től egy órás mosolyszünet. Vannak dátumok, amiket szeret, másoktól összefossa magát.
Van pár dátumom, amit tudok használni, szal annyira nem kritikus a dolog, de nagyon rühellem, ha egy program ezoterikusan működik, szal örülnék valami magyarázatnak...
Ja, és a tesztelt experthez nem nagyon van köze, egy üressel is tököl, nem csak egy indikátorokkal telepakolttal...
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
KBC Equitas
A két cég nagyon hasonlít, a programjaik is. A Random az ingyenes számlavezetésével olcsóbb. Az Equitasnál van egy alacsony számlavezetési költség, cserébe viszont egy KBC van a háta mögött, ami talán plusz biztonságérzést adhat. Ha részvényeket akarsz venni tartásra, akkor a Random a jobb választás az alacsonyabb költségek miatt. Ráadásul most már a Randomnál is elérsz külföldi piacokat. Nem olyan rég ez volt az egyik nagy előnye az Equitasnak. Lehet, hogy most is több mindent érsz el Equitasnál, annyira nem néztem, de a legtöbb dolgot a Randomnál is eléred.
Mindkét cég programját regisztrálás nélkül le tudod tölteni, és láthatod mi hogy működik.